סיפור מהחיים

שוקק35

New member
סיפור מהחיים

אני רוצה לספר סיפור שאם הוא לא היה קורה לי הייתי חושב שהוא בדיה : הכל החל לפני כחודש וחצי(5/9) , אשתי ואני תכננו לנסוע לחו"ל לבלגיה, לביקור משפחתי. (הוריה של אישתי חיים בחו"ל ) ואשתי היתה בשבוע ה-23 להריונה, ניגשתי לקופת חולים, על מנת לבטח אותה לביטוח חו"ל, ואף קיבלתי אישור לצאת לחו"ל מהרופא שההריון תקין ואין שום בעיה, כמתבקש מתנאי פוליסה של ביטוח רפואי משופר חו"ל, של קופת כללית (חברת ביטוח כלל ) , יצאנו לחו"ל ,ולקראת סוף השהות ,ליתר דיוק כעבור שלושה שבועות , כלומר בשבוע 26-27 להריונה של אישתי ,אישתי חשה ברע ,ונלקחה למיון בבית החולים בבריסל , ולדברי הרופאים חלתה אישתי במחלת רעלת הריון בדרגה חמורה מאוד ,( מחלה המסכנת את חייה של האם בעקבות בעיה כלשהיא של השליה) ולצערי התרופה למחלה הזו הינה לידה. אישתי אושפזה בבית החולים ב-23/9 למעקב (בשלב זה היה אסור להטיס ארצה את אישתי מחשש לחייה וחיי התינוק ) בשיחה שערכתי מחו"ל עם אנשי הביטוח הוברר לי שהביטוח ה"משופר " לנשים בהריון אינו מכסה לידה , כלומר כל אישפוזה של אישתי אינו מבוטח עפ"י ביטוח הבריאות שרכשתי למעשה במחיר כפול מביטוח חו"ל רגיל , לציין כי הרופאים אמרו שעלות אישפוז של אישתי ושל התינוק שיוולד הוא גבוה מאוד והמדובר בסכומים גבוהים של אלפי ועשרות אלפי דולארים , בעקבות כך החלטתי שהורי אישתי יטפלו באשתי ואני אטוס לארץ כדי לטפל בניירת של הביטוח , במהלך שהייתי בשדה התעופה של בריסל אחרי השלב הבטחוני של בדיקת המזוודות ולפני העליה למטוס הוברר לי שאישתי הוכנסה לניתוח קיסרי עקב בעיה בריאותית חמורה שחייבה ניתוח קיסרי ולידה,ובנחיתתי ארצה נודע לי שנולד לי תינוק בשם דר , במשקל 610 גרם שחייב טיפול נשימתי באינקובטור עקב בעיה של ריאות לא מפותחות של התינוק , בארץ (זה היה ערב חג ויום חמישי ) לא יכלתי לסדר כלום עד יום א´ בנושא הביטוח , ובמהלך יום שבת כלומר שלושה ימים אחרי הלידה בני דר נפטר עקב בעיות נשימה , יצרתי קשר עם מס´ ביטוחים בארץ רפואיים שאליהם אני שייך כגון משלים של כללית , וביטוח מיוחד של קרנות השוטרים בשם קרנות 2000 וכן לקופת חולים ולביטוח הרפואי וכולם התנערו מהסיפור ואמרו לי שאינם מכסים כל דבר שקשור ללידה בחו"ל , לא היתה לי ברירה הייתי חייב לחזור לטפל בסידורי הקבורה של בני , ויצאתי חזרה לבלגיה ביום שני , ביום שלישי פניתי לרב הראשי של בריסל הרב גיגי , ונפגשתי איתו יחד עם אדם נוסף בשם מר רובינשטיין , על מנת לסדר את סידורי הקבורה של בני ששוכב במקרר בית החולים כבר ארבעה ימים , סיפרתי את הסיפור לרב גיגי כולל את בעית הביטוח והצעתי לקבור את בני בקבר קיים של קרובת משפחה של אישתי בבלגיה , וזה לאחר שביררתי שאין כל בעיה הלכתית בנושא , הרב בדק את הענין ואמר לי בהתיעצות עם מר רובינשטיין שזה יעלה לי 2500 יורו (שזה שווה ערך לדולר ) לקבור את בני בקבר הקיים , הסברתי לרב שאין בידי להשיג סכום זה ומה עליי לעשות , הרב פשוט ענה לי שאין מה לעשות ועליי לשלם את הסכום ואם אין ידי משגת לקבור את בני פה ,שאדאג להעביר את גופת בני לארץ ,וכששאלתי אותו לגבי סיוע מהקהילה ,ענה הרב שאין כל סיכוי להשיג סיוע כזה , הייתי אבוד ולא ידעתי מה לעשות פניתי לבית קברות אזרחי , והם דרשו 1000 יורו עבור חלקת קבר וכל הסידורים מסביב, עדיין סכום שהיה בעייתי מבחינתי להשיג , ביאושי וברצוני לקבור את בני פניתי לשגרירות ישראל בבלגיה ושם קיבלתי טלפון של אדם מאנטוורפן ששימש עבורי כמלאך בשם יוסי שולדינגר שסייע בידי ,וטיפל לי בכל הניירת , ודאג לקבורתו של בני ולמרות ששילם מכיסו את כל ההוצאות לא דרש ולא שקל אחד כתמורה , וכמו כן אדם בשם ברגר שהוא הקברן של הקהילה היהודית באנטוורפן סייע לי מאוד בבעיתי זו ואף הגיע לבריסל לסייע לי לסדר את כל הניירת החוקית הקשורה לכך , זה כל הסיפור הנוראי שעברתי ועבר עליי במס´ שבועות האחרונים וכעת אני ואישתי בארץ מנסים להשתקם ולשקם את ההריסות כתבתי את ההודעה כבר בפורום נשואים נשואות ולא ידעתי שקיים פורום נחמד כזה (כמהשהמצב יכול להיות נחמד ) אשמח להשתתף בפורום הזה על מנת לקבל עיצות כיצד להתמודד עם החוייה הקשה הזו וכיצד לשמש עוגן וחיזוק לאישתי

1ויוי

New member
פשוט נורא ../images/Emo7.gif

קראתי את סיפורך ודמעות עלו בעיני , גם אני איבדתי בספטמבר שני בנים . אני מזועזעת מכל ההליך הבירוקרטי המסובך והמעצבן שעברתם , כאילו לא חוויתם טרגדיה איומה מספיק , למזלך קיימים גם מלאכים . במהלך ההריון היתה לי הזדמנות לנסוע לאירופה ולמרות שההריון היה תקין ויתרתי , חששתי שיקרה לי משהו בארץ זרה . לא פעם ולא פעמיים שמעתי סיפורים על חברות הביטוח שמבטיחות דברים בלי כיסוי . ומי שלצערו הזדקק לנצל את הביטוח גילה שהביטוח לא כולל את זה ואת זה , דברים "ששכחו" להגיד . למרות הכאב העצום על אובדנו של דר צריך להמשיך להאחז בחיים , אתה ואשתך תשמשו עוגן אחר לשני . אני ובעלי מתפקדים במשמרות , בימים שקשה לי ואני נופלת הוא המרים והתומך ובימים שהוא נשבר אני מחזיקה את ידו . כמו כן תוכלו להעזר שניכם באנשים המקסימים בפורום הזה . מאחלת לכם לחבוק במהרה תינוק בריא , שיקל במעט את כאבכם .

קטיה 007

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo182.gif

אני כותבת לך כשדמעות עדיין מציפות את פניי וכעס גדול בתוכי מצטבר על כל ההסתבכות והבירוקרטיה שעברתם למזלכם פגשתם מלאכים שעזרו לכם. כשקרה המקרה שלי חשבתי והאמנתי שאף אחד לא חווה את מה שאני חוויתי וכאן בפורום גיליתי שאני לא לבד ולפעמים אף יצאתי בהרגשה שיש כאלו שחוו אסון גדול יותר משלי. אני מאחלת לך ולאישתך ימים מאושרים יותר ואנחנו כאן בפורום נשתדל לעודד, לחזק, לתת כתף ולעבור איתכם את התקופה הקשה הזו. קטיה

e k

New member
אני בהלם

אני בשוק ממה שכתבת וכן אתה צודק זה לא נתפש. המקרה שלכם מאוד דומה לשלי. לפני חצי שנה גם אני נותחתי ניתוח חרום בעקבות רעלת הריון מאוד קשה בשבוע 26נולדה לי בת קטנה מאוד 380 גר´ והיא נפטרה 11 ימים לאחר לידתה. עד היום שאריות הרעלת קיימים בגופי בעיקר בדמות לחץ דם לא מאוזן מה שלא היה לי לפני. לגבי סכומי העתק שמבקשים זה פשוט בושה וחרפה על צורת ההתיחסות של הממסד חשבתי שזה קיים רק פה אבל היום ברור לי שלא. עצוב לראות ניצול שכזה. הפורום הזה באמת תומך ועוזר. אין דרך להתמודד אלא צריך לקחת את הזמן להתאבל כדי שיהיה אפשר להתאושש. שלא תדעו עוד צער.

אמממאאא

New member
משתתפת בצערך ,כ"כ מוכר הנושא

ביתי ז"ל נפטרה בצרפת ואני אמרתי אז שגם למות צריך מזל. הטראומה כ"כ התעצמה כתוצאה מהמרדף אחרי הניירת חברה קדישא עיריה משרד הבריאות אל על ועוד כל זה עם לב שבור שדיים כואבים ומפוצצים בחלב וחוסר אונים אין סופי. שלא תדעו עוד צער.

אין מילים

קראתי את סיפורך בנשימה עצורה וכשהגעתי לחלק בו אתה מספר על האנשים שעזרו לך, ללא תמורה, ממש התרגשתי. איזה מזל שלפעמים מישהו יכול להחזיר לנו קצת את האמונה באנושות. לא סיפרת איך התגברת בסוף על בעיית האשפוז והלידה עצמם, איך נפתרה בעית הביטוח והאם נאלצתם לשלם מכסכם או הביטוח בסוף נאתר לשלם. לגבי הלידה, צר לי על תינוקכם, קשה ללדת ולאבד את התינוק, ונשמע לי מאוד קשה כשכל אחד בנפרד, מתמודד עם הצער שלו ממרחק רב כל כך. אני מקווה שתצליחו להתמודד עם האבל על דר שלכם. יעל

שוקק35

New member
ליעל של עדי ../images/Emo24.gif

לתשובה לשאלתך עדיין לא פתרנו את בעיית הביטוח וכל המשתמע מכך ,אנחנו מנסים עדיין בדרכי נועם עם חברת הביטוח שתשלם את הוצאות האישפוז מרצון , פנינו גם לכל מיני אנשים טובים ששמעו את בעייתינו והבטיחו לנו שיסייעו ,בשלב זה אישתי מחלימה מהניתוח הקיסרי ואנו כרגע מחכים להחלמה מהירה כדי לנסות להביא לעולם תינוק שיאיר בקרן אור שמחה את חיינו העצובים , למעשה בעית הבעיות כיום היא בשבילינו זה להסתכל מהצד על תינוקות כי זה מאוד מזכיר לנו את בנינו דר ז"ל
תודה על התגובה שוקק

נבו12

New member
אני כל כך מבינה אתכם

גם אנחנו עברנו את זה לפני כמה חודשים ומה שהחזיק אותנו ביחד זה שאמרנו אחד לשני שהדבר החשוב ביותר הוא שאנחנו שנינו ביחד ותמיד נוכל לעשות עוד תינוק זה אולי נשמע כמו נחמה פורתא אבל זה החזיק אותנו בזמנים הקשים ביותר. דרך אגב יש לי חברות שנולדו להם תינוקות ולא הלכתי לראות אותם והם הבינו את זה. למרות שאני בהריון עוד פעם עדיין אני מעדיפה לא לראות תינוקות הכאב גדול מדי. תהיו חזקים ותחזיקו אחד את השני.

נורא../images/Emo7.gif../images/Emo2.gif

|ממש נורא! גם האסון, גם להיות רחוקים- מזל שמשפחתה של רעייתך היתה שם לתמוך בה ובך וגם כל הטירטור המיותר. גם אני ילדתי את בכורתי בניתוח קיסרי עקב רעלת קשה, היא לא צמחה חודש ברחם וסיכנה גם את בריאותי. היא נפטרה בגיל חצי שנה מסיבוכי פגות שנגרמו עקב הרעלת הקשה. אין לי עצות מלבד להתחזק בביחד שלכם , תהיו שם אחד בשביל השני בכדי למשוך אחד את השני מתהום התחתיות. תפרקו את שיש על ליבכם, תבכו, תצעקו, תעשו הכל כדי להקל את המשא הכבד הזה. חיבוק|

morinbar

New member
כואבת את כאבכם../images/Emo14.gif

האובדן הינו גדול והכאב עצום, אין לתארו במילים. מאחלת לכם שמעמקי התחתיות תוכלו להרים ראש, להסתכל קדימה ולקוות שה
תזרח עליכם במהרה. מנסיוני אני יודעת יהיו עוד הרבה ימים קשים, בכי גדול ושאלות אין ספור ואת הזמן אי אפשר להחזיר לאחור...
ובריאות

שוקק35

New member
תודה רבה על התגובות ../images/Emo24.gif

לכל אלו שהגיבו על סיפורו של דר ז"ל אני מודה . אהבתי את הפורום ואני חושב שזה תורם לחיזוק המצב הרעוע היינו רוצים להשתתף במפגשים כדי להכיר ולדבר עם אנשים שחוו את החויה המזויעה הזו ולשאוב עידוד ועיצות מכולם ושוב תודה מעומק הלב לכולם
שוקק

למעלה