סיפור קצר שכתבתי, תגובות בבקשה

סיפור קצר שכתבתי, תגובות בבקשה ../images/Emo13.gif

מלאך נוקם ========= מאת: אלעד אברון כל הזכויות שמורות 2001 תאונת דרכים לגורן ב. -
פרידה כואבת לוויינברג ס. -
סרטן ריאות למיברג ר. -
תאונת ירי לפינקלשטיין ב. -
שכחתי משהו? מה זה משנה... ממילא מיד תבוא עוד משימה. ככה זה. זוהי דרכה של נקמה. ומה לעשות, אני הוא מלאך הנקמה. של אדם הומאנסקי, לפחות, האנוש שאליו סופחתי. קשה, קשה להיות מלאך נוקם של פרנואיד. הוא בטוח במאה אחוז שכל העולם רק מנסה לפגוע בו, בלי התייחסות להגיון, או נסיבות.... הנה לפני שבוע הוא שלח אותי לנקום במיברג ר. רק משום שחשב שהנ"ל שוכב עם אשתו. מיברג המסכן בסך הכל היה לקוח של אשתו, ארכיטקטית במקצועה, שעבד איתה על תכנון הבית שלו. אבל מה לעשות, הוא רוצה לנקום, אני נוקם. עוד דוגמא, למשל, הוא פעם שלח אותי לרס"ר שלו מהצבא לגרום לו תאונת ירי בגלל שחשב שהנ"ל ניסה להרוג אותו. מה שבאמת קרה זה שלרס"ר נפלט כדור, שבכלל היה מיועד למישהו אחר, תאמינו לי שאני יודע, דיברתי עם המלאך הנוקם שלו... והנה עכשיו הוא שולח אותי להפליל את אשתו לשעבר בהעלמת מס. זה פשוט לא יגמר! תמיד אחרי שאני אנקום במישהו אחד, הוא ישלח אותי לאחר. למה אני לא יכול להיות מלאך האושר שלו, למשל? אצל מישהו כמוהו זה יהיה ממש קייטנה! לשבת כל היום עם הרגליים למעלה עם סיגר טוב בפה מדיוטי-פרי גן-עדן.... במקום זה אני מתרוצץ כל היום מפה לשם, גורם לצרות כאלה ואחרות..... קשה. קשה להיות אשליה של בן אדם סכיזופרן.

Boojie

New member
חביב, רק לא ממש סיפור.

כלומר יש פה רעיון, ולא יותר. הרעיון "איך זה להיות מלאך נקמות של פרנואיד". אבל אין פה ממש עלילה, או פיתוח של דמויות, או משהו כזה. זה לא הרבה יותר מאשר רעיון. לדעתי, דמות כזו (וסיפור כזה) היו יכולים להיות חלק חביב מתוך אוסף הדמויות של סיפור גדול ומורכב יותר, עם עלילה, אבל זה לא ממש עומד טוב בפני עצמו.

צודקת, נכון שזה לא ממש *סיפור*

אבל זה באמת רק רעיון. חשבתי הרבה זמן על עלילה שיכולה להתאים לזה, אבל הגעתי למסקנה שלפעמים כתיבה יכולה להיות גם כתיבה של רעיונות, לא "סיפורים", פשוט שאין לי מונח מתאים בשביל זה.

vonagut

New member
בדיונות

כשהודיעו לגרסייה מארקס שיתכן שנותרו חודשים ספורים לחייו,הוא כתב את הספר "בדיונות" שהוא בעצם אוסף של תקצירים/רעיונות לרומנים אפשריים, וכשחושבים על זה- ספר מעולה,שאפשר למצוא בו אפילו פנטזיה ומד"ב מומלץ ביותר!

preacher

New member
נחמד, ועכשיו תפרש את השמות

רון מיברג זיהיתי. גורן, ב. - בני גורן שכתב ספרי מתמטיקה? גם ליתר יש משמעות או זה סתם הדמיון שלי?

יפה ../images/Emo13.gif

יש את פינקלשטיין שזה שם שהוצאתי מסרט ישראלי, שהסיפור בו הוא סיפור דומה לזה שאני כתבתי, אני חושב, ראיתי אותו מזמן, לא זוכר, והשם הרביעי הוא סתם

hazgul

New member
אני מכיר

הרבה מאוד אנשים שהיו רוצים להתנקש/ם בבני גורן. האזגול, אחד שמבלה שעות בחיפוש טעויות בספרי מתמטיקה...

נשמע עיסוק משעמם במידה בלתי מצויה

למה לחפש טעויות? לא מספיק לדעת שהן שם? ואם כבר, מה יש לכם נגד גורן? קון הרבה יותר מעצבן, וגם השיעורים אצלו היו משעממים (הבנאדם פשוט פותח את הספר שלו, ומתחיל להקריא. זה כל ההרצאה שלו, לעזאזל).

קלנדריל

New member
מי זה קון? שטן של סטודנטים?

בני גורן הוא השם על חוברות המתמטיקה. הוא לא זה שמחבר אותם אבל העובדה ששמו כתוב שם מגן על חברי הועד שהגה את הספר וכתב אותו. מתמטיקה היא מקצוע מהשאול! (זה אני אודווין)

בן ציון קון, מחבר חדו"א 1

בעל הכריכה תכלת, חדו"א 2 חלק א´ בעל הכריכה הירוקה, חדו"א 2 חלק ב´ בעל הכריכה הורודה/סגולה. לימד בטכניון.

tsahee

New member
עדיין מלמד

הייתי בהרצאה אחת שלו, והוא דווקא נראה לא רע בכלל. אבל זה לא היה בחדו"א.

למעלה