סיקור הופעת הבכורה - 23.10.08
סיקור ההופעה כמעט חודשיים אחרי האופוריה הגדולה של ה 23.10 החלטתי לכתוב סיקור קטן בשביל כל מי שלא היה בהופעה או סתם רוצה להיזכר: בזמן שכל הבזקי הפלאשים של המצלמות העסוקות מתמקדים בסלבס (דוגמאת - עדי אשכנזי, ערן צור, ריקי גל, שי גבסו, שירה גפן, דנה ברגר) אני מחפש את השולחן שלי ושל אבא שלי, טרוד במחשבות... "זו פעם ראשונה שאני אשמע אותה שרה בהופעה,ואם היא לא טובה בהופעות כמו בדיסקים? ואולי היא תשעמם את הקהל?" אחרי שעה של המתנה בערך, האורות מתעממים, ו 5 נגנים עולים על הבמה ואיתם עולה איזו אישה חביבה שנראית די לחוצה. היא לוקחת את הגיטרה ופותחת בשיר "כשזה עמוק" בעיבוד שונה מבדרך כלל, ועוברת לשאר ההופעה שאת סדרה אני לא זוכר בעל פה אבל יכול להגיד שאלו השירים שהיו (אולי שכחתי כמה): "מעיין", "זן נדיר", "השקט", "עד סוף אפריל", "לחיות", "מה הפרח", "קורים דברים", "ארץ קטנה עם שפם", "פשוט כל כך", "שיר בכיף", "החיים בורוד", "אנטרטיקה", "תנינענק", "ימי הפרח והאהבה", "קשה לה", "התעשייה האבירית", "קשר הירח", "הטבעת נפלה", "ארץ קדושה", "חזקה מהרוח", "אין לי ארץ אחרת", וסיימה בשיר "אי שם בלב". (אולי היה ואולי דמיינתי שהיה גם את השיר "את יפה") קצת על כל שיר: "כשזה עמוק" - פתיחה מדהימה לערב, לא יודע אם זה היה רעיון של קורין, כל הלהקה, של אלי או כל אחד אחר אבל זה היה מפתיע, שיר שבדרך כלל הייתי מאמין שיהיה בסוף ההופעה פותח את ההופעה, מתחיל בסולו הגיטרה הקטנטן והעמוק של השיר, עם אפקט נעים, מחכה להופעה הבאה שאזכה להיות בה ואקווה שהשיר הזה יפתח גם את ההופעה הבאה. "ארץ קטנה עם שפם" - עיבוד שונה מהרגיל, הוא היה יחסית בהתחלה על פי זכרוני ואפילו זכיתי לשמור במצלמה שלי וידאו שלו מההופעה. נגיעות של סגנון רגאיי פה ושם, ללא כל ספק גרם לי לחייך. "מעיין" - שיר שאני אוהב במיוחד, אבל לא זוכר איך היה בהופעה עכשיו - חודשיים אחרי. " זן נדיר" - התחיל שקט, כמו בגירסא של יהודית רביץ לשיר מתוך הדיסק "חברים שרים קורין" ביצוע שתמיד אני אהנה לשמוע, בין אם יהודית מבצעת אותו ובין אם קורין. "החיים בורוד" - שיר מדהים, אחד מהגדולים של קורין בכל הזמנים לדעתי, לאורך כל השיר נהנתי אבל כשהגיע הפזמון בצרפתית נמסתי ממנה. "פשוט כל כך" - פשוט אותו העיבוד של האלבום, כמו שאר השירים הלקוחים מהאלבום הזה. "עד סוף אפריל" - הלהיט הגדול מתוך האלבום החדש, אולי בין הטובים מתוך ההופעה הזאת והאלבום. "השקט" - הצחוק. או אם נדייק - הצחקוק. כל פעם מחדש, מעלה לי חיוך ענק על הפנים עם מחשבה אחת בראש "איזו חמודה "קורין!!".
בהופעה היה נשמע אפילו יותר טוב מבאלבום לדעתי. "לחיות" - טעות קטנה של המתופף בהתחלה, חוץ מזה היה מדהים, גם את השיר הזה צילמתי בוידאו. "מה הפרח" - "יונתן זכה לשיר באלבום החדש ולכבוד עומר יש הופעה ביומולדת שלו" מסבירה קורין ומתחילה את השיר המתוק הזה, לא שיא הערב אבל תמיד כיף לשמוע את השיר הזה. "תנינענק" - שיר נוסף שצילמתי במצלמה אבל הפעם על מנת לשמח את ידידתי היקרה שירי שמתלהבת מהשיר הזה כל פעם מחדש - אפשר להבין אותה. בהופעה אחרי שקורין הסבירה לי באופן לא כל כך פרטי כמה שהשיר הזה מוצלח התחלתי לגלות את האהבה שלי כלפיו יותר ויותר. "ארץ קדושה" - בעודי בוחן בקפידה את אצבעותיה המרכיבות את האקורדים של השיר, הייתי מחוייך כמעט יותר מאשר בכל שאר ההופעה - אחרי הכל אחד השירים האהובים עליי ביותר של קורין. ללא כל ספק בשיר הזה כולם התעוררו! "קורים דברים" - האמת שכלפי השיר הזה יש לי טענה אחת שלדעתי היא קריטית, כמה שחיכיתי לחלק של "מאזינה לטוקטה...", והנה הוא מגיע אבל משום מה בקושי שמעו את התפקיד של כלי הקשת שניגן הקלידן של קורין, החלק החזק ביותר בשיר היה חלש (מבחינת ווליום כמובן
) דבר שדי איכזב אותי. חוץ מזה - אין טענות
"אנטרטיקה" - מדהים באלבום ומדהים בהופעה, היה לי חסר משהו בביצוע בהופעה, ציפיתי לקצת יותר מהשיר הזה. "ימי הפרח והאהבה" - במקרה יצאו לי כל השירים שיש לי טענות לגביהם בבת אחת - השיר היה מדהים כרגיל אבל... תמיד כשאני שומע את קורין מופיעה עם השיר הזה (גם בהופעות ישנות היא שרה את זה באותו האופן) - חסר לי הלחן הרגיל בבית האחרון ("איפה את היום אלוהים יודע..."), לכן אני מעדיף את הביצוע שבאלבום. "קשה לה" - השיר האחרון שהצלחתי לצלם בהופעה, שיר מדהים - בין המובחרים מהאלבום החדש, סולו הפסנתר שקיים באלבום היה גם בהופעה, מה שגרם לי לסיים את השיר עם הרגשה מרוצה (רואים? אני יודע גם להחמיא
) "התעשייה האבירית" - בימים של ההופעה זה היה השיר שהכי התחברתי אליו, לעבוד קשה, להתאמץ, להשקיע את כולך - להאמין שאתה מצליח ואז אתה מבין שהכל היה לחינם, שלא יוצא או ייצא מזה כלום, העיבוד היה יפיפה, לאורך כל השיר קורין ניגנה על החשמלית שלה כמעט לבד אם אני לא טועה, בסוף השיר נכנסו כל הלהקה בכניסה מצמררת, צלילים, תפקידים ואופי נגינה קצת טרגי הייתי אומר, אבל לטובה! השיר עבר בצורה הנכונה והאמיתית ביותר. "קשר הירח" - איזה שיר מושלם, הא?? לא התלהבתי ממנו בהופעה למרות הכל... הוא היה שונה ומיוחד אבל אולי זה הסוף ה"ציני" שהיה עם המעבר לסגנון מזרחי במקצת, אולי זה מה שהרס לי את השיר המתוק, העצוב, שיר הגעגועים המדהים הזה. עדיין - היה יפה גם בהופעה. "הטבעת נפלה" - בזמן שהטבעת נפלה הרגשתי את אבא שלי מאושר, אחרי 20 שנה מהפעם האחרונה (והראשונה) ששמע את השיר בהופעה - הוא שומע שוב, שיר נפלא, אין לי מילים כל כך, אחד השירים הטובים של קורין לדעתי. "חזקה מהרוח" - שיר חזק
שמחתי לשמוע אותו בהופעה לראשונה מקורין, תגידו מה שתגידו - אני מעדיף את הביצוע של קורין לשיר הזה מאשר את המקורי! "אין לי ארץ אחרת" - אין מילים שיתארו את ההרגשה שלי בזמן השיר הזה. רק בשנה האחרונה גיליתי כמה שהוא מדהים מבחינת המילים, הלחן והביצוע. כל בנאדם יכול לבצע אותו אבל אף בנאדם לא יבצע כמו הביצוע של קורין. לא גירסאת "שיר הילדים" של גלי עטרי ולא גירסאת "השאנטי" המעניינת של אורליקה. הן לא מעבירות בי צמרמורת, לא מרגשות אותי (טוב... אולי אורליקה קצת), אבל את אפקט הקורין שקיים בשיר הזה אין ולא יהיה לאף אחד. הסיום - "אי שם בלב" - קורין מתחילה את השיר רגיל, ללא כל ספק שיר שבו זזים מצד לצד אפילו בלי לשלוט על זה, בעוד ההמון מצטרף בזיופים קורין מתחילה עם קולות רקע לקהל ומנסה להטוטי ליווי, עד הרגע שהשיר הזה התחיל התחלתי לחשוש שמא הוא לא יהיה בהופעה, סוף טוב - הכל טוב. אחרי ההופעה לא וויתרתי והלכתי אל החדר, אמנם בהתחלה הייתי צריך לחכות במשך 30 שעה או אפילו יותר בחוץ, אבל בזמן הזה להבין על מי קורין שרה בכנות כל כך את השיר "את יפה" ו"להכיר" את בנה יונתן על ידי שמיעת קולו המביע המון... המון נוכחות, 20 שנה וגם הוא מוציא אלבום ראשון
בו קורין "נחה" או אם נדייק הותקפה בחיבוקים, ברכות ונשיקות. כשעברתי את כל המכשולים הצלחתי להגיע לחדר, במבוכה ענקית, חצי הלם וחצי התרגשות מטורפת אמרתי לקורין שהיא הייתה מדהימה והצטלמתי איתה 2 תמונות שמבחינתי חרטו סופית על התאריך הזה את אחת ההופעות הכי טובות שהייתי בהן עד כה. ממליץ לכל אחד להגיע להופעה של קורין, לא תמיד מה שהדיסק נותן לך תיתן לך ההופעה! הדיסק לא יצחק איתך, לא יחייך אליך ולא ייתן לך את 20+ השירים הטובים ביותר של קורין, גם לא המיטב שלה. שתי אכזבות שלי מההופעה: * לא היה את השיר שלדעתי הוא הטוב ביותר באלבום החדש - "תרנגול" * היה להופעה סוף. מחכה לפעם הבאה, ולפעם הבאה אני אזכור להביא איתי מתנת תודה קטנה לקורין.
סיקור ההופעה כמעט חודשיים אחרי האופוריה הגדולה של ה 23.10 החלטתי לכתוב סיקור קטן בשביל כל מי שלא היה בהופעה או סתם רוצה להיזכר: בזמן שכל הבזקי הפלאשים של המצלמות העסוקות מתמקדים בסלבס (דוגמאת - עדי אשכנזי, ערן צור, ריקי גל, שי גבסו, שירה גפן, דנה ברגר) אני מחפש את השולחן שלי ושל אבא שלי, טרוד במחשבות... "זו פעם ראשונה שאני אשמע אותה שרה בהופעה,ואם היא לא טובה בהופעות כמו בדיסקים? ואולי היא תשעמם את הקהל?" אחרי שעה של המתנה בערך, האורות מתעממים, ו 5 נגנים עולים על הבמה ואיתם עולה איזו אישה חביבה שנראית די לחוצה. היא לוקחת את הגיטרה ופותחת בשיר "כשזה עמוק" בעיבוד שונה מבדרך כלל, ועוברת לשאר ההופעה שאת סדרה אני לא זוכר בעל פה אבל יכול להגיד שאלו השירים שהיו (אולי שכחתי כמה): "מעיין", "זן נדיר", "השקט", "עד סוף אפריל", "לחיות", "מה הפרח", "קורים דברים", "ארץ קטנה עם שפם", "פשוט כל כך", "שיר בכיף", "החיים בורוד", "אנטרטיקה", "תנינענק", "ימי הפרח והאהבה", "קשה לה", "התעשייה האבירית", "קשר הירח", "הטבעת נפלה", "ארץ קדושה", "חזקה מהרוח", "אין לי ארץ אחרת", וסיימה בשיר "אי שם בלב". (אולי היה ואולי דמיינתי שהיה גם את השיר "את יפה") קצת על כל שיר: "כשזה עמוק" - פתיחה מדהימה לערב, לא יודע אם זה היה רעיון של קורין, כל הלהקה, של אלי או כל אחד אחר אבל זה היה מפתיע, שיר שבדרך כלל הייתי מאמין שיהיה בסוף ההופעה פותח את ההופעה, מתחיל בסולו הגיטרה הקטנטן והעמוק של השיר, עם אפקט נעים, מחכה להופעה הבאה שאזכה להיות בה ואקווה שהשיר הזה יפתח גם את ההופעה הבאה. "ארץ קטנה עם שפם" - עיבוד שונה מהרגיל, הוא היה יחסית בהתחלה על פי זכרוני ואפילו זכיתי לשמור במצלמה שלי וידאו שלו מההופעה. נגיעות של סגנון רגאיי פה ושם, ללא כל ספק גרם לי לחייך. "מעיין" - שיר שאני אוהב במיוחד, אבל לא זוכר איך היה בהופעה עכשיו - חודשיים אחרי. " זן נדיר" - התחיל שקט, כמו בגירסא של יהודית רביץ לשיר מתוך הדיסק "חברים שרים קורין" ביצוע שתמיד אני אהנה לשמוע, בין אם יהודית מבצעת אותו ובין אם קורין. "החיים בורוד" - שיר מדהים, אחד מהגדולים של קורין בכל הזמנים לדעתי, לאורך כל השיר נהנתי אבל כשהגיע הפזמון בצרפתית נמסתי ממנה. "פשוט כל כך" - פשוט אותו העיבוד של האלבום, כמו שאר השירים הלקוחים מהאלבום הזה. "עד סוף אפריל" - הלהיט הגדול מתוך האלבום החדש, אולי בין הטובים מתוך ההופעה הזאת והאלבום. "השקט" - הצחוק. או אם נדייק - הצחקוק. כל פעם מחדש, מעלה לי חיוך ענק על הפנים עם מחשבה אחת בראש "איזו חמודה "קורין!!".