סיפור עם מוסר השכל חשוב !

סנטה

New member
סיפור עם מוסר השכל חשוב ! ../images/Emo63.gif

שעת סיפור עם אבא בונה [ סנטה ]
מעשה בשתי כלניות (כפי שסופר על ידי המדריכים בחוגי סירות) לפני שנים רבות מאוד בארץ רחוקה רחוקה היו היו שתי כלניות: כלנית לבנה שהיו לה 6 עלי כותרת לבנים ויפים וכלנית אדומה שהיו לה 6 עלי כותרת אדומים ויפים. יום אחד הלכו הכלניות במדבר. הולכות, הולכות, הולכות, ונהיות צמאות. פתאום, באמצע המדבר הן רואות מעין. הגיעו למעין והתחננו לפניו: "מעין, מעין, אנא תן לנו ממימך" והמעין ענה: "לא אתן ממימי אלא אם כל אחת תיתן לי עלה כותרת אחד." חושבת הכלנית הלבנה: " אם לא אשתה – אתייבש ואמות, כל יופי יהיה לשווא, אם אתן למעין עלה כותרת אחד יישארו לי עוד 5 עלי כותרת, אבל אני אשתה ואשאר בחיים". חושבת הכלנית האדומה: "אם אתן למעין על כותרת – יופיי ייפגם ולא יהיה עוד טעם לחיי. כפי שהצלחתי להגיע עד כאן, אצליח להגיע למעיין אחר ושם אשתה". הכלנית הלבנה נתנה עלה כותרת אחד, שותה מים ורווה ואילו הכלנית האדומה נשארה צמאה. שתי הכלניות המשיכו בדרכן במדבר. הולכות, הולכות, הולכות, ונהיות צמאות. ושוב, הן מגלות פתאום מעין. ושוב הן מבקשות ממנו מים. ושוב המעין מבקש עלה כותרת מכל אחת. חושבת הכלנית הלבנה: "כבר נתתי עלה כותרת אחד – כך שאין זה משנה אם אתן עוד עלה כותרת. העיקר לשרוד". חושבת הכלנית האדומה: "כפי שהצלחתי להגיע עד כאן בשלום, אני אתאמץ עוד ואגיע למעין הבא. לא אתן למעיין עלה כותרת!" הכלנית הלבנה נותנת עוד עלה כותרת שותה ורווה, ואילו הכלנית האדומה נשארת צמאה. שתי הכלניות המשיכו בדרכן במדבר. הולכות, הולכות, הולכות, ונהיות צמאות. ושוב הן צמאות, רואות מעין וכן הלאה… ושוב הכלנית הלבנה מוותרת על עלה כותרת ושותה. הכלנית האדומה נשארה צמאה ומיובשת. וכך הסיפור נמשך עוד 3 מעיינות עד שנגמרים לכלנית הלבנה עלי הכותרת. והן ממשיכות ללכת במדבר עד שהן מתייבשות ומתות. מוסר השכל: נותנת, לא נותנת, בסוף תמיד נובלת. אבל זו שנתנה, לפחות נהנתה!

Starway

New member
מוסר השכל ענק!!!

סנטה??? מאיפה אתה מביא את הסיפורים הנהדרים הללו???? אני לא בדיוק מסכים עם הסיפור ומסר ההשכל אבל, הסיפור הוא ענק בכל זאת... מי ייתן והמום נשים יפיפיות ברחבי אילת יקראו את סיפורך וילמדו את מוסר ההשכל החשוב... אמן!!!

למעלה