סיפור מזויף (כנראה) מצית להבות ברשת

tweedle dee

New member
סיפור מזויף (כנראה) מצית להבות ברשת

על פי הכתבה שהופיעה כאן:

http://en.rocketnews24.com/2014/01/...nternational-relations-have-a-long-way-to-go/

הסיפור שהופץ בלוח הודעות יפני ופורסם ביאהו יפן, מתאר לכאורה את הקיצוניות של התעמולה האנטי-יפנית במערכת החינוך הסינית.
על פי הסיפור אישה סינית ובן זוגה היפני הגיעו לבקר קרובים ביחד עם הילד שלהם. הילד הנתנהג בנימוס מופתי אך נתקל בהתנכלות מצד הבן של המשפחה המארחת - ילד סיני בכיתה ג'.
הילד הסיני הצהיר מיד על שינאה ליפן, ואף גרם לילד היפני לומר בסינית "אני יפני ומגיע לי למות, אני מתנצל בפני העם הסיני."

הפרסום של הסיפור עורר תגובות זועמות ברשת. בעוד שחלקן הצהיר שהסיפור כנראה מזויף, נראה שהרבה יותר אנשים תמכו בקריאה לסין וקוריאה לשנות את מערכת החינוך שלהן.

כפי שניתן לראות בסוף הכתבה, הסיפור הופץ בכמה וכמה גירסות שונות בזמן האחרון והוא כנראה מזויף (מה גם שהתיאור של הילד היפני המנומס והנחמד מול הילד הסיני החצוף והאנוכי נשמע מוקצן מלכתחילה). אבל גם אם לא, הוא לא מעיד על כל מערכת החינוך הסינית כולה, מן הסתם.

יחד עם זאת, אני חושב שדי ברור שהלך הרוח הציבורי גם ביפן וגם בסין וקוריאה הוא מאוד ניצי. בהקשר הזה הסיפור הזה מעלה שאלה מעניינת: האם האזור מתקדם לעבר מצב שבו כל אחד מהצדדים מרגיש צורך לפנות לכיוון עוד יותר קיצוני - בגלל שהאחר נתפס כקיצוני יותר. במילים אחרות, האם יפן תהיה פחות נכונה להיות יותר מתונה בגישה שלה לסין בגלל שהיא חושבת שהסינים "שונאים את יפן" ולהפך? ואם כן, האם אין פה מעגל קסמים שבמסגרתו הדרדרות היחסים היא בלתי נמנעת?

בלי קשר, אני חושב שהסיפור הזה מצביע שוב על העוצמה הבלתי נשלטת של הרשת להשפיע על דעות של אנשים. מספיק שבן אדם אחד מפרסם סיפור מסוים כאילו הוא עובדה, בלי צורך להוכיח את האמת שלו - וההשלכות של הדבר יכולות להיות מאוד חמורות. זה דבר שאנחנו כישראלים מכירים מאוד מקרוב - ברמה הפוליטית, החברתית, המשפטית וגם בהרבה רמות אחרות.

tweedle dee

New member
תיקון קל

לא כתוב שזה פורסם בלוח יפני. בכתבה היפנית כתוב שזה פורסם בלוח מודעות צבאי בשם 米尔社区
לא ברור לי למי בדיוק הוא שייך.

fighterisr

New member
אני מקווה שזה לא אמיתי

כי הקטע עם הילד הסיני ממש עיצבן אותי

tweedle dee

New member
גם אני

אבל כמו שאמרתי, זה נשמע לי מאוד חשוד כשהם מתארים את המלאך היפני הקטן והתמים מול השדון הסיני המרושע, התחמן והאנוכי. גם אם יש פה גרעין של אמת, אני די בספק אם זה באמת תיאור אמין.

למעלה