סיפור עם המשלבות

סיפור עם המשלבות

לצערי נתקלתי בסיפור עם המשלבות.
כפי שאולי אתם זוכרים, בני בגן טרום חובה מתחיל שילוב.
אף אחד לא הודיע כמה שעות קיבלנו. באוגוסט הנחנו ש24. מצאנו מישהי 24 שעות 5 ימים.
פתאום התברר בעיריה שקיבלנו 30 שעות ( כמובן בעל פה) ואז המשלבת ביקשה לפצל ל6 ימים שהיא תעבוד רק 4 ומשלבת נוספת עוד יומיים. מצאנו. פיתאום הודיעו שקיצצו ל24 שעות. המשלבת הראשונה רצתה לעבוד עדיין 4 ימים של 16 שעות והשניה 2 ימים של 8 שעות. הסכמנו.
עכשיו, הסעיית השניה כל הזמן דחתה את היציאה שלה לעבודה עד שהודיעה שהיא עוזבת (לא כי מעט שעות אלה כי היא בכלל לא יכולה לעבוד כרגע).

עכשיו, הסעיית הראשונה לא מוכנה לקחת את כל 24 שעות על עצמה למרות שזה היה סוכם מהתחלה עוד לפני שנודע על 30 שעות.
בעיריה לא רוצים לחפש סעיית . ואומרים שאין דבר כזה "היא לא רוצה"

מה עושים? כרגע בני מקבל רק 16 שעות

אני מתלבטת בין 3 אופציות:
1) בעצמי לחפש סעיית שניה
2) להמשיך לדרוש מהראשונה בטענה שזאת היתה משרה המקורית שהיא הסכימה עליה.
3) לחפש חדשה לכל 24 שעות?

SMADAR55

New member
התייחסות

היי מלאת תקוה,
לגבי הסייעת הראשונה- אני מאוד מבינה אותה. בחודש האחרון משנים שוב ושוב את הסיכומים איתה . אני מניחה שיש לה כעת מחוייבויות נוספות. יתכן שבמקור אכן רצתה והסכימה לעבוד במתכונת של 24 שעות אך לאחר שהודיעו לה שמקצצים לה את מספר השעות ל- 16 שעות היא התארגנה בהתאם. אולי יש לה כבר עבודה אחרת נוספת (לא כסייעת בעיריה), אולי היא התארגנה בהתאם עם הילדים שלה שנמצאים במסגרות חינוך שונות. נראה לי לא הוגן לדרוש ממנה כעת להוסיף שעות או להודיע לה על הפסקת העסקה.
האם העיריה היא המעסיק הרשמי?
האם הגשתם במקביל בקשה להגדלת שעות ? (אם נדרש, עכשיו זה בדיוק הזמן)

לגבי הסעיית הראשונה

מראש רצינו 24 שעות.
כל פעם שהיה שינוי שוב חזרתי לבקשתי שרק היא תעבוד. אני לא קיצרתי לה שעות ל16. להפך נענתי לבקשתה. כלומר היה 20 שעות( מתוך 30) ואז חזרנו ל24 שמייד אמרתי שאני רוצה שהיא תעבוד. היא ביקשה לעבוד 16. הלכתי לקראתה וחיפשתי את השניה. (שוב המשחקים עם השעות היו של העיריה, לא שלי אבל כרגיל אני משלמת
)
היא לא הודיעה שעובדת במקום אחר. להפך. היא אמרה שהיא מוכנה להחליף מתי שצריך את המשלבת השניה.( כלומר היא פנויה, הילדים שלה גם במסגרות עיריה ולכן הם לא צריכים אותה באותן השעות).
עכשיו היא אפילו לא מוכנה להחליף עד שימצאו את השניה...
כן. הן דרך העיריה.
אני לא ביקשתי בקשה להגדלת שעות כי כרגע אין לי סעיית אפילו ל24 .
איך מבקשים?
למי פונים?
תודה!

ועוד דבר-בעיריה לא נותנים משלבת שניה.

מה אני יכולה לעשות?
מחר בני הולך לגן בלי משלבת.
יש משחק כוחות אבל בני משלם!
מה עליי לעשות?

SMADAR55

New member
מבחינה בירוקרטית- נשארתם באותה רמת תפקוד.

בהתחלה נאמר לכם בעל פה שתקבלו את מלוא השעות ברמת התפקוד (30 שעות) ולאחר מכן הוחלט לתת לכם את מינימום השעות ברמה שנקבעה (24 שעות).
בתקופה זו ניתן להגיש דרישה לתוספת שעות, אם צריך.
אם היה לכם שעות נוספות יתכן שהיה קל יותר להשאיר את הסייעת הראשונה ולאתר סייעת נוספת למספר שעות.
אולם, הסיכוי קלוש שתקבלו תוספת של 6 שעות. אם תקבלו תוספת היא תהיה בוודאי שעתיים- שלוש. תשובה לא תהיה מיידית ולכן זה לא עוזר כרגע.
אני במקומך הייתי מנסה לשוחח ישירות עם המשלבת ולהבין ממה נובעת ההתנגדות להוספת השעות. האם יש לה עיסוק נוסף שמונע עקרונית להוסיף שעות. דברי על לבה לגבי הקושי של הילד להתרגל לשתי משלבות, על הקושי לאתר משלבת למספר מאוד מצומצם של שעות.
לא נראה לי נכון שהעיריה תכפה על המשלבת משהו שהיא לא רוצה בו. בסך הכל את מעוניינת שתהיה משלבת עם מוטיבציה ורצון לסייע לבנך ולא מישהי שמתחילה באנטי.

SMADAR55

New member
כשאת משוחחת איתה, נסי להבין מדוע חשוב לה לעבוד 4 ימים בשבוע.

מה היא עושה/ מתכננת לעשות ביומיים הפנויים?
האם היא עובדת בימים אלו במישרה נוספת?
לומדת?
זמן פנוי?

לי קצת מוזר כל היחס הזה

כי אני עובדת בהיטק. כשאומרים לי לצאת לעבודה למעסיק ממש לא מזיז למה אני לא רוצה לצאת.
ואם לקחת בחשבון שאנו סגרנו איתה על השלמת שכר מאוד מכובדת אז אני מצפה ממנה לתת לי גם את התמורה.

אני ביקשתי שהיא לפחות תשלים את השעות עד שימצאו את השניה.
אפילו לזה היא לא הסכימה
. אני משוכנעת שאם היא היתה מחויבת במקום אחר היא היתה מסבירה לי את זה. אבל היא לא עובדת בשום מקום. כי היא לא רוצה. כפי שאמרתי קודם - אני לא קיצצתי לה שעות. היא זאת שתמיד ביקשה את זה ממני. אם היא היתה מעונינת לעבוד יותר - היא היתה מקבלת כי אני רציתי לתת.

בשורה תחתונה הודעתי לה שאין לה מה לצפות להשלמת השכר והיא יכולה להשאר בתפקיד (כי היא עובדת עיריה ולא שלי) או לעזוב ואז אני אחפש מישהי אחרת לכל השעות...

במילים אחרות אני מרגישה שנמצאת במבוך סתום.. חשבתי שאם אני משלימה כל כך יפה אז העינינים יזרמו יותר בקלות...

השאלה שלי מה מקובל? האם אני הגזמתי בציפיות שלי או שהיא הגזימה בדרישות שלה?
תודה

SMADAR55

New member
דבר נוסף שלא ברור לי- האם העיריה מוכנים עקרונית שיועסקו שתי

משלבות?
אם כן, איך מסתדרים עם ההדרכה שלהן? במיוחד לא ברור לי לגבי ההדרכה של הסייעת השניה שתגיע למספר מאוד מצומצם של שעות.

שאלה טובה.

לדעתי היא פשוט לא מקבלת הדרכות... "השניה" שלנו שאפילו לא יצאה לעבודה לא קיבלה שום הדרכות

TikvaBonneh

New member
אל תדרשי ממנה לעבוד 24 שעות

היא ממילא לא תעמוד בזה.
עבדתי בהייטק. זה לא כמו לעבוד בשילוב. את יכולה לצאת להפסקת קפה, לקשקש עם חברים לעבודה. זו עבודה פחות תובענית. 16 שעות בשילוב יחידני זה כמו 45 שעות בהייטק.
אני מבינה שהיחסים איתה כבר נעכרו, וחבל. תנסי להתפייס איתה, לטובת הבן.
לא תהיה לך בעיה עכשיו למצוא סייעת שניה, כי התחילה עונת הסטודנטיות. הן או-טו-טו מקבלות את המערכת שלהן, ויודעות מה השעות שהן יכולות לתת.
בינתיים ממילא יש חופשים ואין בפועל 24 שעות בשבוע.
עדיף שיהיו שתי משלבות, יכולות להחליף אחת את השניה.

היא דיברה עם העיריה בעצמה ואז הם הסכימו להביא

מישהי ( לא סטודנטית)
אבל את צודקת, היחסים איתה נהרסו למרות שאני חייבת לשלם לה המון כסף. חבל. הייתי מעדיפה שהיא בכלל תעזוב..
כי אני לא מרוצה מההתנהלות שלה. שהיא אפילו לא מוכנה היתה להחליף את השניה. כך שאני לא יכולה לבנות על כך שהן באמת יחליפו אחת את השניה

כלומר אני גם משלמת אקסטרה וגם לא מקבלת אקסטרה ממנה

ואם בעיריה מקצים סעיית (כמו זאת החדשה) אין שום עלויות וגם יחסים טובים.

לגבי 16 שעות שילוב כמו 45 שעות תכנות
זה לדעתי ממש הגזמת

גם הן נוחות ואוכלות מתוך 4 שעות עבודה. וגם אנחנו לא שותים קפה 29 שעות בשבוע

TikvaBonneh

New member
זה באמת מעצבן להוסיף כסף

לא רק בגלל הכסף, אלא בגלל תחושת חוסר הצדק.
זה אחד הדברים שלא אהבתי בשילוב יחידני.
יכול להיות שהנוסטלגיה שלי לימי ההייטק מוגזמת. אני כבר כמה שנים לא בתחום.

למעלה