סיפור מרגיז על חוסר רגישות:

limi m

New member
סיפור מרגיז על חוסר רגישות:../images/Emo46.gif

התקשרתי ל"מרכז לבריאות האשה" ברמת אביב, עפ"י המלצת האחות במרפאת הנשים, כדי לקבוע 2 בדיקות גנטיות (ליתר בטחון). היות ואנו סובלים מבעיות כלכליות ובכל זאת דואגים ל"בוטן" שלנו, שיהיה בריא , אנחנו עושים כמה בדיקות שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו (שקיפות ערפית, סריקה וכו´), אבל לשלם בסביבות ה-700 ש"ח (ועוד עם "כללית מושלם"!) לבדיקות הגנטיות, זה כבר מוגזם בשבילנו מבחינה כספית, עם כל הרצון הטוב. בקיצור, הסברתי מה הסיבה לכך שאני רוצה לעשות רק 2 בדיקות למזכירה במרכז (למרות שאני באמת לא חושבת שזה עניינם) והיא הרביצה שאגה אדירה, לעובדות האחרות (שמעתי את זה היטב בטלפון): "היא אומרת שאין להם כסף לעשות את כל הבדיקות! מה לעשות אתה?". כ"כ נפגעתי, מה עוד שהמקום נמצא במרכז אזור הבורגנות הצפונית העשירה (רמת אביב). מה היא היתה צריכה לצרוח ככה? אני גם ככה פגיעה בגלל ההריון, אני לא צריכה שיפגעו בי גם בנושאים אחרים... החלטתי לנזוף במזכירה, כשאגיע למחרת לבדיקות, אבל הייתי כ"כ נבוכה מהתווית שהודבקה לי שלא אמרתי כלום ופשוט התפללתי שלא יזהו אותי כבחורה הענייה המסכנה, לכשאגיע. עכשיו, כשאני כותבת את כל זה, דוקא נראה לי שכן אתקשר אליהם ואנזוף בהם על ההתנהגות. מבחינתי, אני לא אחזור לשם. הם הפסידו את מעט הכסף שכן היו יכולים לעשות ממני.

טילי2

New member
לימי, זה שזה חסר רגישות, אין חולק../images/Emo70.gif

אבל לידיעתך על שקיפות עורפית וסריקת מערכות אחת את מקבלת החזר, לא מלא אומנם אבל בכל אופן משהו מביטוח משלים.

לצערינו, לא חסרים חסרי רגישות

בכל תחום ובעיקר במערכת הרפואית. אנחנו צריכים ממש עור של פיל כדי להתמודד עם כולם ומי כמונו, בעלי ההיסטוריה של טיפולי פוריות, יודעים כמה אנשים לא חושבים לפעמים לפני שהם פותחים עליך את הפה שלהם. אל תקחי אותה קשה מידי (קל לי להגיד...) ותעשי את מה שטוב ונכון לכם. חנה

חן123

New member
קודם כל את צודקת, זה חוסר רגישות

וחבל שעשית שם את הבדיקות. אבל אני רוצה להגיד לך משהוא אחר, אני ובן זוגי דוגלים בכך שאין סיבה שמישהוא יעשה קופה על ההריון הפרטי שלנו אם יש אלטרנטיבות טובות לא פחות, והרבה פעמים יש. אני רוצה להמליץ לך על ד"ר תדמור לשקיפות ולסקירות, הוא מקבל בירושלים ושווה נסיעה, הוא לוקח 600 ש"ח לשקיפות+ 2 סקירות ועושה בדיקות מאוד יסודיות ומעמיקות. כך שהמחיר הנמוך אינו בא ע"ח האיכות. הרופא הזה הוא אידיאולוג ואין לו דעה טובה במיוחד על מה שהוא קורה "גיבורי התהילה מת"א", ושווה להגיע אליו לא רק בגלל המחיר, אבל גם, אם תירצי את הטלפון אני אתן לך. כנ"ל לגבי חבילת לידה, אנחנו עשינו בטוב לי בראש העין, אחרי סקרי שווקים שהיה זול משמעותית משילב ודומיו, וגם כן את הרשימה המומלצת לקחנו לחברים עם נסיון וצמצמנו משמעותית (מה שלא צריך שישכב אצלהם על המדף ולא אצלי), ואני אומרת לך שעדיין אני לא מרגישה שדילגתי או חיפפתי במשהוא. בהצלחה חן

limi m

New member
תודה לכל המתוקות. עדכונים:../images/Emo99.gif

אז ככה, הודות לזה שפרקתי כאן את תחושת הביזיון שחשתי (ואני יודעת, חנה חמודה, שצפוי לי עוד, אבל אני ילדה טובה, קיבוצניקית צנועה, שצריכה להסתגל ליחס שמקבלים כאן בכל מיני מוסדות בעיר, לא רק בתחום הרפואה), הרגשתי שאתן בנות עומדות מאחורי ותומכות בי ולכן התקשרתי לשם, ע"מ לדבר עם מנהלת המרכז. השארתי לה הודעה בתא הקולי ולהפתעתי היא חזרה אלי מהר והיתה בפירוש מ-ז-ו-ע-ז-ע-ת מהסיפור. היא בדקה במחשב מי היתה המזכירה שאמרה זאת ואמרה שהיא תמצה איתה את הדין (בשלב זה חשתי אי נוחות: הבחורה תחטוף צעקות בגללי, אבל מצד שני, חשבתי שלא מגיע לבנות אחרות לקבל את אותו היחס). זה גרם לי הרגשה טובה. השבוע אני הולכת לעשות סקירה עורפית במכון מור (תאחלו לנו בהצלחה) ודרך אגב: תודה לבנות החמודות (חן, בהיר ומי ששכחתי) אבל אני עושה את זה+סריקת מערכות מוקדמת דרך קופ"ח כללית+ביטוח מושלם וזה יעלה לי 290 ש"ח בלבד.

למעלה