סיפור עם טעם רע

ונדי2

New member
סיפור עם טעם רע

קראתי הבוקר בעיתון כתבה במעריב ובה נאמר כי אנשים רבים מתלונים לאחרונה על טעם מר בפה. זה הדליק אצלי נורה הומואופטית... והייתי רוצה לשמוע מה אתה חושב על כך אלישוע.

שלום לאמא של כל הילדים../images/Emo140.gif

בטח למדע יהיה הרבה מה להגיד בנושא. או שאולי לא. אם לא ימצאו מוליקולה כל שהיא הם לא יהיו מרוצים ובני האדם ימשיכו לחשוב שמדובר בהרעלה. אכן מדובר ב"הרעלה". אין זה משנה מהי הקיפה, או אם זה נכון או לא. החשוב מכל הוא שהנושא עלה לכותרות ותפס את המודעות. הרעיון הוא הטעם המר. מה זה טעם מר ? קיימות ארבע איכויות יסוד שמרכיבים את העולם. אדמה מים רוח ואש. כל איכות כזו בעלת אופי תכונות ונטיות. אם בטעמים עסקינן אז איכות האש פורשת חסותה על הטעם המתוק. המים על המלוח, האויר על החמוץ והאדמה על המר. כאשר הגוף משדר שיש לו טעם מר בפה זה אומר שאיכות האדמה פרצה את גבולותיה והפכה לדומיננטית יחסית לכל האיכויות האחרות. בעצם ניתן לומר שהאדם תקוע חזק באדמה ואוכל
וחסרים לו משב רוח רענן, מים להפגת תחושת היובש והצחיחות ואש בכדי להתחמם ולחוש מוגן. כמה אנשים בארץ הזו חשים ככה ? מה זה מיתון למשל. תחשבי על צליל המילה מיתון = מת נהיה. גם לגוף יכול להיות מצב של מיתון, למשל אם הדם אינו זורם כמו שצריך ונניח שבגלל חוסר בלחץ הוא אינו מגיע אל האיבר נוצר נמק ומוות של הריקמה. במצב רגיל ובכל מצב המוח ( קצה הפירמידה ) תמיד יקבל את שלו. אפילו על חשבון האיברים האחרים. אז בשורה התחתונה טעם מר בפה אומר שהאנשים תקועים עם הפנים על האדמה ונמאס להם. רוצים שינוי. נ.ב שילוב של אש ואדמה מחמיר את הטעם המר. לא סתם עלה בתקופה האחרונה נושא האש, החום והשריפות. להזכירך שגם מבחינה בטחונית בסוף השבוע היתה ההפגזה הכי מסיבית על ישובי גוש קטיף. מעל 100 מרגמות. זה נקרא אדמה חרוכה. זה מר. תפוח אדמה שהתפחם באש טעמו מר. גם בתהילים המתים מכונים "שוכני, אוכלי עפר מר. ההמלצה החמה שלי היא למצוץ סוכריות הומיאופתיות מתקתקות
וכך להפיג את "המרירות". מעבר לזה לא אתפלא אם מבחינה כימית יהיה לכך אישור אך בכל מקרה הרעיון חשוב מהכימיה. מחשבה בתחילה ובסוף המעשה. מהרוח אל האדמה מהאנרגיה אל המוליקולה. אליש.

enatti

New member
נזכרתי פתאום

שבתקופת מלחמת המפרץ הראשונה התלוננו אנשים רבים על טעם מר ומתכתי בפה. לא פלא- מי שישב סגור וחנוק בחדר אטום כשהוא מרגיש שחסר לו אויר לנשימה ושאפילו ביתו שלו לא מגן עליו אז שלא יהיה לו מר? זוכרת שחיפשו אז רמדי אופיינית שתתאים למצב הקשה שפקד את כולנו. זוכר משהו כזה אלישוע? ענת

כן זוכר משהו. דיברנו אז על

דטורה ( צמח בר רעיל מאוד. ילדים הכינו ממנו שיקוי להתמסטלות וכמעט שמתו. האלקלואיד הפעיל שלו הוא האטרופין ) בגלל תחושת הפחד והבהלה הגדולים שמופיעים כתגובה למצב של טרור וחשש ממוות. כספית ( מתכת נוזלית ורעילה בדורות הקודמים השתמשו בה "לריפוי" סיפיליס ) בגלל הרעיון שלהיות מוקף באוייבים והפרנויה של איפה יפול הטיל וחוסר המנוחה התנועתי. אולי הכי בטוח להיות פה אולי יותר בטוח להיות שם, אופיום ( אופיום בעל 18 האלקלואידים הפעילים שבו והידועים שבהם מורפיום וקודאין ) בגלל השוק שאחרי פגיעת הטיל. שהרי האופיום מתאים למצב מעין זה. נוספת שעלתה היתה חנקת הכסף ( הציפוי השחור שעל המתכת הנוצר בתהליך ההתחמצנות עם האויר ) שאחת הפואנטות שלה היא הקלסטרופוביה וחוסר הידיעה מה מתרחש מחוץ לחדר. הוא עומד חסר סבלנות, רוקע ברגליו וסופר את השניות עד לנפילה ובטוח שהבנין יקרוס על ראשו. אבל כמובן שגם הסידן נלקח בחשבון. בגלל שהסידן שהוא במהותו מדבר על רעיון הבסיס והמבנה והפחד שלו מהסכנה ליציבותו. לא שעשינו עם זה משהו פשוט במסגרת האימפוטנציה הכללית ישבנו גם אנו והשתעשענו במה מתאים לסיטואציה.

אליש תודה על ההסבר המעניין

אני שומרת לי את זה במחשב על הדסק טופ כדי שאוכל ככה להבין עוד דברים

לי תמיד יש שאלות

כתבת שהמתוק זה אש אני לא נמשכת לאוכל מתוק במיוחד בשנה האחרונה וגם מאוד קר לי השנה שנה שעברה היתה לי פעילות יתר של בלוטת התריס ולכן סבלתי מחום והזעות גם בחורף מאז שהבלוטה התאזנה אני סובלת מקור אמא שלי חשבה שאולי לחץ הדם שלי ירד ובגלל זה קר לי אבל דווקא הוא לא התאזן עדיין ונשאר גבוה 140/85 קראתי שסבל מקור קשור לתת פעילות של בלוטת התריס אבל למזלי שאר המאפיינים של תת פעילות לא נמצאים אצלי אתמול עשיתי בדיקות דם של בלוטת התריס, תפקודי כבד ועוד כדי לראות אם עדיין הכל מאוזן כמו שהיה בבדיקות לפני 5 חודשים

את יותר אויר-רוח מאשר אש.

הבלוטה מקבלת פקודה מהמרכז לפעול בצורה נמרצת כי כוח החיים מקבל את הרושם שאת נמצאת יותר מידי ברוח ונמנעת ממנו איכות האש דבר המעמיד את קיומו בספק. לכן הוא מנסה לפצות על החוסר. אבל כאשר הדבר נעשה בצורה פתולוגית ולא זורמת, הביטוי לכך הוא קיצוני ומאופיין בתופעות וסימנים קליניים.

אני תמיד קשורה למזג האויר ולטבע

בחורף היה לי חשוב שאנשים יבינו שקר ורטוב בחוץ ולחתולי החצר אין מקום חם ויבש לישון בו הקשר שלי לטבע ומזג האויר מתבטא בפורומים שאני אוהבת טבעונות שמירת טבע מזג אויר טיולים המון תודה על ההסברים לשאלות שלי
שבת שלום

תוכל לפרט על האנרגיה הזכרית?

כבר עלה כאן השבוע הנושא של ימין ושמאל שמסמל זכר ונקבה אבל האם אמור להיות איזון בנושא? זאת אומרת שלא יהיה דבר אחד מאוד דומיננטי אלא ששניהם ישתוו? ומה זה אומר על אישה עם אנרגיה זכרית? האם לבישת שמלות ודברים שמסמלים רכות ונשיות יעזרו לאיזון?

עלה ועוד יעלה.

-"האם אמור להיות איזון בנושא? זאת אומרת שלא יהיה דבר אחד מאוד דומיננטי אלא ששניהם ישתוו?" - כשתהיה בריאות שלמה יהיה איזון, תמיד צד אחד יהיה דומיננטי מהשניים. אצל הגבר הזכריות ואצל האישה הנקביות. תמיד תהיה ביניהם תנודה כמו בריקוד או כמו שלהבת נר. פעם יתגבר ופעם יתקטן. ובמסגרת זו הגבול ישמר. החיים נעים ברטט. -"ומה זה אומר על אישה עם אנרגיה זכרית?" - שהנשיות שלה מתבטאת בצורה זכרית. -"האם לבישת שמלות ודברים שמסמלים רכות ונשיות יעזרו לאיזון?" - לא. אבל זה ירכך מעט את הצרימה. זאת משום שזה שטחי-חיצוני ולא פנימי, שכלי וללא הכרה פנימית, זה כמו לקחת אנטיביוטיקה.

על אותו המשקל של גבריות נשית

לא רוצה להכנס לאיך צריכה נשיות להתבטא או איך גבר צריך, אני יודע שיש בלבול גדול בעולם האנושי סביב הנושא הזה ויש פלישה-גלישה בין התחומים. הזכריות יוצא להביא ציד מבחוץ והנקביות מקבלת מידיו את הציד ומעבירה אותו אל הטריטוריה שלה שהיא בממלכת הפנים. בגלל זה הנקביות עמוקה מהזכריות השטחית והרדודה יחסית. אז נשיות זכרית מאופיינת בין השאר בהרבה ביטויים חיצוניים, רדודים ושטחיים. אין מדובר בטוב או רע כי חיצוניות, שטחיות חשובים במקומם לא פחות מעומק ופנימיות. כל זמן שהאנרגיות מוצאות את מקומן הטבעי הכל בסדר, אחרת התוצאה היא גרוטסקית, כמו שניתן לראות בטלויזיה ובפרסומות וכל ההבלות האחרת. נשיות זכרית זו אמא שיכולה להניק אך מקץ שבועיים עוברת לרמדיה ואחרי 3 חודשים של התינוק עובר למשפחתון והיא למעגל העבודה והקריירה. ההשלכות מתבררות לאחר שנים. זה עולמנו וזה מחיר הקדמה הטכנולוגית והניכור.

סוכריות הומיאופתיות מתקתקות

מה זה? איפה קונים את זה? מאז שאמרו לי שעדיף לא לאכול ממתיקים מלאכותיים עדיין לא מצאתי תחליף ל"mast" בטעם תפוז שהיה ה"משהו כשבא משהו קטן" שאהבתי.

למעלה