סיפור של משפחתי ושל סבי, טייס בWW2

אבירן171

New member
סיפור של משפחתי ושל סבי, טייס בWW2

משפחתי, דורות על גבי דורות, נלחמו בכל מלחמת ארצות הברית, מהעצמאות ועד וויאטנם(אחרי זה נראה לי הפסיקו...). פה אני בא לספר לכם על אביו של סבי, טייס בWW2, וגיבור מלחמה אשר זכה להרבה מאוד עיטורים, וביניהם 2 מדלית הכבוד של הקונגרס(Medal of Honor), אחת לצי ואחת לח"א, על שרות אמיץ והקרבה למען המולדת תוך כדי הצלת חיים של כל הטייסים בהתקפה שהייתה באותה התקפה. סיפורו מתחיל בכך שכמוני, חלם מגיל צעיר להיות טייס, הוא התנדב לצבא(לא היה גיוס חובה) ועבר בין ח"א והצי, תוך כדי למידת תורת הטיסה גם מנושאת מטוסים וגם מהקרקע(איש עם מזל..). אם תחילת מלחמת העולם השנייה, הכל נראה עדיין רגוע, עד ההתקפה על פרל הארבור(הוא עזב כמה ימים לפני ההתקפה..). אם תחילת כניסת כוחות ארצות הברית, הוא הוצב כטייס באירופה(הבסיס לא היה משהו וגם הושמד מאוחר יותר(ממה שהבנתי), כך שלא מדברים עליו יותר מדי, אבל אולי אפשר למצוא עליו איזשהו מידע אם רוצים.. בכל מקרה, הוא עשה הרבה מטסים וקיבל בכבוד רב את הכינוי Ace, שזה אומר "אלוף", כינוי שינתן לטייס שהפיל יותר מ5 מטוסים. הוא כתב ביומנו(שאבד, אבל העתקנו מחדש חלק לפני שהוא נאבד) על מטס אחד, שבו הוא טס להפציץ את אוושיץ 3, ובדרך הוא ראה את אוושיץ בירקנאו(זה היה אוושיץ 2), הוא כתב שזה היה לו מאוד קשה לעבור מעל המקום הזה ובידיעה שאסור לו להפציץ את אוושיץ בירקנאו. הוא חשב לכדי ש"בטעות" לחץ והפיל את הפצצה, אבל פחד שהוא יסולק מהצבא ולא יוכל להילחם יותר. הוא גם כתב, שהרבה טייסים דיברו על זה שהם ראו את הרכבות עוברות ואת כל מה שהיה אבל אסור להם להפציץ(את האמת, הם רצו להפציץ בעיקר בשביל להרוג יותר גרמנים ולהקשות עליהם, בלי קשר ליהודים). אחרי סיום הלחימה באירופה, הוא הוצב מחדש בחזית היפנית, בהתחלה בתור הטייסים המועמדים לקחת את ה"פצצה", ככה קראו לפצצת האטום, כי התאמנו עליה עם דלעת שזרקו אותם כדי לא לפשל, אז הם חשבו שמדובר במשהו חזק\גדול מאוד, אז ככה הם קראו לו. אחרי זה, כמובן שהיו צריכים עוד טייסים לחזית אז העבירו כמה מהטייסים שהתאמנו להטיל את "הפצצה", אל נושאות המטוסים. אם אני לא טועה, השורות האחרונות שהוא כתב זה: "אנחנו יוצאים עכשיו להתקפה על יפן עצמה, אנחנו מקווים להרוג כמה שיותר מלוכסנים ולא משנה באיזה גיל". אכן הוא יצא להתקפה על יפן, ההתקפה האחרונה שלו. ממה שחבריו סיפרו, הם תקפו בשעה שהיפנים לא היו מוכנים אליהם, אבל היפנים הספיקו להחזיר אש ובעוצמה, המטוס של אביו של סבי נפגע קשות, והוא, כנראה, היה נאלץ לנטוש אותו. וכמו שאמרתי בהתחלה, מחשש שהוא יפול בשבי, ומההבנה שחבריו נמצאים בסכנה תחת האש הזו, הוא כיוון את המטוס שלו על הנ"מ(של אותה תקופה) העיקרי, ובכך שהוא "התאבד" עליו, כל חבריו הצליחו לחזור בשלום. כמובן שסבי אז היה קטן(תינוק אני חושב), וכשסבתי קיבלה את ההודעה(כמה ימים לאחר מכן), ולאחר שהסבירו לה מה קרה, היא הבינה למה הוא התכוון כשאמר: "It is not the state you need to die for, it's the brothers in arms beside you". ואם אני לא טועה זה גם מה שנכתב על הקבר שלו. גם סבי האמין בזה, והוא בעצמו נהרג בוויאטנם, תוך כדי חיפוי על פצועים ופקודיו. אני מספר לכם את זה, כדי להראות לכם, שיש גיבורים, כמו אביו של סבי, וגם סבי, שלא זכו לתהילה, למרות ההקרבה המסורה שלהם. והם לא היחידים, אני לא יודע, אני בטוח שהיו עוד כאלו שנשכחו. צירפתי לכם את השבועה שהוא נשבע תחתיה, כי שגם אנחנו נישבע ונוכיח שמותו ועוד של מלא אחרים לא יהיה לשווא. ועוד טובה קטנה בשבילי שאני בטוח שהוא היה מרוצה ממנה, תכנסו ללינק שצירפתי, ותקראו את המילים, רק את הבית הראשון, יש גם מנגינה, חלקכם בוודאי יזהו את זה. אני יודע שזה קשה לכם(הבנה או אידיאולוגיה), אבל אנחנו צריכים לעשות את זה, לזכר כל האמריקאים שמתו בגלל טעויות של אירופה במלחמת העולם הראשונה והשנייה.

אבירן171

New member
אין בעיה.

אם אתם רוצים, יש אזיושהי אנדטרה בוושינגטון, לזכר מלחמת העולם השנייה(לא לדאוג, יש גם של הראשונה, אבל לא קרוב לאיזור ההוא..), ובה מסופר חלק מהסיפורים של החיילים. אני תמיד יכול להביא משם עוד.

אבירן171

New member
שוב, אין בעיה.

רציתי לספר את זה, כי כבר אין כמעט יותר טייסי קרב מWW2, וצריך לדאוג שידעו גם עליהם.

אבירן, העדות שלך מאד חשובה

אם זה בסדר מצדך, אני יותר מאודה לך אם תעלה את סיפורו של הסבא-רבא שלך ל"מאמרים" מן הראוי לשמור לו מקום של כבוד בתודעה היהודית בלחימה אקטיבית נגד הנאצים ועוזריהם. אדרבא, העדות שלך שהטייסים האמריקאים ידעו מה קורה באושוויץ-בירקנאו וקיבלו הוראה מפורשת לא להפציץ זו עדות חשובה!

אבירן171

New member
ח'ברה, אני רוצה להדגיש דבר מאוד

חשוב. הוא כתב שהם קיבלו הוראה לא לפגוע במטרות אזרחיות(אלא אם הן ליד הצבאיות), ולא לבזבז תחמושות על מה שלא צריך, זה לא אומר הוראה לא להפציץ, אבל הם לא רצו לקחת סיכון של הסתבכות. ואת האמת? היה ניסון להפציץ את אוושיץ-בירקנאו, אחד מן הטייסים ניסה להפיל פצצה לכיוון זה(היה שם ריכוז גדול יותר של נאצים וככה זה היה הורג יותר מהם.. אמריקאים חולי דם.. לכו תבינו אותם...) אבל בגלל כמה בעיות, בסוף זה לא פעל והפצצה נפלה על אוושיץ 3 באותה הפצצה. שתדעו, אני חושב שהאמריקאים ידעו מה קורה בכל אירופה, הם נחשבו לחכמים באותה תקופה, משום שכל התקפה שביצעו, בין אם זה D-day, שגבתה קורבנות רבים, או התקפות קשות אחרות, הצליחו תמיד, זה למה היה פחד מהם. נ.ב: איך אני מעלה את זה למאמרים? I aint stupid alright... I just dont know how to do it.. אחרי כל המלחמות למדי 2 משפטים חשובים: 1. If you want someone to save the world, make sure it's someone who's love it as it is. 2. "The human race must put an end to the wars, or the wars will put an end to the human race" JFK

deebeebee

New member
לא לבזבז תחמושת על מה

שלא צריך- המשפט הזה מדבר בעד עצמו ומדבר חזק.

schlomitsmile

Member
מנהל
בשיעור היסטוריה, בכתה י"ב, נדהמתי לראות צילומי אויר אמריקאים של אושוויץ. הצלבה שלהם עם מידע שהגיע בדרכי עקלקלות מתוך המחנה, לא משאירה מקום לספק. כך שהאמריקאים בדרגים הגבוהים, ידעו בדיוק מה קורה שם. העובדה שזה המשיך לקרות ולא הופצץ, היא כמו שכתבת, עניין של סדרי העדיפויות שלהם במלחמה, על מה ראוי מבחינת האינטרס האמריקאי, להוציא תחמושת.

אבירן171

New member
ח'ברה עוד בקשה קטנה

כל האנשים הקטנים במלחמה(הטייסים והלוחמים ומפקדיהם) הם רק מבצעי ההוראות, להם אין זכות בחירה בעניין, אז אנא אל תאשימו אותם. הם לחמו בגבורה עד מותם.

והפולנים שלא חיבלו בפסי הרכבת...

המחנות הגדולים והאיומים ביותר היו על אדמת פולין, ארץ ארורה שיושביה - כמו יושבי הארצות הבלטיות - תמכו בהשמדת היהודים בשמחה ובששון. לא קראתי אף פעם שחיבלו בפסי הרכבת שהוליכו כולם ידעו לאן. לשם כך לא היה צורך בדרגים גבוהים אלא סתם בבני אדם. וחושך ירד על הארץ.

אבירן171

New member
גם אני לא הייתי מפוצץ פסי רכבת

למה לי לסכן את חיי בשביל מישהו אחר, כשאני יודע שעל הכישלון שלי, כל משפחתי תשלם בחייה. דרך אגב, אני מכיר הרבה סיפורים של חברי המשפחה שלנ(כמובן הדורות הבאים שלהם..), שקראו את מיין קאמפ ולא האמינו שהיטלר יעלה לשלטון, וברגע שהוא עלה, הם עזבו לארצות הברית, למזלם, הם היו אלו שכן קיבלו גרין קארד, אומנם החיים לא נהיו טובים יותר, כי שנתיים אחרי שבאו(באו ב1930), התחיל המשבר הכלכלי הגדול, אבל לפחות הם בחיים.

אז גם לא היית מסתיר יהודים

ולא היית עושה עוד כמה דברים שעשו אחרים. ואגב, אין צורך לפוצץ את פסי הרכבת. די להרפות את הברגים.

אבירן171

New member
להסתיר יהודים זה דבר אחד

שעליו רק אני הייתי נרצח. אבל לחבל במחנה, כל העם היה יכול לשלם על כך בחייו. כמה שהראה במקרה של ראיינהרד היידריך, שהנאצים רצחו בנקמה את כל הגברים מעל גיל 16.

אבירן,הנך ממש מפתיע

דיברתי על פסי רכבת. ענית שלא היית נוגע בהם, כי כל משפחתך עלולה היתה להרצח. כתבתי שאם כך גם לא היית מסתיר יהודים. ענית שהסתרת יהודים זה "משהו אחר". במה? כאן לא היתה כל המשפחה להרצח? ומה הקשר להיידריך? אנו זוכרים, גם את ליל הבדולח. אך נחזור לנקודה: מדוע לא היית מרופף את הברגים של פסי הרככבת? טוב, אינך צריך לענות.

אבירן171

New member
אני אענה

את "ליל הבדולח", יסכימו כל ההיסטריונים(רובם לפחות), שהיהודים הביאו על עצמם. ממילא היטלר היה חם עליהם, ורצה להעיף אותם מגרמניה(עשו אפילו דרכים להקל ולזרז את "העפתם"), ואלו שנשארו לא היו רצויים שלא לדבר על שנואים, ורצח השגריר הגרמני בפולין(שבוצע על ידי מניפולטיבי שהתחשב רק בנקמה מטומטת ולא חשב על האחרים. חבל שהוא לא הוצא להורג) התלבש לגבלס כמו כפפה על היד. גם אם הייתי מרופף, זה לא היה מה שמונע מהם לעצור, מתקנים תוך שבוע, ושוב לעבודה. ותחשוב, גם מיליון או 2 של פולנים נרצחו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אבירן? אתה רציני? ../images/Emo5.gif סבא שלי הביא על עצמו את ליל הבדולח? תהיה דעתך אשר תהיה על הרשל גרינשפאן (שרצח את השגריר הגרמני) הרי אתה עצמך מסביר שזה היה רק תירוץ עבור הנאצים לליל הפוגרום הגדול. נראה לי שראית יותר מדיי סרטי תעמולה נאציים, והם השפיעו גם עליך... אולי לדעתך, היה זה גם מוצדק לחייב את יהודי ברלין בכרטיס הרכבת שהובילה אותם להשמדה... ולעניין "היו מתקנים"- נכון, אבל עד שהיו מתקנים היו אי-אלו חיים ניצלים. היותם של הפולנים קורבנות ומשתפי-פעולה בו זמנית, הוא אכן נושא מורכב, אבל מה זה שייך לשאלה מה היה ראוי או לא לעשות? ואתה יודע מה? לא למען היהודים, אלא למען שמירת צלם האדם שלהם-הם. אפילו דברים קטנים: לזרוק פרוסת לחם מעבר לגדר (היו פולנים שעשו זאת), גם בהם היה לשמור על ניצוץ האנושיות.

אבירן171

New member
מתנצל רשמית מראש

לא התכוונתי שהיהודים הביאו על עצמם, התכוונתי לכך שהיה צריך להיות מטומטם(סליחה על המילה) כדי לעשות את השטות הזאת. ואם כבר לעשות משהו, הייתי מעדיף להילחם בגרמנים מאשר לעזור ליהודים מסיבה פשוטה, גם עוד חייל לטובת בעלות הברית, אומנם זה אחד, אבל בעקבותיו יבאו עוד הרבה, גם אם יבאו זה היה עוזר לסיים את המלחמה באירופה(הייתה גם מלחמה קשה ביפן), וגם אם כן זה היה מסיים מוקדם יותר, סביר להניח שאולי זה היה גורם להצלה של מיליון או 2 יהודים. אני לא נועדתי להיות מושיע של עם או לסכן את חיי לא בשביל לחימה, עדיף לי למות באיש חופשי או בדרך לחופש, כמו שפטריק הנרי אמר: "Give me liberty or give me death"("הבאו לי חירות, ולא-מוות").

למעלה