קשור רק דרך פאלו אלטו
(אבל זה מדור שאני נהנה בדרך כלל לקרוא). החלק היותר טוב הוא בחצי השני של הראיון, במיוחד האבחנה על הסטודנטים בסטנפורד:

https://www.haaretz.co.il/magazine/flights/.premium-1.4436616

ליה לוין, בת 21 , מתגוררת בפאלו אלטו, ארצות הברית. ממריאה למדריד, ספרד

שלום, אפשר לשאול מה עשית בארץ?

זו חופשת הקיץ שלי מהאוניברסיטה. יש לי פה קרובים קצת רחוקים וחברים קרובים, והחברה הכי טובה שלי מהתיכון בארצות הברית עושה פה צבא. הם חזרו לישראל והמשפחה שלה מתגוררת ליד כפר סבא, אז כשאני מגיעה לארץ אני תמיד באה לישון אצלם.

מה את לומדת?

אני לומדת לינגוויסטיקה ושפות מודרניות בסטנפורד, עברית וספרדית. זה חלק מהסיבה שנהניתי מהנסיעה, יכולתי לעבוד על העברית והספרדית שלי. התחלתי את הטיול במדריד.

איך העברית שלך?

העברית שלי טובה. אני יכולה להבין את הרוב, אלא אם כן מדברים אלי ממש מהר.

ואיפה עבדת על הספרדית?

הייתי בסמינר של האוניברסיטה במדריד ואחר כך טיילתי שישה שבועות בספרד, אז דיברתי ספרדית כל הקיץ.

לא התבלבלו לך השפות?

זה באמת היה קשה, כי כשהגעתי ודיברתי עברית עם המשפחה של החברה שלי, לפעמים יצאו לי מילים בספרדית, ואז פשוט עברתי לדבר אנגלית. כשמדברים בשלוש שפות באותו זמן צריך לחשוב מהר. והערבית רק בילבלה אותי יותר.

ערבית?

כן, לפני שבאתי לפה לקחתי מעבורת מספרד לטנג'יר דרך גיברלטר, ומשם המשכתי להרים וטיילתי במרוקו.

מה עשית במרוקו?

מאז ומתמיד היה לי חלום לנסוע לעיר הכחולה. מקום בשם שפשוואן. אם לדייק זה יותר כפר מאשר עיר, אבל הכל שם באמת כחול: הבתים, החדרים, הכיסאות, הווילונות, הבגדים.

את יודעת למה הכל שם כחול?

אני חושבת שאולי זה היה פעם עניין דתי, אבל עכשיו זה כבר עניין תיירותי. זה היה מדהים. זה לא כמו אף מקום שהייתי בו. פגשתי הרבה אנשים ידידותיים והאוכל גם מדהים, בעיקר הטאג'ין. אני מאוד רוצה לחזור ולחיות איזה חודשיים במרוקו.

את לא מפחדת להסתובב במקומות כאלה?

לפני הלימודים התחלתי ללמוד קרב מגע ועכשיו אני לומדת ג'יו ג'יטסו, זה בעניין הביטחון האישי. אבל הייתי עכשיו בברצלונה עשרה ימים לפני ההתקפה, וזה היה מפחיד.

היתקלות ראשונה עם טרור?

אתה שומע על מה שקורה באירופה כשאתה גר בארצות הברית, אבל אתה לא צריך לחשוב על הסכנה שם יותר מדי. יש לנו בעיות אחרות, כמובן, כמו הוריקנים ושיטפונות.

חשבת לחתוך את הטיול בעקבות ההתקפה, או לוותר על ישראל?

הרבה אנשים שואלים למה אני באה לישראל, חושבים שהכל אלים פה, אבל בעצם גם אירופה וצרפת כבר לא בטוחות. אי אפשר לחיות במחשבה שמשהו רע יקרה.

למה באמת את באה לישראל?

גדלתי בקהילה יהודית ולמדתי עברית מילדות. אבא שלי רצה שאחותי ואני נלמד בבתי ספר יהודיים וזה עבד די טוב.

המשפחה שלך דתית?

ההורים שלי די משוחררים. בית הספר היסודי שהלכתי אליו כילדה היה דתי, התיכון חילוני, בית הכנסת רפורמי וגם הלכתי למחנה קיץ יהודי. אז אני מרגישה שנחשפתי לכל מיני סוגים של יהדות ויכולתי להחליט כמה יהדות אני רוצה בחיי. אחותי, למשל, בחרה להיות דתייה.

כמה יהדות את באמת רוצה?

אני אוהבת את הקהילתיות, מגניב לי לבוא לישראל ולשמוע את השפה שלמדתי כל כך הרבה זמן ואני אוהבת את הקהילה היהודית בסטנפורד, אבל אני לא שומרת כשרות או שבת.

את שמחה לחזור לאוניברסיטה?

נחמד ללמוד בסטנפורד, כי אנשים מגיעים מכל מיני מקומות. יש לי, למשל, חברים מהודו ושותפה מטקסס. אבל זה לא פשוט, כי כולם שם היו התלמידים המצטיינים של הכיתה שלהם וכולם רוצים להיות מנכ"לים של חברה שהם יקימו בעצמם.

ומה אפשר לעשות עם תואר בלינגוויסטיקה?

כל מיני דברים. אפשר להיכנס להיי־טק, תמיד צריכים שם לינגוויסטיקנים. אפשר גם ללמוד ספיץ' תרפי וללמד או לעשות מחקר ולטייל בחו"ל. אני בטוחה שתהיה לי עבודה, ושיהיו לי כמה חברים מנכ"לים.