סיפור

יאיר*

New member
סיפור

הבית על הגבעה כאשר מחוגי השעון הראו 12 בלילה והצלצול האחרון נדם החלטתי ללכת לישון ניגשתי לחלון לסגור את התריסים הצריף שבו גרתי עמד בודד על ראש גבעה שהשקיפה על העמק אורות הקיבוצים הרחוקים נצצו ככוכבים קטנים ירח מלא האיר את פסגת החרמון המושלגת ורוח קרירה נשבה הגפתי את התריס הגחלים האח לחשו בקולות ניפוץ שקטים ריח אורנים עמד בחדר כביתי את האורות ורק אור הגחלים האיר את החדר באור אדמדם. כיסיתי את התוכי שלי והוא השמיע קולות מחאה שקטים וניסה לפתות אותי להוריד אתה כיסוי.לפתע נשמעה דפיקה בדלת לרגע התאבדתי מי זה יכול להיות בשעת לילה זו איו לי שכנים ואני גר כאן לבד. הורדתי את כפול הקנה שלי טענתי אותו ויצאתי מבעד לדלת האחורית כאשר עייני בולשות בחשכה עקפתי את הבית לכוון החזית, לאור הפנס שמעל לדלת עמדה נערה צעירה בלבוש דק מרעידה בקור הלילה חשד התגנב ללבי מה עושה נערה צעירה בלילה במקום בודד. סקרתי את הסביבה בחשד למלכודת בחשד למלכודת ואז שאלתי אותה מה אתה עושה כאן לשמע קולי נבהלה הנערה וירדה על ברכיה על תפחדי אמרתי קומי ניגשתי אליה כאשר אני עדין סוקר את הסביבה היא רעדה מקור הכנסתי אותה הביתה כאשר אני סוגר מיד את הדלת החום השפיע לטובה על הנערה היא הפסיקה לרעוד שאלתי אותה אם היא רעבה ונענית בהנהון ראש הבאתי לה צלחת עמוסה בסלט לחם וחלב הבאתי לה צלחת עמוסה בסלט לחם וחלב את הסלט אכלה מיד אבל את הלחם והחלב לקחה ויצאה מהבית הלכתי אחריה כאשר כפול הקנה בידי לאחר מס מטרים שמעתי קולות יבבה ואז ראיתי כלבה קטנה עם גורים זעירים אספתי את הגורים והכנסתי אותם הביתה סדרתי להם מקום בקור הלילה על יד האח הכלבה ליקקה את ידי כאילו להודות לי כאשר סבבתי לאחור הנערה כבר לא היתה בבית יצאתי החוצה והתחלתי לקרא לה אבל רק ההד ענה לי.חזרתי הביתה וחיכיתי לבוקר אשר החל להפציע.השמש זרחה מעל הקוצרים שבשדות הקיבוצים. סבבתי סביב הבית ירדתי למרגלות ההר לשאול אם מי שהוא ראה או מכיר את הנערה אך לא אף אחד לא ידע לאחר שנים ירדתי מההר ורצתי שוב בחברת כלב ספרו לי על מגדלת כלבים ניגשתי למקום ושאלתי את בעלת המקום על גור כלבים הסתכלה עלי ושאלה האם אני מכיר אותה אמרתי שלא אז היא ספרה לי שהיא הנערה מההר ושבאותו לילה הוריה רצו לזרוק את הכלבים מהבית והיא חיפשה מקום בשבילם וכך נתקלה בי.

למעלה