סיפור מיוחד לסוכות.

באיזי10

New member
סיפור מיוחד לסוכות.

בחדר הקטן והמאובק בביתם של משפחת "מכר-וביץ", מתקיימת בעיצומם של ימים אלו מכירה מיוחדת לכבודו של חג הסוכות, על דלדם של משפחת "מכר-וביץ" עוד היה תלוי לו השלת אשר מכריז עוד משנה שעברה באותיות קידוש לבנה כי במקום מתקיימת מכירה מיוחדת של אתרוגים מזן נדיר ועתיק יומין אשר גילהו בימים אלו ממש, כמובן בשל היותי "מאמין" גדול, פילסתי לי דרך בין כול המאמינים אשר היתאספו במקום והיצלחתי להכנס הקודש פנימה, בשביל לזכות וליטול ארוג מהודר מזן עתיק יומין זה. כמובן שלמקום היגעתי מצויד בשלל אביזרי בדיקת אתרוגים כגון זכוכית מגדלת בעל אדשה עבה, טלסקוף מהודר, ואף בשולחן ערוך נייד למקרה הצורך. הפשלתי את שרולים והתחלתי במלאכה, אך בגלל היותי דבק במידותיו של הקב"ה סידרתי לי את כל הארוגים בשורה והיו עוברים לפני כבני מרון, לא ארחיב בתיאורים של בחירת אתרוגי המהודר אך רק אוכל להמחיש לכם את הדברים בשני מילים , כי תהליך בחירת אתרוגי לא הייתה פחות מאשר כבחירת בת זוגתי. ואכן בעזר השם וברחמיו המרובים כעבור כמה שעות תמימות אכן מצאתי לי את מבוקשי אתרוג אשר נדיר בגודלו ורחו נידף למרחקים, אשר כל מתפללי בית הכנסת היתפאלו מימנו (אך בעיקר מימני). כעת הגיע שעת הכושר להפנות את צומת הלב להדסים המיחדים אשר מיוחס להם הזן אשר הישתמשו בו בבריות של אברהם אבינו. כמובן שכאן זכוכית המגדלת לא עוזרת הרבה ולכן שולף אני מתוך תיקי את מקרוסקוף האדיר ובודק בו היטב האם באותה אלפית מילמטר מוצבים להם העלים כשלישית תאומים, לאחר מכאן מוציא אני את המנטימטר המדויק ובודק בו האם גובה מספיק אף לשיטתו של ר' חיים מבריסק. סוף סוף מסיים אני לבחור לי את שלושת הדסי המהודרים, וניגש אני לעבר כפות התמרים, כאן המלאכה די מרובה משום שבנוסף למקרוסקוף ולטלסקוף מוציא אני אף את הפלס אשר מדדתי בו את מרצפות דירתי שסימתי לבנותו זה מכבר ובודק היטב האם הוא אכן ישר. ואכן בדקתי ובדקתי עד שמצאתי . ואכן בידי היו ארבעת המינים המהודרים. כמובן כאשר היגעתי לכוון הקופה הוכתי בתדהמה כאשר שמעתי את המוכר אומר 1000$ ובמזומן.... אך כמובן ששילמתי, משום שהאתרוגים הרי הם מזן נדיר ומיוחד במינו , אך הפתעה אחת הייתי לאחר ששילמתי ויצאתי מהחדר הקטן ראיתי לפתע את בנו הקטן של משפחת מכרוביף רץ לכיוון ביתו כאשר בידו ארגז עמוס באתרוגים שקטף זה עתה מהגינה..... אוהב אותכם חג שמח. באיזי

למעלה