סיפור מהחיים ,, ולא משמח

roy269

New member
סיפור מהחיים ,, ולא משמח

זוג הגיע על ויזת תייר ללוס אנגלס מצאו מקום עבודה בבי"ס יהודי קבלו את הטפסים הדרושים מ - JESNA כדי לעבור לויזת J1 התהליך מצריך יציאה מארה"ב לצורך החתמת הויזה הדרכון הקונסוליה הקרובה ביותר נמצאת בטיחואנה - מכסיקו, שעתיים נסיעה מלוס אנגלס. יצאו לטיחואנה ולהפתעתם / אכזבתם הקונסול במקום סרב להעניק להם את הויזה. יתרה מזו, לא אפשרו להם לחזור לארה"ב. לאחר התערבות המעסיק ועו"ד קיבלו אשרה מיוחדת להכנס לארה"ב לצורך איסוף חפציהם היום הם בדרך חזרה לארץ. יש לציין כי ידוע לי שבעבר לא היו בעיות עם סידורים כאלה נראה כי יש החמרה בהנפקת ויזות לתשומת ליבכם.

Mega Babe

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo4.gif../images/Emo2.gif../images/Emo31.gif../images/Emo5.gif

אוי אוי אוי! איך שאני מתענגת על המחמאות...bummer שמעתי על הזוועה הזו, קראתי את זה בjesna אבל לא ידעתי שהתהליך מצריך יציאה! כי אם כך פשוט לא הייתי יוצאת. מה יהיה? קראתי שם שהחמירו. הם פשוט נגנבו לגמרי. טוב אבל לדעת כמובן. אני אצטרך להלך שם על ביצים או שזה רק נדמה לי?

roy269

New member
צריך לנסות לבצע את כל התהליך

בתוך ארה"ב מנסיוני בעבר, הדבר היה אפשרי. צריך לוודא עם JESNA שמכתב ההמלצה שהם מעבירים לקונסוליה וטופס IAP66 אכן יעמדו במבחן הקונסול. כמו היקף משרה סביר ולא חלקי משרה, שכר ברמה המקובלת בשוק ולא מספרים בלתי סבירים וכו´. בקשר להליכה על ביצים.. כמובן השאלה אם הם שלך או של הצד השני צד אחד צריך להיות מאד זהיר כי לצד השני זה יכול להיות מאד כואב..

Mega Babe

New member
יש פה catch

במקרה שלפנינו- אני צריכה גם להלך על ביצים וגם לסבול את הכאב. מה קורה פה. אני כבר נכנסת לסרטים, חבר טוב הציע לי להתחיל להפיק סרטי אימה בנוסח סיפורי הגירה, מעצרים, גירושים וסתם סיבוכים. אפשר גם סרטי מתח ופאראנויה: יש לי כותרות לדוגמית- "החבר שבא לאסוף משדה התעופה ונתפס לנצח" "הבחורה שכתבה במייל שהיא מגיעה לעבוד ונעצרה בעודה בתל אביב" יש לי עוד אבל עכשיו מציג הסרט "הבחורה שעקרה שן ורוצה לישון עם 5 advil " יאללה ביי

tidhar

New member
MICHAL קל לדבר במקום הקורבן

כי היציאה מפה זה השלב הסופי בו מקבלים רובם את הגרין קארד. כדי להגיע לשלב הזה עוברים טירטורים לא מעטים כול תשלומים די נכבדים. שלא לדבר על אורך הזםן הממוצע שהואכשנתיים.נו.......... ומה דעתך בנידון???????????????????????

סקיפר1

New member
זו בדיוק הסיבה להתייעץ עם עו"ד

מקצוען ורציני שכל עיסוקו בהגירה לארה"ב. הזוג הזה היה משלם היום כמה אלפי דולרים שכ"ט, כדי לצאת מהמצב חבל שלא בדקו מראש. עו"ד כזה גם היה אומר להם (בחינם) שייתכן שעלפי הנתונים שלהם אין להם סיכוי.

הפתרון פשוט למדי

הנפקת הויזה צריכה להתבצע במדינת הקבע, כלומר, בישראל. לא במקסיקו, לא בקנדה, רק בישראל.

Mega Babe

New member
אבל עדי

אם אני מקבלת את כל האישורים ומגיעה לכאן חזרה, יש גם סוכוי גדול שלא יאשרו לי! קראתי בjesna שצריך להראות להם קשר לארץ כמו עבודה ורכוש. ובכן, לא אמעיט בערכי, אבל עדיין לא מצאתי מקום עבודה שיחכה לי שנים ואופס מצטערת עדיין לא רכשתי פה אחוזה ואפילו לא דירת חדר. אז מה עושים? אם לא הייתי מצויידת בטונות של נחישות ועוד הרבה רגשות חזקים הייתי משתפנת.יש פה איזה סבתא עיראקית שלא קבלה ויזת תייר לבקר את הבן שלה. ועכשיו מחזיקים את אמא שלי על הולד כי היא נולדה באיראן. נו באמת זה כבר ממש מתחיל לעצבן. אני מקווה שכשאגיע המצב לא יהיה כזה תוקפני ובלתי אפשרי. אני חושבת שהבנתי את הנקודה שאולי יש פה איזה חוסר רצינות בלקפוץ שניה מעבר לגבול , אולי פעם זה היה מבחינתם בסדרכמו כל הדרכים המוזרות שהצליחו לשטות שם על השיטה, כנראה שהם רוצים יותר רצינות עכשיו.

סקיפר1

New member
אני מכיר הרבה כמוך שבכלל לא מקבלים

ויזה לארה"ב למרות שהמשפחות שלהם בישראל יכולות לערוב להם שהם חוזרים ולו גם להעמיד ערבות כספית גבוהה מאוד. אצל האמריקאיים אין הליך של ערבות חזרה ובזה זה נגמר אין פטנטים. אם יש לך ויזה אז יעלו אותך למטוס וט\תטוסי לארה"ב ושם יש לך סיפור טוב לפקיד ההגירה, אז יתנו לך להכנס, אחרת יחזירו אותך לישראל, חוקי המשחק השתנו מאוד!

Mega Babe

New member
חרה אבל

יש עוד 2-3 אנשים שמגיעים מידי יום לאמריקה לטייל.

סקיפר1

New member
אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים שמגיעים

ונכנסים. אבל לבחור/ה אחרי צבא ולפני/אחרי לימודים ללא עבודה אין כמעט סיכוי היום.

יש הבדלים משמעותיים בין ויזת תייר

לבין הנפקה של J1. בכל אופן שינוי סטטוס מתייר למשהו אחר, כולל J1, אפשר לעשות רק בארץ, בשגרירות. הקיץ הגיעו לאיזורנו חמישה חבר´ה על J1 וכולם קיבלו בלי בעיות.

אני דווקא החלפתי את שלי בטיחואנה

וזה היה לפני שנה אחרי 9/11 אבל אולי לפני שהספיקו להבין מה קורה איתם

למעלה