סיפור

שָׂרָה

New member
סיפור

בנצרת עלית בשכונת וילות גר משה כהן שהחליט לשפץ את ביתו. עבדאללה שכנו החל בשיפוץ ביתו מיד אחריו. משה קנה ריצוף כחול עבדאללה קנה ריצוף כחול. משה קנה אסלה וורודה עבדאללה קנה אסלה וורודה . משה קנה אהילים מקש עבדאללה קנה אהילים מקש. משה קנה חלוקי נחל לכניסה, עבדאללה קנה חלוקי נחל לכניסה. לאחר כחודשיים משה יוצא ב 7 בבוקר להביא את העיתון מתיבת הדואר ורואה מעבר לגדר את עבדאללה. בוקר טוב עבדאללה! בוקר טוב משה! מה חדש? משה:" אני החלטתי שאני מוכר את הווילה ב 169000 $ עבדאללה :" גם אני מוכר את הווילה ב 210000$ ! משה מחייך ואומר לא יכול להיות הרי כשאני שיפצתי אתה העתקת את אותם דברים כלומר הבית של שנינו שווה לחלוטין איך זה שאתה חושב לקבל יותר ממני ומבקש 210000$! ? עונה לו עבדאללה : "לווילה שלך יש שכן ערבי ולווילה שלי אין! "

והסיפור הזה מרמז על גזענות, או

סתם הומור שחור?
אשמח אם תגיבי..

בדיחה לא מוצלחת אפשר לאמר

כי היא שכחה לציין כמה מרוויח אותו שה לעומת עבדאללה, ואיזה יחס מועדף מקבל אותו משה במדינת הגזענים לעומת עבדאללה, שלא לדבר על איך שהחברה מסתכלת על אותו משה לעומת עבדאללה, אבל את כל זה היא אמרה במשפט אחד "לך יש שכן ערבי", ומי מסתכל על זה ככה? אם לא החברה הישראלית הגזענית?

שָׂרָה

New member
מפחדים משכנים ערבים

לפעמים ערבים הציקו לשכנים היהודים, מה אתם מתפלאים? בכל אופן נראה לי שעבדאללה הוא שכן טוב. מה שהייתי עושה במקום היהודי שהייתי נותנת לעבדאללה למכור את הבית שלו קודם, ואז כאשר יהודי היה קונה את הבית, הייתי מוכרת את הבית במחיר כפול שכבר המצב של 'שכן ערבי' כבר לא קיים יותר
בכל אופן זה היה סתם בדיחה ולא שום רמז גזעני.

זאת לא הסיבה שגורמת לתסכול מתמשך ?

במיוחד באזורי היו"ש , שם מתגוררים בוילות מרשימות , עם מספר דונמים מפותחים של גינות , עם ביוב זורם מתחת לפני השטח , מערכת השקיה ומים מהחדישיםביותר , מערכת חשמל המגיעה עד לבתים של כל דייר ודייר . ממול , יושבים דיירים ממגזר שונה , המגיעים לביתם כשרגליהם מתבוססות בצואה ושאר מיני ירקות מפני שאלה זורמים ברחוב ובכניסה לבית , מערכת החשמל היחידה שיש שם זה "מדורה בסלון" לחימום , שלא לדבר על מערכת כבישים סדירה . שלא לדבר על מערכת חינוך (גם אצלינו היא גרועה שם אין על מה לדבר ) שנים התלמידים כמעט ולא מגיעים למערכת החינוך (למעשה מאז 1987 הם ברובם לא הכירו את בתי הספר ) . האם לשם כך רצינו באזורים הללו ? האם לשם כך רצינו אותם כתושבי ישראל ? כן עבדאללה נהיה חכם לצערי או לשמחתי , הוא מבין יפה מאוד שיקבל יותר, כל שעליו לעשות הוא להמתין אנחנו הורסים את חיינו בידינו . ההסתאבות , האלימות והרצון להשאירם בקירבינו מחלחלים אט אט וגורמים לנו רק נזקים עם הזמן . הנזקים מעבר למצב המדיני מחלחלים לכל רבדי הקשת והמעמדות במיוחד לאלה מהמעמד הנמוך והבינוני , אלה סובלים כבר שנים ממצב בלתי נסבל של עוני, מערכת חינוך לקויה , משאבים ההולכים למקומות לא ראויים ועוד... אגב , מה שהיה בעמונה (האלימות , התוקפנות , היציאה למלחמה בחיילים ושוטרים האין אלה סממנים של הכאוס של ישיבתינו באזורים הגובלים בהתיישבויות של הערבים של אותו עבדאללה ?)

מעבר לכך ראיתי את השוואה שלך להיטלר

של מנהיגי העם . כדברייך "עברנו את נבוכדנצר , את האינקויזיציה , נעבור גם את הממשלה .... " מסתבר שזאת דרכך וזאת צורת החשיבה שלך לכל מי ששונה ואינו חושב כמוך . "החושך" שבראייה שכזאת מפחידה אותי יותר מהאוייבים , את אמורה היית להיות "מבית" : " אלוהים שמור אותי מאוהביי משונאי אשמר בעצמי " כך כתוב !!!

מהפנינים לבית שרה !!!!!!!! ../images/Emo7.gif; ;

" עברנו את פרעה, עברנו את נבוכדנצר, עברנו את טיטוס, עברנו את האינקוויזיציה, עברנו את הנאצים, וגם נעבור את שרון\אולמרט " " ולגבי ההשוואה עם נאצים, איך אפשר לא להשוות? 'הם' באים בהמוניהם עם מדים שחורים כמו של חיילי אס אס, רוכבים על סוסים, מנופפים באלות, מבט רצח בעיניים... אתה יודע מה, המאבק בעמונה הזכיר לי מלחמת יהודים מול רומאים, וזה עוד פחות גרוע מאשר מרד גטו וורשה. " "נכון, רומאים טבחו והרגו, נכון, נאצים טבחו והרגו, אבל בכל זאת כל התמונות המחרידות האלו מעוררות אסוציאציה לא מחמיאה." לגבי מרום מושבי מגוש דן , אזי גבירתי המתגוררת בארה"ב , אני שלא כמוך לא רק אומר אני "מקיים" אני תושב יהודה ושומרון , מתגורר במקום כבר שנים לא מעטות למען האמת 17 שנים . עברתי את תהליך השינוי בדיוק בגלל אנשים קיצוניים שכמותך !!!! מקווה שהשפיות תחזור מהר לפני שיהיה מאוחר . הימין הקיצוני כמו הליכוד שבעבר היה הבית שלי , דאגו תמיד להרוס לחבל ולהביא חורבן בית , זה היה נכון בעבר הרחוק של העם שלנו וזה נכון בעבר הקרוב (נפילת ממשלות הימין/מרכז ומשם ההמשך ידוע ) , כך הדבר גם כיום עם נסיונות ההפיכה מבית והמצב אליו נקלענו בעקבות אנשים כמוך . אני בז להשוואות שלך , להאשים ממשלות ויהודים בישראל בנאציזם , כמו בהשוואת עמונה למחנה אושוויץ סילחי לי את צריכה יותר מאשר כדור הרגעה !!!!!!!

אנ יכותב שלום וצהריים טובים

לצערי קראתי את דבריה של הכותבת תחת השם שרה , דבריה מעוררי כעס ויש להוקיעם בכל דרך . הביטויים בהם היא משתמשת ובהם היא משווה את חיילי צה"ל כמו השוטרים מביאים אותי למחשבה , האם אין צור להפעיל את האפשרות לא לאפשר לכותבים להעלות על הכתב כל שעל ליבם . יש גבול לחוצפה , יש גבול לאטימות , להשוות את התקריות בעמונה למחנה ההשמדה "אושוויץ" !!!!! זאת עבריה שבמדינות אחרות היינו אנו היהודים מבקשים להעמידם לדין את אלה הטוענים כך !!!! האם ראש ממשלת ישראל "ממשיך דרכו של היטלר " ח"ו ? כך משתמע מדבריה הנלוזים . ראוי שאת האפשרות למחוק/להגביל תיישם ידידי במיוחד במקרים שכאלה .

שָׂרָה

New member
אדוני, אתה זה שצריך להרגע

מה אתה כל כך נבהל ומתעצבן מדעות שונות משלך? מי שהשווה את עמונה לאושוויץ זה היה אתה. להשוות את התקריות בעמונה למחנה ההשמדה "אושוויץ" !!!!! האם שכחת לקחת את המינון הבא של התרופת הרגעה? אני לא כל כך בטוחה אם היית חושב אחרת אילו היית שם בעמונה מקבל מכות רצח... לא משנה איפה יהודי גר על פני הכדור הארץ, איכפת לו מאד ממה שקורה במדינת ישראל שאמורה לייצג את העם היהודי. וזה מאד מפריע לי שזורקים יהודים לעזעזאל. ובעצם.. אני כבר מאמינה לפלשתינאים שחיילי צה"ל מתעללים בהם. אם חיילי צה"ל מסוגלים כך להתנהג ליהודים, מי יודע מה הם עושים לפלשתינאים. לא מאמינה שהפלשתינאים הם 100% רעים. אני בטוחה שחלק גדול מהטרור זה גם בגלל היחס של ממשלת ישראל לערבים.

את גם קוראת את מה שאת כותבת ????

או שאת כותבת וממשיכה קדימה ? ולגבי ההשוואה עם נאצים, איך אפשר לא להשוות? 'הם' באים בהמוניהם עם מדים שחורים כמו של חיילי אס אס, רוכבים על סוסים, מנופפים באלות, מבט רצח בעיניים... אתה יודע מה, המאבק בעמונה הזכיר לי מלחמת יהודים מול רומאים, וזה עוד פחות גרוע מאשר מרד גטו וורשה. נכון, רומאים טבחו והרגו, נכון, נאצים טבחו והרגו, אבל בכל זאת כל התמונות המחרידות האלו מעוררות אסוציאציה לא מחמיאה. אלה המילים שלך !!!!!!!!!!!!!!!!!!

שוב כדי שתשנני טוב טוב את דברייך !!

ולגבי ההשוואה עם נאצים, איך אפשר לא להשוות? 'הם' באים בהמוניהם עם מדים שחורים כמו של חיילי אס אס, רוכבים על סוסים, מנופפים באלות, מבט רצח בעיניים... אתה יודע מה, המאבק בעמונה הזכיר לי מלחמת יהודים מול רומאים, וזה עוד פחות גרוע מאשר מרד גטו וורשה. נכון, רומאים טבחו והרגו, נכון, נאצים טבחו והרגו, אבל בכל זאת כל התמונות המחרידות האלו מעוררות אסוציאציה לא מחמיאה. המילים האלה הם שלך הגב' שרה מארה"ב !!!!!

שָׂרָה

New member
אם אתה לא רוצה שישוו אותם עם הנאצים

שיתנהגו כמו שחיילים יהודים אמורים להתנהג.

למעלה