סיפור

s h o o s h a

New member
סיפור

קראתי בפורום אחר, אהבתי והבאתי לכאן. לנושא דליים בהודו היו שני דליים גדולים, אותם נשא משני צדי המוט מעל צווארו. באחד הדליים היה סדק, ובזמן שהדלי השני היה מושלם ותמיד נשא את כמות המים המלאה מהנחל עד לבית האדון, הגיע הדלי השני מלא רק בחציו. במשך שנתיים שלמות המשיך כך המצב מדי יום ביומו. נושא הדליים העביר רק כמות של דלי וחצי מים לבית האדון. כמובן, שהדלי המלא היה גאה בהישגיו, מושלם למטרה שלמענה נוצר. אך הדלי הסדוק הרגיש מבויש ואשם בחוסר מושלמותו, ואומלל בשל אי יכולתו לספק יותר מחצי הכמות שאותה נועד לספק. לאחר שנתיים של מה שנראה לדלי הסדוק ככישלון מר, הוא דיבר אל נושא הדליים : "אני בוש בעצמי, ואני רוצה להתנצל בפניך". "למה?" שאל נושא הדליים, "במה אתה מתבייש?" "הייתי מסוגל להעביר רק מחצית מכמות המים במשך השנתיים האחרונות, עקב הסדק שבצדי, שגרם למים לדלוף החוצה כל הדרך במעלה השביל עד לבית אדונך. בגלל חסרונותיי, עליך לעשות את כל העבודה הזו, ואתה לא מקבל תמורה מלאה למאמציך" ענה הדלי. נושא הדליים הצטער בשביל הדלי הזקן והסדוק, ובחמלה אמר: "בעודנו עושים את דרכנו בחזרה לבית האדון, אני רוצה שתשים לב לפרחים המקסימים הפורחים לצד השביל". ואכן, בעודם עולים במעלה הגבעה, שם לב הדלי הזקן והסדוק לשמש המחממת את פרחי הבר המקסימים הפורחים לצד השביל, וזה עודד אותו במעט. אך בסוף השביל הוא עדיין הרגיש רע עם עצמו שכן מחצית ממשאו שוב טפטף החוצה, ולכן הוא שוב התנצל בפני נושא הדליים. נושא הדליים אמר לדלי: "האם שמת לב לכך שהפרחים פורחים רק בשביל שבצד שלך ולא בצדו של הדלי השני? זה משום שתמיד ידעתי על הסדק והטפטוף שלך וניצלתי זאת. זרעתי זרעים של פרחים בצד שלך, וכל יום, בעודנו פוסעים בדרכנו חזרה מהנחל, אתה השקית אותם. במשך שנתיים יכולתי לקטוף את הפרחים הנפלאים הללו ולקשט איתם את ביתו של אדוני. אילו לא היית כפי שהיית, לא היה לו היופי הזה להתברך בו".

אלמרה

New member
שושה!! פגעת לי בול בפרחים!!

אוהב פרחים אני וככזה מעתה אשקוד יותר לא להיות פרפקציוניסט ואשתדל להיות אולי פחות יעיל ומדוייק... יותר ידידותי לסביבה... אכן מוסר השכל ותובנה, למדתי היום משהו... נר הלילה החופי...

אלמרה

New member
התאונה אכן קרתה בזכרון יעקב אבל!!

בסרטון רואים בבירור את מלון "כרמל" ואת משטח הרחיפה שליד הבית שלי, בנתניה בכלל... אפילו את נר הלילה החופי שלי רואים... ואת הצילום הזה - אני צילמתי... עובדה.

שושה תודה על הסיפור המקסים

ואת שרונה אני חושבת שצריכה להפיץ את הסיפור הזה בכל הפורומים כדי שכולם יוכלו להפנים את הדבר. תודה לשתיכן.

s h o o s h a

New member
לחיות את החיים

המסר הברור והחד מהסרטון, להבנתי, את קורותיו של קובי הוא אחד: לרצות לחיות!

שרונהה

New member
לא רק לרצות לחיות....

אלא גם לקבל את מה שיש באהבה... אוףףףף כמה כוחות צריך בשביל זה.....

האופי לא משתנה

משפט המפתח הוא: "מי שהיה אופטימי לפני האסון, יהיה אופטימי גם אחריו ומי שהיה זעפן, יהיה עוד יותר זעפן". וזוהי כל התורה כולה.

שרונהה

New member
"העוגה של אלוהים"... עוד סיפור

~ העוגה של אלוהים ~ לעיתים אנו תוהים: מה עשיתי שאני ראוי לכך? או "מדוע אלוהים עשה לי זאת" ? לפניכם סיפור נפלא: בת סיפרה לאמה כיצד כל דבר בחייה הולך לא טוב, חוסר הצלחה במבחן באלגברה, החבר עזב אותה, והחברה הכי טובה שלה, המשיכה הלאה. באותו זמן, האם היתה עסוקה בהכנת עוגה. האם שאלה את הבת האם תרצה לטעום, תוך כדי הכנת העוגה. "כן, בוודאי, אמא, אני אוהבת לטעום מן העוגות כשאת מכינה אותן" "הנה, קחי טעימה מן השמן לבישול", הבת, עיוותה את פניה ואמרה "יוק" אני לא אוהבת," "אז נסי לטעום מן הביצים הלא מבושלות" "או שאולי תרצי לטעום מן הקמח,, או הסודה ?" שוב עיוותה הבת את פניה. "כן" ענתה האם, "כל המרכיבים הללו נראים לא טעימים בפני עצמם, אך כאשר הם מצטרפים יחד בדרך הנכונה, הם יוצרים יחד עוגה טעימה מאד" אלוהים עובד באותה דרך. פעמים רבות אנו שואלים מדוע הוא מניח לנו התנסות בזמנים קשים. אבל, אלוהים יודע כי כאשר הוא מציב בפנינו את כל אותם מכשולים, הם יוצרים יחד תוצאה טובה. הם תמיד פועלים לטובה. עלינו רק להאמין בו. ולבסוף, התוצאה היא נהדרת. אלוהים אוהב אותך, הוא שולח לך פרחים בכל קייץ, ושמש זורחת בכל בוקר. בכל עת שאת רוצה לדבר, הוא שומע. הוא נמצא בכל מקום ביקום, והוא מעדיף את ליבך. החיים עשויים לא להיות החגיגה שאנו מצפים לה, אך כל עוד אנו כאן, עלינו לרקוד היטב. מתוך http://www.flowgo.com

שרונהה

New member
שוקולד אמרת? ממממממ../images/Emo99.gif

אין כמו השוקולדים של העידן המודרני.... ממממממממממממממממממממממ הם הכי טעימיםםםםםםםםםםםםםםםם

אלמרה

New member
חחחחח אחת אמרה לי שפחות מ80%

80 אחוזי קקאו!!!! פשוט לא עושים לה את זה... והיא לא גומרת... את השוקולד... אבל זה היה פע, הרבה לפני העידן הנוכחי...

אלמרה

New member
אז בכלל לא ידעתי ש...

ששוקולד עשוי מקקאו... חשבתי לתומי ששוקולד צומח על עצים...

שילה1

New member
חח אלמרה..גם אני בעד השוקולד

של ההיא,בתנאי שיהיה מריר ורצויות תוספות חינניות. היום יש "שוקולטייה"-אלה אנשים שלמדו ומכינים לבד..משו מהו!

אלמרה

New member
בסוף שבוע מותר להשתולל לא?

כלומר כפרה תאותי להתפשר גם על 60% קקאו? ואני חשבתי על שוקולד למריחה לבד לבד... משהו משהו גם... שיט - זמן האספקה שבעה ימים...

איזה רעיון אדיר

שוקלד חלב או שוקלד מריר שוקלד לבן. לא משנה איך ובאיזה טעם רק שוקלד והרבה .

שילה1

New member
בקניון לידי,יש "שוקלטייה" שעושה

ומוכר גם כאלה.. הרבה יותר זול! ואגב-מגיע באריזה יפה,ונמכר בכמויות רבות!

למעלה