סיפור על חתולה

ידידתי ש' עובדת אתי בתקשורת. היא שחקנית טובה ואוהבת סרטי פנטזיה לילדים. החתולה שלה נקראת נלה, כשם גיבורה בסרט ילדים אחד.

לתקשורת התקבלתי לפני כמה חודשים, ואני יושב שם בחדר נפרד ליד המחשב וכותב כתבות. בקצה הפנימי של החדר יושב א', חונך שמתלווה אליי בעבודה. אני עובד שם מעשר עד שתים עשרה, ואז אוכל ארוחת צהריים בדירתי או בחדר האוכל. בגלל המלחמה אנחנו לוקחים מנה מחדר האוכל לדירה.

ע', חונך אחר שלי שליווה אותי כל יום אחרי הצהריים, חלה והתאשפז להרבה זמן, ולא שומעים ממנו. חבר שלי מודאג ממנו ומתקשר אליי כל הזמן לשאול לשלומו, ואני נאלץ להגיד לו שאני לא שומע מהחונך והוא לא עונה לאף אחד מאתנו לטלפון, גם לא לעובדת הסוציאלית שלי. לאחרונה השגתי את ע' ודיברתי אתו קצת בטלפון, ואמר שהוא מרגיש יותר טוב ויחזור בעוד כמה שבועות.

בינתיים, מחליפה אותו חונכת נחמדה בשם ע'. היא מלווה אותי אחרי הצהריים ושרה אתי שירים. היא שרה טוב ומאמנת אותי בשירה. גם אני לומד לשיר ומלמד את עצמי לשיר כבר הרבה שנים. אני שר מיוחד, ולכן לא כולם יודעים לאהוב את שירתי. בזמן האחרון השתפרתי.

נלה, החתולה של ש', באה בקביעות לבקר אותנו בחדר המחשבים בתקשורת, שם יושבים אני וא'. א' מגדל הרבה חתולים, וחתולים מריחים ממנו את ריחם ומתקרבים אליו. הוא אדם טוב ויודע לטפל יפה בחיות. כשאנחנו הולכים בדרך והוא רואה חיה סובלת, הוא עוזר לה. בבית הוא מכין לי תה אנגלי חם.

בזמן האחרון התחיל החורף ונהיה קר מאוד. היום חזרו לאכול בחדר האוכל כי יש הפסקת אש, והוגש מרק.

נלה באה כמה פעמים למקום העבודה שלי להיות אתי. נהגתי ללטף אותה באהבה, אבל היא עלתה על השולחן ועל המחשב, לחצה על המקלדת ועשתה בעיות. משכתי אותה בקולר בצוואר, והיא נחנקה. א' הסביר לי שצריך לקחת אותה על הידיים מהגוף ולא למשוך בצוואר. עכשיו נלה פוחדת ממני ולא רוצה להיות אתי. אפילו צעקה עליי לפני כמה ימים בחוץ ליד החדר. היא באה בעיקר לא'. אני מנסה לרכוש את אמונה בחזרה.

לאחרונה סיכמנו עם העובדת הסוציאלית שע' תבוא אליי לתקשורת בשתיים בימים ראשון ורביעי ואעבוד ביחד אתה גם משתיים עד שלוש וחצי. נלה נכנסה לחפש את א', וכשלא מצאה אותו התמקמה באחד המקומות. ע' דאגה שהיא תעשה צרכים בחדר כשנצא ונעזוב אותה שם. ניסיתי להרים אותה בגוף ולהוציא אותה, וכשהגענו ליציאה יללה חזק, חזרה פנימה והתיישבה על כיסא. ע' אמרה שנלה תפסה טריטוריה על המקום, כמו גברת. היה לי רעיון לקחת את נלה עם הכיסא, אבל לא אמרתי אותו. מיד אחר כך ע' חשבה על אותו רעיון ואמרה אותו. זה היה בהתאמה מושלמת. החזקתי בכיסא וגררתי אותו בעדינות ליציאה. נלה הסתקרנה והסתכלה הנה והנה, וכשהגענו לפס שבין החדר והמטבחון שלנו, ברחה לדלת ויצאה. אז הבנו שקר לה. היא חיפשה מקום אחר להיכנס. הכול היה סגור שם. במקרה הגיע שותפי ד' שגם הוא עובד בתקשורת, וביקשתי ממנו לבקש מש' ומע' החונך לוודא שנלה לא תיכנס יותר מדי כדי שלא תעשה צרכים. רמזתי לנלה ללכת לבית ש' בעליה. היא ליוותה אותנו קצת בדרך ואחר כך ברחה בחזרה. קיוויתי שלא חזרה לתקשורת, אבל החלטנו שלא נורא כי הרוב היה שם סגור, גם חדר המחשבים והמטבחון של העובדים. אחר כך כשהייתי בדירתי עם ע', שלחתי בעצתה אימייל לא' עם בקשה לוודא שנלה לא תיכנס בשעות שאני שם אתה כדי שלא תישאר ותעשה צרכים כשנצא.

מיד אחר כך בא המורה שלי לפיתוח קול לעשות לי שיעור, ולפני שהתחלנו לשיר הראיתי לו את הסיפור הזה, שכתבתי מיד כשהגעתי עם ע' לדירה.

למעלה