סיפור מצרי

Dia Leoghann

New member
סיפור מצרי

סיפור מן הניסים שהתרחשו בימי שלטונו של חאופס (חופו) מתוך פפירוס ווסטקאר שנכתב בתקופת שושלת 15 (שושלת החיקסוס). המלך חופו (מן הממלכה קדומה, שושלת 4) ישב עם בניו בארמון וביקש מכל אחד מהם לספר לו סיפור נפלאות מן העבר. כל אחד מן הבנים מספר איזה סיפור, ואז מגיע תורו של הנסיך הרדדף: אמר הוד מעלתו: "מה איתך, הרדדף בן המלך?" אמר בן המלך הרדדף: "ישנו אזרח, ג'די שמו, הוא מתגורר בעיר 'ג'ד סנפרו דובר האמת', 110 שנים גילו, הוא אוכל 500 כיכרות לחם עם כתף שור ובשרים אחרים, ושותה קנקני בירה כל עוד היום נמשך. הוא יודע לחבר ראש שנכרת. הוא יודע לגרום לאריה ללכת אחרי גבו על פני הארץ כולה. הוא מכיר כל חדר סודי במקדשי תח'ות, ובאותו זמן, הוד מעלתו מלך מצריים חופו דובר האמת, במשך כל היום מחפש לעצמו חדרים סודיים שכאלו כדי לעשות לעצמו אותו הדבר בקברו." אמר הוד מעלתו: "בעצמך, הרדדף בן המלך, תביא אותו אלי!". אז הכין אוניות בן המלך הרדדף, ולמסע הוא יצא בהפלגה דרומה אל עבר 'ג'ד סנפרו דובר האמת', ואחרי כן, כאשר אוניות אלו עגנו על הגדה, מסע הוא עשה ביבשה ישוב בתוך אפיריון מעץ אבוני ומוטות נשיאה מעץ יקר משובצים זהב. אחרי כן, כאשר הוא התקרב אל ג'די, אז הונח האפיריון הזה לארץ. קם הוא כדי לפנות אליו ומצא אותו שוכב על שטיח לפני מפתן ביתו, כשמשרת מחזיק ראשו לאחר שמשכו בשמן, ואחר מעסה את שתי רגליו. אז אמר בן המלך הרדדף: "מצבך כמו החיים שלפני הזקנה. (אתה) קרוב לזקנה, (כמו) במצב גסיסה, (כמו) בתוך ארון קבורה, (כמו)קבור באדמה, אך כל היום שוכב ללא מחלה ובלי כחכוך של שיעול! ברכות שלום לך זקן נערץ! באתי לכאן לקרוא לך למשימה מאת אבי חופו דובר האמת. אתה תאכל מטעמים שנותן המלך, מזונות הנמצאים רק מעבר לשער שבבוא היום תעבור כשתצטרף לאבותיך בנקרופוליס." אמר ג'די זה: "שלום שלום הרדדף בן המלך האהוב על אביו. יעדיף אותך אביך וירומם את ביתך ואבותיך. יפעל ה-ka שלך נגד אוייבך, ידע ה-ba שלך את הדרכים המובילות אל השער. ברכות שלום בן המלך!" אז הושיט בן המלך הרדדף את שתי ידיו ואז הקים אותו והמשיך הוא איתו לאורך הגדה כשהוא נותן לו את ידו. אז אמר ג'די: "תן לי סירה אחת, והבא לי ילדים וסופרים" אז הושמו לחכות לו שתי ספינות, וצוותיהן באו, ועשה ג'די מסע צפונה בסירה אשר בן המלך הרדדף היה בתוכה. אחרי כן, התקרב אל הארמון ונכנס אליו. נתן בן המלך הרדדף דיווח להוד מעלתו מלך מצריים חופו דובר האמת. אמר בן המלך: " שליט חיים-שגשוג-בריאות, אדוני, הבאתי את ג'די." אמר הוד מעלתו: "לך, הבא לי אותו!", והמשיך הוד מעלתו והלך אל אולם העמודים בבית הגדול חיים-שגשוג-בריאות. הוכנס אליו ג'די. אמר הוד מעלתו: "מה זה, ג'די, שלא נתת לי להכירך עד כה?" אמר ג'די : "זה שהוזמן הוא זה שבא, השליט חיים-שגשוג-בריאות הוא אשר זימן אותי, וראה, אני באתי". אמר הוד מעלתו: "האם אמת הוא שנאמר אודותיך שתדע לחבר ראש כרות?" אמר ג'די: "כן, אני יודע, שליט חיים-שגשוג-בריאות, אדוני" אמר הוד מעלתו: "הביאו לי אסיר מן הכלא ובצעו את עונשו." אמר ג'די : "לא, לא אנשים, שליט חיים-בריאות-שגשוג, אדוני. ראה, אסור לעשות כדבר הזה!" אז הובא אליו אווז שנכרת ראשו. הונח האווז הזה בצד מערב של אולם העמודים, וראשו בצד מזרח של אולם העמודים. אמר ג'די את אמרות הכישוף שלו, ואז האווז הזה עמד בהתנדנדות, וראשו אותו הדבר. אחרי כן התקרב האחד אל האחר, ואז האווז הזה קרקר! אז הובאה אליו ציפור מאכל והוא עשה אותו הדבר. אז הביא הוד מעלתו אליו שור, וראשו נזרק אל הארץ. אמר ג'די את אמרות הכישוף שלו ואז השור הזה נעמד!

Dia Leoghann

New member
מה שנכתב

זה מה שיש... מדובר על סיפור שנכתב לפני יותר מ-3000 שנה על דף פפירוס, מה לעשות אבל מה שנשאר ממנו זה לא הרבה. למעשה, אפילו אז,לפני 3000 שנה, כשכתבו אותו על הפפירוס, העתיקו אותו מפפירוס קדום יותר שכבר היה אכול תולעים, וכבר אז היו חסרים בו חלקים.

Justin Angel

New member
חמוד!

מאוד חמוד, אדם מקסים, מעניין אם הוא עדיין חי ומוכן לפגוש אותי :)

למעלה