סיפור על פגישה מרגשת.

צפרגול

New member
סיפור על פגישה מרגשת.

ביום שישי בעודי מסתכל על רשימת המשתתפים במרוץ ניצנים, צד את עיני השם "עופר בן שטרית, יליד 1966". לפני יותר מ- 20 כשהיינו ילדים בבאר שבע, עופר חברי הטוב ביותר צירף אותי לחוג האופניים, בו רכבנו התאמנו והתחרנו בשנות נערותנו. במשך השנים, כמו שקורה לפעמים, התרחקנו גיאוגרפית והקשר ניתק. לפני כארבע שנים לאחר הפסקה של כמעט 20 שנה, חזרתי לרכיבה, כאילו חי מחדש את שנות נערותי, ופעמים רבות נזכרתי וחשבתי על התקופה ההיא, על עופר ועל שאר החברים לקבוצה. כשראיתי את השם ברשימה, לא האמנתי שזהו אותו עופר שגם הוא "במקרה" חזר לרכוב על אופניים, לאחר כל כך הרבה שנים, ותיארתי לעצמי שמדובר במישהו אחר עם אותו השם. טוב, ברור כבר שזה היה עופר חברי, ומאד התרגשתי לראות אותו שוב. במשך המירוץ היינו עסוקים יותר בהעלאת זיכרונות מאשר במרוץ עצמו. מתוכננות כבר רכיבות נוסטלגיה משותפות על כבישי הדרום עליהם רכבנו אז. אסיים באזהרה: עופר היה הספרינטר החייתי ביותר בארץ. אני לא זוכר אותו מפסיד שום ספרינט. ברור שהיכולת הגנטית עדיין שם, ותוך זמן מה, עם עוד קצת אימונים, קטגוריות המסטרס יחושו את נחת רגליו. ראו הוזהרתם!

צפרגול - אני התרגשתי לא פחות!!!

אכן, עופר בן שטרית, אתה ודורון גמליאלי הייתם המודל שלנו לחיקוי ב"הפועל באר שבע" של שנות השמונים. שמות כמו אהרון (הקטר הסטבילי) הוכמן, יורם אבירם (הרוכב הראשון בארץ עם קראנקים של 175 מ"מ) ודורון (גבה לבנה) גמליאלי הרכיבו את קבוצת הפאר דאז, בהדרכתו של אנטולי ליליאן. אני לא אשכח איך עופר בן שטרית רכב את כל כינוס הפועל של 1983 עם זרת שבורה, סבל כאבים עד דמעות אבל לא ויתר ואפילו השתלב בבריחה עם רוכבים אוסטרים. הקבוצה הבורחת הזאת חצתה את ב"ש (דרך מצדה) במהירות של 60 קמ"ש, פנתה שמאלה בסורוקה לשדרות הנשיאים דאז (רגר היום) וטסה החוצה לכיוון קריית גת במהירות של רכבת. גם אני מאד התרגשתי כשראיתי את עופר אתמול על קו הזינוק. ביחד איתו זיהיתי לפחות עוד שניים מהתקופה הזאת, קצת מאפירים כבר בשיער, או שכבר אין שיער ואולי הבטן קצת בולטת אבל על הפנים חיוך של נער בן 16 והלב בפנים מתרגש כמו לב של ילד. כל כך הרבה רוכבים מהעבר הרחוק חוזרים לרכיבה, חוזרים לכושר וחוזרים אחורה בשנים שזה מדהים ומחמם את הלב, ביחד עם הדור הצעיר שהולך ומתרחב. ואם נשפוט לפי התחרות הססגונית שהייתה אתמול אז מבחינת רוכבי העבר - יש בהחלט לאן לחזור!

../images/Emo66.gifאכן מרגש...../images/Emo27.gif

לשמחתנו, עופר נמנה על רוכבי קבוצתנו (TEAM NETROADS). כידוע, היו זמנים שבבאר שבע
היתה קבוצה חזקה (בהדרכת אנטולי) ורוכבים גדולים
(בינהם יובל גולן ואחרים). עוד תוחזר עטרה ליושנה
, עוד תפרח פה השממה
...
כולכם מוזמנים לרכיבות נוסטלגיות ואחרות בכבישי הדרום. קבוצתנו תשמח לעזור ולארח (וכמובן גם להצטרף
) כמיטב המסורת הדרומית. לכבוד הוא לנו
שעופר בן שטרית בחר להצטרף לשורותינו... מבחינתי לפחות, כל רוכב שלנו הוא
ויש לנו מקום לעוד הרבה כאלה
.

../images/Emo6.gif משהו טוב קורה לנו פה../images/Emo42.gif...

וזה כל כך הרבה יותר מקבוצתינו המתהווה (שכבודה במקומה, כמובן). יש רצון ואהבה לאופניים, לענף ולרכיבה, ואלה כנראה היו גם קודם. אך עכשיו נדמה שלאן שלא תפנה מבטך
, תראה שינוי, עשייה, תמורה וצמיחה. לראות אירוע כמו התחרות אתמול בניצנים, על 240
המשתתפים שבו, על האירגון, ההישגים, כמות הנשים, ובעיקר, על הסולידריות, הפירגון ואינספור החיוכים. זה אושר, אושר גדול
. אל דברים שעשויים להוביל לעוד ועוד רגעים מאושרים כאלה אני מוכנה לפרגן ו"לשווק" בכל רגע נתון. ומי כמוך מודל לעניין
...

adilevi

New member
תמונה של עופר מניצנים

עופר ואנוכי בתוך הפלוטון

wheel

New member
בהחלט ספרינטר אימתני

ומתחרה קשוח. אני שמח שנפל בחלקי להתחרות על ספרינט הסיום באימונים איתו.

0FER00

New member
תודה

תודה רבה על המחמאות.אתה חבר אמיתי.התרגשתי עד מאד,מפגש זה לא יוצא ממחשבותיי.שכולם ידעו שאתה גדול מטפסי ההרים שהיכרתי.ולכל הרוכבים הותיקים-"יין ישן הוא יין טוב"תודה רבה לכל משתתפי התחרות ולמארגנים-רוח ספורטיבית,התחשבות וארגון מעולה.

למעלה