סיפור עם מוסר השכל

חני1110

New member
סיפור עם מוסר השכל

החיים הם כמו ספל קפה - סיפור עם מוסר השכל
קבוצה של אנשים מלומדים ומכובדים נאספה יחד, על מנת לבקר את הפרופסור האהוב עליהם מימי האוניברסיטה.
מהר מאוד נושא השיחה נדד לתלונות על הלחץ והמתח הרבים בעבודה ובחיים.

בהציעו כוס קפה לאורחיו, הותיר הפרופסור את תלמידיו לשעבר לשוחח על צרותיהם וניגש למטבח לאחר דקות ספורות חזר עם קנקן גדול של קפה ומבחר גדול של ספלים: חלקם עשויים פורצלן, חלקם פלסטיק, חלקם מזכוכית וחלקם מקריסטל, חלקם היו פשוטים למראה וחלקם נראים בעלי ערך רב והיו אף ספלים בעיצוב משובח מאוד.

הפרופסור הזמין את אורחיו למזוג לעצמם קפה.
לאחר שלכל אחד מהם היתה כוס קפה בידו, פנה אליהם הפרופסור: "האם שמתם לב שבחרתם בספלים היפים, והשארתם על השולחן את הספלים הזולים ופשוטי המראה?"

האורחים הביטו זה בזה בהשתוממות ובחנו אחד את ספלו של השני.

המשיך הפרופסור: "בזמן שזה נורמלי לרצות את הטוב ביותר לעצמכם, זהו גם המקור לבעיותיכם ולמתח המלווה אתכם. אני מבטיח לכם שהספל אינו מוסיף איכות לקפה. ברוב המקרים הוא רק מייקר, ובמקרים אחדים, היא מסתיר את מה שאנו שותים. מה שכולכם באמת רציתם, היה קפה - לא ספל. אבל, בכוונה כולכם בחרתם בספל היוקרתי ביותר למראה. זאת ועוד, מיד לאחר מכן, אתם הגנבתם מבטיכם לעבר הספלים של האחרים, כדי לבדוק מי לקח את הספל הטוב ביותר".

ואז הוסיף: "עכשיו תחשבו על זה - החיים הם הקפה.

מקומות העבודה, הכסף המעמד החברתי וכל שאר הדברים האלה, הם הספלים. הם רק הכלים שמטרתם להחזיק ולהכיל את החיים.
סוג הספל שיש לנו אינו משנה את איכות החיים שאנו מנהלים. לעתים, בהתרכזנו בספל, אנו שוכחים ליהנות מן הקפה עצמו.

תעריכו את הקפה - לא את הספלים".

האנשים המאושרים ביותר אינם מחזיקים אצלם את החפצים הטובים ביותר, הם פשוט מוציאים את הטוב ביותר מכל דבר.

תחיו בפשטות.

תדברו באדיבות.

תהיו אכפתיים באמת.

תאהבו בנדיבות.

( בא במיל אלי קפח . )

חני1110

New member
תדר אנרגטי

תדר אנרגטי הוא הקוד אותו אתם משדרים החוצה. כל אדם משדר את עצמו על גבי תדר אנרגטי מסויים. אותו התדר אוצר בתוכו את כל האינפורמציה המשמעותית עליכם. התדר מעביר את האינפורמציה הזאת החוצה והלאה אל מרחב המציאות

תדר אנרגטי הוא חוט אינפורמציה חסר גבולות אשר מסוגל להגיע לכל מקום. כל שדר אנרגטי מסוגל למעשה להגיע לכל נקודה ומקום בעולם, ללא כל הגבלה שהיא יצירת תדר אנרגטי שונ

תדר אנרגטי מושך אליו שורה של אירועים, נסיבות ואנשים אשר דומים לו וזהים לו. כך יוצא, שאדם שמשדר בתדר אנרגטי מסויים - המציאות שלו תחזור על עצמה ותשכפל אירועים ונסיבות דומים, בהתאם לאותו התדר.

ניתן לשנות את התדר האנרגטי אותו אתם משדרים וזאת במטרה לשלוט על האירועים והנסיבות בחייכם. ברגע שתחליפו תדר אנרגטי אחד בתדר אנרגטי אחר - אתם תמשכו לחיים שלכם אנשים, אירועים ונסיבות שונים וחדשים, בהתאם לתוכן של אותו תדר חדש בו אתם משדרים.

תדר אנרגטי מושך אליו תדר אנרגטי דומ

כל תדר אנרגטי מושך אליו תדר אנרגטי דומה, באופן תת-הכרתי ולא מודע. המשמעות היא, שגם מבלי לתכנן או לנסות ולשלוט על האירועים בחייכם - יקרו לכם תמיד אירועים התואמים במידה רבה את התדר האנרגטי שלכם

להלן מספר דוגמאות לתדרים אנרגטיים:

תדר אנרגטי יצירתי - תדר אנרגטי יצירתי ימשוך אליכם אנשים יצירתיים, סוג עבודה יצירתית ודינמית, תקופה של ספונטניות והרפתקאות, שבירת מסגרות ומחסומים, מאבקים, אתגרים ונצחונות.

תדר אנרגטי חושני - תדר אנרגטי חושני ימשוך אליכם אנשים אוהבי מגע, מיניות מרובה, אפשרויות רבות להתאהבויות, התעוררות החוש האירוטי, פתיחות גבוהה, אינטימיות וקרבה

תדר אנרגטי כלכלי - תדר אנרגטי כלכלי ימשוך אליכם פרנסה עולה, מחוייבות עסקית, התמסרות לקריירה, הזדמנויות כלכליות ואפשריות חדשות להתבסס ,

התדר שאתם רוצים

רוב האנשים אינם מודעים לתדר האנרגטי בו הם נמצאים. לעיתים קרובות, הם כבולים לתדר מסויים, והם אינם יודעים כיצד להשתחרר ממנו במטרה לשנות את נסיבות חייהם.

שינוי אפשרי ברגע שמשנים את התדר האנרגטי האישי. השינוי האנרגטי מחייב אימוץ עמוק של שפה, סימבוליות, מראות, מטרות וסדרי עדיפויות חדשים ושונים בחיים.

וטיפ לסיום: הדבר המדהים בכל תדר אנרגטי הוא שתדר אנרגטי מסוגל להביא אליכם בדיוק את מה שאתם משדרים, מבלי שיהיה עליכם לחפש או לתור אחרי זה בעצמכם.

יואב ברנזון .

Apotheosis

New member
הרשי לי להוסיף את דעתי.. :)

"
התדר שאתם רוצים

רוב האנשים אינם מודעים לתדר האנרגטי בו הם נמצאים. לעיתים קרובות, הם כבולים לתדר מסויים, והם אינם יודעים כיצד להשתחרר ממנו במטרה לשנות את נסיבות חייהם.

שינוי אפשרי ברגע שמשנים את התדר האנרגטי האישי. השינוי האנרגטי מחייב אימוץ עמוק של שפה, סימבוליות, מראות, מטרות וסדרי עדיפויות חדשים ושונים בחיים.

וטיפ לסיום: הדבר המדהים בכל תדר אנרגטי הוא שתדר אנרגטי מסוגל להביא אליכם בדיוק את מה שאתם משדרים, מבלי שיהיה עליכם לחפש או לתור אחרי זה בעצמכם."

אני קורא לתדר במילה פשוטה - רצון להשיג משהו - התדר מגיע דרך מלאכים מסוימים שאת שמם אני לא הוגהה מאחר ואני לא עוסק בזה..
את התדר את צריכה להביא אל הפועל - אף אחד לא יעשה את מה שאת רוצה - במקומך..
רוב האנשים אינם מודעים לתודעה עצמה ולכן טחמם מתקדמים הלאה...הם מסרבים להכיר ברוחניות וברעיון שהפיזי תואם את הרוחני..
לעיתים קרובות - הם עושים בחירות שגויות, מכיוון שהם אטומים לכל רעיון חדש או זר להם - ואז הם נתקלים בבעיה מכיוון שלא פתרו אותה רוחנית..

שינוי אפשרי כאשר את פתוחה לרעיונות של אדם אחר ולא סגורה על דעותייך ו"נעולה" לשגשוג רוחני ופיזי כאחד ולא כ"תקוע" סתם..אין "תקוע" ללא סיבה.

שינוי אפשרי ברגע שמשנים את האופי העקשן שלנו ואת המידע שאנחנו קולטים מהיקום - אם זה דרך תיקשור או ספר או סרט - כל דבר זה מידע - רק צריך לבחור את המידע אותו את מעוניינת לספוג..

שפה, סימבוליות, מראות, מטרות וסדרי עדיפויות הן כולם הלך מחשבתי או פיזי ואינם ממש מקושרים לרוחני - שורש הסיבה לכל הנ"ל..

הדבר המדהים הוא שמה שאת משדרת - את מקבלת בחזרה - זה ה"סוד" האיום והנורא.

you do it to yourself, just you, and that what's really hurt.

סתם דיעה..

רותי 11

New member
ועוד משהו אנחנו מכלול של תדרים

ולכן אנחנו מושכים מכלול של תדרים אלינו
וזה לא רק נושא ספציפי ומה שנאמר כאן
זה במשפט אחד "דומה מושך דומה"
נכון שהרבה פעמים אנחנו לא מודעים
"לדומה" כי המודע והתת מודע לא תמיד
בקשר ברור ורציף

Apotheosis

New member
למה הכל חייב ברוחניות להיות כ"כ מורכב?

אני מבין את ההתרגשות של לדעת יותר ויותר - אבל אני תמיד שואל את עצמי אם יש הסבר להכל - למה זה לא מגיע לאנשים הנכונים ושמשהו יקרה כאן..

בחזרה לדיון..

אני מסכים שכולנו מכלול של תדרים - אבל יש אנשים שהתדר שלהם הוא פשוט לא נכון או לא מכוון נכון או שהוא בעל השפעה אנרגטית רעועה ולא טובה לתדר שלך - מה עושים במקרה כזה? מתרחקים הבנו, אבל זה לא נגמר..

אם המודע והתת מודע לא תמיד בקשר (מה לעשות אנחנו לא מלאכים אבסולוטיים אלא גם גשמיים ולכן התדרים מגיעים בזמן מסוים ואין "זרימה חלקה" מה שנקרא - כי מה לעשות, אנחנו גם צריכים לעבוד עם השכל והרציונל בחיי היום יום ובזמן הפנוי יש לנו זמן להתחבר לתדר התקשורתי ולתת מודע - בשינה או בזמנים מסוימים כאשר איננו עסוקים פיזית במשהו - לכן אי אפשר לשלב.

רותי 11

New member
זה ממש לא מורכב - רק כל אחד מנסה

לדבר בשפה שונה וכל אחד רוצה להיות יחודי
ולכן "ממציאים" כל מיני דברים - הרי נאמר
שהפשטות היא הגאונות וזה נכון לגבי כל
דבר הן לגבי הרוח והחומר

Nachmanides

New member
היכול מישהו לספק הגדרה ברורה למונח

"תדר אנרגטי" ?
האם תדר 88MHz FM הוא "תדר אנרגטי", וכיצד הוא מתיחס לתדר 108MHz FM ?
האם הראשון אנרגטי יותר מן השני, או שמא ההפך הוא הנכון ?
איך אוכל לדבר על משהו, מבלי להכיר את הגדרתו ?

Nachmanides

New member
אז, בכל הכבוד וההערכה - כיצד דנים אנשים בכובד

ראש, תוך השקעה ניכרת מזמנם הפנוי וממרצם, ועושים שימוש במהלך חילופי דיעות בינם לבין שותפיהם לתחום הענין, במונח שאין לו הגדרה ברורה ?

Apotheosis

New member
פרשתי מלענות לך..

אתה הולך סחור סחור ולא מבין את הנקודה - לכן ניסיתי להסבירה, אם גם כך לא הבנת - אין לי טעם לחזור על דבריי שוב ושוב כדי שיתאים להלך מחשבתך - כמו כולם - אני סתם מביע את דעתי, ניסיתי להסבירה - מעבר לזה זה כבר לא בידיי לגרום לך להבין מה שאינך מבין בעצמך..

Nachmanides

New member
אם אתה מבין פשר המונח "תדר אנרגטי"

מדוע אינך מסוגל להסבירו או להגדירו לאחרים ?

פשקרב

New member
ואני טוען - אין חיה כזאת

יכול להיות גל אלקטרו-מגנטי נושא אנרגיה - שהוא בתדר כזה או אחר. (ושוב, תדר ותדירות - היינו הך המה)
אבל תדר אנרגטי - זה מונח ערטילאי ללא בסיס מציאותי של כל ה"רוחניים"

Apotheosis

New member
עקב זה שאתה שולל - אתה נשלל מהאמת...תבין.

אתה עדיין חוזר על המונח "תדר", אך לא מבין את פירושו ואם כן אתה נותן לך סיווג פיזי - כאשר תדר יכול להיות גם תדר של רדיו וגם תדר של אנרגיה וגם תדר של מסר וגם תדר של פעילות כלשהי - הכל תלוי לאן אתה מכוון את עצמך - אם זה לא מגיע לך בטבעיות בשלב כלשהוא בחיים - מה הטעם להסביר משהו שאתה לא מבין אותו מוחשית או להיפך - מרגיש אותו רוחנית?

Nachmanides

New member
מסתבר כי גם אתה אינך מסוגל להגדירו,

אך זה לא מעכב אותך לרגע מהשתמש בו בחופשיות, בעוד אני מעונין תחילה להבין מה הגדרתו כדי שאוכל לשלבו כהלכה בדברי

Apotheosis

New member
אני בדיוק יצאתי מהבריכה שבקנטרי, ולכן אענה..

אין אתה מסוגל להגדיר מה אתה לא מבין.
איו יותר פשוט מזה.
אם אתה מנסה להבין משהו שאתה לא מסוגל לקלוט אותו - גם אחרי כל הסבר אפשרי שקיים, אתה גם לא מסוגל להגדירו - מאחר ולא חווית אותו על "בשרך".. ולכן הדיון - כמו שאר הההודעות שלך - הן בזבוז זמן מוחלט לשאר האנשים שרוצים להתקדם הלאה בעוד אתה עסוק באנאלייזה של דברים אותם אתה פשוט חוזר ומעתיק שוב ושוב - אם לא הבנת - לא תבין את זה.. אם זה לא מגיע לך בטבעיות - פשוט תדלג הלאה למקום אחר מאחר ואתה משאיר את אלה שכן מבינים על מה מדובר ברוחניות - והם מתקדמים עם הידע הזה הלאה - אין לי צורך להסביר או לשכפל את מה שאמרתי כדי שיתאימו לפתגמים וההתחכמויות ה"נאורות" שלך - מאחר ואתה משתמש בשפה גבוהה במילים - אבל התכלס הוא שאין לך שמץ של מושג מה זה רוחניות - גם אם תקבל מליון הסברים בזה אחר זה..

והנה אישתי קוראת לי לחזור לבריכה, אז עמך הסליחה..

Nachmanides

New member
ענין אחד הבהרת לי לחלוטין.

אתה מסוגל לומר לא-כלום במלים רבות מאד.
יש לזה שימוש בחיים

אינני יודע מדוע, אולם "תדר אנרגטי" מזכיר לי קצת את בגדי המלך החדשים, ואת נימוקי החייטים הנוכלים, מדוע לא כל אדם יכול לראותם...

Apotheosis

New member
לא כלום - עבורך בשבילי זה עולם ומלואו..

מה לעשות אנחנו לא תאומים סיאמיים ואין לנו אותו שכל ואותה שיעה לגבי כל דבר.

תדר אנרגטי - אם מזכיר לך משהו פיזי - כמו בגדים - מצא לך את החמור עליו תהלך ממש כמו המן המלך שלבש את בגדי המלך החדשים - ונידון "משום מה" - לתליה.

לכן בורות היא בהחלט בגד חדש ואת נימוקי החייטים - תשאיר לבעל המתפרה. האם מצאת מספיק פיתגמים למשהו שאתה עדיין מתווכח לגביו? או שנשארו לך עוד כמה נימוקי רש"י ונוסחאות קסם להגדיר מהו תדר רוחני?

מדוע כל אדם לא יכול לראותם? אולי יש סיבה טובה לאנשים האלה לא לראות כלום וגם אם כן - כמו נרות השבת.. "לראותם בלבד" יש כאלה שרואים את הרוחניות מסיבה שהם עמלו קשה והבינו משמיים כי מטרתם היא טהורה ולא יעשו שימוש ברוחני - לרשע ורמאות כמו המיסטיקנים אליהם אתה מתקשר כ"כ מהר או נוגע בקריסטלים שלהם או מעביר אליהם מידע אישי ושואל שאלות כלליות על חייך - כשאתה אמור למצוא להם תשובה.. יש גבול לידע של כל אחד.. יש ידע שאותו לא תדע לעולם - אתה לא אלוהים מה לעשות - תלמד מבני בבל - אתה לא יכול להיות במקומו של אלוהים ואין לך מספיק לבנים כדי להגיע לביתו.. לכן אם אתה כ"כ מתעניין - קרא ספר אחד או שניים ותתחיל את המסלול שלך בחיים - אל תשאל שוב ושוב משהו כשאתה לא פועל פיזית לעשותו - זה כבר נאמר לך..

למעלה