סיפור של חיסכון

סיפור של חיסכון

לפני כמה זמן חברה אמרה לי" אני תקועה בלי כסף אד המשכורת הבאה ויש לי מינוס גדול...תעזרי לי בעצה" אמרתי לה: "תסדרי את המקפיא שלך ואת הארונות מטבח" זה נשמע טיפשי אבל היא סיפרה שבאמת כשסידרה מצאה מפוזרים כל מיני שקיות תה, קפה, סוכר, אורז ובמקפיא כל מיני שריאות של פשטידות ובשר... היום ניקיתי את המקרר ואת המקפיא (יש לי גם עוד מקפיא) לקחתי דף שהדבקתי על המקרר וכתבתי כל מה שמצאתי ועשיתי חשבון למשל גיליתי המון בשר גם פה וגם שם, ירקות קפואים אפילו עוגה שלמה ופשטידה,כל זה היה מתחת להרמה של פיתות... מתחת למלוח מצאתי דפים: פיתות עירקיות! ובורקס רשמתי הכל כך שפעם הבאה שהולכים לסופר רואים טוב מה יש בבית לפני שקונים אחרכך הלכתי לארון מטבח: מצאתי המון מרקים מאותו סוג חבילות אורז חצי פתוחות אפילו לחם בפירורים לסיכום: החודש לא אקנה יותר מחלב לחם וביצים פירות וירקות רק בשוק אחרי שעה 15,,, אני עושה גם אוכל מזין זול מאוד אני יכולה לכתוב אם זה מענין... למשל: מה עושים עם בננות רכות מידי? איך עושים פיצה מצויינת בגרושים? בברכה
 

noa20041

New member
קלרה היחידה

נהניתי לקרוא את שכתבת. אני לא נוהגת לקנות בכמויות,אנחנו רק 2 נפשות בביית מה שכן,לצערי אני לא כל כך בשלנית ודיי קונה אוכל מוכן,הכוונה לקבב,ירק קפוא,בורקס קפוא עשיתי חישוב,שלקנות חצי קילו בשר טחון זה יוצא יותר יקר מחבילה קבב אני לא קונה עוף טוב שניצל מוכן כי זה יקר,גם ירקות של סנפרוסט עולים יותר רק בגלל השם,יש אותו דבר ב שבעה שקלים פחות. אשמח לקבל מתכונים זולים ולא מסובכים. תודה רות
 

YULI9

New member
לנועה

לא חייבים להיות בשלנים כדי לצמצם באוכל מוכן, חוץ מהמחיר, שכמעט תמיד יקר יותר (מחצי קילו בשר טחון אפשר לעשות 2-3 חבילות קבב), את לא יודעת מה הכניסו בפנים. בדרך כלל קבב,נקניקיות וכ"ד מייצרים מסוגי הבשר הנחותים ביותר. ירקות קפואים אפשר לקנות טריים, לשטוף, לחתוך ולהקפיא. אפשר לעשות את זה תוך כמה דקות במעבד מזון. יש המון מתכונים לתבשילים טעימים ופשוטים. כדאי לך לקנות ספר בישול בסיסי, לדוגמא- "מהמטבח בהנאה" של רות סירקיס, או "ששת" ו"נראה אותך גבר במטבח". שני הספרים האחרונים מסבירים שלב אחרי שלב למתחילים ממש, בשפה פשוטה ובהירה. תתחילי ממתכונים פשוטים ותשתכללי עם הזמן. כדאי לך לבשל כמות כפולה או יותר ולהקפיא כך יהיה לך אוכל מוכך בפחות מאמץ. בהצלחה.
 
מתכונים

יש מספר מתכונים זולים במיוחד: אני קונה בגט קפוא ב3 ש"ח,מפשירה ועושה משטח עם מעט קמח על זה אני סמה רוטב עגבניות עם תבלינים למינהם( אני משתמשת פרוטב לספגטי של אוסם זה עולה 10 ש"ח ומספיק ל2 פיצות) ופיצרלה שזה מוצרלה הרבה יותר זולה מחברת גד.יןצאת פיצה שגעון.תסמכי אלי אני איטלקיה מונציה עם אותו בצק אני מכינה "FOCACCIA GENOVESE עושה משטח מערבבת את הבצק עם שמן זית וגם מעל זה אני סמה שמן זית זיתים או רוזמרין אופה כשעה ב150 מעלות אבל באמצע האפיה אני שוב שופכת שמן זית על הבצק, וממשיכה לאפות.שגעון של ארוחת ערב עם גבינה לבנה אני גם קניתי פטיטי סויה ב14 ש,"ח לקילו.בתבשיל אני מכינה בסיר ת"א סויה מבושלת 5 גקות במים רוטחים, פטריות מים וכל התבלינים אפשרים וקוביות של קנור.להוסיף גם עדשים.זה תבשיל זול מאוד מתאים לצמחונים ומזין מאוד פירות וירקות: אני קונה בשוק ביום שישי אחרי השעה 15 זורקים כל כך הרבה! לקחתי המון פירות שזרקו ועשיתי ריבות מצויינות עם בננות רקות מידי אני עושה פנקייק עם הפרות חלקם רקובים אני לוקחת את החלק הטוב שופכת על זה ג,לי פירות בתאבון המתכונים שמופעים בידיעות אחרונות הם נפלאים אבל לא מתאימים לכל כיס
 
למעלה