סיפור ראשון.....

סיפור ראשון.....

שאפרסם בפורום נכבד זה. כבר זמן רב שאני מתחבט האם יש לי איזה כשרון סמוי של כתיבה, ובזאת העת תבוא התשובה. לפני הכול: א.יש קטעים בסיפור שהם אולי לא מובנים שהייתי יכול להרחיב בהם ולפרט את ההשתלשלות......... אבל אם היית עושה זאת לא הייתי מסיים לעולם את הסיפור ב.אבקש מכם להתמקד בעיקר בסגנון הכתיבה ולא בנושא של הסיפור אם זה משעמם וכו' ג. אני מתאר שיהיו לכם דרישות והצעות איך לשפר את הסיפור,אז אחסוך מזמנכם היקר. אין לי כוונה לתקן אותו. הנה זה בא........

"אסאגן"

היה קר.לאמיתו של דבר המצב היה הרבה יותר חמור מסתם "קר" קר זה חורף-הגשם,רוחות עזות,ילדים רועדים מקור בתחתנת אוטובוס.והאדים המסתלסלים מפיותהם של אותם ילדים המדמינים עצמם מעשנים סיגריה. אבל יש "קור" מסוג אחר.לא תוכל להעלות בדעתך דבר כה מחריד.ויש לכך סיבה כי לא היית נוכח בחללית מירקואלס ששכנה כצפרדע על עלי הביצות בכוכב נוכרי המרוחק מרחק שנות אור מכדור הארץ או ממושבה ארצנית כול שהיא . אולם חמשת האנשים שישבו מדוכאים במרכז הבקרה כבר העלו דבר זה בדעתם, וזאת הייתה סיבה מספקת לארשת פניהם האומרת נכאות. "הקור"החל להזדחל,מסתנן באיטיות דרך הפרצות במערכת האויר.ישיבה בחדר האוכל הפכה לדבר בלתי נסבל כשמים בכוס הפכו לגוש קרח מוצק, אז הם הוציאו את מלאי המזון ואטמו את החדר,בתור פתרון זמני. הם עוד לא ידעו על הפרצה השנייה. כולם פחדו ללכת לישון מחשש שיקומו כנציב קרח,אז הם עברו למרכז הבקרה מתחילים לעסוק בהכנות האחרונות לפני עזיבת הכוכב לצמיתות. וגם שם היה קר.לאנה רעדה בלי הפסק,בעוד הגברים מנסים להסתיר זאת,עד שלפתע הייתה משתחחרת מהם רעידת גוף בלתי מרוסנת מלווה בנקישת שיניים. הם חייבים לעזוב,על כך הסכימיו כולם.דבר אינו מתקיים בטמפרטורה אשר אינה יכולה להמדד .שלחו אותם למשימת סרק,והם אינם יכולים לצעוק ולהתלונן כשיחזרו לביתם... אחרי הכול בוגדים במולדת, שהתנגדו נמרצות לממשל עריץ,ורוצחים בזויים .אולי הם יתלו אותם בכול זאת,מאחר שלא הביאו ראיות לקיום חיים אורגנים, או שיפציצו אותם כשיחדרו את האטמוספירה... לא היה להם אכפת מהו הגורל המצפה להם... רק לא גורל עטוף במעטה קור" זה להם שבעה חודשים שהם מתצפתים ,שולחים גששים שנתקעים בדרך כאילו מנסים לעבור את מחסום הקור ונתקלים בהתנגדות, ממש כמו היה הקור ישיות בעל מודעות הצופה בהם ומתרה בהם לבל ינסו אותו. "מדבר שממה"-באופק נראו ההרים העצומים, גושי קרח הנמתחים למעלה במין תעתוע,מגובבים בצורה לא הגיונית,כל אחד בפני עצמו. ספינת החלל - מהרגע שנחתה על האדמה האפורה-כחולה(במקום שנראה הפחות מסוכן) ,נשארה באותה נקודה.האזור סביבם היה מלא חריצים ושקעים, והם לא העיזו לרחף מעל הכוכב,משום שגושים גדולים נעו באויר,רוב הסבירות שהם היו חלקיקים מההרים, שנשרו מרוחות שעברו מידי כמה שעות על פניהם וטלטלו טלטלה עזה את החללית. "אסאגן" היה שמו של כוכב זה.ושם זה קיללו מההשכמה עד שעת השינה.

Yuli Gama

New member
תגובה

א. חורי הגיון. ב. סתירות בעלילה. ג. חורים בעלילה. ד. נקודת מבט מתגלצת. ה. חוסר מיקוד רעיוני. אבל כל אילו לא מעניינים אותך, אז אני אדבר על הסגנון. א. תקרא את לקסיקון טרקי סיטי המצוי בטאגלייס. ב. מרוב העמסת התיאורים לא רואים את היער. הסיפור רק מתחיל. מה שישכנע קורא לקרוא לא יהיו התמרונים הסיפרותיים, אלא האם הסיפור מעניין. מומלץ לא להגזים עם תיאורים, מטאפורות או כל דבר אחר. כל דבר טוב במידה. ג. שימוש בסוגריים- שימוש בפונט שונה, סוגריים,סימני קריאה או מילים באנגלית לא מומלצים באופן כללי. אם אתה לא יכול לשלב בתוך הטקסת את מה שרשמת בסוגריים, אז כנרא שזהו קטע מיותר. זהו בינתים.

אסתר 1984

New member
להגיב רק על הסגנון...

טוב, קצת קשה לי להגיב רק על סגנון, כי אי אפשר לנתק אותו מהשאר - אבל אני אנסה: באופן כללי זה סביר, אבל בהחלט זקוק לליטוש רב. האמצע היה די משעמם. לא מעניינות אותי הרצאות על מה קרה להם בכוכב שלהם לפני המסע או איך יקבלו אותם בשובם. אל תרצה הרצאות - תראה לי מה קורה. החלק האחרון בהחלט מלא מדי בתיאורים של הנוף, ההרים וכו'.

Yuli Gama

New member
הבהרה קטנה

אנחנו לא במה לפרסום בשביל כך יש את : -הבמה החדשה (יש אליה קישור בשרשורי הפורום) -בלוגים -פורומים לכתיבה יוצרת זהו פורום המיועד לאנשים הרוצים לשפר את כתיבתם, ולכן מוכנים, ורוצים לקבל ביקורת. נ.ב כתיבה זה עבודה קשה, זה לא "כישרון". "כישרון" יכול להיות חלק ממנה, אבל הוא לא יכול להחליף את החלקים העיקריים. כמו מוכנות לשכתוב למשל. נ.ב 2 עלילה ודרך בניית עלילה היא חלק מסגנון כתיבה. חשיפת מידע או הבתרתו, היא חלק מסגנון כתיבה.

קיבלתי.....

לא הבנת את כוונת דברי........ התכוונתי שאת הסיפור הזה אני ישאיר כמו שהוא,אם אכתוב סיפור אחר אני אייסם את העצות שלכם...... אני מוכן לקבל ביקורת... רק תשפכו..... לפי מה שאת אומרת כול אחד כמעט יכול להיות סופר,העיקר שיכתוב לפי כללים ועקרונות, אני לא חושב שהסופרים שאני קורא כותבים ספר לפי כללים..... בכול מקרה אולי כבר לדעת איך הסיפור.....אם זה לא קשה מידי....... נ.ב ראיתי שכתבת למישהו שסיפור שפרסם קצת ארוך..... אז מה אעשה????????

אסתר 1984

New member
אוקיי.

לפי מה שהבנתי ממך, אתה רוצה הערות כלליות על הסיפור, כדי שתוכל ללמוד מהן להבא. אז דבר אחד יש לי לומר לך: לא עוזר רק לשמוע. חייבים לנסות גם ליישם. אז תיקח את ההערות האלה, תתקן את הסיפור עד שמבחינה טכנית הוא יהיה הכי מושלם שאתה מסוגל, ואז תגנוז אותו לנצח באיזה מגירה. אבל רק מלשמוע את ההערות לא יצא לך הרבה, מניסיון. הסיפור הראשון שלי היה ממש זוועתי, אבל תיקנתי אותו כל כך הרבה, עד שבזכות זה אני יודעת עכשיו מה לא טוב בו... אם תגיד לי שאתה עושה את שלך, אני אעשה את שלי. הסכמנו? אין לנו שום בעיה עם סיפורים ארוכים. רק צריך להבין שלאנשים פה יש חיים מעבר לפורום, ולהגיב על סיפור ארוך לוקח יותר זמן... אז סבלנות. וכן - כל סופר כותב לפי כללים. לא כללים שמגדירים את סגנון הכתיבה או את מהלך הסיפור - אבל כן כללים שאומרים איך לאפיין דמויות בצורה טובה, איך לא לגלות את הסוף מוקדם מדי ועוד...

אמרתי כבר מקודם

שקיבלתי את הדברים.הבנתי מה אתם רוצים........ עכשיו, אפשר לקבל ביקורת על הסיפור?????????????. מה חטאי ומה פשעי שמטרטרים אותי ככה???????. תגיבו כבר על הסיפור,כי יש לו המשכים..................

murmur

New member
אה, אז עכשיו כעי צעקת אז ניתן לך

בקרות
אני רק מקווה שאת הלא משתמש בסימני פיסוק בסיפורים שלך כמו שאתה משתש בהודעות שלך.

אסתר 1984

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo4.gif../images/Emo3.gif למה אתה צועק עלינו?

אין לי זמן להגיב כרגע, אבל מבטיחה תגובה במוצ"ש. ויהיה נחמד אם לא תבוא לכאן בדרישות... אנחנו מגיבים כמיטב יכולתנו, אבל בסופו של דבר אף אחד כאן לא חייב כלום לאף אחד אחר - אז קצת סבלנות, אוקיי? שתהיה שבת שלום -

למעלה