סיפור קצר והתייחסותכם בבקשה...

Benkok

New member
סיפור קצר והתייחסותכם בבקשה...

אני מתגורר בבנגקוק כמעט 6 שנים והמקרה שלפניכם מדגים את הבדלי הגישות (עם אופטימיות קטנה בצידו...) באחד מביקוריי בארץ ,לפני שנתיים אם אני לא טועה הזדמנתי לבר חביב ברח' אלנבי בתל-אביב. (אני לא זוכר את שמו אבל הוא יושב בדיוק באמצע אלנבי, הוא קטן ויש לו בר ישיבה גדול במרכז הקומה הראשונה. אחד החבר'ה תיקלט שם באותו ערב והזמין אותנו "התיירים"
לסיבוב). הבר מאוד אינטימי והאווירה הביתית מצביעה על זה שרוב הלקוחות הם קבועים. נכנסנו 4 אנשים (שניים ישראלים מבנגקוק ושניים גרים בארץ ומגיעים לבנגקוק באופן קבוע), התיישבנו על הבר וחיכינו. כשהתפנה הברמן שאלנו כמה עולה ג'וני בלק עם סודה, קולה, וקרח. הברמן שאל בפליאה למה אנחנו מערבבים קולה וסודה עם הבלק לייבל שלנו והסברנו לו שאנחנו לא מערבבים, אלא מבקשים בקבוק בלק לייבל, מיקסר קולה, מיקסר סודה ודלי קרח. במועדונים בתאילנד אתה קונה בקבוק, ולפני שאתה עוזב את המקום מסמנים לך על הבקבוק כמה נשאר ושומרים לך את הבקבוק לפעם הבאה שתבוא למועדון. (זה מן הסתם לא עובד עם יין...) הברמן נתקע. הוא בחיים לא שמע על הרעיון הזה ולא היה לו מושג איך לתמחר בקבוק בלק. התגובה שלו היתה קלאסית לדעתי. במקום לבלבל לנו את המוח הוא ישר אירגן לנו 4 שוטים של משהו שלא היכרנו (סוג של וודקה תאנים או משהו כזה) והרים טלפון לבעל הבית שיפתור לו את בעית התמחור. בעל הבית (שכנראה היה כבר בדרך) הגיע מיד ותימחר לנו את הבקבוק ב730 ש"ח - מחיר הגיוני לחלוטין בהסתמך על התמחור השערורייתי של שוט בודד בארץ... הבקבוק נגמר בשעה, והתווספו אליו עוד כמה שוטים על חשבון הבית (שתוגמלו מיד כמובן בשוטים על חשבוננו לברמן החביב, לשתי המלצריות שהסתובבו שם, לדי.ג'יי שהתחלף בינתיים וקלע בול לטעמנו המוסיקלי וסתם לאנשים נחמדים שישבו מסביבנו ותרמו לאווירה הכללית) היה ערב מגניב לחלוטין, ויצאנו ב"נזק" של 300 ש"ח לראש...שגם ככה היינו מגיעים אליו עם 5-6 שוטים לאדם פלוס טיפ, רק שבמקום לשבת איש איש עם כוסו ושוטו, הרמנו בעזרתו האדיבה של הצוות את האווירה במקום. אולי זה האופי של המקום שאיפשר לנו להפוך אותו למסיבה פרטית (שהפכה לציבורית אחרי כמה שוטים) אבל אני חושב שהכל טמון בגישה של הצוות והתגובה הקלאסית של הברמן לבקשה הראשונית שלנו. אני, כמובן, אחזור לשם בביקור הבא שלי בארץ...

nunimon

New member
ברוך הבא... ../images/Emo72.gif

האמת, שגם אני לא מכיר את הסידור הזה, אבל הוא נשמע מעניין... אם הבנתי נכון, יש להם מאגר של בקבוקים עם שמות של לקוחות, כך שכל מי שיוצא וחוזר, מקבל את הבקבוק שלו? זו הכוונה? בכל מקרה, שמח שנהנתם.
אם תזכר בשם הבר או הברמן - אתה מוזמן להמליץ עליו.

Benkok

New member
ברוך הנמצא ../images/Emo96.gif

אני כרגע בתקופת יובש אחרי ניתוח והרופא יימח שמו מרשה לי כוס יין אדום ביום. (שאלתי אותו אם אני יכול לוותר על יין באמצע השבוע כדי לפרק בקבוק שניים בסופ"ש...הוא לא חשב שזה משעשע ואני בכלל לא התכוונתי לשעשע...
) תנסה אתה לשבת בפאב אירי עם הבעל בית האירי ולדחות בנימוס את כל הסיבובים על חשבון הבית... בכל מקרה הסידור הוא כמו שאתה חושב. אתה מקבל פתק עם מספר הבקבוק שלך (בדרך כלל תקף ל3 חודשים, אח"כ הם משתמשים בבקבוק ואתה לא זכאי לו) ויש להם מדף מיוחד כשעל כל בקבוק יש מדבקת מדידה +שם הלקוח. כשאתה מגיע בפעם הבאה פשוט מוציאים לך את הבקבוק שלך ואתה משלם רק על המיקסרים. זה מעולה לכל הצדדים - המקום יודע שתחזור וסביר להניח שתגמור את הבקבוק ותזמין אחד חדש, ואתה מבסוט כי אתה לא צריך לנדנד לברמן שיפנק אותך בעוד חצי שוט במזיגה... נדיר למצוא שולחן במועדון בתאילנד שאין עליו לפחות בקבוק אחד. ( או שולחן כמו של אלכוהוליסטים כמונו שהשולחן עצמו ריק כי לידו יש שולחן תיגבור רק לבקבוקים ומיקסרים...ככה זה כשאחד שותה ג'וני, אחד רק שיבס, אחד בכלל בוודקה והאחרון שותה בקרדי) זה, דרך אגב תקף גם למקומיים ומועדונים של מקומיים, לא רק מועדוני יוקרה של זרים. גם התאים הבינו ש3-4 בקבוקים לכל החבר'ה בערב יעלו פחות מכוסות אישיות... לגבי הבר באלנבי - ביררתי עם החבר'ה ולמקום קוראים "טמפטיישן". לצערי אני לא זוכר את שם הברמן.

The German

New member
אהלן אהלן

הטמפטיישן הוא מוסד וותיק מאוד בתל אביב, כנראה יש סיבה טובה לכך שהוא שם יש שם כמה ברמנים מאוד טובים וותיקים הסידור שסיפרת עליו אינו מוכר בארץ האך שמעתי עליו בעבר וחשבתי לנסותו במספר ברים (נפל בגלל העצלנות של בעל הבית לארגן פתקים נתלשים עם התאמה) בכל מקרה אני אנסה אותו באחד מהברים החדשים בהרצליה

nunimon

New member
אכן הטמפטיישן בר מוצלח. ../images/Emo47.gif

לגבי הסידור - מי יודע, זה יכול להיות שינוי מרענן.... אני יודע שיש מקומות בארץ שמוכרים בקבוקים שלמים, אבל לא נתקלתי במקום שאפשר להשאיר וכן הלאה.

למעלה