סיפור שהיה ונגמר.....

naja

New member
סיפור שהיה ונגמר.....

אתמול, לאחר שש שנים וכמעט חודשיים(קניתי בתאריך 1997\10\26) נפרדתי מהפיתון הבורמזי שלי(בתמונה). מתוך סקרנות בדקתי את כל הדפי טיפול שהצטברו אצלי והוצאתי כמה נתונים: הגיע אלי באורך 60 ס"מ ובמשקל 150 גרם. הלך ממני באורך 360 ס"מ ובמשקל 25-30 ק"ג. בתקופה שהוא היה אצלי הוא אכל 53 עכברים, 75 חולדות, 3 שרקנים ו39 ארנבות ב89 האכלות. שימו לב שהוא אכל בסה"כ 15 פעם בשנה(בממוצע) שזה אומר כל 3.5 שבועות ועדיין גדל לתפארת והיה בריא כמו סוס וזה דיי מתאים לתאוריה שלי שאומרת שלא צריך לפוצץ נחשים במזון כדי שיגדלו כראוי. מי שמעוניין לראות את הנחש יכול לעצור אצל כושי(הפונדק המאה ואחד) בפעם הבאה שהוא יורד לאילת. יש פה עוד משוגעים כמוני שמחזיקים כרטיסי האכלה לכל נחש ושומרים את הנתונים? אני עושה את זה בעיקר כדיי שיהיה לי מעקב אחרי ההאכלה.

Liron Samuels

New member
לא משוגע בכלל...

אני שמח שמצאת לו בית חדש. :) אני גם שומר נתונים לכל נחש אבל לא שוקל את הנחשים. בעיקר כי כל הנחשים שלי הם זעמנים וקשה לשקול נחשים קטנים. אני משתמש בקובץ שהיה באתר reptiles.co.il ובחלק של ההערות אני רושם כל מה שצריך שאין לו מקום בעמודות הקבועות מראש.

naja

New member
אני כבר לא שוקל.

לשקול זה דבר טוב ורצוי מפני שכך ניתן לזהות בעיות של טפילים פנימיים(הנחש לא עולה במשקל) אבל אצלי יש בעיה הפוכה משלך-הנחשים גדולים מדיי. ובכל מקרה אני כבר רואה לפי העין את ההתפתחות שלהם. הדבר שהכי חשוב בדפי מעקב לדעתי זה הביקורת ע"כ שהנחש אוכל באופן סדיר. יש לך את הקובץ הזה? אם אין עליו זכויות יוצרים הייתי שמח אם תעלה אותו לפורום לשימושם של שאר הגולשים. אני אישית משתמש בטבלה שאני הכנתי ומחר אני אחפש אותה ואעלה אותה לפורום.

Liron Samuels

New member
יש לי

אני לא זוכר אם יש עליו זכויות יוצרים, אם כן לא נראה לי קשה מדי לעשות משהו דומה... בכל מקרה, אני אשלח לך את הקובץ ולפי שיקול דעתך תחליט אם לשים אותו בפורום או לא.

מזל טוב!

על המכירה! 15 האכלות בשנה?... לי זה נישמע די קצת.. מקווה שקיבלת את המחיר שדרשת עליה. אני גם יתחיל לעשות רשימת האכלות.. יש לי רשימות של הנשלים אבל לא של האכלות.

naja

New member
15 האכלות זה ממוצע רב שנתי.

בצעירותו הוא אכל פעם ב10 ימים- שבועיים ובשנים האחרונות הוא אכל בממוצע פעם בחודשיים. הפואנטה שלי היא שבניגוד לדעה הרווחת והנשמעת לא פעם בפורומים בארץ ובחו"ל שצריך לפוצץ פיתונים באוכל כמה שהם ירצו, השיטה הנכונה לקבלת נחש בוגר, בריא, פעיל ופורה היא להאכיל במידה.

1צחי

New member
האכלות

בזמנו עם הזוחלים הריאשונים שלי ערכתי מעקב של:משקל,אוכל,אורך. היום לצערי אין לי את המשקל האלקטרוני (עד שני קילו) ואני לא מספיק עקבי לרשום את הנתונים הדרושים אם כי יש לי עדיין מעקב של גיל מחלות טיפולים מיוחדים וכו'. כיום יש לי בין היתר טגו קולומביאני וגם לחבר יש טגו שהגיע באותו גיל וגודל. הטגואים עדיין צעירים אך אני מאכיל את הטגו שלי כל יום בדר"כ בוולדות של חולדות ואילו חברי מאכיל מספר פעמים בשבוע אוכל מסוגים שונים וכבר עכשיו הטגו שלי כמעט כפול מהטגו השני (זהו לא מחקר אך מענייןלראות את זה גם כשזה לא מכוון). לנחשים הצעירים שלי נתתי אוכל מתי שרק ראיתי שיש נכונות מצדם לאכול ובדר"כ גם כמה פריטים בכל האכלה-תלוי בסוג הנחש וגודלו. עם הפיתונים והבואות קצב הגדילה היה מרשים ואולי גם מקסימלי ,עם הקינגים כשהאכלתי יותר מידי הם פלטו את האוכל. פעם היו לי שני בורמזים מאותה בקיעה אחד אכל כמו חזיר והשני אכל בקושי הפיתון שאכל טוב הגיעה בשנה השנייה לאורך של 2.1 מטר והשני הגיע למטר שלושים והיה רזון. אני חושב שבשנה שנתיים הריאשונות האכלה מרובה (עם יש נכונות מצד הזוחל) תורמת לקצב הגדילה וכאשר הזוחל בוגר צריך כמובן לתת פחות בכדי לא להגיע להשמנת יתר. אני כותב שורות אלו מניסיוני האישי ואין מדובר במחקר כלשהו.

naja

New member
הבעיה עם האכלה.

האכלה מרובה בשנים הראשונות לקבלת גדילה מקסימלית לא בריאה לדעתי. הבעיה היא לא בהשמנת יתר אלה בגדילה לא פרופורציונאלית של איברים פנימיים(ע"ע כבד אווז) ושל הראש(ידוע אצל מגדלים בכינוי "ראש סיכה"). קראתי לא מעט פעמים בפורומים בחו"ל על כך שנחשים שגודלו בצורה מקסימאלית בשנים הראשונות גדלו אמנם לגודל מרשים אבל היו חלשים יותר ורגישים יותר למחלות, הפוריות שלהם הייתה נמוכה יותר ובהרבה מיקרים הנחשים מתו מוות פתאומי בגיל צעיר יחסית.

Liron Samuels

New member
מקרי מוות פתאומי

קראתי כבר לפחות פעמיים על מגדלים שאמרו שבגיל צעיר יחסית הבורמזי שלהם פתאום מת ולאחר בדיקת הגופה ע"י וטרינר התגלה כי הכבד (אני כמעט בטוח שזה הכבד) היה מוקף לגמרי ע"י שומן וזה מה שגרם למוות.

1צחי

New member
לא קראתי

מאמרים בנושא וכמובן זה לא אומר שהם לא קיימים. לגבי הקישור עם האווזים זה לגמרי לא המיקרה אני מתאר לעצמי שראיתה איך מפטמים אווזים. לגבי בעיות כבד דווקא קראתי מאמרים לאחרונה והסיבות לכשל בכבד היה יותר קשור בסוג המזון-במאמר התייחסו לניתוח לאחר המוות בכח נילוס,איגואנות ועוד לטאה שאני לא זוכר איזו.הסיבות היו תפריט לא נכון לאיגואנה חומצה אוקסלית יתרה ועוד, ולכח מזון כלבים אשר היה עשיר בשומן.המאמר לא התייחס לנחשים.

naja

New member
בקשר לכבד האווז-יש קשר.

בלי שום קשר לצורת הפיטום של האווז, המטרה הסופית היא כבד מיפלצתי בגודלו. גם אצל נחשים שיפוטמו הכבד יהיה גדול מידי וכמו שלירון ציין הוא עשוי להתעטף בשומן. גם הלב עשוי להתעטף בשומן ע"י האכלת יתר וזה יביא בסופו של דבר להתקפת לב ולמוות של הנחש בגיל צעיר-את זה ראיתי אישית בניתוח לאחר המוות של בורמזי. הכשל בכבד זה משהו אחר ואינו קשור לפיטום אלא כמו שציינת לחוסר במרכיבי מזון שונים ועודף באחרים ולכן הוא אינו נפוץ אצל נחשים אשר מקבלים את כל מה שהם צריכים מהטרף אבל כן נפוץ אצל לטאות אשר בתנאי שבי רובן צריכות לקבל תוספים שונים למזון וחלקן מקבלות מזון שאינו מתאים להן.

שלום צחי

אני לא ממש זוכר מאמרים שקראתי על תזונה של איגואנות אבל בנוגע לכוחים יש לי קצת מאמרים לא רעים בכלל. והכוח הנמכר ביותר שהוא כוח סוואנה סובל לעיתים קרובות מאוד מתזונה לקויה ולא בהכרח בגלל האוכל לכלבים שיש שנוהגים לתת לו אלה בעיקר בגלל האכלה בעכברים וחולדות שגורמים לו להשמנת יתר וגדילה לא טובה של האיברים בגוף. יש לי תמונות של ניתוח שנעשה לכוח שמת מעודף שומן וזה לא נראה טוב. אנשים חושבים שבגלל שכוח סוואנה זו לטאה גדולה התזונה שלו מורכבת מעכברים וחולדות בעוד שבטבע הוא ניזון בעיקר מפרוקי רגליים לכן בטבע הם לא כל כך שמנים מה גם שבשבי אין להם שום פעילות גופנית. לרוב הם מוחזקים בכלובים קטנים ומקבלים הרבה אוכל בדיוק פיתונים בורמזים ולכן בגיל שנתיים שלוש רבים מהם מתים. בעוד כוח סוואנה בריא יכול לחיות 15-20 שנים. באוכל לכלבים יש כל מני חומרים שנועדו לתת טעם וריח בנוסף לחומרים אחרים שאולי מועילים לכלבים אבל בהחלט לא לזוחלים ולכן זוחלים שניזונים רק מאוכל לכלבים ולא כחלק מתזונה מגוונת סובלים ממגוון בעיות.

1צחי

New member
שלום לכולם

אני חושב שנושא התזונה הוא אחד הפרקים החשובים ביותר בגידול זוחלים ולכן הייתי רוצה לפתח את הנושא במידת האפשר. לגבי כוחים עד עכשיו נתקלתי בחיפושי באינטרנט במידע האומר כי יש לתת לכוחים בוגרים בעיקר מכרסמים. אני יודע מנסיון שבהרבה מהאתרים יש מידע לא מספק ולעיטים מידע שגוי ולכן אני אשמח לקבל ממך (יונתן) כל מידע או מקורות מידע שיש לך. לגבי הכוחים שאני גידלתי אני יכול לומר שהם סירבו כבוגרים לאכול חרקים אם כי לא תמיד הם יודעים מה טוב עבורם. לגבי האכלה רבה-אך בהחלט לא האכלת יתר דיברתי רק על השנתיים הריאשונות לחייהם בכדי שישיגו את מקסימום הגדילה שלהם,ולאחר מכן אני מאט את קצב האכלות.

אני מסכים עם naja

עד עכשיו יצא לי לעבוד עם לא מעט פיתונים בורמזים רבים מהם היו מהכבדים והשמנים ביותר שיש. אומנם זכור לי רק פעם אחת שפתחנו פיתון בורמזי גדול שמת אך לנחשה באמת היו כמויות גדולות של שומן, ויתכן וחלק מהסיבה שהיא מתה מעודף שומן בדם או בגוף בכלל ויתכן גם שמבעיות של חלקי גוף בעלי גודל לא מתאים והגיוני שהיא סבלה משתי הבעיות הרי ידוע שפיתונים בורמזים מאכילים כמה שהם רק רוצים... מעבר לכך אני זוכר שביקרתי אצל בוב קלארק והצאנו החוצה את פלאפי הנחשה הענקית שלו והיו לה בצד הגוף גושי שומן מאוד ברורים. ונתקלתי בהרבה מקרים של מוות שלא תמיד יכולתי להסביר. וכמו שNAJA באמת יצא לי לראות לא מעט פיתונים בורמזים שהיה להם גוף גדול עם ראש קטן וישר ידעתי שמדובר על נחש צעיר בן שנה שנתיים ולא יותר רק בגלל גודל הראש ביחס לנחשים מבוגרים באותו האורך.

woma

New member
שוב ברכות ולגבי האכלה אני

משתמש בכרטיסיות ידניות עדיין כי לא מצאתי תוכנה מבוססת Acsses שהיתה לי בעבר.

משום מה יש לי בעיה לנהל מעקבים

לגבי גידול. אבל בעתיד אנסה להשתפר בנושא הזה. בכל מקרה אני מקווה שהנחש יבצע את עבודתו בפונדק כראוי, יש שם נקבה אלבינו ממש ממש יפה.

1צחי

New member
ליונתן

דף הטיפול הוא מהמרכז הזוחלים הישראלי. אני לא יודע אם יש זכויות יוצרים אך כאשר האתר היה פעיל הם איפשרו להוריד את דף הטיפול לטובת הכלל. לשיקולך.

Liron Samuels

New member
naja

הקובץ שאני משתמש בו למעקב זה מה שצחי שם פה אז אני מניח שכבר אין סיבה לשלוח לך את זה...

naja

New member
בסדר.

אם גל אפשר להוריד אותו, ומאחר ויש עליו את הסמל של מרכז הזוחלים אז אני משער שזה בסדר. אני אנסה לשלוח לגל מייל למרות שהוא לא חזר אלי בפעמים האחרונות שעשיתי את זה. בקשר לקובץ עצמו-קצת גדול ומסורבל. ברשת מסתובבים דברים יותר פשוטים לשימוש.

למעלה