סיפור עצוב, אבל ניתן ללמוד ממנו.

Itamar Levy12

New member
סיפור עצוב, אבל ניתן ללמוד ממנו.

למי שמחמם עם מזגן/פאן בעל טרמוסטט פנימי, שווה לקרוא לבדוק את השירשור(הוא לא ציין את הסוג של החימום או את האיכות, אבל שווה לקחת לצומת הלב).

Itamar Levy12

New member
בדר"כ

כשאתה מציין למזגן או מפזר אוויר את הטמפ' ככה זה לא הטמפ' הממשית של האוויר שיוצא(כלורמה אוויר לר 35 מעלות) אתה מכוון שהחדר יגיע ל35. אם האוויר שיצא הוא 35 והיה ישירות על הארונית, יכול ליהיות שהצד ה"קריר" אצלו הגיע ל40(כמו שאסף אמר הטמפ' בכלובים גדולה יותר מבכלל החדר) ואם יש אמצעי חימום שאמור להביא חלק מהכלוב לטמפ' נקודתית חה יותר.... הכלוב היה כבשן.

Folklore

New member
אני מבין עכשיו.

עצוב באמת... נחש זו חיה עדינה, ולא פעם אני נתקל בחברה צעירים שחושבים שזה פשוט כמו לגדל אוגרים,וחבל.

naja

New member
אפשר ללמוד מזה כמה דברים.

לדעתי, הוא לא ממש הפנים את הטעות שלא. לא ברור לי באיזה חימום הוא השתמש, אבל נראה לי שזה איזשהו סוג של מפזר חום. כשמדובר בחימום חדר שלם, צריך להשתמש במוצר איכותי ולוודא שאין לו את היכולת לבשל את כל החדר. אם כבר משתמשים במוצר שמוציא אויר חם, חובה שהוא יפזר את האויר לצדדים ולא קרוב מידי לטרריומים. חשוב להבין שבטרריום יש נפח קטן בהרבה מהחדר ומה שמעלה את הטמפרטורה של החדר במעלה אחת או שתיים יכול להעלות טמפרטורה של טרריום ביותר מעשר מעלות ובקלות אם האויר החם יוצא ישירות לכיוונו. עוד טעות-להשאיר את החדר למשך סוף השבוע בלי השגחה-מדובר בחוסר אחריות רציני. תנורים ומפזרי חום יכלים לגרום בקלות יחסית לשריפה או קצר. מלבד זה, אם התנור שלו היה מפסיק לעבוד, כל הנחשים שאכלו בסוף השבוע היו עשויים למות.

Eltar H

New member
../images/Emo207.gif די קשור לנושא -

מה הטמפרטורה שצריכה להיות בחדר מחומם לנחשים? אצלי מד טמפ' אחד מראה 26-27 מעלות ואחד אחר (באותו מקום) מראה 27-28 מעלות. זה בסדר? תודה.

Itamar Levy12

New member
לדעתי זה מעט נמוך

בשביל זעמנים זה אולי(מדגיש את האולי). לפיתונים/בואות הנפוצים בארץ אני חשוב שראוי לספק פינה של 30-32 מעלות.

naja

New member
זה קצת נמוך.

אצלי יש טמפרטורות דומות בלילה באזורים שונים בחדר אבל נכון לעכשיו במהלך היום יש עליה של שתי מעלות בערך. לנחשים הגדולים הוספתי חימום, ובאופן כללי הורדתי את תדירות ההאכלה ואת כמות המזון המוצעת.

Eltar H

New member
אני כנראה אעבור לחימום עם כבלים

אני צריך להשיג עוד כבל חימום אחד בשביל זה, רק שאני לא מצליח להשיג כבל כמו שאני מחפש, אני מוצא בחנויות רק כבלים של RENA ב280 ש"ח (25W). אם מישהו מכיר מקום שמוכרים את הכבלים הרגילים האפורים ב100-150 ש"ח, תודיעו לי.

naja

New member
מה זה "כבלים רגילים אפורים"?

אני אישית משתמש בכבלים של רנה(אלה היחידים שמצאתי בחנויות בשנים האחרונות) והם ממש טובים. מחזיקים הרבה יותר זמן מהכבלים שהיו מיובאים בעבר(של חברת היידור) שאמנם עלו בערך חצי, אבל רובם שבקו אחרי שתיים שלוש עונות.

Itamar Levy12

New member
לפני שנה-שנתיים בית החיות מכרו אותם

אני לא זוכר את השם של החברה. הם היו זולים מאוד(180 שקל ל 50W) דקים יותר, אפורים, והרבה הרבה הרבה יותר חמים משל RENA. לי יש 6 כבלי חימום(3 RENA 3"רגילים") האומנם האפורים מחמים חזק יותר, אני מוצא את RENA יציבים יותר מבחנת הטמפ' ואני מעדיף אותם באופן כללי.

naja

New member
הבנתי.

אם הם שייכים לאותו יצרן סיני שמייצר את פלטות החימום הזולות שהם מכרו, עדיף לדעתי להוסיף עוד 100-150 ש"ח ולקנות כבל של RENA.

moshiko snake

New member
אני קניתי

אני קניתי כבל חימום 25 וואט של RANA איך הוא מחמם טוב הוא דק לבן כזה .!!

Eltar H

New member
אני מתכוון לכבלים של בית החיות

אני לא יודע לאיזה יצרן הם שייכים, בכל אופן אני מוצא אותם כלא רעים בכלל, מחממים טוב ועמידים. השנה אין אותם באף חנות כי הייתה בעיה בייבוא שלהם לפי מה שהבנתי. אתם קונים את הכבלים של RENA ב280 ש"ח (25W) או בזול יותר?

למעלה