סיפור מתוקן בשלישית(חלק א אנא קראו
הי כולם
תודה שוב לכולם על הפידבק.בהתאם לתגובותיכם עברתי שוב על הסיפור וביצעתי מקצה שיפורים.המסר אני מקוה יובן כעת במלואו(סוף כל סוף) ואת המשפטים הארוכים מידי קיצרתי כמיטב יכולתי(כל אילו שאינם כך במכוון כדי לאפין את הדמויות)אני אודה מאוד לכל מי שיגיב שוב לגביו כדי שאוכל לתקן עוד מה שחסר בו (אם בכלל)ואוכל לשולחו. אוזימנדיס/ד.לוין המסיבה הייתה רועשת, כמו כל מסיבה של האימפריה הזיקיתנית.כוסות יין טירליאני שיקשקו, מוסיקה חסרת טעם התנגנה במלוא הווליום והמסובים פטפטו כרגיל על הדברים הלא חשובים ביותר ביקום והשתעממו. חלק גדול מהשיעמום במסיבה נפל בחלקו של מארגנה הראשי וינג בן הגזע הגלגלני. מזלו לא שפר עליו והוא נתפס,בזמן ניסיון נוסף לחיזוק קשריו עם בכירי האימפריה, לשיחה או ליתר דיוק למונולוג בידי אחד הגנרלים של האימפריה.הגנרל ,כמו רוב בעלי דרגה זו, היה זיקיתן טהור וכצפיו מזיקיתיים ככל שתיאוריו התארכו וגדלו כך פניו נעשו סגולות יותר ויותר מרוב גאוה עצמית. "ואז אני אומר באמצע ישיבת המטה לפילדמרשל דרבנזול ,המפקד שלי ואידיוט מושלם שאין לי מושג מי נתן לו את התפקיד,שאני מתערב איתו על מחצית מתפוקת מכרות הבדיל שלי בקראו 5 שאני אכבוש את כל המערכת הזאת עם 3 משחתות קלות. חבל שאין לי תמונה משם, פניו נעשו כ"כ ירוקות מצחוק שהם היו כמעט כמו צבע הקיר בחדר פיקוד" "כן" אמר וינג בהתפעלות מעושה. "והטיפש הזה נשבע לי שהוא יאכל את הדרגות שלו אם אני אצליח לעשות את זה והיית צריך לראות את הפנים שלו כשהכרחתי אותו לעשות את זה בהקרנה פומבית לפני כל הטייסת שלי .הביצוע עצמו היה כמובן כמו שאפשר לצפות בלחימה מול לא זיקיתני ממש כמו משחק לוח" אמר והחל להניע בהתלהבות את ארבעת זרועותיו לכל הכיוונים להדגיש את כוונותיו "משחתת אחת מהצד, אחת מלפנים , והשלישית מלמטה בזמן שהצי החילראיני עבר ליד השמש הכפולה. אני אומר לך לא השארתי מהם כלום.הצי שלהם התפזר לכל עבר,ואחרי שהליזרים שלי החלו לירוק עליהם אש מה שנשאר לא היה מספיק לארכיאולוג." וינג נאנח עמוקות בתוכו. הוא לא יכל לסבול את הזיקיתיים ואת ההתפארויות שלהם שכל אחת ואחת מהם הזכירה לו את מצב גזעו המשועבד. אבל רק דרך כאן יכל להשיג את האישורים להמשך עבודתו האהובה כארכיאולוג. "...ואז כשאני יורד עם הצוות שלי לפני הכוכב הרביעי אני מגיע ישר לתוך מקדש מזה עתיק והכהן ,או מי שזה לא היה , צועק עלינו שקינגה , מי שזה לא יהיה, לא יתיר לנו להיכנס למקום פולחנו המקודש. כמובן שנכנסנו והוצאנו משם כמויות אדירות של פלטינה שהיו מפוסלות בצורת קוביות וחילראנים מעוותים כאלה בלי חדק ועם רק שתי ידיים ושתי רגליים ועוד כל מיני צורות מוזרות שבחיים לא ראיתי. והכי מצחיק, הכהן שם, כדי למנוע מאיתנו לקחת את הגניבות שלו מהמקומיים צעק שאלה כלי קודש בני מיליוני שנים והחל לקלל אותנו..." "אתה יודע מה שאתה אומר לגבי פסלי הפלטינה האלו זה מאוד מעניין.במקצועי אני ארכיאולוג ו..." "ואו זה משונה" אמר הגנרל בתימהון "לא ידעתי שגלגלנים ,נחותים כפי שאתם, יכולים לעשות משהו שדורש כ"כ הרבה אינטיליגנציה. אתם טובים רק לתחרויות אתלטיות ולשליחויות קלות לא? אז כפי שאמרתי..." וינג רתח מזעם בתוך תוכו.הגנרל הזה היה יותר גרוע אפילו משאר בני מינו (שלא היו גם כן סמלי ההגינות והצניעות ) והוא רצה להשיב לו כגמולו.בעוד הגנרל ממשיך לדבר התגבשה במוחו תוכנית.היה קיים נושא אחד שעניין מידי פעם את הזיקיתנים יותר מסיפורי כיבושים. "...ואז לבסוף הפילדמרשל, זועם על ההפסד שלו בהתערבות, אומר לי להשיב את הפסלים האלה מפלטינה טהורה! כי הם רכוש דתי .רכוש דתי! כאילו שהיה לו איכפת..." "אתה צודק" קטע אותו וינג בשטף דיבורו "עם ניצחון כזה גדול באמת הגיע לך לשמור על השלל מהקרב ללא קשר לחשיבותו הדתית המקומית. אבל הסיפור שלך על על הפסלים האלו מזכירים לי את הממצאים האחרונים מהחפירות שביצעתי. אם לא ידעת רוב עבודתי וחפירותי הם בעיקר באתרים של הראשונים ו..." "אה הראשונים, כובשי הגלקסיות הגדולים " אמר הגנרל ופניו נעשו סגולים מתמיד "הבונים שחרטו את שמם על פני הגלקסיה כולה. הם חייבים כמובן להיות אבותינו .רק גזע אדיר שכזה יכול להיות המוצא של גזע דגול כשלי..." וינג חיכה 7 דקות לקטיעת דיבורו עד שלבסוף אפילו לגנרל נגמר האויר ."תהיתי אם תהיה מעונין לראות חלק מהממצאים האחרונים. הם מהוים,לדעתי, פריצת דרך של ממש בחקירתם" "הם כאן?" שאל הגנרל, עור פניו משחיר מסקרנות. "כן ,בוא אראה לך" אמר וינג ובלי עוד אמור דין ודברים,לקח שתים מידי הגנרל והחליק בקלילות על גלגליו איתו אל תוך אחד מהמסדרונות.מספר דקות אח"כ,הרחק מהמולת המסיבה, הם הגיעו אל חדר עבודתו של וינג,מקום מלא וגדוש בחפצים שונים מהחפירות. וינג נתן מספר שניות לגנרל להתרשם ואז התנתק ממנו והחליק אל השולחן שניצב באמצע החדר,קולו עוטה טון מקצועי.
הי כולם
![](https://timg.co.il/f/Emo22.gif)