סיפור שהיה...כך היה...

ritarita

New member
סיפור שהיה...כך היה...

אני שונאת ללכת לרופאים חדשים.. ובכלל..לא אוהבת את כל ההתרוצצות הזאת בין רופאים.. למזלי אין אני נוטלת תרופות..אבל חייבת לעבור מעקב..כמו כולם.. אז אחרי שנה וחצי שאני כאן בחיפה..קבעתי סוף סוף תור אצל מרגלית לורבר ביחידה האוטואימונולוגית ברמבם.. הייתי צריכה מכתב הפניה מרופאת משפחה..גם כן חדשה..שהייתי צריכה להדגיש לה 'לופוס' ו'מעקב' כדי שתבין למה 'אני רוצה ללכת לרופא'... הייתי צריכה טופס 17(התחייבות כספית)..ולמרות שאמרתי לרופאה והראתי לה את שם היחידה..היא רשמה 'ראומטולוגיה'..וגם הפקידה במשרד הוציע טופס 17 באותו השם..וטעתה בתאריכים..ותיקנה ידנית... שלחתי את הטפסים ליחידה..כדי שיתקשרו אלי לתאם תור..הם התקשרו ואמרו, כמובן, שההתחייבות הכספית לא מתאימה..צריך שיהיה רשום..אוטואימונולוגיה..אז שוב טרטרתי את רגלי לקופת חולים ובקשתי טופס מתוקן..ושוב היא תקנה בכתב יד..לאחר שלא האמינה לי..ושאלה את הרופאה..וכתבה בסופו של דבר אימונולוגיה..והסתירה את זה עם חותמת..וכתבה ליד 'רופוס' במקום 'לופוס'..ולא מוכנה להדפיס מחדש.. כמובן שכשהגעתי למרפאת הלופוס..אז הפקידה לא רצתה לקבל אותי..ורק כשהתעצבנתי והסברתי לה..אז היא התרצתה.. דר.לורבר אמרה לי שהיא רוצה להשלים את התמונה בבדיקות דם לקרישות יתר.. לא זכרתי אם היתה לי בעיה כזאת בעבר..(אמא שלי אמרה בדיעבד שלא) אבל בכל מקרה היה רצוי לעשותן..כי אין לי תשובות עדכניות.. אז היא כתבה..ואמרה לי לגשת למרכז רפואי לין..להמטולוגיה..ולעשות את הבדיקות..רק שם עושים אותן..אמרה... אני ידעתי שבלי לטלפן לא יתנו לי להתקרב..אז חזרתי הביתה..והתקשרתי להמטולוגיה..שם נאמר לי שאני צריכה לקבוע תור להמטולוג שרק הוא מוסמך לשלוח אותי לבדיקות..ולא איזו רופאה אנונימית ברמבם......... הפנו אותי לזימון תורים בטלפון..שם רצו לתת לי תור לרופא לעוד שלושה חודשים..וכל זאת רק בשביל בדיקות דם... שאלתי בטלפון אם אכן עורכים את הבדיקות אצלם..והם אמרו כן.. בכל מקרה..שלושה חודשים זה אבסורד..התקשרתי שוב למרפאת הלופוס..ובקשתי לשאול את דר.לורבר..מה היא יודעת על כך..ואז הבנתי מהמזכירה..שהם לא ממש קשורים לקופת חולים..וזאת הבירוקרטיה של הכללית... 'תחליפי קופת חולים' אמרה המזכירה... 'פני לרופאת המשפחה שתעזור'..אמרה דר.לורבר..אז פניתי.. הרופאה נתנה לי הפניה להמטולוג..ואמרה לי לבקש במשרד שיקבעו לי תור קרוב.. אני יורדת למשרד..והפקידה משתוממת למה אני צריכה את עזרתה לקבוע תור..אבל מתקשרת..וקובעת לי תוך שבוע..(זה לעומת שלושה חודשים) חשבתי שאולי אני אגיע לרופא..והוא יתן לי את הדפים לבדיקות..ואולי אפילו אני אעשה אותן באותו היום..אולי.. אז אני מגיעה, משלמת 12 שח, ונכנסת לרופא..הוא מסתכל על המכתב מדר.לורבר..ומעדכן אותי שחלק מהבדיקות הרצויות..אינן כלולות בסל הבריאות..ועלותן של אותן שלוש בדיקות הוא בערך 1000 שח!!!!! התקשרתי לדר.לורבר במקום..והיא לא ידעה מה לעשות..'אני לא פקידה של קופת חולים, ככה הם רוצים..ואין מה לעשות' היא אמרה.. היא כנראה לא נתקלה בעבר בתופעה הזאת..יתכן והוציאו את הבדיקות האילו לאחרונה מהסל.. ביקשתי רק את הבדיקות שכלולות..בינתיים..עד שאברר את האבסורד שבהוצאת בדיקות דם מסל הבריאות.... הוא נתן לי את הניירת עם המדבקות..ושלח אותי חזרה לקופת החולים שלי כדי לעשותן.....אז למה רופאת המשפחה לא יכלה לרשום לי את הבדיקות..למה אני צריכה לשלם כסף לרופא שאינו מטפל בי כלל..כשרופאה שכן מטפלת בי רשמה את התרופות???? עוד הרופא אומר..אחרי שתהיינה תוצאות..תחזרי אלי..(שלמי עוד 12 שח) כדי שאני אכתוב את התוצאות לדר.לורבר... אני לא יודעת מה יותר מעצבן...בקשת התשלום..או הבירוקרטיה המטרטרת והמושחתת... אני מעדיפה להרגיש קצת לא טוב.. מאשר לחלות ממש מכל הטרטורים האילו.... שממש עושים לי הרגשה גרועה!!!

gaia20

New member
וואי, סרט טורקי????

תקשיבי, אני לא בהלם מהטירטור שאת מספרת עליו, הניירת היא בדרך כלל מה שהולך אצלי בראש ביחד עם השם "קופת חולים" אבל צריך קצת סדר בדברים, כי חלק ממה שכתבת לא הבנתי... כתבת שהד"ר שלחה אותך לבדיקות, שאינן נמצאות בסל הבריאות ולכן עליך לשלם עבורן, ואז כתבת "למה אני צריכה לשלם כסף לרופא שאינו מטפל בי כלל..כשרופאה שכן מטפלת בי רשמה את התרופות????" אז מדובר התרופות או בדיקות? זה לא היה מובן לי עוד דבר שלא הבנתי זה למה היא הפנתה אותך לרופא אחר? הרי היא הרופאה שמטפלת בך, במה היא שונה מהרופא שאליו היא שלחה אותך לצורך בדיקות\תרופות?

ritarita

New member
אז זהו ש...

דר. לורבר..שייכת למרפאה מייעצת...ברמבם שעוסקת במחלות אוטואימוניות.. ולפי מה שהבנתי ממנה ומהמזכירה שם..הם לא קשורים לקופת חולים מסויימת.. אז בעיות שיש לי עם הכללית..זה לא קשור אליהן.. דר.לורבר תהיה הרופאה המטפלת שלי בנושא הלופוס (בינתיים אני חדשה אצלה..רק פעם אחת הייתי) והיא שלחה אותי לעשות בדיקות.. אך מאחר והיא אמרה שאת הבדיקות של קרישות הדם..עושים רק במרפאת לין בחיפה..שזה כמו בית חולים עם מרפאות חיצוניות בלבד ששייך לכללית..למיטב הבנתי..אז היא כתבה לי מכתב עם הבדיקות הרצויות.. אך היא לא ידעה את הפרוצדורה..וחשבה שאני רק צריכה לגשת ללין ולעשות את הבדיקות.. אבל בכללית הם לא מכירים בה..משום מה..אם נשלחתי להמטולוגית..אז הם מכירים ברופא ההמטולוג..ואז מה אם הוא לא מטפל בי..אני צריכה לקבוע תור כדי שהוא יפנה אותי לבדיקות שממילא אני צריכה לעשות..ועוד לשלם לו 12 שח עבור התור (ככה זה כשקובעים לרופא עצמאי בקופת חולים כללית..12 שח לרבעון-שלוש חודשים..ואנחנו בסוף הרבעון..) אז הוא רוצה שאני עוד אחזור אליו כדי שהוא יבדוק את תוצאות הבדיקות..ויכתוב מכתב משלו לדר.לורבר..כאילו שאני צריכה את זה..ועוד לשלם אז שוב 12 שח..כי זה כבר רבעון חדש.. מה גם שאני לא מבינה למה אני בכלל צריכה לעבור דרכו!!!!! אם את הבדיקות..בסופו של דבר לוקחים לי בקופת החולים שלי!!!! זה פשוט סחיטת כספים ממבוטחים!!! אני שוקלת ברצינות לעבור קופה..אלא שאני אצטרך לעשות בדיקה מקיפה על קופות אחרות..בנוגע לרופאים..פרוצדורות..ולופוס כמובן..

ritarita

New member
ואני רוצה לציין משהו...

הלוואי וזאת היתה רק ניירת.. זה לא זה.. זה טרטור פיזי מרופא לרופא..ולחינם.. ועוד סחיטת כספים על הטרטור.. ועוד טמטום של פקידות..ורופאים.. ועוד סחיטת כספים על בדיקות דם!!!

ל3

New member
באמת מתסכל ומייאש

כל הבירוקרטיה הזו אך לצערי אני מניחה שאין המצב שונה בקופות החולים האחרות. בכל אופן, אני מקווה שלא תצטרכי לעבור שוב את מסכת הטירטורים הזו תרגישי טוב

ritarita

New member
תודה...ועוד תוספת קטנטנה...../images/Emo39.gif

אמא שלי אחות..בבית חולים מאיר בכפר סבא.. הרבה הרבה שנים..היא מכירה כמעט את כולם..וגם בבתי חולים אחרים... בקיצור..היא כמעט נפלה מהכיסא..מעולם לא שמעה על בדיקות שעולות כל כך הרבה..ועוד בדיקות דם...(אני אישית יכולה להבין אם זאת בדיקה עם מכשור משוכלל..צילומים או אשפוז לשם בדיקות..אבל בדיקות דם שאני ממילא עושה בתוספת לעוד בדיקות...באותה מעבדה..באותו מזרק..??) תגידו..מישהו יודע אם 'סל הבריאות'..זה אותו סל משותף לכל הקופות?

gaia20

New member
דווקא לא כל כך

אולי זה רק אצלי, ואני לא רוצה לעשות פרסומות לקופת חולים, אבל אני מאוד מרוצה מהקופת חולים שלי, בשנים האחרונות היא רק הלכה והתייעלה טופס 17- טלפון אחד שבו אני מציינת את שמי, ת.ז ואת הטיפול לכליות, ויש לי טופס בדיקות דם- טלפון אחד ויש לי הפניה לכל בדיקות הדם המקובלות שעושים במעבדה... הכל בדרך כלל זריז ובלי תורים אפילו תוצאות של בדיקות דם, אני מקבלת דרך המחשב, ולא עומדת בתור הדבר היחיד שפעם כן עשו לי בעיות זה כשהיתי אצל רופאה באסף הרופא, שזו לא רופאה של הקופה שלי(כלומר, בכל תור היתי זקוקה לטופס 17), וזה אומר מבחינתם לשלם כפול(התחייבות כספית יותר גבוה), אז כשהגעתי לגיל 20 הקופה החליטה עבורי שאין לי עוד צורך ברופאה פרטית שאני בחרתי, אלא מעכשיו אני אלך לרופאה דרך הקופה אז הגעתי לרופאה שאני נמצאת אצלה עכשיו, שבכלל אין לי תלונות לגביה, אבל רק רציתי לציין את הפעם היחידה שעשו לי בעיות בקופה.

ritarita

New member
אופס..סליחה על ההצפה...עוד משהו..

כשגרתי ברעננה..הייתי מטופלת עי רופא אחד מאז שחליתי..בלופוס..דר.טרגן..שהוא רופא ראומטולוג.. אמנם הוא היה קצת 'קשוח'..אבל הוא הכיר אותי..ולפי מה שאמא שלי מספרת..הוא גם הציל את חיי..אז תמיד אפשר היה לסמוך עליו שהוא ידאג לי.. ורופאות משפחה..בתקופה האחרונה התחלפו בקופת החולים ברעננה.. אבל כמעט כולן..אחת אחת..היו מקסימות..ונחמדות..אפילו שלא הכירו את החולים..תמיד למדו מהר מי זה מי..והיו ממש משפחתיות. הדבר היחיד שהוא עקבי..זה המשרד..הפקידות.. אני יכולה לעשות את העבודה שלהן פי אלף יותר טוב..עם כל הבירוקרטיה..יש דרכים לעזור לאנשים.. אבל הן עובדות...ואני לא..

הי ריטה ../images/Emo140.gif

אני מטופלת אצל ראומטולוגית מקופ"ח וגם אני נדרשתי לאישור מיוחד ממומחה על מנת לעשות את בדיקות הקרישיות. אבל אצלי הפרוצדורה הייתה הרבה יותר קלה. המזכירה של הרופאה פיקססה אליו את הבקשה לאישור ותוך יומיים הודיעו לי טלפונית שהבקשה אושרה וקבעו לי מועד לבדיקות כבר באותו השבוע. במקרה שלי הבדיקות לא עלו כסף, אבל אני לא יודעת אם זה בגלל שאני מבוטחת בקופ"ח אחרת או שמאז (כחצי שנה) השתנתה הפרוצדורה... בכל אופן, הצטערתי לשמוע שעברת את כל מסכת היסורים הזו... הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה גם להלחם בביורוקרטיה.... בוא נקווה שכל הסיפור היה צירוף מקרים של ביש מזל ושלא יחזור על עצמו... המון
אירית

רינתבי

New member
שאלה קטנה

מה שלומך? רציתי לדעת באלו בדיקות מדובר בכלל-הכוונה לקרישיות יתר.העניין הוא שגילו אצלי אנטי קריוליפין גבוה ואני מטופלת באספירין,האם זוהי הבדיקה היחידה???מעולם לא עשו לי בעיות בבדיקה זו,פשוט אני ניגשת מדי שלושה חודשים למרפאה ולוקחים ממני דם ללא תשלום או פרוצדורה מיוחדת.אשמח אם תעני היות ואני קצת לחוצה בעניין. רינת

ritarita

New member
אני חושבת שיש לי את הבדיקה הזאת

אני עושה את הבדיקות מחר.. אבל..קודם כל..לפי אמא שלי..מעולם לא היתה לי בעית קרישת דם והבדיקות הן למעקב בלבד...אני מקווה שלא תהיינו הפתעות.. והבדיקה הנל..שאני חושבת שהני מזהה את השם שלה..בכתב הבלתי ברור של הרופא.. היא בין הבדיקות שהן בחינם.. יש עוד שלוש בדיקות שהן שעולות כסף..לא מזהה את השמות.. אבל אני אשאל את אמי כדי לפנות למחוז.. האם את עושה רק את הבדיקה שציינת..לא לוקחים שום דבר חוץ מזה? כי אמרו לי שקרישיות יתר..יש איזה שבע בדיקות שונות.. באיזו קופת חולים את?

סרט טורקי ? - היה עומד בפינה !

סיפור מוזר. אומנם לא עשיתי בדיקות מיוחדות ב-3 החודשים האחרונים, אבל כל בדיקה שהרופאה המטפלת שלי ביקשה ומבקשת - רופא המשפחה חתם עליה ללא שום היסוס ו/או שאלה והיא בוצעה ! שלא לדבר על התקופה אשר בה עדיין לא היה בטוח שיש לי לופוס ! איך אמרו חז"ל - רק בישראל

gaia20

New member
רופא משפחה

אצלי, רופא המשפחה בכלל לא מעורב כלומר, הוא יודע על כל המתרחש, בגלל שהוא דורש שאני אביא לו מכתב מהראומטלוגית פעם ב.... כדי להתעדכן ולעדכן במחשב שלו אבל חוץ מזה, הכל נעשה דרך הראומטלוגית, כל בדיקה, נעשית בלי צורך באישורים בכלל הדבר היחיד שכן נעשה דרך הרופא משפחה (ואפילו לא דרכו אני פשוט מדברת עם המזכירה שבמקרה גם היא חולת לופוס) זה הפנייה לבדיקות דם\שתן רגילות, וגם אז, אין צורך בשום אישור, אני רק אומרת למזכירה את השם שלי, ותוך 20 דקות אני כבר יכולה ללכת לקחת את ההפניה לבדיקות.

ritosh

New member
לריטה מריטה../images/Emo8.gif

גם אני בקופ"ח כללית. על כל דבר שאני לא מקבלת פתרון מרופא המשפחה אני פונה ישירות לרופא המחוזי! את חייבת לפנות לרופא המחוזי. בכל ספר שירות של הקופה (ממש עכשיו יצא חדש) מופיע השם במנהלת המחוז. אפשר טלפונית, רצוי בפקס. עם כל הבעיות שכתבת לנו! אצלי זה עבד. אני מקווה שזה יעזור גם לך.
ריטה.

ritarita

New member
זה בדיוק מה שאני מתכוונת לעשות...

ציינתי שכשגרתי ברעננה..החיים שלי היו יותר פשוטים.. אולי כי אמא שלי עובדת בבית החולים בו הייתי מטופלת.. אולי כי הכירו אותי כבר הרבה שנים.. אולי כי במרכז פשוט כולם יותר נחמדים ושירותיים... אבל אף פעם..בשום קופה..לא שמעתי שאפשר לקבל טפסים לבדיקות דם בטלפון.. תמיד אני צריכה לקבוע תור לרופאה..כדי שהיא תכתוב את הבדיקות.. ברעננה..יכולתי לדבר עם הרופאה..והיא היתה כותבת..ומשאירה לי בתא שלה במזכירות..בכל מקרה זה היה יותר קל שם.. תודה לכולם על ההשתתפות.:)

ritarita

New member
הכרתי איזה מישהו באינטרנט....../images/Emo9.gif

בפורום 'אהבה ורומנטיקה' בוואלה.. לפני שלוש וחצי שנים.. היה תפוז אז? נכנסתי לפורום..בתקווה למצוא תשובה..מהי אהבה ואיפה מוצאים אותה.. כי הייתי בתקופה שלא הבנתי מה לא בסדר איתי בכיוון.. אבל אינטואיציה טובה בנושא תמיד היתה לי.. אז עניתי לאנשים וכתבתי את דעתי.. והיה שם מישהו..שנכנס כמוני..רק שלושה חודשים לפני.. ואהב מה שכתבתי.. ושלח לי אימייל.. לאחר מספר אימיילים החלטנו להפגש.. לא חשבתי על זוגיות או אהבה איתו.. היו לנו שיחות נחמדות.. ואני נמלכתי בדעתי למצוא לפחות ידיד.. כי אני בודדה... גרתי ברעננה עם ההורים... והוא היה סטודנט בטכניון.. אמר שהוא מגיע לסוף שבוע לרעננה..(במקרה נמצא באיזור..) נפגשנו ביום חמישי בשמונה בערב..לפגישה שנמשכה עד ארבע לפנות בוקר.. בה גיליתי שהוא למעשה היה תושב רעננה.. אימו גרה שם.. נפגשנו גם בשישי בבוקר..עד שוב..ארבע לפנות בוקר.. ואחר כך שוב בשבת בצהריים..פשוט היה לנו טוב.. בשבת בצהרים באתי אליו ואכלתי אצל אמו צהריים.. היא זיהתה אותי..כלקוחה לשעבר שלה.. היא ספרית שעובדת בבית..וכשהייתי קטנה..אמא שלי לקחה אותי אליה.. (להוציא כינים..) כשהיינו ילדים..הם גרו ברחוב שצמוד לרחוב שלנו.. ובטח נפגשנו כשבאתי אליו הביתה בתור ילדה..אבל מי זוכר.. הוא גם צעיר ממני בשלוש וחצי שנים..:) ומאז אנחנו ביחד.. עברתי לגור בחיפה בגלל המקצוע שלו..שהוא יותר מסודר משלי.. היום עובד בחברה עם שם עולמי..

ritosh

New member
איזה סיפור היכרות נהדר!../images/Emo24.gif

עשה לי טוב בלב לקרוא את מהלך ההיכרות שלך עם
! איזה עולם קטן... תמשיכו לאהוב.
ריטה נ.ב. אינטל??!

למעלה