סיפור על בשר וקצבים
בשנות החמישים היו בתל אביב מאות אטליזים. ברחוב בן- יהודה שְטרַסֵה ... ממוגרבי ועד רחוב ירמיהו היו למעלה מארבעים אטליזים. רק שלושה היו לא כשר...עקרת בית שרצתה בשר איכותי עברה בין האטליזים.הייתה מזהה לפי צורת הבשר וצבעו את מין הבהמה ואת גילה..(היום יש מעט קצבים שמסוגלים לכך) אומרת לקצב שישמור לה על החלק המבוקש..למשל פופורצ'קה ..או פלנקן ..או קצ'לקה אונטר ריפ..ברוסט. פוליקה ..פלש פילה..קופף פלייש..מילץ או הרץ ..לונג או שאופל ברטן מספיק הלאתי אתכם בשמות חלקים. הנקודה שרציתי להבהיר.שקצב שקונה בשבוע ארבע או שמונה או אפילו תריסר רבעים. לא יכול להבטיח בשר מעולה, תמיד ובאופן רציף לשם כך על הקצב לרכוש בין עשרים לשלושים רבעים ..וכאלה יש מעט מאוד בארץ. לסיכום בכדי לרכוש בשר טרי מעולה צריך גם מזל (הרבה מזל) ומדוע ..בשנות החמישים והשישים וגם היום בחלק מהמקומות.יוצא הקצב לבית המטבחיים בוחר את הבהמה מסמן אותה ולמחרת היא נשחטת.. היום 90% מהקצבים מקבלים בשר לחנות בהזמנה ומה שבא בא... שלכם צ'י
בשנות החמישים היו בתל אביב מאות אטליזים. ברחוב בן- יהודה שְטרַסֵה ... ממוגרבי ועד רחוב ירמיהו היו למעלה מארבעים אטליזים. רק שלושה היו לא כשר...עקרת בית שרצתה בשר איכותי עברה בין האטליזים.הייתה מזהה לפי צורת הבשר וצבעו את מין הבהמה ואת גילה..(היום יש מעט קצבים שמסוגלים לכך) אומרת לקצב שישמור לה על החלק המבוקש..למשל פופורצ'קה ..או פלנקן ..או קצ'לקה אונטר ריפ..ברוסט. פוליקה ..פלש פילה..קופף פלייש..מילץ או הרץ ..לונג או שאופל ברטן מספיק הלאתי אתכם בשמות חלקים. הנקודה שרציתי להבהיר.שקצב שקונה בשבוע ארבע או שמונה או אפילו תריסר רבעים. לא יכול להבטיח בשר מעולה, תמיד ובאופן רציף לשם כך על הקצב לרכוש בין עשרים לשלושים רבעים ..וכאלה יש מעט מאוד בארץ. לסיכום בכדי לרכוש בשר טרי מעולה צריך גם מזל (הרבה מזל) ומדוע ..בשנות החמישים והשישים וגם היום בחלק מהמקומות.יוצא הקצב לבית המטבחיים בוחר את הבהמה מסמן אותה ולמחרת היא נשחטת.. היום 90% מהקצבים מקבלים בשר לחנות בהזמנה ומה שבא בא... שלכם צ'י