סיפור שכתבתי, ושאלה חשובה.

Atomic Gerbil

New member
סיפור שכתבתי, ושאלה חשובה.

אני אוסיף כאן לינק לסיפור שכתבתי (הוא עדיין בשלבי כתיבה, אבל מפורסם ברשת דרך קבע - השאלה שלי מתחלקת לשתי שאלות: א. איך אני הופך סיפור סיפורת לסקריפט שאפשר לעשות ממנו קומיקס, מבחינה מעשית - אני מתאר לעצמי שזה לא פשוט כמו שזה נשמע. ב. האם יש כאן מישהו שירצה לעזור לי לצייר כמה מהדברים שמופיעים בסיפור? אגב, הסיפור ארוך למדי כרגע, אז כדאי להתאזר בסבלנות לפני שמתחילים לקרוא :) שלכם להפעם, הגרביל האטומארי.

chatenoire

New member
להפוך סיפור לסקריפט

טרם קראתי את הסיפור, אבל בקשר לשאלתך הראשונה: ציירתי פעם קומיקס של 43 עמודים לפי סיפור קצר שכתבתי. הסיפור נגמר בערך בעמוד ה-25 של הקומיקס, אבל החלטתי להמשיך ואלתרתי בלי תסריט ובלי סיפור. ככה שזה אפשרי, אבל כמובן שתמיד עדיף לעבוד עם תסריט, במיוחד אם מישהו אחר יעשה את עבודת הציור. הנה לינק לעמוד של חברת קרוסג´ן, בו הם מסבירים איך לשלוח להם עבודות, ביניהן עבודות כתיבה. אם תגלול קצת למטה תוכל לראות דוגמא לעמוד סקריפט של קומיקס. ככה הסקריפטים הרשמיים בדרך כלל נראים, אבל יש הרבה דרכים אחרות; הרבה כותבים לא מוסיפים את הטקסט לתסריט ולא מפרטים יותר מדי, כדי לראות מה האמן עושה עם הפאנל ולשאוב רעיונות. ההבדל בין סיפור לקומיקס הוא שבקומיקס - אני בטוחה שכבר שמת לב לזה - יש ציורים. מה שבסיפור מתואר במילים, הקומיקס צריך להראות; מה שהמספר אומר על תחושותיהן של הדמויות, הצייר צריך לדעת להראות את זה. אתה צריך לקרוא הרבה קומיקס בשביל ללמוד את המדיום ואיך הרבה כותבים/אמני ליי-אאוט משתמשים בו; יש הטוענים שלמידה מאחרים מובילה לבסוף להעתקה, אבל העובדה היא שקומיקס זו שפה, ואם לא תשתמש באותן מילים שאנשים מכירים, הם לא יבינו אותך. הסוד בהפיכת סיפור לקומיקס הוא לראות את ההתרחשות מול עיניך, בין אם בסרט או בסטילס. אם אתה לא מסוגל לראות את הסיפור מציג לפניך, אין לך הרבה טעם לנסות להפוך אותו לקומיקס, לפחות לא לקומיקס מוצלח. הדרך מכאן לכתיבת תסריט מוצלח לא ארוכה, ותלויה בכמה מידע אתה מספק לאמן וכמה חופש אתה נותן לו. אם אתה רואה בדיוק את הדברים - הזויות, הצבעים, הדמויות, התנוחה - כדאי לפרט לאמן בדיוק מה אתה רוצה, כי כל אדם רואה דברים בצורה שונה. אם יש לך רעיון כללי של הסצנה, הסבר לאמן מה אתה מחפש בכל פאנל או אפילו בכל עמוד, ותן לו לזרום עם זה. הכי חשוב: 1) לקרוא קומיקס, להבין את השפה, החלוקה לפאנלים, העימוד, הפאנלים החשובים, זויות צילום, כל מה שהקומיקס משתמש בו בשביל להעביר את הסיפור. 2) לראות את הסיפור שלך מתרחש. עכשיו כשאני חושבת על זה, אולי כדאי שאני אשאיר הסברים כאלה לכותבים...אני סתם פנסילרית.

*GormE*

New member
במצבים כאלו

אני משתמשת בשיעורי תיאטרון וכיצד לביים זה מאוד עוזר מסקנה- לכו ללמוד תיאטרון !!!

toonamir

New member
עוד משהו

על נקודות ההדרכה שאביב הזכירה אפשר לקרוא בהנאה בספר "ככה מציירים זבנג" (הראשון, כריכה לבנה, לא 2.0 שתרם קראתי ולכן לא אוכל להמליץ עליו...) אורי פינק מסביר טוב מאוד איך בונים עמוד קומיקס בפרקים "מה הסיפור שלך?" ו"מבנה". שאר הספר גם מעולה.

*GormE*

New member
ואוו, המלצה על אורי פינק!

תתכונן למסר ממנו שבו הוא יודה לך!!!

למעלה