סיפור קפקאי על רישיון נהיגה

אמוץנוי

New member
סיפור קפקאי על רישיון נהיגה

רציתי לקנות וואן (אני בכסא גלגלים ממונע), הרבה זמן חשבתי שאני לא מסוגלת לנהוג ולכן בעלי נהג תמיד בשבילי. לפני כמה זמן ראיתי פרסומת בבטאון מטה המאבק על מתקני עזר לנהיגה וגיליתי שאפילו ביד אחת אני יכולה לנהוג (עם האביזרים המתאימים. היתחלתי בתהליכים לקבלת רישיון נהיגה אך מכיוון שגיליתי שזה יקח זמן רב - התקשרתי לוועדה לגודל רכב - בקשתי עומדת לפניה בימים אלו - ושאלתי מה לעשות. התקשרתי גם לביטוח לאומי ושאלתי מה לעשות. התשובות שקיבלתי היו שאני צריכה או: לדחות את בקשת הוואן עד לסיום רשיון הנהיגה - דבר שיכול להתארך אפילו שנתיים. (בנתיים אין לי רכב מתאים) או לחכות ולנהוג רק ברכב הבא שאקבל בעוד חמש שנים - זאת אומרת שאני אעשה רישיון אבל לא אוכל לנהוג ברכב שלי כי הוא לא יהיה מותאם לצרכי. זהו, אז אני כנראה אחכה לאפשרות להיות עצמאית ולנהוג בעצמי עוד כשש שנים. שאלה: מי יודע לפי מה נקבע בועדת גודל רכב, איזה גודל של וואן מגיע לי? נאמר לי שזה יכול להיות 2200 סמ"ק או אפילו 4000 סמ"ק. מה הקריטריונים? שאלה נוספת: כמה זמן לוקח עד שמקבלים את הכסף לוואן? שיהיה לכולם רק טוב, נורית

אמוץנוי

סוג המגבלה הוא שקובע. קובעת עוד, היכולת שלך לנהוג. הסתגלות למצב בכביש. יכולת התגובה בזמן אמת ועוד. לא לוקח חמש שנים ללמוד נהיגה. אחרי מספר שעורים יאמר לך המורה קרוב לוודאי אם יש לך סיכוי להיות נהגת. מורים אלו מנוסים מאוד. אם ישנה אפשרות כל שהיא , הם עושים מאמץ ללמד נהיגה . אגב את יכולה לקבל מימון לשעורי הנהיגה, אם תעברי טסט, ואני בטוחה שתעברי, תעברי וועדה שתתאים לך את הוואן לצרכים שלך. בנתיים, בעלך יכול להמשיך להסיע אותך. לא מאמינה שיורידו את הקצבה בגלל שאת לומדת נהיגה. אם ינסו, פני ליועץ משפטי של אחד הארגונים. את לא יכולה להשאר ללא רכב. מנסיונם של אחרים, טוב יותר וואן קטן אם את בונה על וואן. המגוון איננו גדול. ברגע שעברת טסט וועדה מקבלים אישור להלוואה עומדת לצורך רכישת רכב. אם הרכב שיש לכם הוא על שמך, גם אם מחליפים רכב לאחר 3 וחצי שנים, במקרה של מעבר לוואן, מקבלים אישור להחלפת הרכב לפני שפג מועגד החלפת הרכב. לא חשוב הסמ"ק של הרכב. חשוב שיהיה נוח לנהיגה , אמין עם שרות מוסך טוב. בהצלחה.

אמוץנוי

New member
לאתי שאלה נוספת על רכב

הי אתי תודה על התגובה. את לא לגמרי הבנת אותי. ברור שלא לוקח חמש שנים לעשות רישיון. זה יקח כשנתיים אני מניחה , כי אמרו לי שלוקח שנה וחצי לחכות בתור של ביטוח לאומי לוואן עם האביזרים המיוחדים ללומדי נהיגה. בביטוח לאומי אמרו לי שאם אני ארצה להחליף רכב לפני תום חמש שנים אז זה יעלה לי הרבה כסף כי אני אצטרך להחזיר את ההלוואה (שבתום חמש שנים תהפוך למענק) - לא יהיה לי כסף להחזיר את ההלוואה (את הרי יודעת כמה זה עולה - להיות נכה במדינת ישראל) כך שהם בעצם אמרו לי שזה יהיה מאוד קשה להחליף רכב אחרי שלוש שנים. האם המידע הזה מדוייק? אני חושבת שלא תהיה לי בעיה לקבל וואן - הבנתי מביטוח לאומי שיותר סמ"ק פרושו יותר קיצבת ניידות. אני דווקא מעוניינת בוואן קטן ואני חוששת שהם יקבעו שאני אקבל וואן גדול, כאן בפורום היה מישהו שסיפר שהם קבעו לו וואן גדול שלא מתאים לו - לכן אני חוששת. שרות מוסך טוב זה קריטי, אני גרה ליד קרית שמונה - איך אני יכולה לדעת מי יתן שרות טוב? - יש לך מידע על כך? האם בוועדה לוקחים בחשבון את אמינות הרכב? זה מאוד חשוב לי ואני רוצה לדעת אם יש טעם להזכיר את זה בפניהם - ממש לא בא לי לנסוע למרכז, ארבע שעות נסיעה, כל פעם שיש בעיה ברכב. אתי, המון תודה על העזרה, אני מאוד נהנת מהפורום שלך - תודה.

אמוץנוי

אכן לוקח בסביבות שנה עד שמקבלים וואן ולא רק זה. ישנם ששוללים מהם את הרשיון לתקופה זו עד שמקבלים את הרכב החדש בטענה שללא רכב מתאים ישנו סיכון בנהיגה. ממש קפקא
זו המציאות. החברות שעובדות על הוואנים עמוסות ביותר. העבודה איטית בגלל מורכבותה למרות שישנם עובדים רבים. חשוב שהתוצאה הסופית תהיה בטוחה יותר מכל דבר אחר. ישנם מקרים שמאפשרים לנהוג למרחקים קצרים עד לקבלת הרכב. לא פשוט. במקרה ואין אישור, ניתן לקבל קצבה כחסר רכב. המל"ל איננו לוקח בחשבות שירות טוב או ... השיקול היחידי הוא החלטה של מספר גופים מי הוא הרכב היצוגי של המל"ל או משרד הביטחון או אחר. גורם חשוב כאשר מחליפים רכב. מי נותן שירות טוב אפשר לשאול ולקבל מידע בדואר אלקטרוני. פרסום אסור בפורום. מכונית היא מכשיר כמו מקרר או מחשב. יכולה להיות מצויינת ויכולה חס וחלילה להיות עם פגם. איננו יודעים אך מקווים שנקבל את הטוב ביותר. את תחליטי איזה רכב את רוצה לקחת. אם יש הפרש בסמ"ק יהיה עליך להשלים את ההפרש בין שני הדגמים. כמו כן התגמול יהיה בהתאם למה שנקבע בוועדה לרכב. לגבי החלפת רכב טרם זמנו. אם חלה החמרה במצב הרפואי ויש החלטה על החלפת הרכב, למיטב ידיעתי המל"ל מאפשר להחליף את הרכב לפני הזמן. את יכולה לשאול במחלקה לניידות רכב באזור מגורייך או במקום אחר למען הסר ספק. בהצלחה.

למעלה