סיפור שקרה לי היום

k a t h y

New member
סיפור שקרה לי היום

הייתי בבית ספר בשעה חופשית ונתקלתי בחוץ בחבורה של בנים שבראש עומד איזה אחד עם גופה של נחש, (נראה לי שזה היה זעמן שחור צעיר אבל אני לא סגורה על זה כי בקושי יצא לי להסתכל עליו, הוא היה מנוקד כזה) ומנפיף אותה באוויר, זורק ותופס וזורק אותה על אנשים. באתי אליו וביקשתי ממנו שיתן לי את הנחש, הוא לא הסכים אז חטפתי לו אותו מהיד ואז אחרי שניה הם התחילו לרדוף אחרי וחטפו לי אותו בחזרה בטענה שזה "הנחש שלהם" כי הם הרגו אותו. בכל מקרה אחרי שהם המשיכו להתעלל בגופה, לזרוק אותה על אנשים וכדומה הם זרקו אותו לתוך חדר המורים וכשהמורים שאלו מי זרק את זה לבפנים כמובן שאף אחד מהמעורבים לא אמר שזה הוא אז הם סיפרו שאני עשיתי את זה ושאני גם הרגתי את הנחש. זה מה שחסר לי, שיצא לי שם של הורגת נחשים...

naja

New member
חבורה של מפגרים....

אבל אין מה לעשות הרי מי שהורג נחש הוא "גבר" לא? לצערי אני נתקל בהמון טמבלים שהורגים נחשים כדי להראות כמה שהם גברים, או סתם כתוצאה מבורות. היום הזעיקו אותי לאיזה בית ספר, אחת המנקות הרגה שם בייבי זיתני(דווקא היום אב הבית לא היה ואותו כבר לימדתי מה עושים כשניתקלים בנחש). אף אחת מהמורות או המנהלת לא ממש הצטערו על כך ולא ממש הזיז להן כשהסברתי להן לגבי הנחש. כל מה שעיניין אותן זה "איפה ההורים שלו?". הסברתי להן קצת על הביולוגיה והרבייה של הנחשים. לא נראה לי שמישהי הפנימה.

barakroni

New member
בוא ניראה את הגברים

ניראה את הזבלים והנמושות שינסו להרוג פיתון בורמזי 5 מטר איפה הגברים יהיו אז.

09

New member
אל תדאג...

הם ימצאו את הדרך... אנשים פשוט מטומטמים בעולם הזה...

Golan Oz

New member
הסברה נכונה וסיורי טבע

האם בבית הספר שלך מתקיימים שיעורי טבע או סיורים בחיק הטבע? אין דבר טוב יותר מאשר להציג בפני התלמידים את הנחשים בטבע ולהסביר להם שזה מקומם. אנו צופים בהרבה סיורים בנחשים בטבע וזה מאוד משכנע. (אולי אצלנו בדרום התדירות של מציאות הנחשים היא גבוהה יותר מאצלכם, אך כל זוחל שנמצא מוסיף המון). שיטה נוספת היא לערוך סיורים מיוחדים לתצפיות בנחשים (ללא לכידות או פגיעה בהם). סיורים אלה מתקיימים בתדירות גבוהה בנגב והממוצע השנה היה כ- 10 נחשים בסיור (השיא עמד על 32 נחשים בסיור). כמובן, שיש צורך להכין מראש הסברים על כל בעל חיים שצפוי להימצא, או על עיקבותיו במיוחד לתת דגש מועדף לשמירת טבע ושמקומם של הזוחלים בטבע ולא בבתים. כמו כן, להסביר שהנחשים מועילים כחלק מהמערכת האקולוגית (הריגת נחשים מגדילה את כמות הלטאות שניזונות מחרקים ולכן בשנה הבאה לא יהיו הרבה חרקים, אך גם לא יהיה ללטאות מה לאכול ואז הלטאות ייעלמו ועימם יתרבו החרקים. מכיוון שחרקים מתרבים בקצב פי 100 מלטאות, אזי במאה השנים הבאות תהיינה מכת ג'וקים, עקרבים, קרציות ופרעושים.....) עוז גולן [email protected]

k a t h y

New member
לצערי אין דברים כאלה אצלנו

וגם אין עם מי לדבר בקשר לזה הבית ספר שלנו לא יעשה דבר כזה גם בגלל שלא נראה לי שיש מישהו מסגל המורים וההנהלה שזה באמת מעניין אותו ודבר שני הבית ספר שלנו מנסה לחסוך כסף ולצערי הרב זה גם בא על חשבוננו לא משנה, מה שאני מנסה להגיד זה שבשביל לארגן סיורים וכאלה צריך הסעות, מדריכים ועוד דברים שמה לעשות, עולים כסף והבית ספר לא יוציא על זה. וגם לא מתקיימים אצלנו שיעורים כאלה. אני זוכרת שלפני כמה שנים..נדמה לי כשהייתי בכיתה ח או ט התקיימה אצלנו הרצאה של איזה וטרינר שהסביר לנו על נחשים. הוא הציג את הדברים בצורה כזאת מעוותת ולא נכונה חבל שלא היה לי את האומץ אז פשוט לקום ולהתווכח איתו. הוא הציג את הנחש בתור חיה ערמומית ומסוכנת שצריך להיזהר ממנה. אז אם זה מה שהבית ספר הביא לנו בתור הרצאה אז עדיף שכבר לא יעשו כלום.

k a t h y

New member
את אם כבר

אני לומדת בבית ספר האזורי שלנו אתה בטח לא מכיר

עוז שלום

רציתי להגיד שאין ספק שהדרך הכי טובה לגרום לאנשים להפסיק להרוג נחשים ולהסתכל על הסביבה בצורה חיובית היא דרך חינוך ורצוי חינוך שעובר דרך השטח ולא מסתכם בחומר עיוני בלבד. ממה שאני יודע לצאת לסיורים שמטרתם תצפית בזוחלים בדרום זו בעיה בגלל שרשות הגנים הלאומיים מגבילים מאוד את האפשרות לבצע תצפיות בזוחלים. רציתי לשאול מטעם מי אתה עוסק בהדרכה ואם אנשים פרטיים או קבוצות (חברי הפורום לדוגמא) רוצים לצאת לסיור כזה למי צריך לפנות?. אשמח לשמוע ממך כי אני בטוח שיש הרבה אנשים שמתעניינים בזוחלים וישמחו לצאת לסיורים בשטח. תודה מראש יונתן.

Liron Samuels

New member
קרה אותו דבר בערך

אצלי היום בבית ספר עם עקרב שחור. היו לו צבתות קטנות, היה שחור לגמרי ובאורך של כ-10+ ס"מ עד קצה הזנב. איזה סוגי עקרבים שחורים עם צבתות קטנות יש פה? אני מרעננה. וזה באמת רעיון טוב, יונתן! :)

Golan Oz

New member
ליונתן ולקאתי

ניתן לבצע הדרכות במחיר מינימלי ללא צורך באירגון מסורבל- למשל, לארגן מספר תלמידים שיבואו עם הוריהם לטיול ללא תשלום במכוניות פרטיות לדרום. מספיק להגיד לתלמידים שנאפשר להם להשתולל על דיונות ולזחול במערות- תהיו בטוחים שהם כבר ישכנעו את הוריהם. במסגרת הטיול לקראת הערב יתקיים סיור בחולות .... אני בטוח שלאחר כחמש דקות התלמידים כבר ימותו מפחד העכנים ולא ירצו להתגלל על החול (ניסינו זאת בסוכות והיה נהדר...) בסוכות התלמידים חיכו כל היום לסיור הלילי בכדי להתגלגל בדיונות, אך.... לבסוף לא זו בלבד שאף אחד לא רצה להתגלגל אלא כמעט כולם רצו להישאר עוד ועוד בגלל הנחשים.... במסגרת הסיור יינתנו הסברים על חיי הנחשים ועל חשיבות שמירת הטבע של הזוחלים. במהלך הסיור ייאסרו לכידות בעי"ח, פיזור מלכודות או הפרעה לנחשים עצמם. עוז

למעלה