סיפור מצדה של החמות

הכפולה

New member
סיפור מצדה של החמות

קודם כל שני עניינים טכניים: פנינה- אי אפשר משום מה להוסיף הודעות כ"אורח" אני מתנצלת שאני משתמשת בשם אחר מזה שאתם מכירים אותי בו, אבל אני לא רוצה לפגוע באף אחד. חמותי היא נפלאה ומופלאה ואני אפרט בנפרד למה אני מתה עליה באופן טוטאלי אבל... לאחי יש חברה מזה שנים רבות רבות רבות (מאז בי"ס יסודי בערך) שאין לי מושג איך אמא שלי מצליחה לשמור על כזה קור רוח לידה (וגם אני לצורך העניין). היא מפונקת, כי גדלה כמפונקת, והיא מצפה להתפנק גם אצל הורי. אנחנו חונכנו כל חיינו ש"הבית זה לא מסעדה" ושמה שאמא מבשלת זה מה שאוכלים ומי שלא יאה לו שלא יאכל. רק כשזה מגיע לחברה של אחי- היא דורשת, ומקבלת כי אחי מבשל לה, אוכל מיוחד. כמעט כל דבר שיש זוכה לעיקומי אף שלה שבעקבותם אחי רץ למטבח לבשל במיוחד בשבילה משהו אחר. גם כשאחי היה חוזר אחרי 30 יום בשטחים, עוד לפני שהוא היה מוריד את המדים הוא היה נעמד במטבח לחתוך לה סלט כמו שהיא אוהבת. אנחנו משתדלים לא להגיד כלום- כי זה ביניהם, ואני יודעת היטב שאי אפשר לדעת את כל מה שהולך בין בני זוג, וזכותם לדינמיקה שלהם. אבל... כמה אפשר? בארוחות המשפחתיות, היא טורחת לברר לפני מה יש, ואז לפעמים שעה לפני האוכל אחי מודיע שהם הולכים למסעדה, כי חברתו לא אוהבת את מה שהכינו. תגידו- יכול להיות שלפעמים הכלות הן אלה שגורמות את הבעיה? נכון שאמא שלי לא מושלמת, אבל בעלי מסתדר איתה נפלא, כך שאני לא חושבת שהיא חמות כל כך גרועה. אורה הכפולה

psa

New member
לא מתאפקת יותר..לטנגו צריך שניים../images/Emo20.gif

בולי27

New member
תמיד יש כלל, ויש יוצאים מהכלל...

אני יכולה להעיד, שאני מכירה גם מקרים שהכלה היא הבעייתית. אבל בד"כ זה להיפך. יש לי בן דוד שנשוי בערך שנה. תמיד הסתדרתי מצויין עם אישתו, היינו חברות טובות גם לפני שהם התחתנו. המשפחה של החתן אף פעם לא התלהבה ממנה, אבל גם לא היו מריבות. מאז החתונה היא נהייתה בלתי נסבלת. אני לא מסוגלת לדבר איתה (וממש אהבתי אותה קודם) גם אמא שלי אהבה אותה פעם אבל לא עוד... גם היא "משביתה" את בן דוד שלי, אבל אין מה לעשות אסור באיסור חמור להתערב או להגיד משהו. אני מקוה שאצל אחי לא תהיה בעיה כזו, כי אז יהיה לי הרבה יותר קשה לסתום את הפה.

psa

New member
מכל הנאמר בפורום , אני רק יכולה

ללמוד. מי ייתן ואהיה חמות נעימה ושכלתי גם כן כלפיי... מערכת יחסים בין אנשים זה משהו מאוד מסובך.... לעיתים הכלה היא לא כל כך קלה החמות המעלה את החמה או לסרוגין החם. והבעל הנמצא בין הפטיש הסדן. לעיתים החמות מתנהגת "לא יפה" בעקבות התנהגות הכלה וכמובן שהכלה תביע את דעתה מנקודת ראות שלה כנגד החמות. שאלת מיליון הדולר : מי קדם למה -הביצה או התרנגולת....??? ברור לי שקיימים מקרים לא "מעטים" שהחמות היא פשוט אדם שכזה....... בכל מקרה שיהיה רק טוב חיים רק פעם אחת....

psa

New member
התכוונתי לכשתהיה חתונה...זה ממש לא

באופק....

סמיילי22

New member
../images/Emo21.gifבנושאי אוכל

אני קצת רגישה בנושא, כי גם לי יש הרבה סוגים של אוכל שאני לא אוכלת מכל מיני סיבות. אבל מעולם לא דרשתי שיכינו לכולם אוכל שרק אני אוהבת אלא רק שבשבילי יהיה תמיד בהישג יד (וזה כולל דברים שאפשר להקפיא ולהכין במיקרו). למשפחתו של אישי היה קשה בהתחלה עם זה ועשו לי חקירות שטי וערב ואני מאוד נעלבתי מכך ומבמיוחד כשחמותי היללה את גיסתי שאוכלת "הכל" ואמרה שחבל שאני לא כמוה, באותה דקה יצאתי מהבית שלהם ואמרתי לאישי (שהיה אז בתקן "חבר", היום הוא גם חבר בלי קשר) שאני לא חוזרת לשם אם ממשיכים להשפיל אותי בגלל האוכל שאני אוכלת. זה לקח זמן, בסוף הם הבינו שלא יעזור להם והפסיקו לשאול. אני חושבת שזה היה פעם שפשוט אמרתי לה שלא נעים לי שהיא מעירה לי כל הזמן על האוכל, אז זה הפסיק. הבינו שאני בן אדם טוב גם אם אני לא אוכלת את כל המעדנים (בפרט שהתחלתי לבשל חמותי מאוד היללה אותי).

טלאפ

New member
בנוגע לאוכל../images/Emo78.gif

אנחנו מבקרים אצל חמתי לארוחות ערב ביום שישי. גם אני דרשתי אוכל מיוחד. חמתי מבשלת טוב אבל אוכל משמין ואני בשנה שעברה עשיתי דיאטה, ומה לעשות לא מצאתי מה לאכול על השולחן קרה ששאלתי אם יש ירקות וחמתי עמדה והכינה לי סלט, להבדיל מהסלט שעל השולחן שצף בשמן. (לא התכוונתי שהיא תכין, הייתי מוכנה להכין לבד - אבל כך יצא) והמבטים שחטפתי מסביב הורידו לי שנה מחיי. כך שבארוחות אחרות פשוט ישבתי ובהיתי בצלחת אני חושבת שזה גם לא פייר, כי כמה עבודה זה כבר להפריד צלחת אחת של סלט לפני ששמים שמן?

AdiBason

New member
אז היית מביאה אוכל דיאטטי מהבית

היא היתה מבינה.... כמובן היית מביאה כמות מספקת לא רק לך וגם אחרים היו נהנים ואף אחד לא ניפגע.

אולי להסתכל על הנושא מזווית

ראייה שונה א.הוא זה שרץ לבשל אולי הוא נהנה מזה שאלתם אותו כי נראה שמפריע לכם יותר שהוא רץ להכין יותר מזה שהיא מפונקת את מה שהרשיתם בפעם הראשונה והשניה ו...קשה עכשיו לשנות אני הייתי משוחחת על כך עם האח שלא בפניה של החברה בעדינות שלא לפגוע אם זה כל כך מפריע לכם

anat30g

New member
זאת הבעיה שלו

אחיך כבר ילד גדול, והחברה שלו - זאת הבעיה שלו. ולאמא שלך מגיע גביע!

kisses

New member
מסכימה עם הבנות פה לגבי האוכל

אבל לגבי יחסיו של אחיך עם חברתו זאת הבעיה שלו בלבד. הוא ככל הניראה כרגע מאוד מאוהב או בעל בטחון עצמי מאוד נמוך שהוא מוכן לקבל התנהגות כזו. כם לי יש גיס שנימצא כרגע ממערכת יחסית שמאוד אבל מאוד לא טובה לו והחמה שלי לא סובלת את הבחורה, אבל מתנהגת מאוד באיפוק כשהיא באה (דבר שמוציא אותי מדעתי כי אני לא סובלת צביעות) ולנו אין מה לעשות למרות שמערכת היחסים הזו מאוד מרגיזה זאת הבעיה שלו בלבד.

למעלה