סיפור על אמריקה...

אילן די

New member
סיפור על אמריקה...

טוב, לא הייתי פה כמה ימים. נסעתי עם חברה שלי למינסוטה. היא גדלה שם אז נסענו קצת לבקר את ההורים והחברים שלה. בכל מקרה ישר כשנחתנו שם, שמתי לב להבדל משמעותי מאד בין מינסוטה לקליפורניה (שבה אני גר). בקליפורניה אחוז המכוניות האמריקאיות די קטן. יש הרבה מאד מכוניות יפניות ואירופאיות. אני משער שזה בגלל שפה האוכלוסיה יותר מגוונת. במינסוטה כמעט ולא ראיתי רכבים שאינם אמריקאים. יצא לי גם לשוחח על זה עם החברים שלה וזה מדהים איך כולם בטוחים שם שאין כמו תעשיית הרכב המקומית. בשבילם תגובת דוושה וכוח זו הדרישה מס` אחת באוטו. למרות שאין לי הרבה דעות קדומות נגד רכבים אמריקאים (כמו כמה אנשים כאן) ואני מקפיד קודם כל לנהוג באוטו לפני שאני קוטל אותו בפורום, ניהלתי ויכוח ארוך מאד עם בחור בשם מייק. למייק יש מוסך / סדנא למכוניות, בה הוא מתקן ומשפר ומכוניות אמריקאיות, בעיקר קלאסיות משנות ה-60. אז הוא לא בדיוק טירון במכוניות והוא מכיר רכבים אירופאים, בכל מקרה הוא אמר דבר אחד נכון ``תראה,``, הוא אמר לי, ``כמה אנשים כבר מנסים לבדוק את אחיזת הכביש של האוטו ? רוב הנהגים שינסו לעשות את זה יסיימו בצידי הכביש. לעומת זאת - תראה לי את הנהג ולו הטירון ביותר, שלא בדק לכמה מגיע האוטו ? חוץ מזה, אם האוטו חזק מספיק בסל``ד נמוך ואתה מכיר את האוטו שלך, זה לא משנה אם הוא זורק תחת בסיבוב, אתה מפנה את ההגה לכיוון הסיבוב, מדביק את הדוושה לרצפה והאוטו מתיישר. הבעיה עם האירופאיות והיפניות היא ששיא הכוח והמומנט שלהן מתקבלות בסל``ד גבוה יחסית. האמריקאים יודעים פשוט ליצר מנועים יותר טובים.`` - ``כן, זה לא כזו חוכמה להוציא 300 כוחות סוס מ- 8 ליטר ו - 10 שסתומים`` , עניתי לו בעודי מדמיין את הוייפר. - ``זה היה ככה פעם``, הוא אמר, ``כי לאף אחד לא היה אכפת להוציא עוד 2 סנט על מיכל דלק, אבל היום כשהדלק יקר (האמריקאים חושבים שהדלק יקר....ככה זה תמיד... מצחיק), המנועים קטנים ועדיין מוציאים הרבה כוחות סוס ובסל``ד נמוך יותר מכל האירופאיות והיפניות... זה מה שחשוב`` אז זה מה שחושב האמריקאי חובב הרכב, ואתם יודעים מה, כשהכבישים רחבים והעיקולים קהים - הוא צודק בהחלט.

© DrorZi

New member
נעלמו לי איזה 10 סשתומים בסיפור שלך

:) אני יודע שהתכוונת ל 20 (אין לי אפשרות להכנס להודעות ולשנות אותן) כל יום לומדים משהו חדש, והיום למדתי את התאוריה על המהירות, המכונאי הזה סופר צודק, כל הכבוד. שי נוהג על מונדאו 1.8 ותמא 2 ליטר לא מוגדש. דרור זי

למעלה