סיפור קצר ושאלה בנושא...

סיפור קצר ושאלה בנושא...

אוקי, אז ככה: לא מזמן חברה של אחותי חזרה משהות בת חודש במחנה נוער בארה"ב. הבחורה הזו צימחונית כבר 6 שנים (לפי מה שהבנתי מאחותי)- וזאת מתוך אידיולוגיה. בכל מקרה, בעת השהות במחנה כנראה שלא היו להם ארוחות מסודרות, היא היתה רעבה ולכן בחרה לאכול בשר..(
) כל העניין נראה לי מאוד אבסורדי, לאכול בשר אחרי שש שנות צימחונות. כאשר הערתי על כך לאחותי היא התפרצה עלי ואמרה לי שאיני מבינה דבר בנושא, זאת למרות שאני צימחונית, מתוך סיבות אידיולוגיות, כבר יותר משנה (הדבר מסב לי המון גאווה וכן שינה את חיי לחלוטין
).
עכשיו, רציתי לדעת מה דעתכם בנושא... האם רעב זוהי סיבה מספקת לאכול בשר, לאחר צימחונות של שש שנים (
), או שאם אתה צימחוני- עלייך לדבוק באמונתך ובסיבות שבגללן הספקת לאכול בשר, להתגבר על הרעב ולשמור על האידיולוגיה שלך (
)...
אשמח לקבל תגובות מכולם...

lifegirl

New member
לדעתי,

אין כאן תשובה חד-משמעית. כלומר- אני רוצה להאמין שבשום מקרה לא אחרוג מהטבעונות שלי (ועד עכשיו עמדתי בזה..)- אבל לכי תדעי. נורא קל להגיד "אני לעולם לא אוכל בשר, גם אם הבריאות שלי תעמוד בסכנה"- אבל לכי תדעי איך תנהגי בסיטואציה כזאת. באותה המידה קל להגיד "לעולם לא אוכל בשר, גם אם אהיה רעבה". אמנם רעב נראה לי קצת פחות חמור מבעיות בריאות- אבל בכל זאת... אחרי חודש שאת לא אוכלת באופן נורמלי.. או בקיצור- אני מקווה שלעולם לא אוכל בשר, בטח שלא בגלל רעב- אבל קצת קשה לי לשפוט כאלה שכן.

aradori

New member
דעה:

אני מסכים עם lifegirl שלא כדאי לשפוט אנשים. אני בכיף אסביר לאנשים את הדעה שלי, ומה הביא אותי לטבעונות - אבל כשאתה מתחיל להטיף או להעביר ביקורת... אני לא יודע כמה זה אפקטיבי (או נעים). מצד שני - כשאני התחלתי להיות טבעוני, התגובות האופייניות מהסביבה הקרובה היו בעיקר: "תוך חודש אתה חוזר לבשר!", "מה תעשה בצבא??", "אולי לא מיד, אבל תוך כמה שנים יתחילו להיות לך בעיות!". אז לא חזרתי לבשר, בצבא שרתתי במוצב על הגבול ואכלתי אוכל יותר טעים מבבית... טבעוני כמובן (אגב - הצבא גם נתן 50 אחוז יותר משכורת לחיילים טבעונים), ועברו כמה שנים (10) ואין שום בעייה רפואית. לסיכום: לא, לא נראה לי שתנאים קצת מגבילים הם סיבה להפסיק צמחונות - בעיקר על-רקע אידיאולוגי (גם היום כשיש קצת יותר מודעות, קשה להאמין שלא הייתה שם מנה צמחונית!). מצד שני - גם לא נראה לי שאת צריכה להעביר על אותה בחורה בקורת... תני לה ללכת בדרך שלה - אולי ביום מן הימים היא עוד תחזור לכוחותינו...

Eclipsed 0

New member
חשוב גם לציין...

שבצבא, טבעונים וצמחונים לא נשארים בשבתות. עוד סיבה טובה להיות צמחוני :ז

enbalush

New member
בולשיט...יש אוכל צמחוני. אל תעשו

מהצבא כזה הומני...הצבא דופק ודורך על אנשים אחד אחד!!! ובלי קשר, כל בעיה שחייל יעלה יחשבו שהוא רוצה להתחמק! גם אם הוא גוסס! לא פלא שאדם שניסה להתאבד (להזכירכם-זה מצב נפשי רע מאוד) יעלה למשפט!!! אבסורד

aradori

New member
נראה לך שלא סוגרים שבתות?????

בתקופה המדוברת נשארתי מתוך כל 3 שבתות - 2 בבסיס (להזכירך הייתי טבעוני). ככה שמי שקיווה לשפר לו את תנאי השירות - שישכח מזה... בכל ארוחה בשרית היו גם מנות צמחוניות (טבעול). כטבעוני, טבעול לא אכלתי - אבל היו מספיק דברים אחרים. חוצמזה - גם בישלנו לעצמנו, ואז לא הייתה בעייה... מה שכן - כדי לקבל תוספת למשכורת הייתי צריך להצהיר שאני טבעוני לפני הצבא (נדמה לי ששנתיים לפני הגיוס), להביא אישור מרופא המשפחה, אישור מסא"ל ומעלה, ונדמה לי שגם מנוטריון. בנוסף, מש"קית הת"ש עשתה ביקור בבית ודיברה עם ההורים... נראה לי שהיום זה פחות מסובך...

Eclipsed 0

New member
מעניין. היכן שירתת ?

אחי מגויס כרגע, והוא טוען שמעולם לא השאירו את הטבעונים והצמחונים בשבתות אצלו.

Eclipsed 0

New member
להעלות אותו למשפט ?

עד כמה מטומטמים אנשים יכולים להיות ?

enbalush

New member
אני נשארתי שבתות חופשי

ואני צמחונית, היה תמיד טבעול תירס. ובקשר לעד כמה מטומטמים אנשים יכולים להיות, אז זה פשוט צבא פרימיטיבי, הכי טוב בעולם, אבל מבחינת יחס לבני אדם ולחייליו במיוחד הוא הגרוע ביותר!

../images/Emo15.gifעכשיו הצחקתם אותי...../images/Emo6.gif

חברה שלי צמחונית שהייתה איתי באותו בסיס ( מעבר רפיח אם אתם מתעניינים ... ) טחנה שבתות כמו גדולה ובנוסף לכל זה גם הייתה מביאה מהבית אוכל צמחוני ... ממש מזיז לצבא מצמחונות/טבעונות... חוץ מזה תמיד היה ותמיד יהיו מנות צמחוניות בצבא ... זו חובתם !!! מהבחינה הזו של לספק אוכל צמחוני לחיילים צמחונים זו החובה של הצבא !!! ביי ...

Eclipsed 0

New member
כנראה שזה תלוי במקום שבו משרתים..

במקום בו אחי משרת, הצבא לא מוכן לקחת אחריות על אוכל צמחוני וטבעוני בשישי-שבת, לכן הם מעולם לא משאירים אותם.

Inoni

New member
בעיות קולינריות בצבא...

קודם כל אני הגשתי בקשה לתוספת משכורת לטבעוני והיא נדחתה ואתם לא תאמינו למה... בטפסים שמילאתי כתבתי (בטיפשותי? או תמימותי...) שבין השאר אני שותה ספרייט... בגלל זה נדחתה הבקשה... הייתם מאמינים... בקיצור, בטירונות ירדתי 10 קילו (טירונות של חודש
) ובבסיס ששירתתי בו לא אכלתי מעולם בחדר אוכל, לא כי לא היה טבעול משהו, אבל לא הייתי מסוגל להיכנס לשם... כשכל החיות אוכלים חיות אחרות...
כל הריח והבאלגן, והכלים שלא נשטפים בכלל והשימוש בכלי אוכל וסכו"ם שטומאו
על ידי בשר... אני יודע, אני משוגע. (ואני גם אוהב את באגס באני! אז אם יש לכם בעיה אז #$)#)*@#$)*
) בקיצור, הייתי מביא אוכל מהבית, או קופץ לסופרמרקט מחוץ לבסיס ומביא כל מיני דברים ופשוט פותח שולחן במשרד... במשך הזמן עוד אנשים מהבסיס הצטרפו אלי כי פשוט האוכל בחדר אוכל על הפנים ומגעיל גם אותם... גם היה לי סידור עם אחראי מטבח שבמקרה חרום (אם אין לי דרך לצאת) אני אוכל להגיע למטבח ולקחת מה שאני רוצה מהמקרר החלבי, רק שפעם אחת נכנסתי למטבח בדיוק כשעסקו בפירוק עופות, 5 שנים ואני עוד לא נרגעתי מזה... וכנראה לעולם לא ארגע. ינון.

guruyaya

New member
נשאלת השאלה

האם השגת אישור מרופא על טיבעונות. צמחונים רשאים לטחון חופשי (אנוכי עד), משום שטיבעול זה תופס בשבילם. אם אני לא טועה, לפחות בחלק מהטיבעולים יש ביצה, ולכן הצבא אינו יכול להשאיר טיבעוני שבת. אגב, אם מישהו מיושבי פורום זה חייל, או מתכוון להיות חייל, שינסה להשיג את האישור הזה (עצתי - להביא אישור מרופא משפחה על טיבעונות, זה מזרז טיפה את התהליכים), ויוכל ממקור ראשון להעיד על כל מה שאני מספר ממקור שני. יאיא

guruyaya

New member
לגבי צמחונים

למצחונים יש אוכל בצבא. לטיבעונים שיכינו בעצמם. טיבעונים מקבלים תוספת במשכורת, ולא נשארים שבתות אחרי טירונות ואימון מתקדם (אלא אם הם נענשים), ואת זה אמר לי רמ"ד מזון של מז"י (מקור די אמין, נראה לי). אבל לשם כך, הם נדרשים מאישור מהרופא. מדובר בסיפור לא קטן, אבל בסה"כ, משתלם. לפיכך - היו חיילים טיבעוניים! זה כיף!

tali_le

New member
צמחונים טבעונים והצבא!

אז ככה: מבירורים שעשינו בשנה האחרונה... [URL='http:///'] צמחונות[/URL] - כדי להשיג אישור צמחוני צריך אישור ממפקד הבסיס שלך. אישור כזה מקנה לך את הזכות למנה צמחונית בחדר האוכל. הקלות אחרות (נעליים לא מעור וציוד אחר בעיקר) מתקבלות דרך הקב"ן. בסה"כ - צמחונות בצבא זה לא כזה סיפור אם כי שמעתי שלהיות קרבי וצמחוני זה סיוט לא פשוט [URL='http:///'] טבעונות[/URL] - בדומה למה שנכתב כאן אישור טבעונות הוא יותר מסובך - צריכים אישדור מרופא המשפחה. הצהרות בשבועה שאתה לא אוכל 1000 דברים (שאם מפרים את השבועה יושבים בכלא) וביקור בבית ע"י נציגי הצבא. האישור נותן לחייל/ת תוספת כסף למשכורת הצבאים ואפשרות לרכישת ציוד שאינו קשור בשום דרך לבע"ח - כמו כן מחויב המטבח החלבי לתת לטבעוני גישה אל כל הכלים שבו לצורך בישול ארוחות ואחסון אוכל. ישנן הקלות לגבי שבתות ולינה בכלל - אבל זה יוצר מגבלה מקבילה לגבי התפקידים שאותם יכול/ה טבעוני/ת למלא. סבה"כ גם כאן לגבי שירות קרבי, העניין הוא מאוד בעייתי ובדר"כ הצבא שמעדיף לא להתעסק עם טבעונים פשוט לא שולח את האדם המדובר לשירות קרבי. טלי

../images/Emo15.gif לטלי...../images/Emo4.gif

לא הגיוני מה שכתבת לגבי האישורים ... לבחורה הצמחונית ששרתה איתי לא היה אישור כזה ובכל זאת היא הייתה זכאית למנה של צמחונים... אותו דבר לגבי טבעונים... מדובר לפני 4 שנים כמעט אולי באותה תקופה לא היה צריך אישור כזה ... ביי ...

tali_le

New member
המממ

בחלק מבסיסים זה דבר שמקפידים עליו ובחלק אחר מספיק סתם לקחת אוכל צמחוני ומכירים אותך כבר כצמחוני בבסיסי הדרכה, בסיסי טירונים ובסיסים גדולים בכלל מקפידים על האישורים כי נוצר לפעמים מצב שחיילים אוכלי בשר לוקים מנה צמחונית כי הבשר לא טעים באותו היום - ולא נותר אוכל לצמחונים לגבי טבעונים - אם הם מעוניינים לאכול בחדר אוכל רגיל (ובעצם - לגווע ברעב) אז הם מוזמנים ולא צריכים אישור - בשביל תוספת כסף והטבות אחרות - אישור הוא חובה טלי

תראי

ברור שאם אני אתקע על אי בודד ולא יהיה לי כלום לאכול חוץ מבשר אז אני אוכל אבל במקרה כזה? היא בארצות הברית היא יכולה לקנות אוכל מה הבעיה פה?

vegi force 1980

New member
אין מצב!!!

תמיד יש מה לאכול חוץ מבשר יש לחם יש הרבה דברים בצבא תמיד יש מנות צימחוניות בתקופה שאני עבדתי בצה"ל היה או שניצל טיבעול או בורקס תפוחי אדמה וחוץ מזה גם אפשר לאכול רק תוספת או משהו כזה

למעלה