סיפור מדהים ששמעתי

סיפור מדהים ששמעתי

מסופר על הנרי פורד בעל המכונית הראשונה פורד היה איש עשיר מאוד והוא סיפר משהו מדהים בראיון עימו הוא מספר כך: כל יום כשהייתי הולך לעבודה הייתי רואה איש עני יושב על שפת הנהר ובוהה אמרתי לעצמי איזה איש מסכן אם מישהו היה מכוון אותו היה מצליח יום אחד עלה בראשי ללכת לאותו זקן וללמד אותו מעט חוכמת חיים ירדתי אליו ואמרתי לו אדוני יש לי רעיון בשבילך בוא אני אביא לך כסף תקנה סירה ורשת לך לאמצע הנהר תזרוק את הרשת וכך תעשה בשעה אחת מה שאתה עושה כל היום הזקן ענה לו ואז אני אהיה חייב לך ענה לו פורד תעבוד ככה עד שיהיה לך כסף ותחזיר לי את החוב ענה לו הזקן ומה אז ואז תעבוד ותחליף לסירה יותר גדולה ומה אז המשיך הזקן אז תקנה אוניה ומה אז המשיך הזקן ואז תקנה עוד אונייה ותשלם לשכירים ויהיו לך שני אוניות ומפעלים ותהיה עשיר מופלג ומה אז המשיך הזקן בעקשנות פורד ענה לו ואז תוכל לשבת פה והכסף יגיע אלייך הביתה בלי שתתאמץ ענה לו הזקן ומה ההבדל בין זה לבין איך שאני היום היום אני גם יושב והפרנסה מגיעה בקלות פורד בעיד על המקרה הזה כפעם היחידה שמישהו הצליח לנצח אותו בוויכוח והוא אמר באתי ללמד אותו חוכמת חיים ולמדתי ממנו מהי חוכמת חיים אמיתית מה שלומדים מהסיפור הזה יכול לעזור לכולנו לפעמים אנשים מתאמצים כל כך ורצים ועושים עד שהם מפספסים את המטרה עצמה ולכן לפני שרבים על כסף ורודפים אחרי ממון שימו לב האם זה באמת המטרה שלכם בחיים או אמצעי להפוך את נהחיים שלכם לנוחים יותר

Cobe Anan

New member
אתה יודע שפורד היה אנטישמי מוצהר?

קצת תמוה שדווקא אתה מצטט אותו בכזאת הערצה. דבר שני, קשה לי להאמין באותנטיות של הסיפור- זה משל עתיק ומוכר, שנדמה לי שמוצאו בכלל מסין.. מה שכן- מוסר ההשכל תקף, ואני בהחלט מסתכל קודם כל על האושר ואח``כ על הממון.

Cobe Anan

New member
בוא נראה איך זה נשמע לך:

סיפור מדהים ששמעתי! במהלך סיור בגטו פגש היטלר ביהודי זקן שישב על כיסא בפתח ביתו. אמר לו היטלר: ``אתם היהודים, כל כך עצלנים! כל כך חלשים! אם הייתם חזקים כמונו, הייתם יכולים להתאחד ולהקים אימפריה!`` ``ומה אז?`` שאל היהודי, ``ואז הייתם יכולים להשמיד את כל העמים הקטנים, להשתלט על שטחים נרחבים מהגלובוס, ולהיות מעצמה!``. ``ומה אז?`` המשיך להקשות היהודי. ``ואז,`` המשיך הצורר בחוסר סבלנות, ``אז הייתם יכולים לחיות בשפע ובלי דאגות!`` ``אבל מה אז?`` הקשה היהודי. ``מה היינו יכולים לעשות עם כל העושר וכל העוצמה וכל השטח הזה?!``. ``אז,`` השיב הצורר על סף ייאוש, ``אז הייתם יכולים לחיות ברוגע ולעשות את מה שאתם אוהבים!`` ``אבל אני אוהב לשבת ברוגע בפתח ביתי ולהסתכל על העוברים ושבים ברחוב..`` חרץ היהודי את הדיון. את הסיפור הנ``ל סיפר היטלר במהלך נאום שנשא בפני הרייכסטאג ימים ספורים לפני הפלישה לצרפת. ``זו הפעם היחידה,`` סיפר בנאומו ``שמישהו הצליח להביס אותי בויכוח..``.

Piren

New member
אתה יודע...

אם תצטרך להתעלם מכל דבר שנכתב\נאמר\הומצא על ידי אנטישמים (או אם אתה מספיק רגיש - גזענים בכלליות) תצטרך לוותר על די הרבה דברים בחיים... או, כמו בן אדם קצת יותר סביר, תתעסק בעיקר ולא בתפל.

Cobe Anan

New member
אני לא פוסל כל דבר שהומצא ע``י חארות

אני פשוט לא מבין למה צריך לתת קרדיט בכזאת נימה של הערצה. ``סיפור מדהים``... זה באמת נשמע לך כזה סיפור מדהים? ומה הקשר לפורד? רוצה להפריד את העיקר והתפל? יופי- המשל הוא משל יפה מאד, אבל האם באמת צריך לתת קרדיט לפורד? האם באמת צריך להלל אותו גם כאדם שאינו מפסיד בויכוח, וגם כמי שהפיץ את הסיפור? נראה לי שאפשר לוותר עליו. הסיפור נשמע מספיק משכנע גם בלעדיו, מה גם שקשה לי להאמין בקשר שלו לסיפור המקורי. זה הכל.

Piren

New member
ממש לא הגזמת

נראה לי ה"קרדיט" וה"הלל" קיימים במוחך בלבד. זה משל, בחרו במישהו עשיר שנעשה עשיר בזכות המוח שלו, והשם שלו מוכר, לכן נורא קל להתחבר לסיפור. אתה, למרות שאתה מבין שזה משל, משום מה בוחר להידבק בצורה אובססיבית משהו לחלק הכי תפל שאפשר - השם שהודבק למשל. (אני מכיר את אותו המשל גם על ביל גייטס, וגם על משפחת וולמארט) כל זה אגב, לא סותר את העובדה שפורד היה "גאון" בתחום שלו, ותרם רבות לעולם, אנטישמי או לא אנטישמי.

Piren

New member
חחח

בהתחשב בזה שאתה נטפלת לצהוב שחור כדאי שתעזוב אותו בשקט גם כן
הרי כתבתי בדיוק מה שהוא כתב, פשוט בצורה מפורטת יותר, כי נראה שלא הבנת אותו בפעם הראשונה. אתה בוחר את הקרבות שלך בקפידה אה? טיסק טיסק.

אחי תראה דבר ראשון

לא ידעתי שהוא היה אנטישמי דבר שני הסיפור הוא באמת סיפור מדהים זה לא קשור מאיזה פה הוא יצא אני גם לא אמרתי שהוא אינו מפסיד בוויכוח אלא הוא העיד על עצמו שאינו מפסיד בוויכוח ולכן חבל על ההתלאמות

למעלה