סיפור ששמעתי פעם - זיהוי ../images/Emo92.gif ??
קראתי את הודעת המנהל . מאחר ואיני יודע מה מקורו של הסיפור (למרות שנראה לי שהוא בגדר 'עממי' ..) לכן , אם עברתי על כללי הפורום , אני מבקש
מראש , ואבין אם ההודעה תימחק . לענייננו : זהו סיפור ששמעתי מפי מורה מחליפה בשיעור חופשי , לפני כ-20 שנה , כשהייתי בכיתה ו . פעם בכמה שבועות יוצא לי לספר אותו לילדים אלו ואחרים .. הסיפור מסופר כרגיל , כשמרגע לרגע אני מנמיך את הקול כדי לגרום לריכוז גדול יותר אצל הילדים המרותקים , וכל זאת לקראת שורת נמחץ בסוף הסיפור . מאוד מבהיל , כאשר מסופר היטב ! ובכן , הנה הסיפור (אשמח אם מישהו יזהה אותו ויוכל להפנות אותי אל המקור) הנסיכה , אהובה האיכר ושלושה כדורים קסומים היו הייתה נסיכה , וכידוע , נסיכה היא בִּתָם של המלך והמלכה . ככל הנסיכות , גם זו 'שלנו' , הייתה יפה וטובת לב . נסיכתנו הייתה מאוהבת , אוי ואבוי , באחד מעניי המדינה , איכר פשוט אך יאה וטוב לב גם הוא , שגר באחד הכפרים העניים והנידחים שבמדינה . הוריה העלימו עין מאהבתה זו . "בת חלוף היא , וכשיגיע הזמן , תתחתן עם נסיך אמיתי , כמו כל הנסיכות בעולם" .. ביום הולדתה ה-20 (נגיד
) , בישרו לה הוריה על החלטתם לחתן אותה עם הנסיך מהמדינה השכנה . כך , תתאחדנה המדינות לממלכה אחת עצומה . הנסיכה זעמה "אבא ! אמא ! אתם הרי יודעים שמאז ומעולם אני מאוהבת באותו אדם ואנני מוכנה בשום אופן , להתחתן עם אחר מלבדיו !" הוויכוחים בין הנסיכה חהוריה הלכו והתארכו ונעשו קשים מיום ליום . עד אשר יום אחד , נגמרה סבלנותם של המלך והמלכה כלפי בתם : "בעוד שבועיים בדיוק , תתחתני עם הנסיך ששידכנו לך , ויהי מה ! יש לך מספיק זמן לגמור את הסיפור שלך עם אהובך 'הזה' שלך בצורה יפה" רצה הנסיכה אל הכפר בו גר אהובה האיכר , ונפלה מתייפחת לזרועותיו . סיפרה לו על שקרה , וביחד , עצובים , חשבו על דרך מוצא . נזכר האיכר , כי בכפרו גרה אישה מוזרה . יש האומרים כי מכשפה רעה היא , ויש האומרים כי קוסמת טובה היא . בהסכמת אהובתו הנסיכה , הלכו להיוועץ בה . קיבלה אותם יפה , האישה . סיפרו לה את סיפור אהבתם , ואת ההתפתחות האחרונה , וביקשו את עזרתה . "חכו כאן ! אלך אל החדר השני , בו נמצאים כל 'ספרי הידע' שלי , אולי אמצא משהו שיהיה לכם לעזר . לאחר דקות ארוכות של המתנה דרוכה , חזרה האישה , והגישה לזוג שלושה כדורים : כחול , ירוק ושחור . "כשתהיו בצרה וזקוקים לעזרה , השתמשו באחד הכדורים" אמרה , ונעלמה .. "מה ? למה ? איך משתמשים בכדורים ? מהן מילות הקסם ?" אובדי עצות עזבו את ביתה של האישה , ברגשה שלא הועיל הביקור אצלה . עברו הימים , והנה הגיע יום החתונה . מלבד פרצוף אחד חמוץ , של הנסיכה כמובן , הייתה החתונה ארוע שמח ונוצץ . וממש בשיאו של הערב , שניות לפני ענידת הטבעות זה לאצבעו של זו , פורץ לארמון זר בתחפושת , רכוב על סוס לבן ויפהפה , חוטף את הנסיכה מתחת לחופה ובורח ! כמובן שהיה זה אהוב ליבה האמיתי , האיכר . זעמו של המלך לא ידע גבול . הוא ציווה על 100 הטובים שבחייליו , לעלות על 100 המהירים שבסוסיו , ולרדוף אחר הזוג הנמלט . "את האיכר אתלה בכיכר העיר , ואת ביתי אכלא בחדרה עד אשר תתרצה !" המרדף בעיצומו . מאחר והזוג 'שלנו' רוכבים על סוס אחד , מצטמצם הפער במהירות . הנסיכה , מחבקת את אהובה היושב לפניה , מביטה אחורה בדאגה , ורואה כיצד סוגרים עליהם חיילי המלך . "מה נעשה ?!" שאלה בחרדה . "הבאתי איתי את הכדורים שנתנה לנו האישה" השיב אהובה "שילחי יד לכיסי והוציאי אחד מהם !" שלחה הנסיכה את ידה אל כיסו של אהובה , פישפשה , ומבין השלושה , יצא הכדור הכחול . "זירקי את הכדור על הרודפים אחרינו ! מהר !" שאג . בזהירות , הפנתה את ידה אחורה , וזרקה את הכדור לעברם . כהרף עין , הפך הכדור לנהר גדול ורחב . ההפתעה לחיילי המלך הייתה גדולה . מעט מאד העזו לנסות לחצות את הנהר , ומהמעט שכן העזו , רק 10 חיילים וסוסים הצליחו להגיע אל הד השני ולהמשיך במרדף . הזוג 'שלנו' שאב עידוד רב מהדבר , ומיד החליטו להשתמש בכדור נוסף . שוב שלחה יד אל כיסו , והפעם יצא הכדור הירוק . זרקה אותו לעברדפים ששרדו . הכדור הפך ליער עבה וסבוך . בלבד שני רוכבים על שני סוסים , הלכו לאיבוד ביער כל השאר . בשמחה מהולה בדאגה רבה , פנו להשתמש בכדור האחרון . "זהו כלי הנשק האחרון שברשותינו" אמרו לעצמם "אם זה לא יעזור , גורלנו נחרץ" עם תפילה בלב ותקוות גדולות , שלפה הנסיכה את הכדור וזרקה אותו על שני הרודפים . הכדור השחור , הפך לחושך גדול וסמיך . בהיסתכלה אחורה , לא נראה היה , שהצליח מי מהחיילים לעקוף את מסך החושך . נרגעו .. לאחר שעות של רכיבה ללא כיוון ברור , ירד הערב , וגם רעב ועייפות תקפו אותם . "חייבים למצוא מקום לאכול לנוח בו הלילה" אמרו זה לזה "אבל ייתכן , שיצאה הודעה מהארמון , המציעה פרס לכל המביא ללכידתנו . ומאחר שאת , נסיכתי , מפורסמת בכל רחבי הארץ , מסוכן יהיה לבקש את עזרתו של כל אחד , שמא יזהה אותך במהרה , ותאבתו לפרס תביא אותו להלשין" החליטו לגשת לאחד הבתים המבודדים בכפר אליו הגיעו . נקשו בדלת . אין תשובה . נקשו שוב . שוב לא הייתה תשובה , אך הדלת , שלא הייתה נעולה , נפתחה מעט . דחף האיכר את הדלת והציץ פנימה . אור דלק בחדר , ולא נראה היה , שיש משהו בבית . אוכל היה על השולחן . "ניכנס , נאכל" אמר האיכר "אם יבוא בעל הבית , נסביר , נבקש רחמים - אולי יסכים" נכנסו , אכלו , ובעל הבית טרם שב . החליטו לגשת לחדר השינה לנוח . "נישן . ואם יבוא בעל הבית , נסביר , נבקש רחמים - אולי יסכים" הסכימו . באמצע הלילה , התעוררו למשמע צעדים בתוך הבית . "זה כנראה בעל הבית . בואי ניגש להציג את עצמנו ולבקש את רחמיו" אמר . "רגע אחד !" תפסה בידו "ואם זה לא בעל הבית ? ונה אם זה אחד מחייליו של אבי המלך שבכל זאת הצליח לעבור את כל המכשולים בדרך ?" לאחר שניות ארוכות של התלבטות , אמר לה אהובה "לא נוכל להשאר כלואים בחדר זה לנצח . אין ברירה , אלא להתמודד עם גורלנו" פנה האיכר אל דלת חדר השינה לצאת "חכי פה !" ציווה על הנסיכה . רגע !" שוב עצרה אותו אהובתו , אחזה אותו בידיו וקירבה אתו אלי לחיבוק ונשיקה . "זו עלולה להיות הנשיקה האחרונה שלנו" אמרה בדמעות . ניגש אהובה אל הדלת , ובחשש רב תוך כדי שהוא מביט על אהובתו ועל ידית הדלת לסרוגין , פתח את הדלת לאט לאט ו ... בבווווווםםםם !!!!!!! (כאן באה שאגה מפי המספר , אני בד"כ , שמקפיצה את כל מי שנשאר מרותק לסיפור במשך כל כך הרבה זמן .
כמו שציינתי בהתחלה , יש להנמיך את טון הדיבור כדי לגרום לילדים , הצטופף מסביב ולהיות בשקט . ותאמינו לי , התוצאה המתקבלת - בהלה אחת גדולה ומפתיעה ושאר תגובות 'מהנות' .
ושוב אני חוזר : 1 - אם עברתי על חוקי הפורום בעניין זכויות יוצרים ,
2- אם או בלי קשר ל-1 , אם משהו מזהה מה מקור הסיפור או , היכן ניתן למצו סיפור דומה , אשמח להפניה .
נהניתם ? ספרו לילדיכם ! לא נהיניתם
קראתי את הודעת המנהל . מאחר ואיני יודע מה מקורו של הסיפור (למרות שנראה לי שהוא בגדר 'עממי' ..) לכן , אם עברתי על כללי הפורום , אני מבקש