סיפור מהלילה טרי

איציק78

New member
סיפור מהלילה טרי

הלילה הייתי במשטרה וככה היה ראיתי רכב חשוד מסוג טויטה לבנה ברח´ שבזי בראש העין בקשתי ממנו לעצור והרכב המשיך במהירות ברח´ שבזי ואח"כ פנה שמואלה לכיון יהודה הלוי נסע במהירות עבר את הפסי האטה אח"כ המשיך הלאה נכנס לרח´ קיבוץ גלוית ואני אחריו אח"כ ירד לכביש 5 נכנס לכפר קסאם וכיבה אורות ניכנס מהכניסה הישנה וברח לכל הרוחות זה אחד ואח"כ ראיתי רכב אחר מסוג מזדה ביקשתי ממנו לעצור וגם ברח לתוך הכפר באתי הביתה מזה עצבני אבל זה נתן לי עידוד ואמרתי היום בלילה אני יביא אותם

על הזעקת תיגבור וחסימה שמעת?

בשביל מה יש קשר אם לא בשביל דברים כאלו?

איציק78

New member
לאיציק לוי

אם הייתה מכיר את ראש העין לא הייתה שואל ודי לחכימא ברמיזא איציק

איציק78

New member
על ראשון ראשון

דבר ראשון הייתי עם רכב מסוג כיטרואן ברלניגו המהמירות המירבית שלו מגיע לאחר זמן ל130 קמ"ש וטויטה מגיע בשניות ל180 קמ"ש כמו כלום והכנסה לכפר קאסם היא מאוד מסובכת הוא כיבה אורות ונכנס לתוך פרדס עם 10 יציאות עכשיו אתה מתחיל להבין והנידת שניה הייתה בטיפול באיזור אחר של ראש העין צריכים לבקש מפה למפכ"ל המשטרה שיסדר עוד נידות סיור לראש העין אפי´ שראש העין ביא קטנה יחסית אבל הליטה של התחנה היא גדולה הי מצומת רנתים עדשדי חמד פחוס כל הישובים אלעד , נחשונים, עינת, כפר קאסם, ג´לגוליה, מתן, ירחיב,נירית, שדי חמד אני מקוה שלא שכחתי משהו מהישובים איציק סייר

קבל התנצלות..

באמת לא היה לך מה לעשות במצב הזה, קבל התנצלות. רק חבל שהמצב שלנו נראה ככה. אני במידה ואתקל בשוטר ש´לא נראה לי´ אתן פשוט גאז ואברח. מי שיקרא את זה, יבין שלמשטרה אין הרבה סיכוי נגד אזרחים, מה גם שמרדפים אסורים...!

אילתיKLE

New member
טעות גדולה!

מותר עפ"י נוהלי משטרת ישראל לבצע מרדף ממונע וזאת עפ"י נוהל כתוב במקרים ברורים בלבד! מי שירצה את הנוהל אשמח להפיץ אותו פה.
היי דרומה לאילת

אילתיKLE

New member
נוהל מרדף

לכל יודעי דבר בפורום...... יש נוהל מרדפים במשטרת ישראל והוא קיים וחוקי! נכון שבעבר היה איסור לערוך מרדף והיה "מעקב מהיר" בלשון החלקלקה... הנוהל שייך ליחידת המס"ר/סיור.(מס´ נוהל: 02.220.06) צר לי אבל עפ"י בדיקה ברשומות הנוהל רשום תחת סיווג "שמור"... דבר אשר אוסר את פירסומו או כתיבתו בפורום, אבל ציינתי לכם את מספרו ולא יהיה קשה למי שבתחום להשיגו ולהבינו על תוכנו. בכל שאלה בנושאי נוהלים או בכלל תישאלו חופשי....
היי דרומה לאילת

אילתי תודה אבל..

בטופס של משאז"ור אסור להכנס לכביש עפר. ובתידרוך שנותנים לפני יציאה, מזהירים אותך לא לעשות מרדפים ולא כלום! זה שזה כתוב, הכל טוב ויפה. זה ליחידות הסיור או אנערף למי. למתנדבים ´קלאסיים´ אסור לבצע מרדפים! (תבדוק את זה מול התחנה ותראה לבד)

מתנדב

New member
זה בהחלט נכון ואני מסכים אתך

זה הנוהל היום "אסור לנהל מרדפים" יש דבר שנקרא במשטרה מעקב, ואתה תוכל לשמוע גם בקשר שמדווחים אני נמצא במעקב אחריו, או אני נמצא בקשר עין אם החשוד, אמנם יש כאלו שקוראים לזה מרדף, אבל למעשה בקשר לא תשמע שוטר שאומר אני במרדף אחרי החשוד, כי ע"פ התקנון של המשטרה אסור לנהל מרדפים.

אילתיKLE

New member
מרדפים../images/Emo73.gif

מתנדב... אני באמת שלא יודע מהיכן אתה מקבל את האינפורמציה הזאת אבל עפ"י מה שאני יודע אין תקנון במשטרה או מושג כזה אלה נוהלים וחוקים וכמו שציינתי בתגובות הקודמות שלי כולל מספר הנוהל של ביצוע מרדף זה קיים ופעיל ביותר במשטרה מה גם ששבוע שעבר ערכתי מרדף מוכרז בקשר בשיתוף ניידות מג"ב בעקבות ארוע פלילי והכל היה חוקי וכשר למהדרין. רק לידע כללי כל מה שאני כותב שייך לנושא הסיור ומתנדבי הסיור בלבד! אין לי מושג בנושא המתנדבים הרגילים בפעילות.
היי דרומה לאילת

מתנדב

New member
אילתי ערב טוב לך

בא אני יסביר לך אני ביררתי את זה טוב טוב אם כמה גורמים במשטרה והם אמרו לי בפירוש שע"פ הנוהל אסור לבצע מרדפים, וזה שאתה ניהלת מרדף ודווחת על זה אפילו בקשר שאתה מנהל מרדף והעלימו עיין, זה משהו אחר, כי השוטרים לא מעירים על זה בקשר ומבליגים על זה, אבל בכל אופן זה הנוהל.

אילתי, ומתנדב שניכם צודקים!

אז ככה: למתנדבי המשא"ז אין אישור לבצע מרדף בשום אופן, וכאן צודק המתנדב. לניידות סיור מותר לבצע ´מרדף´ כל עוד מדובר בסכנה לשלום הציבור או לעברה שנעשתה מול עינו של השוטר. בשביל לצאת בניידת סיור, צריך להיות מתמיד דהיינו שוטר במדים. הפורום הזה נועד למתנדבי משא"ז ולא בהכרח הם לובשי מדים. מדובר גם במשא"ז קלאסי. לכן: למשא"ז אסור לבצע מרדף! ניידת סיור בתנאים האמורים לעיל, מותר לבצע מרדפים! שיהיה לכולנו ´חיים שקטים ורגועים´

מתנדב

New member
צודק במאה אחוז

כפי שהזכרת שמותר לבצע מרדפים אבל בקשר לא מזכירים את המילה "מרדף" וכשאתה אומר שאתה במעקב אחרי החשוד כבר מבינים שזה מרדף. ולגבי הפורום זה נכון מאוד מה שכתבת, הפורום הזה נועד לכולם גם למתנדבי הקלאסי וגם ליח"מ, ולשאר הגולשים אשר מעוניינים לדעת על נושא המשא"ז.

אילתיKLE

New member
לתזכורת

אני דיברתי אך ורק בנושא סיור ולא מתנדבים קלאסיים. אני עוסק רק בסיור ולא יודע או מבין מה הנוהל לגביי השאר. מתנדב: אני מוכן לסרוק ולשלוח אליך בלבד בגלל הסיווג את הנוהל הכתוב. אין לי מושג מה הרקע שלך בנושא של הנוהלים והסמכויות אבל תאמין לי שאני פועל במסגרת החוק וחייב להכריז בקשר על התחלת מרדף כאשר המירדף חוקי ומוצדק. כמו כןיצא דיסק במשטרה של סמכויות ובתוכו גם הנוהל מרדף+וידאו, תנסה להשיג ולראות אותו הוא ממש טוב.
היי דרומה לאילת

איציק78

New member
סיפור מהלילה לגבי נסיעה מהירה

היינו באיזורינו ושמענו שיש מרדף אחרי רכב שפתח באש בנתניה אז אני ועוד ניידת נסענו מהר בכביש 5 בכדי לחזור בחזרה ולפרוס מחסום לכיון שלנו בגלל שמצומת קסם עד ירקון אין פרסה אז נסענו בנסיעה מהירה ואחרי הנסיעה דיוחנו למרכז על נהיגה מבצעית בכביש 5 נסענו עם סירנות ועד שבאנו בחזרה הרכב נתפס דובר בנהג שלא היה לו רישיון רישון נהיגה כ"כ רשמנו בכרטיס נהג ביצעתי נהיגה מבצעית בשעה........ ומס´ אירוע... של מקרה. ומקוה שלא נשמע שוד ושבר בארצינו מאחל רק טוב ולא לשכוח אין לנו על מי להשען רק על אבינו שבשמים . אוהב אותכם איציק

מתנדב

New member
אילתי, אני מודה לך שאתה מביא את

זה לידעיתי, אני אבדוק זאת שוב לעומק, כי מבדיקה שעשיתי עד כה אמרו לי שאסור לבצע מרדפים, ולגבי הדיסק אני באמת אבדוק אם יצא דיסק חדש אני יצפה בו גם.

למעלה