סיפור על חתולה בוגרת שהתנכלה לגור חדש

דרורפפ

New member
סיפור על חתולה בוגרת שהתנכלה לגור חדש

לפני כחודשיים הגיעו לחצר שלי מספר גורים חדשים, כאשר בחצר שלי ישנם מספר גורים קיימים, וחתולים בוגרים מזדמנים.

אחת החתולות הבוגרות היתה מתנכלת לאחד הגורים החדשים, בהתחלה זה היה נראה כאילו זה קורה רק בזמן האכלה, ואחר כך שמתי לב שזה קורה מבלי שום סיבה הנראית לעין.

מאחר שהגור היה רזה ועדיין לא הכיר את הקריאה לאוכל, אז אפילו לא היה נוכח בכל הארוחות, החלטתי להתערב. כשראיתי שהיא תוקפת אותו- זינקתי עליה ורדפתי אחריה. אחרי מספר פעמים כל שהייתי צריך לעשות זה להשמיע קול/נוכחות, והיא היתה נסוגה ושומרת מרחק.

לאחר מספר שבועות של 'חינוך', היא לא תוקפת אותו יותר, כשאני מאכיל אותם הם אוכלים אחד ליד השניה, ויש לי קצת שקט לשם שינוי. אז עם קצת התמדה ניתן לשנות התנהגות עויינת

ארמורגם

New member
מחשבותיי על העניין

יכול להיות שבמקרה הספציפי הזה ה"חינוך" שלך הצליח, אך לדעתי מדובר ביוצא מן הכלל.
כדי להסביר את כוונתי, יש להבין מדוע החתולה תוקפת את הגור. לדעתי היא עושה זאת מחוסר ביטחון. למשל, מתוך הבנה שהוא פולש לה לטריטוריה, ולכן יישאר פחות אוכל לעצמה.
&nbsp
כדי לפתור חוסר ביטחון יש צורך בגישה חיובית ולא בהפחדה, שרק מגבירה אותו.
כאמור במקרה הזה העובדות מדברות בעד עצמן, והבעיה אכן נפתרה לדבריך.
אני רק רוצה לציין שלדעתי אנשים שקוראים את הפוסט שלך לא צריכים לעשות כמוך.

דרורפפ

New member
אני נהגתי בגישה חיובית

אני נהגתי בגישה חיובית- אני השארתי מזון נגיש כל הזמן בימים הראשונים כדי שזו לא תהיה הסיבה למריבות.

בכל אופן החתולה הבוגרת לא רזה במיוחד, כבר ראיתי שהיא עושה כפל מבצעים ומבקרת גם בפינת האכלה קרובה, והיא יודעת להסתובב, לפלוש לחצרות של כלבים, ואפילו לחצות כבישים.

הגור לעומתה אפילו לא ידע איך קוראים לו- היה רזה ולא אכל באופן סדיר.

כשראיתי שהתוקפנות שלה היא 'ללא סיבה', ולא היתה רק בזמן האכלה, היו לי רק שתי ברירות- או להפסיק להאכיל אותה ובכך לגרש אותה, או להמשיך להאכיל אותה אבל להעביר לה את המסר שתוקפנות- לא בבית חצרנו.

כיצד אתה היית פועל אחרת? ואיך היית מרגיש אם הדרך שלך לא היתה מספיק אסרטיבית- וכתוצאה מכך הגור לא היה מרגיש בטוח בחצר עם השגר שלו, לא היה לו מקור זמין לאכול, והיה נאלץ להסתובב בחצרות/כבישים?

למעלה