תשובה לסימבה - לגבי התנהלות כללית בחדר יולדות
שלום סימבה, קודם כל אני לא מכפישה ודבריי אינם דברי בלע...כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, אינני רוצה שנשים אחרות תעבורנה את החוויות הקשות שאני עברתי ולכן פרסמתי את המכתב שלי. כתבתי בבירור מה שעבר עליי ללא הכפשות או מילים כגון כעס ובלע. אינני משתמשת בשפה כזו ואני לא מבינה למה אתה כן משתמש בשפה הזו. אתה כנער צעיר, אני חוששת, לא מבין את הקושי בלידה ואת הקושי בחשיפה ובפגיעה בפרטיות. כל אישה לפני לידה כן מבינה זאת. לי אישית חשוב שכן נשים תדענה -ולא משנה לאיזה בית חולים הן הולכות- מה עלול לקרות. ישנו מושג הנקרא 'דיכאון לאחר לידה' והוא לגיטימי וענייני. יחס טוב של צוות הרופאים יכול למנוע אותו. בכל אופן, רצוי שכל אישה תתכונן גם למצבים קשים כגון מה שתארתי ותתכונן לגבי התנהלות כללית בחדר יולדות (ולא משנה באיזה בית חולים כאמור). לגבי שאלותיך: זו הייתה הלידה ראשונה שלי ואני אם חד הורית כפי שכתבתי במכתב. גרתי כעשר שנים בראשל"צ אליה הגעתי בזמן התיכון ולאחר מכן עברתי לבאר שבע. התינוקת שלי הקדימה קצת את זמנה- היא נולדה בחודש תשיעי אבל כשבועיים לפני התאריך המשוער ללידה.הייתי באיזור ראשל"צ ולכן הגעתי לאסף הרופא. גם אני לא חשבתי שככה יתנהגו אליי. כפי שכתבתי שהיתי למעלה מ 20 שעות בחדר הלידה וברוב הזמן היחס היה פשוט נורא. אני לא עשיתי שום דבר רע לאף אחד ובסך הכל לא התנהגתי באופן חריג מכל יולדת אחרת. (יש עוד המון דברים שלא כתבתי עליהם כמו למשל שהמיילדת הראשונה שכחה להכניס לאינפוזיה את העירוי המזרז, שלא היה מי שיעביר אותי מהחדר הראשון לחדר היולדות, שהמיילדת השניה שכחה להכניס את העירוי שקשור לאפידורל וככה המתנתי עוד זמן לזריקת האפידורל ועוד...) לגבי הסטודנטים- ב'סורוקה ' בבאר שבע למשל שואלים כל יולדת אם היא מוכנה שסטודנטים יכנסו אליה לחדר ובכל מקרה מדובר ב 2 עד 3 סטודנטים והם נמצאים איתה כל הזמן בחדר ועוזרים. הם לא מטיילים בין החדרים. זו לפי דעתי התייחסות יותר יפה ויותר מכובדת לאדם שנמצא על המיטה וככה בעיניי נותנים יותר כבוד גם לבן אדם עצמו (כל אישה וכל יולדת היא בן אדם!) ולגוף שלו. והסטודנטים לומדים יפה מאוד ככה על לידות בכלל וגם לומדים משהו נוסף ביחסי הרופא עם המטופל. בכלל סורוקה הוא בית החולים היחיד שיש בו קורס שנקרא ועוסק בנושא 'היחס לחולה'. ולגבי הרכב- זה אומנם לא נפוץ...אבל יש אנשים שאין ברשותם רכב, גם להוריי אין רכב. היחידה במשפחה המחזיקה מכונית היא אחותי שעובדת עד שעה 19:00 לערך ואנחנו שוחררנו מבית החולים בשעה 13:00. ועוד הערה: אני לא חושבת שאני חריגה באיזשהו אופן- אם זה קרה לי זה יכול לקרות לכל אחת. אגב, אישה אחת כבר הגיבה אליי במסר שגם לה המיילדת אריאלה אמרה לסגור את הפה וכו' - היא פשוט לא התלוננה כי הלידה שלה הייתה קצרה יחסית . אבל, אם היא ועוד אחרות היו מתלוננות כמוני שפרסמה את המכתב יכול להיות שהיחס פשוט היה משתנה. כתבת שנולדת באסף הרופא והיה לאמך צוות רפואי טוב. אני נורא שמחה בשביל אמך, באמת!! אבל אתה בטח לא היית רוצה שאמא שלך תקבל יחס כמו שאני קיבלתי נכון? בעצם אתה בטח לא מאחל זאת לאף אישה.. בוודאי שלא. גם אני בסך הכל רוצה לפעול לכך שאף יולדת באף בית חולים תקבל יחס כזה. ואולי באמצעות הדברים שאנחנו כותבים המצב ישתפר ואם מישהו מבית החולים גם קורא את זה אולי הוא יעשה משהו לשינוי המצב. שוב אני חוזרת... אתה בטח לא היית רוצה שאמא שלך תפגע-נכון? אז בואו נעשה כולנו משהו לשיפור המצב.