סיפו חיים עם סוף רע... עזרה

hopahola

New member
סיפו חיים עם סוף רע... עזרה

היי חברה,
אני בן 26 והקשר הראשון שהיה לי התחיל לפני שלוש שנים, ונמשך שנתיים.
שנה מהיום אני לבד, מרגיש ממש לבד, בתקופה ההיא של שנתיים הבחורה היתה לי כל עולמי ולא טרחתי לעשות חברים. ולכן היום אני לבד בלי אף חבר שירים טלפון וןיתקשר ויגיד לי בוא נצא לאן שהוא, ואפילו אני מפנטז על חו"ל כבר הרבה זמן ולא מישהו לצאת איתו.
זאת עוד לא הבעיה הרצינית, בעניין היותר רציני שאני אהבתי אותה והערצתי אותה, ובאיזשהו שלב הקשר נכנס להרבה בעיות, ולעניין מי שולט ומי אומר ומי עושה וכו', בשלב הזה הרגשתי מאוד רע עם עצמי והזדמן שדיברתי עם בחורה אחרת (שלא הכרתי לפני) וסתם רציתי להכיר אותה והיה קצת דיבור מעבר והרגשתי שהדיבור עם הבחורה החדשה היה יותר טוב יותר מעים ושהיא מבינה אותי יותר טוב, הדיבור הזה באינטרנט נמשך כמה ימים בודדים. ואז נכנסתי למצב שממש התחרטתי על מה שעשיתי וסבלתי כמה ימים ממה שעשיתי עד שאמרתי לאקסית שלי מה עשיתי, ואז היא לא קיבלה את זה ולא הבינה את זה, היא לא הבינה שהייתי צריך מישהו לדבר איתו כשהיא לא שם בשבילי, ואז היא ניתקה את הקשר, חזרנו אחרי חודש שהחזיקו לכמה ימים נוספים וזהו, נתק...
היום אני ברגשתו אשם על מה שעשיתי, מרגיש זבל, ומרגיש שלא מגיע לי כלום.
משהו שעוד יותר סיבך את העניינים הוא ששלחתי את החבר הכי טוב שלי בשביל שידבר איתה וינסה לגשר, ולא הצליח, ואז אחרי חצי שנה הוא ניגש אלי ואומר לי שהוא הולך להתארס איתה, ברגע הזה בכיתי לו מול העיניים וחיבקתי אותו ואמרתי לו בהצלחה והלכתי. חברה אני לא יודע אבל אולי הייתי צריך להרוג אותו במקום.
עוד סיבוך קטן לסיפור, הם הולכים להיות שכנים שלי!!!

אני מרגיש בוגד, נבגד, אשם, מסכן, מרגיש שאני לא יכול לבטוח באף אחד, אף אחת, מרגיש שאף אחד לא מבין אותי, ותאמינו לי אין רגש שלא הרגשתי בשנה הזאת.
השנה האחרונה היתה שנה שקשה לתאר אותה, פוטרתי מהעבודה, חודשיים אחרי הפרידה הכואבת, ופוטרתי בגלל שנעדרתי מהעבודה, אח"כ שלושה חודשים ישבתי בבית מחפש עבודה ועד שהתקבלתי הייתי שם חודשיים ושוב פוטרתי בגלל שלא הייתי עצבני ולא סבלתי את המנהל, ומאז אני בבית, מה שאומר שאני חצי שנה בבית מחפש עבודה.
קשה לי לתאר לכם מה אני מרגיש, ואיך כל הלימודים הקשים והתואר שעשיתי אולי לזבל.

לא יודע מה עוד לספר לכם, אבל חברה זה לא סרט זה סיפור אמיתי שהיה לי.
מרגיש בודד ואפילו שקלתי לתלות את עצמי, כי באמת אין מישהו מבין אותי שעדיין חי, ומי שהבינה אותי כבר לא בחיים שלי, והמשפחה לא מצליחה להבין מה עובר עלי, ומנסה להיות לצידי למרות שהם לא מבינים אותי.
אני בוכה מילל ועוברים עלי לילות לבנים רק בלחשוב ולהיזכר במה שקרה ואיך, ועל המחשבות שאם לא הייתי צריך לעשות את הטעות האיומה הזאת, איפה הייתי היום ומה היה קורה!!!

אני לא יודע איך החיים שלי הולכים להיראות אבל עד כה רק כשלונות.

בבקשה שתפו אותי ועזרו לי לצאת מזה!!!

נתחיל מזה

שאף בחורה, טובה ככל שתהיה, לא שווה את החיים שלך.
ורגשות האשם שלך מצביעות על אדם רגיש, אבל הקשר בינך לבין הבחורה ההיא עלה על שרטון עוד לפני שדיברת באינטרנט עם הבחורה האחרת, ורק דיברת איתה, אז למה אתה מרגיש כל-כך אשם? יותר מזה, אם הרגשת צורך לדבר על ענייני הלב עם מישהי אחרת, אזי הבחורה ההיא (הראשונה) לא הייתה טובה לך.
וכן, ממש לא טובה לך, כי הקשר בינכם היה תלותי, ולכן גם נכנסו משחקי אגו ומשחקי כוחות, ועדיף לך שאתם בנפרד.
ממליצה לך במקום לשבת לבד בבית ולרחם על עצמך ועל חייך הקשים, תצא לבלות. אפילו אם אתה לא רוצה לך לבד או עם אח שלך לאיזה בר, תכיר אנשים, תכיר בחורות ותמשיך עם החיים שלך.
וממליצה לך ללכת לדבר עם איש מקצוע. אני יודעת שיש הרבה בחינם (דרך קופח). לדבר עם מישהו על התקופה הקשה שלך, על הרגשות, על החבר ועל העבודה יתן לך כח להמשיך לחיות ולעבור באומץ את התקופה הקשה הזאת!

אל תשבר. תקופות רעות מחשלות אותנו הלאה לחיים, ותראה שהכל עוד יסתדר גם מבחינת חברה וגם מבחינת עבודה. אל תתייאש, אלא תאמין, אל תשבר, אלא תקווה.

כי אף אחד מאיתנו לא יודע מה יקרה מחר, ומחר הכל יכול להשתנות. לטובה. תאמץ אל ליבך את המנטרה הזאת ותגיד אותה כמה פעמים ביום, אפילו אם אתה חושב אחרת, והשינוי יבוא....

EdisonGirl

New member

EdisonGirl

New member
אתה מניח לעצמך לחיות בעבר

העבר מת, ולכן כך אתה עצמך מרגיש.

אף אחת לא תרצה לבנות משהו עם שבר כלי. במקום להתעסק בלחפש אנשים להיות איתם, או ברחמים עצמיים על מר גורלך (ואני מודה! באמת שכמעט לא פספסת כלום
), תתרכז בבניה של עצמך, שיהיה לך מה להציע לזו שתהיה שווה אותך.

בהצלחה

נועה011

New member
קח את עצמך בידיים ותמשיך הלאה

הכי קל זה ליפול ולהיות במצב רוח רע. יש תקופות פחות טובות אבל עוברים את זה וממשיכים. אתה צריך להיות אופטימי.

תוציא לך מהראש שבגדת בחברה שלך, אם זה היה רק דיבורים במשך כמה ימים, זה כלום. כנראה שחברה שלך חיפשה תירוץ להיפרד ממך וככה יצא שאתה כאילו היית אשם בפרידה. במיוחד שאתה אומר שאחרי חצי שנה היא התארסה עם חבר שלך.

לגבי עבודה, תחפש ותחפש ותמשיך לחפש. אני גם למדתי מקצוע שקשה למצוא בו עבודה וישבתי כמה חודשים בבית וזה שיגע אותי, אבל ברגע שתתחיל לעבוד - תעבוד גם על עצמך - תרגע, תשתדל להתחבר עם האנשים שם (גם אם זה לא יהיה חברות מעבר לשעות העבודה, לפחות תעביר את היום בכיף), ותשמור על קשר טוב עם הבוס. תיקח את זה כצבירת ניסיון להמשך. תמיד עבודות ראשונות הן "פחות נחשקות" והשכר בהתאם, אבל מה לעשות, מתחילים מלמטה ועולים.

לגבי המשפחה שלך - המשפחה שלי זה הטיפול הפסיכולוגי שלי. אני מדברת איתם הרבה וזה מאוד מאוד מקל. אם המשפחה שלך מנסה להיות איתך, פשוט תשתף. אתה לא צריך לפתוח את זה באמצע ארוחה משפחתית, אבל תתחיל לדבר עם אחד ההורים או אחד האחים שלך, תהיה בטוח שעצם הדיבור, "לפרוק את התסכול" - ירגיע אותך קצת.

ולגבי "הכל שחור", "רק כשלונות" - זה תקופה וזה יעבור, תוציא לך את זה מהראש. זה אולי ככה היום, אבל תזכור שמחר הוא יום חדש.

hopahola

New member
תודה לכל המגיבים.....המשך

תודה רבה לכולם,

אני מבין שכולם מדברים על אותה נקודה, שאני צריך לעבור את זה ושאני צריך להמשיך הלאה לחיים יותר זוהרים ויותר יפים ויותר אופטימיים.
האמת שניסיתי ואני לא מצליח.
כואב לי שאני לבד! שאני לא מצליח להעביר לילה יפה עם חבר או חברה...
כואב שאני רואה אנשים שיוצאים ען החברים שלהם לחו"ל ורק אחרי שהם בחו"ל אני מבין שהם יצאו לטיול למרות שדירבנו וחשבנו לאן נסע ביחד.
כואב לראות שכל יום מישהו מפרסם בפייסבוק שהוא מתארס/מתחתן/בטיול עם החברים וכו'.

אני לא חי את זה.
כל מה שאני עושה שאני הולך לבית קפה ובודד,
שאני משחק משחקי מחשב ושוב בודד,
או קורא ספר ועדיין בודד,
או שאני בבית לבד ובודד.

קשה לי כל הקטע הזה עם הבדידות. וזה רק גורם לי להיות חלש ועוד יותר חלש,
אני לא יודע מתי תהיה מישהי או מתי יהיו לי חברים חדשים שאיתם אצא, אבלה או סתם לעשות על האש.
פשוט לא יודע איך אני אצא מזה וזה ממש מחרפן אותי.
אני חולם שחבר יתקשר אלי ויגיד לי בוא נצא לטיול או סתם בוא נבלה!!

אולי יש לי משהו שמרחיק אנשים ממני, או שאני פשוט חסר מזל, אבל אני בחור שאנשים מתחברים אלי ממש מהר, אבל לא ממשיכים, לא מבין למה!!!
כמה שניסיתי לצאת מזה אני עדיין תקוע איפה שאני, אפילו אחרי שנה שלמה!

לפי איך שאתה כותב...

אתה מרחם על עצמך ועל החיים שלך וחושב שאתה לבד ובודד בעולם הזה.

המלצתי אליך לך לדבר עם איש מקצוע דחוף!!!!

בעידודו ובהכוונתו הוא יעזור לך להתחיל לחיות את החיים, ולא לחכות שהחיים יבואו אליך. ליזום קשרים, להתקשר לאנשים ולא לחכות שיתקשרו אליך.

לשבת כל היום בבית ולבכות על מר גורלך לא יביא אותך לשינוי המתבקש.

אם אתה באמת רוצה לצאת מהמצב שבו אתה נמצא, לך לדבר עם פסיכולוג, או אפילו עם ההורים שלך

move on

כמו שכולם אומרים לך פה.
יאללה להתקדם.
תעבור דירה ושכח מהפרק הזה בחיים.
העולם מלא הזדמנויות רק להושיט את היד ולקטוף...

spaysi8

New member
אחי..

שמע, אני מסכימה שמה שאתה מתאר פה זה על הפנים ברמות אחרות..
באמת סיטואציה מחורבנת.

אבל,
שים לב שאתה הבאת את עצמך לאיפה שאתה היום.
עכשיו, אפשר להמשיך לרחם על עצמך, וזה סבבה והכל, אבל מרחמים לא תצא אהבה חדשה ולא יצאו חברים חדשים..

מה שכן אפשר, זה לצאת..
לך למסיבות/פאבים,
תכיר חבר'ה פה ובפורומים אחרים,
תכנס לקבוצות בפייסבוק (יש למשל קבוצה של "יוצאים היום?" ואנשים מחפשים חבר'ה רנדומליים לצאת איתם לבילוי),
יש גם אתרי הכרויות או קבוצות בפייסבוק או אפילו פה..
הכל אפשרי, אבל קודם כל צא מהבית ותתחיל לעשות משהו עם עצמך בשביל להתקדם ולהמשיך הלאה.

אגב,
לגבי איך שהגבת עם החבר-
ראוי לשבח, באמת.
נכון שהוא עשה דבר בלתי נסלח, אבל להיות בוגר וחזק כמוך זה נהדר ויפה ואני אישית בחיים לא הייתי מצליחה לעשות זאת.

hopahola

New member
תגובה למה שנאמר

היי,
תודה על התגובה,
לגבי החבר שעשה דבר בלתי נסלח והתגובה שהיתה לי, אני מתחרט על התגובה והייתי צריך לעשות משהו אחר, אולי זה הרבה נותן תחושה של סיפוק, וכל הזמן חושב שאם אני נתקל בו מה הייתי עושה!.

לגבי המשפט הזה: "שים לב שאתה הבאת את עצמך לאיפה שאתה היום." !! ממממממממממ איך להגיד את זה, חשבתי שהאקסית תבין שהיא לא מספיק טובה והיא צריכה להשתנות, דבר שני שלא היה לי ברירה והייתי צריך מישהו שיבין אותי שלא מכיר את שנינו וייתן את דעתו בזה שלא הרגשתי מספיק "גבר" איתה, ולא הרגשתי חופשי בשום צורה, ולא הרגשתי מסופק!, אז יצא שכן דיברתי עם מישהי אחרת בצ'אט ואפילו לא נפגשנו, והיא הבינה אותי יותר.
בנוסף אני זה שהלך והסברתי לה מה קרה וציפיתי שהיא תהיה חכמה (היא סטונדנטית אז הרמה הקוניטיבית אמורה להיות גבוהה) ותבין שהיא לא מספיק עושה בשביל הקשר ושאני לא מרגיש טוב איתה.
אז יצא שאני המפגר בחבורה, ואני האשם למרות שהיא הוציא וידוי אחרי שנפרדנו ואמרה ששובעיים לפני מה שעשיתי היא החליטה שאנחנו לא צריכים להמשיך את הקשר כי היא חושבת שאני רוצה לשלוט והיא לא יכולה לזה, אבל נשארה (לדבריה) כי היא לא רצתה לפגוע בי, והיא הבטיחה להיות אשתי, אבל אחרי מה שעשיתי היא החליטה שלא.
בקשר שלנו שנמשך ב-3 שנים נפרדנו וחזרנו 5 פעמים (פעמיים אני יזמתי), אז אני חושב שהקשר לא היה מספיק חזק ואנחנו לא מתאימים, אבל....
הדבר הראשון שמעצבן אותי הוא שהאהבה לא ניצחה במקרה זה, למרות שבאמת אהבתי אותה!
שנית, שבסופו של דבר היא התארסה עם החבר הכי טוב שלי, ומה גם היא הולכת להיות השכנה שלי, כאשר אני והחבר הזה גם כן קרובי משפחה רחוקים, ויש אנשים בסביבתנו שיודעים שהיינו בקשר זוגי, אני לא מבין איזה לב קשה יכול לעזות זאת!!!!!!!
וגם כן הזכרונות שהיא השאירה אצלי, סתם לדוגמא היא אהבה פאזל, אז רק הלילה במקרה ביקרתי מישהו, ותלוי אצלו על הקיר פאזל שאחותו עשתה, וזה הזכיר לי מתנה שקניתי לאקסית ביום הולדתה האחרון של הקשר, וגם הרבה זכרונות של מוסיקה וכו'.

אני לא יודע איך לשכוח אותה וגם את הנבלה (החבר לשעבר) כאשר כל יום ובכל פינה אני יכול להיתקל בהם!.
אני לא יודע איך להסביר את מה שהיה לי לחברה/ארוסה/אישה הבאה שלי.
אני לא יודע איך לחיות אחרי הדבר הזה....

אני בר לא יודע במה אני אשם ובמה לא, ועד היום אני לא מצליח לעכל את מה שהחבר הדביל הזה עשה, וממשיך להתחרט למה לא הרגתי אותו במקום כשהודיע לי על המחשבות שלו. ואיך בכלל אני אמור להתנהג בחברתו וכשאני רואה אותם במכולת/בית חולים וכו' ואיך להתנהג מול החברים המשותפים כאשר חלק מהם חושב שאני המסכן בסיפור הזה, כי הייתי בקשר עם מישהי מעולה שכולם יודעים שהיתה בקשר איתי, ואז נפרדנו (אני בגדתי!!) והחבר הכי טוב שלי לקח אותה (ושוב למרות שכולם יודעים שהיתה בקשר איתי), ואם היא לא היתה מספיק טובה אז הוא לא היה עושה זאת, ומה עוד שאני שבור לב ועד היום בלי קשר!!
בקיצר בלאגן

למעלה