סיפור מעודד לבנות האנדו

shir1411

New member
סיפור מעודד לבנות האנדו

שלום בנות לא כתבתי פה הרבה זמן אבל אני מתעדכנת מידי פעם בפורום.
רציתי לשתף אתכן בסיפור שלי ולתת תקווה לכולכן, כאשר זיהו אצלי אנדומטריוזיס אני חיפשתי בפורום בשורות טובות מבנות וקצת היה קשה למצוא, אז החלטתי לשתף אתכן בסיפור שלי ולגרום לכן לחייך

לפני כ 8 חודשים גיליתי את המחלה הלא מוכרת הזאת עם השם הארוך והמפחיד "אנדומטריוזיס", זאת לאחר בעיות פריון וכאבים בלתי נסבלים שעליהם לא ארחיב כי לצערי כולכן מכירות.
לאחר האבחון הראשון שנעשה בתל השומר במחלקה לאנדומטריוזיס, הלכתי למספר חוות דעת אצל מומחים בתחום, כולם איבחנו אותי כאנדואית עם ציסטה בשחלה 5 ס"מ, המון הידבקויות ודעות חלוקות לגבי החלטה על ניתוח או המשך טיפולי פוריות.
לאחר ביקור במספר כנסים לאנדו ולמידת הנושא לעומק, החלטתי לעבור את הניתוח בתל השומר, התור הראשון שהציעו לי היה לעוד שנה, אתן בהלם? גם אני הייתי...
כיוון שלפי הערכות חד משמעיות ניתוח יעלה את הסיכויים להריון וכמובן יטפל בסבל הנוראי שעברתי, אני ובעלי החלטנו על ניתוח פרטי באופן מיידי (ניתוח תוך 3 שבועות) אצל ד"ר סוריאנו באסותא.
הניתוח ארך כשעתיים וחצי- שעה וחצי מעל הצפוי, בסיום הניתוח ד"ר סוריאנו יצא לבעלי ועידכן אותו במצב, ציין כי היה ניתוח מאוד קשה ומסובך, היו לי הידבקויות רבות, חצוצרה עם השחלה והמעיים והתוצאה הייתה הוצאת החצוצרה השמאלית, ההסבר היה: "הכל היה דבוק כמו גוש לא היה ניתן לראות בכלל את החצוצרה והשחלה".
למעשה איבדנו גם את השחלה השמאלית בגלל שהייתה בה ציסטה הרבה מאוד זמן שגרמה לדלקת ונזק בלתי הפיך לשחלה, השחלה לא הוצאה בניתוח לצורך שימורה אך ללא יכולת שיקומה. אך הבשורה הטובה הייתה שהכל נקי, ההדבקויות הוצאו, הציסטה הוצאה, הנגעים הוסרו והניתוח עבר בשלום!
באותם ימים הייתי מאושרת שהניתוח "הצליח" והכאבים פסקו אבל מנסים לעקל את הנזקים שהתגלו ולהבין איך ממשיכים.
שלושה שבועות אחרי הניתוח הגענו לביקורת אצל ד"ר סוריאנו, ההמלצה שקיבלנו הייתה לנסות להיכנס טבעי להריון בחלון זמן של חצי שנה עם סיכויים טובים להיכנס להריון, לאחר התלבטויות רבות החלטנו להתחיל ישר IVF ולא לנסות להרות באופן טבעי, הופננו לד"ר שי אליצור- מנהל מחלקת IVF באסותא (שעובד יחד עם ד"ר סוריאנו) והתחלנו טיפולים, אציין כי אני מאוד מרוצה וממליצה על ד"ר אליצור! היחס, המקצועיות והטיפול המדהים

טיפול ראשון- פרוטוקול ארוך שלא צלח.
טיפול שני- פרוטוקול קצר שהניב הריון!!!
כיום אני בשבוע 13 לא מאמינה שזה קרה, שזה הצליח, שהגוף שלי מסוגל!
הניתוח הצליח! אני גם נקייה מאנדו וגם נכנסתי להריון תוך 4 חודשים אחרי הניתוח.
אז אחרי 3 שנים של נסיונות וסבל רב, זה קרה!
זו הזדמנות להגיד לכולן שגם אני חששתי לעשות ניתוח, התלבטתי אם לעשות טיפולי פוריות לפני ניתוח, התייעצתי בלי סוף, קראתי הרבה בדוקטור google, אך לבסוף הביקור אצל ד"ר סוריאנו היה המכריע, הביטחון שהוא השרה לנו, האמונה שהחדיר בנו, ההסבר המקיף שנתן לנו גרמו לנו ללכת אחריו בעיניים עצומות ועל כך אני מודה היום. החיבור עם ד"ר סוריאנו היה מההתחלה, הוא ליווה אותנו בכל החלטה שקיבלנו, היה מקסים ביום הניתוח ולאחריו והיום מלווה אותנו גם במעקב הריון, לפני שבוע הוא עשה את השקיפות עורפית מה שהיה מרגש ביותר, כי בזכותו אני היום מאושרת!
חשוב היה לי לשתף אתכן בסיפור שלי, כולנו קוראות הרבה בפורום ובכלל באינטרנט וחשופות להרבה מקרים קשים ולאכזבות רבות, זו הזדמנות להגיד לכולכן שיש גם סוף טוב ולמזלנו יש היום את היכולת הרפואית לעזור לנו.
מאחלת לכולכן בשורות טובות בקרוב!!!

סיפור אופטימית וכיפיי

וואוו ריגשת אותי כי אני בדיוק באותו מצב עם קצת שינויים, לי לא גילו את המחלה ואני כבר עברתי ivf שלא צלח ואז הכאבים החמירו ברמה מטורפת שהחלטתי לגשת למחלקת אנדו בת השומר. ושם ד"ר ביבי אמר לי שחייבים להוציא את כל הנגעים כי הם על החצוצרה והמעיים והתוספתן. ואין סיכוי כרגע להריון במצב שאני נמצאת..אנחנו כבר מנסים שנתיים כולל 7 חודשים אחרונים של ivf שלא צלח .
הניתוח נקבע לעוד 4 חודשים לפי מה שאת ממליצה עדיף ללכת פרטי ולא לחכות??
כמה עולה ניתוח פרטי? והאם באסותא הם עושים גם ניתוחים מסובכים. כי אני עברתי ניתוח אחד באסותא חיפה ולא הוציאו לי כלום כי אמרו לי שפה זה בית חולים קטן וזה מסוכן אם מסתבך משהו..
מה את אומרת? או בנות בפורום מה אתן מייעצות לי??
לחכות עוד 4 חודשים או ללכת פרטי??

(אין לי ביטוח פרטי)

תודה מכל הלב..

לואי84

New member
אם אני לא טועה

באסותא חיפה יש את ד"ר קאופמן שהוא מומחה אנדו'. לא הייתי הולכת לאף אחד פרטי חוץ ממומחי אנדו.
אם את באיזור חיפה, הייתי מתייעצת איתו. (יד לו מרכז לאנדו בכרמל). לפעמים אם מדובר בניתוח מסובך עם מעורבות של הרבה איברים אז עדיף לעשות בציבורי כי אפשר תמיד להזעיק את מי שצריך אם משהו מסתבך.

בהצלחה רבה

shir1411

New member
תשובה לאופטימית 181

היי, ניתוח פרטי באסותא תל אביב עולה בסביבות 23,000 ש"ח, יש קופות חולים שעובדות עם אסותא ועם ד"ר סוריאנו מה שמוזיל משמעותית את עלות הניתוח. אני לצערי במאוחדת והם לא עובדים עם אסותא או עם סוריאנו וההחזר שלהם לניתוח הוא ממש בדיחה.
אצלי בניתוח היה צורך בהתערבות של רופא כירורג ולא הייתה בעיה, הקפיצו אותו מייד לחדר ניתוח. אני מניחה שאם תלכי לפרטי יענו לך על השאלה החשובה הזאת בצורה מקצועית יותר.
הניתוח שלי נחשב למסובך ועשיתי אותו פרטי באסותא אז לשאלתך כן :) ושוב כמובן שרופא יאבחן את מצבך וימליץ לך בהתאם למה שהוא מצליח לאבחן לפני הניתוח (אצלך אולי יהיה לו קל יותר כי יש לך מידע מניתוח קודם).
אגב, באסותא חיפה עשית אצל קאופמן? כי אני התרשמתי ממנו לטובה כשהייתי אצלו ביעוץ אך גם לי אמרו שאם זה מורכב עדיף לעשות בבית חולים ציבורי. אולי בתל אביב זה שונה, אסותא תל אביב זה ממש בית חולים לכל דבר.
מבחינת זמן ההמתנה לניתוח זו החלטה קשה מצד אחד 4 חודשים זה לא שנה (כמו שלי הציעו) אבל זה עדיין לא מעט זמן. אני לא יכולתי לסבול יותר ורציתי לסיים עם זה כמה שיותר מהר, בנוסף, אני בת 29 ולא רציתי לבזבז עוד זמן יקר :)
השיקול הנוסף בתל השומר הוא שלא מתחייבים לך למנתח, זה יכול להיות ד"ר ביבי, ד"ר סוריאנו או רופא נוסף שאני לא זוכרת את שמו כרגע ולי היה חשוב שסוריאנו ינתח אותי, הוא מומחה בתחום וכמעט כל הרופאים בתחום למדו אצלו.
בקיצור, יש הרבה שיקולים לזמן הניתוח, חשוב שתבדקי את הזכויות שלך בקופ"ח אולי זה יעזור לך להחליט :)
אני מאחלת לך שתעברי את זה במהרה ובהצלחה ומייד אחרי זה תגיע הבשורה הטובה- אמן!

לואי84

New member
תודה על השיתוף

מרגש עד דמעות. שיהיה בשעה טובה ובהצלחה ושהכל יעבור בקלות.

לואי84

New member
שאלה בקשר לציסטה

מקווה שהשאלה לא מפריעה לך. אמרת שהייתה לך ציסטה הרבה מאד זמן שגרמה לנזק בלתי הפיך לשחלה. האם ראו את הדלקת גם באולטרסאונד וידעו להגיד לך את זה עוד לפני הניתוח, או שרק אחרי הניתוח אמרו לך שהשחלה הזו אבודה? פשוט יש לי גם ציסטה שהוגדרה כ"ותיקה" ויש לי אותה כנראה הרבה שנים. בשחלה השניה יש לי ציסטה "צעירה" יחסית חדשה. אפשר להגיד שאני די מודאגת מההשלכות...

shir1411

New member
תשובה ללואי

כבר באולטרסאונד ידעו להגיד שהציסטה לא תקינה וייתכן שפוגעת בתפקוד השחלה אך רק לאחר הניתוח זה היה חד משמעי, ראו באופן חד משמעי את הפגיעה בשחלה וניתן היה לראות כשהתחלתי טיפולי IVF שהשחלה הזו לא הניבה שום זקיק.
השאלה מה סוג הציסטה שיש לך. הם יודעים לאבחן בוודאות איזה סוג ציסטה זו לפי הזרימות בתוכה וצורתה, אני יודעת שיש את ורד אייזנברג בתל השומר שהיא מומחית בזיהוי סוג הציסטה, בדר"כ שולחים אליה לאחר איבחון, לי קבעו תור אליה אבל כבר החלטתי על ניתוח כך שוויתרתי על התור.
בקיצור, חשוב לזהות את סוג הציסטה, כי יש הרבה ציסטות פשוטות שכמעט לכל אישה יש ויש את המורכבות יותר שחשוב לזהות ולטפל.

לואי84

New member
ד"ר אייזנברג

באמת תותחית. היא זו שאמרה לי שהציסטה שם הרבה שנים ותיארה אותה באולטרסאונד כאנדומטריומה ותיקה עם הרבה הסתיידויות. לידה יש רקמת שחלה תקינה וללא ממצא בחצוצרה. ככה שזו נקודת אור חיובית, אני מקווה. בשחלה השניה "רובה ממצא ציסטי" (אנדומטריומה צעירה)
מעניין אם יש הבדל בגישה הניתוחית שלהן.
לפני כן עשיתי אולטרסאונד דופלר בקופה, היה רשום "ללא זרימה פתולוגית".

לואי84

New member
אה ויש לי עוד שאלה

סליחה על המתקפה.. קראתי פה בפורום שבנות כתבו שמי שמטופלת במרפאה בתל השומר, סוריאנו לא מסכים לנתח אותה פרטי. מה את יודעת להגיד לי על זה? אולי בגלל שאצלך זה היה באמת דחוף אז הוא הסכים? פשוט אני גם שוקלת לעשות פרטי בגלל זמן ההמתנה הממושך אבל אין תכנון הריון כרגע (אני רווקה).

shir1411

New member
תשובה

בכיף, שמחה לעזור... אני הייתי בתל השומר רק לאיבחון, לא יודעת אם זה נחשב לכך שאני מטופלת של תל השומר.
בכל אופן, כשהייתי בתל השומר ד"ר ביבי בדק אותי ולאחר מכן הלכתי לפגישה אצל ד"ר סוריאנו באופן פרטי, הוא ראה את הבדיקה שד"ר ביבי עשה לי ולא אמר לי שלא יוכל לטפל בי כי נבדקתי בתל השומר.
שווה לבדוק ישירות מול המרפאה שלו הפרטית, מיכל המזכירה תענה לך על זה, היא ממש חמודה :)

לואי84

New member
זה גם מה שאני הבנתי

אבל עובדה שהוא כן מקבל חלק? אולי רק כשמדובר על מקרים דחופים שאי אפשר להמתין את הזמן שקובעים בתל השומר.

קרני55

New member
מרגש

כל כך מעודד לשמוע, שלמרות כל הסבל הצלחת, זה לא מובן מאליו.
מי ייתן שהפוסט שלך ייתן כוחות לכל המתמודדות.

תודה על ההיתיחסות והתשובה..

אני אבדוק לגבי מה קופת החולים משתתפת, אני בת 33 וגם לי לא בא לחכות אבל ....אני בנתיים לא סובלת מכאבים כי אני עם גלולות בי הפסקה.
לגבי הניתוח ד"ר ביבי אמר לי שד"ר סוריאנו מנתח ביחד איתו או רופא נוסף אבל הוא אמר בודאות שסוריאנו מתנח.
ובאמת מישהי כאן שאלה אם הייתי בבדיקות בתל השומר האם פתאום אני יכולה לעבור לפרטי??

היי שיר,איזו בשורה משמחת!

כן יירבו!
אז קודם כל,הכי חשוב תשמרי על עצמך ועל פיצי/ת.
שאלות לי אלייך בבקשה.(אם זה בסדר כמובן..)
.אני מבינה שלא עברת ניתוח קודם וזה הראשון..
במהלך תקופת הטיפולים-הרי הייתם בפרק לא מבוטל של 3 שנים...
אצל מי טופלת?מה הממוצע של הזקיקים שהיו לך?ניסיתם אולי פרוטקול ללא הורמונים(ז"א מעקב אחרי זקיק..)
לא אובחנת במהלך כל ה-3 שנים? והאם באמת האנדו רדום במהלך ההריון?
מאחלת הריון תקין,עגול משעמם וכמובן בידיים מלאות.
מי ייתן ורק בשורות כאלו נראה!
חיזקת!
יום נפלא!
לישי.

shir1411

New member
תודה רבה

זה אכן הניתוח הראשון שעברתי ומקווה שגם האחרון, את הטיפולים התחלתי רק לאחר הניתוח, לא עשיתי טיפולים בשנתיים שלפני גילוי האנדו.
לפני האיבחון של האנדו, ניסינו באופן טבעי, נתנו לי פעם אחת איקקלומין והיו זקיקים אבל לא נקלטתי וזה החמיר לי מאוד את המצב וכך בעצם נשלחתי לאיבחון של האנדו.
לפני האיבחון טופלתי אצל ד"ר גילה בן דוד (מאוחדת) ולאחר האיבחון עברתי לטיפולו של ד"ר סוריאנו באופן פרטי.
לא ניסינו פרוטוקולים ללא הורמונים, את הטיפולים עשיתי אצל ד"ר שי אליצור (מנהל מחלקת IVF) אסותא ת"א, הוא תותח בכל מה שקשור לטיפולי פוריות והוא עשה לי בפעם הראשונה פרוטוקול ארוך ועדין שהניב 3 זקיקים מתוכם 2 הופרו ולא נקלטו,
בפעם השניה עשה לי פרוטוקול קצר והעלה את מינון ההורמונים ואז היו 7 זקיקים ו 3 הופרו, 2 הוחזרו ואחד נקלט :)
ד"ר אליצור מכיר טוב את הטיפול בבנות עם אנדו, הוא עובד בצמוד לד"ר סוריאנו והם מתייעצים לגבי כל מטופלת שמטופלת אצל שניהם וזה הרגיע אותי מאוד!
במהלך ההריון הסבירו לי שהאנדו רדום, ההריון ובעיקר הלידה הם התרופה הכי טובה לאנדו.
אשמח לענות על כל שאלה תרגישי בנח :)
תודה על האיחולים ומקווה שבקרוב יהיו בשורות טובות לכולן :)

nsharoni

New member
מרגש

אכן מרגש ומעודד. אני נותחתי לפני שלוש שנים אצל ד"ר סוריאנו באופן פרטי במדיקל סנטר בהרצליה. הניתוח עלה 3500 ש"ח ואני בסהכ מבוטחת במושלם אין לי שום דבר פרטי.
ואני זוכרת שהוספתי עוד בערך 1500 ש"ח לחומר ששמים נגד הידבקויות. התור לניתוח היה מהר מאוד, שבועיים אחרי שד"ר סוריאנו ראה אותי.
מקווה שעזרתי.

למעלה