סיפור שלי

rolan

New member
סיפור שלי

לא רציתי לקלקל את היום השמח הזה - יום ההולדת לאור של יעלי אבל מועקה ענקית רובצת לי על הלב.... השבלולית שלנו התגייסה לפני כחודש כל ערב מתקשרת, למעט הימים שהיתה בשטח שיחות חולין וסיפורים קצרים מהחיים שלה ושלנו הרבה מאוד קיטורים ובכי למעשה כמעט בכל שיחה ואני מחזקת מעודדת מנסה לעזור לה לעבור עוד יום כך עד שתפתח לעצמה את השרירים הנחוצים ותמשיך בעצמה והיא?... כן, היא מפתחת שרירים, לומדת ומתקדמת... אתמול בלילה התקשרה... מה נשמע? מה שלומכם? ואני... קיבלת סוף סוף את החבילה? (נשלחה לפני 10! ימים) כן........!!!! שתיקה דמעות בכי כן, אמא קיבלתי אבל מה יש בה?... אין בה כלום... אבל חמודה שלי (אני עונה בגרון חנוק) את ביקשת שלא אשלח הרבה דברים, ושלא אשלח ממתקים ושלא ושלא... ואני עוד חשבתי ששלחתי יותר מדי להיפך... רציתי כל כך לשלוח עוד... והיא... אבל אמא, את צריכה לראות מה קיבלו כאן כולן ואני?... גרוני מתפוצץ מכאב עוד רגע, חונקת את הדמעות וכמעט לא מצליחה... מנסה להחזיק מעמד כדי שלא תרגיש בהן, כדי שלא תשמע את אמא בוכה, הרי אני החזקה, אני זו שצריכה לתמוך.... ואז... כבר לא עמדתי בזה יותר דמעות חמות זלגו על לחיי ויצאו לי מילים שלא רציתי שיצאו - טוב, אז יש לך אמא קמצנית, אמא שלא אכפת לה והלב שלי,,, יוצא אליה רציתי באותו רגע, להיות לידה, להביא לה את כל הממתקים שבעולם לשמח אותה כל כך רציתי לשמח אותה ולו רק בגלל שאמא כל אוהבת אותה, כל כך רוצה שיהיה לה טוב.... ונכשלתי... ואני שוב... בוכה יום טוב לכם

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני בטוחה שאת אמא נהדרת...היא ביקשה שתמעיטי בדברים ואף אחד לא אשם

*יערית

New member
רולן יקרה../images/Emo24.gif

ראשית......ככה אנחנו הילדים זוכרת? משווים
שנית,למה את מרגישה נורא אם עשית כפי שהיא רוצה? למה להרגיש ריגשי אשם? אז אומרים לה...לא נורא מתוקה..אני שולחת לך חבילה חדשה
גם אחי חייל ואמא שלי בטח לא תחשוב על איך לפנק אותו, אני לקחתי זאת על עצמי..הוא ביקש כסף וממתקים ואני שלחתי לו בחבילה ,הוא היה מאושר עד הגג, אני עושה דברים שאותי היו מרגשים....תעשי כך מנקודת המבט שלך כחיילת כילדה,אם היא מאוכזבת תפתיעי אותה מבלי שהיא תדע
אל תתני לכל דבר לזעזע אותך ריגשית
ולא לשכוח...זה לא אומר שאת לא אוהבת אותה

yaeli4

New member
רולן חמודה, לא נכשלת, השתגעת???

מה זה המילים האלה, נכשלתי וכאלה... את רק בנאדם. את צריכה לשלוח שוב המון דברים בחבילה גדולה עם סרט ורוד עם מליון הפתעות מעל ומעבר ולשלוח שוב מהר מהר, עם סרט ורוד והמון אהבה. היא תהייה מאושרת. תגידי, היא במקום קרוב שאפשר להביא לה את זה? אולי תסעי ותפתיעי אותה? כמו בפרסומת של האמא שבאה עם הסיר עם העוף והתפוחי אדמה לבסיס של הילדה הקרבית שלה והילדה מריחה את הריח ומגיעה ישר לזרועות ה... סיר והאמא... מה דעתך? אל תשקעי בדמעות ששפכת. את צריכה להגיד לה שזה יצא מתוך כאב ואהבה. שהרגשת שאכזבת אותה ובכלל לא רצית לאכזב, התכוונת רק לטוב. היא כבר גדולה ואין לי ספק שתבין אותך. אבל בבקשה, מהר לעשות כמה דברים חשובים. או לשלוח משהו מפוצץ במדהימותו... או לנסוע לשם עם כל הארגז הגדול והכייפים שמתחבאים בתוכו. ויאללה, לנגב דמעות. מהר. נשיקות,

עלמה 3

New member
רולן, מהר מהר מהר../images/Emo24.gif

להוציא את המילה כישלון מהלקסיקון שלך, באמת מה קרה לך, "השתגעת" תסכלי שוב... טוב טוב... על הקטע... שבי... תנוחי לך להירגע... ותבדקי אם נכשלת ????????????????????? השתגעת לגמרי ! את באטח זוכרת מההתחיילות שלך מה עוברים ומה חווים.......וכמה רוצים את אמא ואת הבית ואת הנינוחות , וכמובן שאם אמא כמוך, יש לה קשיי הסתגלות.... בסך הכל רצתה תשומי......... ואת כאמא מקסימה ונהדרת תני לה ! ומצטרפת לדבריה של יעלי - תפתעי אותה , תחזקי את בטחונה בך ! יאללה ביי
גם לאוהי
עלמה

rolan

New member
תודה תודה ../images/Emo24.gif

אתן נהדרות כן, אני יודעת שהגזמתי אבל כך הרגשתי באותו רגע מקבלת את המלצתכן היום מכינה חבילה ע נ ק י ת עם מכתב אהבה מאמא
אוהבת אתכן

blonda3

New member
רולן,כמה כואב....../images/Emo24.gif

מזכירה לי את הבת שלי הגדולה..... יש פה לדעתי איזה מן מצב פסיכולוגי שמשחק לרעתך. לא יודעת להסביר את זה, אני קולטת את הדברים מבין השורות. פעם באתי לבקר את הבת שלי במחנה צופים בקיץ. הכנתי מראש שניצלים והרבה אוכל ושתייה בצידנית, ואז האוטובוס עצר בדרך ורוב האמהות קנו המבורגרים לילדים שלהם-ואני כמובן שלא. כשהגעתי-השאלה הראשונה של בתי היתה-הבאת לי המבורגר? כשעניתי לה לא-היא ענתה לי בכעס-טוב-אז מצידי את יכולה לנסוע עכשיו הביתה...ולא רצתה לדבר איתי.... הייתי צריכה "לרדוף אחריה" לנסות להסביר ולרכך אותה... אבל הכאב, באותו הרגע, אחרי נסיעה של כשעתיים וחצי...ועוד הייתי בהריון ממש לפני לידה. והיו עוד מקרים. כשאת רוצה להביא להן, לשמח אותן, והן כאילו לא רוצות... יכול להיות שבאיזה מקום היא כועסת עליך על משהו, אפילו משהו נסתר ומודחק, וזה יוצא ככה...זאת מעין דרך של דחייה-שהיא דוחה אותך.... וזה באמת כואב. הרעיון לשלוח לה חבילה ענקית רעיון יפה, אבל אצל הבת שלי, במצבים כאלו יש שתי אפשרויות איך זה יתקבל- א. שהיא תצא מגדרה משמחה...ותתקשר אליך ותאמר-אמא תודה, את גדולה, אני מאד מצטערת ובלה בלה בלה, או ש-ב. היא לא תשמח, תקום על צד שמאל באותו היום, תמשיך להיות עם פרצוף חמוץ, כי רע לה, ולא תראה לך את שמחתה. אולי היא עדיין מתבגרת, לא סיימה את גיל ההתבגרות , זה לוקח זמן, ככה זה נראה לי...למרות שהיא כבר חיילת. ואם קשה לה שם, תנסי לראות איך אתם יכולים לעזור לה, בכל זאת. אולי שיחה עם המפקדת שלה תעזור.יש היום הרבה הורים שעושים את זה. בהצלחה רבה. תחזיקי מעמד.

rolan

New member
אוי אתן מקסימות

ידעתי ידעתי שגם אתן תתמכו אתן לא יודעות מה זה עושה לי...
תודה ולך בלונדה את כל כך צודקת זה בדיוק מה שקרה לה והכעס... לא, זה לא היה כעס היא אמרה לי שקשה לה, אני יודעת שקשה לה מאוד היא קורעת את התחת (סליחה) כל היום בדרום הארץ בחום רצחני משפילים אותן, מטרטרים אותן והיא מאוד מבועסת - מהמרחק מהבית, מהמרחק מהחבר, מהשבתות בבסיס... אני מאוד מבינה אותה תודה

אוי אני מבינה את כאבך גם החייל שלי

הרחק לא שמעתי ממנו כל השבוע לעניינך, עזבי אל תבכי פשוט תקני לכי קני כל דבר שטעים ושאותה ישמח כתבי לה מכתב וספרי מה הרגשת ומה בעצם רצית לעשות אך בחרת למלא את בקשתה ואת לא קמצנית ולא רעה את לומדת להיות אמא של חיילת כן, חשוב לשלוח חבילות עם ממתקים ומיצים עוגיות של אמא עם מכתב אהבה ולפעמים הפתעה קטנה גם עם יש שקמיה וכסף רב בארנק עצם הקריאה להגעת החבילה מעלה שמחה ונגיעה בבית במשפחה והטקס בחבילה זה לא מה בכך כולם מסביב משביצים ומחלקים זה התעסקות לשמע בני מבקש מזה ומזה ומוסיף כמה שיותר - בשבילו מה פתאום לחברה והשובב הזה נותן לחבר שיחמיא לי על טעמם של העוגיות ולא סתם - זה לדרבן אותי לשלוח עוד רולן אינני יודעת היכן הילדה ובסך הכל רק חודש בצבא אתן לך עצה קטנה היי שם בשבילה - מאוד קשה ההסתגלות והמרחק מהמשפחה ישנן מלחמת השרדות מול הצבא ומול הסביבה שלא מפרגנת במיוחד אני לא יודעת כמה הבת שלך משתפת אותך בחוויותיה בכלל אך בני משתף בכל פרט לאירועים שעלולים להגאיג אותי מספר לי כל פעולה וחוויה, אך כשמגיע הביתה אני דואגת לפנות איתו זמן איכות ומציגה בפניו שאלות עד שמרגישה שהוא נוגע בכאב (שאותו מסתיר מפניי מלגונן עלי) שבוע שעבר כשהגיע לאחר שבועיים שברובו היה בשטח ולא היה קשר ישבתי איתיו ושאלתי איך ומה חדש? לאחר סיפורים כאלה ואחרים שאלתי ומה עוד איך החברה? אני יודע ענה, בקיצור דובבתי אותו ושיתף במעט קושי עם שני חברה והכאב שלי עלה אך מיד נתתי לו כלים איך להגיב ואיך לראות ואיך לדעת להגיב לאי אלה אירועים ושמחתי שמחתי שהקשבתי שתמכתי ואולי עזרתי קשה להם הכל חדש ונדרש מהם הרבה בני שייך "להנדסה קרבית" לכן אני מבינה את הכאב שכמה שנעשה זה המעט שהם זקוקים לכן עלינו להיות איתם ובשבילם אנחנו הכוח ומורי הדרך חיזקי ואימצי אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

יופי

עד שנרגעתי מהשיר של יעלי עכשיו את מה יהיה ? אני הרוסה מכך שנפגעת רולן נשמה טובה היא מצאה שוב את אמא החזקה כדי להוציא עליה את כל האיכס של הצבא.. זה לא יאמן ,זה לא משנה בני כמה הם ,תמיד אנחנו שק האיגרוף שלהם,אני בטוחה שהערב כשתדברו היא תסביר לך שהיא מתנצלת היא פשוט היתה עייפה ועצבנית ומדוכאת...והחבר הרגיז אותה.... ומה עם כל הדמעות? הכאב? הפגיעה? ברגע יעלה חיוך על פניך ומחילה וסליחה ימלאו את ליבך. בפעם הבאה תעשי מה שאת חושבת רולן ושימי לה בחבילה מה שבא לך,ותתפלאי גם עם החבילה תהיה מפוצצת אבל השבלולית עייפה ועצבנית היא תזרוק עליך שהפעם זה יותר מידי. ראבק מתי הילדים האלה הופכם למבוגרים שיפילו קצת על החבר שלהן.. רולן תרימי ראש את אמא נפלאה והיא יודעת זאת מצויין וגם אני.

עלמה 3

New member
נראה לי שהקוסקוס אכן הביא את מזלו

נכנסת לראות מה קורה, לא מאמינה למאה עייני............. אחחחחחחחחחחח מה אגיד ומה אומר................על מה שקורה כאן. ולא רוצה להיזכר בנשכחות... העיקר שאנחנו פה.. טוב יש לי מלא להגיב לבנתיים אני במנוחה וישוב בהמשך.... עלמה

עלמה - את והקוסקוס שלך הרגת אותי

כל פעם לפחות פעם בשבוע את הריר את מוציאה לי בכוח אךךךךךךך הריח הזההההה התחושה הזוווווווו את רעה אילנה

rolan

New member
עלמה, מה זה?...

ואיפה המטבוחה והמחמר אוףףףף אני מנסה להעלות מהארכיון ולא זוכרת לא חשוב מתגעגעת לאוכל הזה של אמא...

עלמה 3

New member
רולן, בבקשה לא להתאמץ, הנה לך

מחאמר - מטובחה לא מצאתי , אבל בהמשך יכין לך בבקשה להתכבד

יונתי היקרה, לשאלתך:

לעולם לא. אף פעם. תמיד הם/הן יזרקו על אמא. לוקח הרבה שנים להפסיק לעשות את זה... וגם אז, לפחות אצלי - לא לגמרי. אבל רולן, אני מסכימה עם יונה - לא חשוב מה היית עושה, היית בסכנה של חוסר שביעות רצון. תחשבי רגע חזרה על הטירונות שלך... אני זוכרת את שלי כחוויה איומה. היה לי קשה פיזית והייתי עם חבורת בחורות מסוגים שלא נתקלתי ב-ח-י-י-ם. היה נורא. סבלתי. המשפחה שלי לא הבינה בכלל מה קורה אתי ועד היום לדעתי הם חושבים שרק הבנים שלהם היו בצבא האמיתי. אז מצד אחד צריך להבין אותה, ומצד שני - תשמרי על עצמך ועל הנפש שלך. את עושה בשבילה את הטוב ביותר שאת יכולה. היא בקשה לא הרבה, ואת עשית - והיא מתנפלת. היית עושה ההיפך, הייתה מתנפלת. לא היית שולחת בכלל - הייתה נזעקת, למה אין לי חבילה. תרגעי, תשתי כוס קפה עם משהו טעים, ותחשבי על עצמך מחשבות טובות!

rolan

New member
כן, נרגעתי

שתיתי קפה ועוד קפה אחה"צ לקחתי את אוהי... הנהג הפרטי שלי... נסענו לקנות מלאן תלפים ממתקים וצ'ופרים גם סייחה באה היא כל כך נהנתה לדחוף עוד ועוד לעגלה אז הקופסא מלאה יש מכתב יש תמונות הכל ארוז סגור וחתום מחר יצא לדרך ולכן יקרות תודה על התמיכה שעזרה לי מאוד

למעלה