סיפור סופשבוע (או:חנוכת בית סבב ב´)

אוסנת123

New member
סיפור סופשבוע (או:חנוכת בית סבב ב´)

מאירועי הפרקים הקודמים: להזכירכן, שבוע שעבר היתה חנוכת בית למשפחה שלי. עבדתי קשה כל סוף השבוע והיה מוצלח מאוד. ניצלנו את המומנטום וכבר לסוף השבוע אחרי הזמנו את משפחתו של יקירי לארוחה דומה. הוא התקשר והזמין והסביר והדריך איך להגיע ואני הייתי אחראית על כל השאר. לפורום של המשפחה שלו צירפנו את ההורים שלי ואת אחים שלי כדי שיהיה בכל זאת תחושה של משפחה אחת גדולה. הפעם עשיתי מעשה חכם והזמנתי ליום שישי בערב ולא לשבת בערב, וזה כדי לאפשר לי להתאושש בסוף השבוע עצמו, ולא ביום ראשון כמו בפעם שעברה. ואכן ב- 20:00 התחילו להגיע האורחים (בדיוק בזמן...) עבדתי במהלך יום חמישי בערב על העוגות וביום שישי על כל שאר האוכל. חשוב לציין שהיו הזמנות ספציפיות מאוד מהאורחים איזה אוכל צריך להיות... אמא שלו דרשה את עוגת הגבינה שהיא אוהבת, גיסו דרש פיצה (שאני אאפה, כמובן) ואחיו אמר שהוא יודע שביקשו עוגת גבינה אבל הוא לא אוכל עוגות גבינה.... בקיצור, היה מאוד ברור מה מצופה ממני, וכמובן שעמדתי בציפיות (אין ברירה – אני עדיין בשלב של להוכיח את עצמי בצד ההוא של המשפחה ונדרשתי להראות את יכולותיי...) אז הכנתי את עוגת הגבינה המפורסמת, וגיביתי אותה בעוגת שוקולד (שתתאים גם לילדות שצפויות להגיע וגם לאח שלא אוכל עוגות גבינה... הכנתי פיצה משובחת, ופשטידת תירס ולזניה ופסטה ועוד המון סלטים וכמובן גבינות וירקות ועוד כמה דברים קטנים. האורחים הגיעו בידים כמעט ריקות. ועכשיו פרשנות. לא הזמנתי בשביל המתנות אבל כשאני מגיעה לחנוכת בית (או אפילו מתארחת בארוחת ערב אצל מישהו, במיוחד מישהו שהכין את הכל לבד אני מביאה מתנה, אפילו סמלית) אז אחותו הגדולה ובעלה הביאו זר פרחים (קטן וסמלי) ואחיו וגיסתו הביאו חמסה קטנה. (זה לעומת 2 סטים של מצעים מכיתן שהביאו שבוע שעבר מהמשפחה שלי.... אז אני אחזור ואומר – אני לא חמדנית ולא הבאתי אותם בשביל המתנות אבל בכל זאת – זה קצת מעליב שבאים לבית החדש שלך לארוחת ערב עם פיצפקס. אני לא הייתי מעיזה. הערב עבר בסדר. למרבה ההפתעה הורים שלי והמשפחה שלו מצאו נושאי שיחה משותפים והיה נחמד. ואז התחיל האקשן: גיסתו הסכסכנית העלתה את הנושא ומרגע זה והלאה לא היה נושא אחר לשיחה. התחיל דיון מעמיק למה אנחנו לא מתחתנים כבר – הרי הגיע הזמן אחרי כל כך הרבה שנים וכעת כשיש בית אז אין סיבה לדחות. אח"כ הדיון התרחב והתחילו – בית כל כך גדול, כל כך הרבה חדרים, הגיע הזמן למלא אותו בילדים – 3-4 ילדים לפחות.... והורים שלי במקום לשבת בצד השתתפו באופן פעיל בדיון המעמיק... חוץ מאשר לקבוע לנו תאריך ולהכניס אותי רשמית להריון היה שם הכל. אני ברחתי למטבח והתעסקתי עם הכלים – לא היה לי כוחות לדיון בפורום כזה. מעבר לזה יש גבול!! אני מארחת וצריכה לספוג כאלה דברים? ממש הרגשתי לא בנוח עם הסיפור. ביקשתי שיניחו לנו לקבל את ההחלטות לבד אבל כנראה שהפולניות השתלטה עליהם ברגעים שכאלה. הערב נגמר באווירה טובה ובברכה לצלילי ילדים במהרה בימינו... ואני נותרתי עם גב שבור, רגלים כואבות והרבה בלאגן (ושכחתי – אוכל לכל השבוע!!!) וזהו נגמר!!! אחרי הארוחה הזו התקבלה החלטה שאת החברים אנחנו נארח בקבוצות יותר ייצוגיות, כל אחד בנפרד, עם קפה ועוגה (וסליחה לחברים...) כי פשוט ההוצאה הכספית, וסופי השבוע שנגמרים לי במטבח בלי לעשות כלום כבר הספיקו לי לשבועות הקרובים!! ובאווירה אופטימית זו: שיהיה שבוע טוב ושקט ורגוע, רק עם בשורות טובות!!!

shelycat

New member
............

היה טוב וטוב שהיה....... גם אני הייתי קצת נעלבת שלו טרחו להשקיע במתנה קצת יותר "שווה" אחרי שטרחו לעשות "הזמנות" לגבי התפריט כך שאי אפשר לאמר שזה "רק" קפה ועוגה שקניתם רגע לפני. בכל אופן לגבי ילדים ולחץ על חתונה תעשו כמונו ותפעילו את עיניין השמיעה הסלקטיבית ולאלו שלא ממש מבינים את הרמז פיתחנו תשובות "מחץ" בהתאם לשאלה/נדנוד ומקורה כמו: ש: מתי תביאו ילדים? מה עם ילדים? ת:"השארנו אותם בבית" או "טוב תודה ומה עם שלכם?" וכל מיני שכאלה

אתי@

New member
קודם כל - כל הכבוד לך על הבישולים

ועל שהחזקת מעמד ערב כ"כ ארוך ומפרך. בקשר לפולניות
את צודקת ב-100%, זה ממש פוגע שמדברים עליך כאילו את לא שם, ועוד בנושא כ"כ אישי. מצד שני הם רק רוצים בטובתכם, הם אוהבים אתכם ודואגים לכם, ולא היו להם כוונות רעות. הם רק לא הוציאו אותן לפועל כמו שצריך ובטקט המצופה מהם
ובקשר למתנות - את צודקת שזה לא מנומס, גם אני לא הייתי מעיזה. אבל יש אנשים שלא נהוג אצלהם להביא מתנות בכל הזדמנות. לדוגמא, המשפחה של בעלי לא קונים כמעט אף פעם מתנות (חוץ מימי הולדת). כשהם באו לחנוכת הבית שלנו - לא נפגעתי. ידעתי שהם לא מביאים, לא כי הם מתקמצנים. להפך, הם נותנים לנו המון, אבל לא מרגישים שיש צורך להפוך כל ארוע לטקס החלפת מתנות.

יעלי2

New member
אוי מסכנונת. איזו סאגה!

היו לך כל כך הרבה כוונות טובות, אבל לא כיבדו את זה. אם זה עוזר הם מדברים עליכם כאילו זה לא נורא שאתם מקשיבים, ולא יודעים כמה משםפטים קטנים יכולים להטריד, להכאיב ולהרגיז. הכל נראה אחרת מנקודת זמן שונה. חכו קצת (רק קצת) ותראו.

אוסנתי- בהחלט כל הכבוד

על ההפקה הענקית. אני מניחה שהשיחה נבעה דווקא ממניעים חיוביים. הם כולם חושבים שחתונה וילדים זה אושר גדול (אני לא אומרת את זה בציניות) ולכן הם, בצורה עקומה אומנם, מנסים לדאוג לכם. יכול להיות שהמניעים של כולם לא היו כאלו חיוביים, אבל למה לך לבזבז אנרגיות על אנשים כאלו. תמיד יש בסביבה איזו פאקצה שיש לה מה להגיד או סתם חוסר טאקט. אבל חבל לך להעלב. אופציה השמיעה הסלקטיווית היא לא קלה, אבל בהחלט ממולצת. ושוב- ל הכבוד של ההפקה הענקית!

אוסנת123

New member
תודה לכן על הפרגון!

לפחות כאן מפרגנים לי....
אפילו מחמאות על האוכל ועל ההפקה לא נתנו...
גיסו (שביקש את הפיצה) אמר שהפיצה אחלה (חסר לו שלא היה מתייחס – הוא ביקש אותה) וגיסתו הקלאפטה הבלתי נלאית (שאף אחד במשפחה לא סובל כי היא באמת בן אדם רע...) לקחה חתיכה שנייה מהעוגת גבינה וצייצה שהיא היתה שמחה לקבל את המתכון אבל עוד יותר שמחה אם הייתי מביאה כל יום שישי עוגה... (נו טוב, זו סתם היתה בדיחה לא מוצלחת) אבל ממנה זו מחמאה. אני אשלח את יקירי להתקשר ולסחוט תגובות ורכילויות – זה יהיה הכי מעניין.

Ronnie*

New member
אוי...

אם היית יודעת כמה פעמים שמעתי "אז מתי החתונה?" (היינו ביחד שמונה שנים כמעט כשהתחתנו). זה יכול להיות כל כך מעיק... הם עדיין לא התחילו להציק לגבי ילדים, ואני מקווה שהם יצליחו להתאפק. מה לעשות, לכל אחד יש את הקצב שלו. וכל הכבוד על האירוח והבישולים! (אמרה מי שאירחה 20 אנשים ביום שישי על ביסלי, במבה ועוגת שוקולד
).

יעלי2

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אז היתה אספקה שוטפת של טנדרים שפרקו ביסלים ובמבות בחצר?

Ronnie*

New member
../images/Emo6.gif אז זהו...

אפילו זה לא היה באחריותנו. זה היה חבר שביקש לנצל את הבית שלנו למסיבת יום ההולדת שלו, אז הוא היה אחראי על האוכל... אני רק הכנתי לו עוגת יום הולדת (בהתנדבות).

fila

New member
אסנת, כל הכבוד../images/Emo47.gif

מסבימה איתך שלחנוכת בית לא מביאי פיצ´פקס
ובקשר לארוח החברים, תמיד תוכלי לעשות כמה עוגות משובחות ושתייה מכל הסוגים וזה יהיה מספיק נחמד......

יעלי2

New member
אוסנת והחבר´ה, שאלה לי:

גם אני מסכימה שלא יפה להביא פיצ´פקס, אבל מה עדיף? פיצ´פקס או סדינים, מראות, כלי בית שלא בטעם שלכם ושאין עליהם פתק החלפה? במילים אחרות מה נשאר להביא? עציצים (דווקא לא רע) וספרי בישול
וברצינות, מה עדיף?

shelycat

New member
............

כשמשפחה וחברים קרובים מוזמנים לחנוכת בית, לדעתי מדובר באנשים שמספיק קרובים אל הזוג כדי לברר ישירות או בעקיפין מה הזוג צריך/רוצה ואין צורך להביא דברים שאין להם שום שימוש רק כדי להביא אותם. כך שאני בהחלט בעד דברים שנופלים תחת ההגדרה "נדוניה" כלומר מצעים/כלי בית/מכשירי חשמל קטנים+פתק החלפה.

אוסנת123

New member
אצלי

המשפחה שלי פשוט שאלו מה אני צריכה ועניתי די בדיוק: מצעים (קיבלתי 2 סטים מקסימים של כיתן), כלים למטבח (וקיבלתי 2 מערכות קפה לא שמישות ובלי פתקי החלפה...), מפות (לא הביאו - אני אעביר את זה לחברים), ספרי בישול (חברים...) וזהו בעיקרון. הייתי מקבלת בהרבה אהבה גם צמחים (עציצים או צמחי גינה). הפריע לי שכמה אנשים הביאו מתנות בלי פתקי החלפה (ובלי זיהוי של החנות ממנה קנו... - אולי ממחזרים על חשבוני...)

אסנת כל הכבוד! ומה עם המתכון לעוגת

הגבינה? אני בטוחה שכולנו נשמח לנסות גם! בקשר לדיבורים, אני מסכימה שזה מעצבן וכשלי העירו הערות כאלו פשוט הייתי עונה בציניות... בכל אופן, העיקר שעבר בסדר!

אוסנת123

New member
עוגת הגבינה

שגם גיסתו הצינית והקלאפטה של יקירי אהבה וביקשה את המתכון... באופן כללי זו עוגה שבמשפחה שלו מזמינים ממני כמעט בכל ארוע אפשרי - אז גם הפעם הם היו מלאי תעוזה וכשהזמנתי אלי לארוחת הערב של חנוכת הבית הם התקשרו לוודא שתהיה עוגת הגבינה המפורסמת....

למעלה