סיפור סיני עם מוסר השכל....

דליה ח

New member
סיפור סיני עם מוסר השכל....

קיבלתי באימייל, ובאופן יוצא דופן אני מעבירה לכאן , אני חושבת שזה מתבקש...................דליה אדם אחד הניח פרחים על קבר אשתו כשפתאום הוא רואה סיני שם צלחת מלאת אורז על הקבר הסמוך "?שאל את הסיני: "אתה באמת חושב שהמת ייצא מהקבר לאכול את האורז ."ענה לו הסיני: "כן, כשאשתך תצא להריח את הפרחים :מוסר השכל התכונה לכבד דעותיו של האחר היא אחת התכונות הבסיסיות לחברה תקינה בני אדם שונים זה מזה חושבים אחרת ולכן מתנהגים אחרת .אל תשפוט, רק נסה להבין, ואם אתה לא יכול להבין, שכח מזה :זכור את חמשת הכללים הפשוטים בדרך אל האושר שחרר את לבך משנאה שחרר את ראשך מדאגות חייה בפשטות תן יותר צפה לפחות

שרון123

New member
../images/Emo13.gif משל יפה

הלוואי שיכלתי ליישם חלק קטן מ 5 העיצות. את הראשונה אני מיישמת, לא חושבת שיש מישהו שאני שונאת. מצד שני אני לא משחררת את הכעס, והרבה פעמים מוצאת את עצמי עושה חשבונות קטנוניים. המשפט השני - כן בטח
השלישי - אין סיכוי, אני בורגנית לגמרי הרביעי - אכן משתדלת לתת יותר החמישי - אין סיכוי. אני בד"כ מצפה למה שאני הייתי עושה באותה סיטואציה, והרבה פעמים זה לא קורה(ומצד שני גם אני מפשלת לפעמים ולא נוהגת כמו שהייתי מצפה מעצמי)

eaz1514

New member
../images/Emo140.gif אהבתי

שחרר את לבך משנאה - אין בי שנאה אבל כשפוגעים בי אני משחררת
שחרר את ראשך מדאגות - ביום שאני לא אדאג אני לא אהיה אני
חייה בפשטות - תמיד תן יותר - כמה שיותר
צפה לפחות - ממש אין לי שום צפיות, ככה יש פחות אכזבות וההיתי מוסיפה מחוכמת החיים שלמדתי מרונן: לחיות כל יום כאילו זה היום האחרון
יום נסבל לכולם אילנה, אמא של רונן

למעלה