~סיקור~"שבת אחים אין מעז`בוזש"~

~סיקור~"שבת אחים אין מעז`בוזש"~

אז היום אני יסקר את הדיסק שבת אחים אין מעז`בוזש-סוליד גולד בהפקתו של אבי פישהוף. אבקש מהחברים לא להגיב עד שאסיים לתת את הסיקור.

~הקליפ מעז`בוזש עם מ.ב.ד~

אז מתוך שלושת הדיסקים של שבת אחים יש דיסק אחד שהוא הקליפ מעז`בוזש ששר מרדכי בן דוד. הקליפ הוא כמובן עם מרדכי בן דוד וחבריו שנסעו לציון הבעל שם טוב במעז`בוזש בשנת תש"ס. בקליפ נראים עוד יידל ורדיגר, שלמה שמחה, יוסי גיל, אבי פישהוף, מונה רוזנבלום, חנוך וינדרבוים, רובי בנט, ישראל ויליגר ועוד . הדיסק מופיע עם תרגום באנגלית ובעברית. באחד מהקטעים של הקליפ נראים מורדכי ומונה עם קסקט מתווכחים בלימוד בבימה שעל ציון. כמובן שרואים בקליפ את הציון הישן וגם את החדש של הבעש"ט. קרדיטים: מילים:ליפא שמעלצר, עיבוד:אבי פישהוף, תרגום לעברית: חנוך וינדרבוים, עורך וידיאו: מני פיליפ.

הדיסק שבת אחים עם השירים החדשים (1)

אז בדיסק ישנם 13 שירים בביצועים של זמרים שונים ובעיבודים של אבי פישהוף באולפנו המשוכלל, ויש גם מקהלת גברים וגם מקהלת ילדים וזה מראה עד כמה הדיסק מושקע. והנה סיקור השירים: 1.אלוקינו: לחן-בצלאל פישהוף ובשיר משתתפים הזמרים:אבי ושרולי פישהוף, יוסי גולדשטיין, מנדי ורדיגר, מיכאל שניצלער, אייזיק האניג, שלומי גרטנר, ליפא שמעלצר, שלמה כהן ועוד השיר מתחיל בלחן המפורסם של בעלז "כי אתה הוא מלך" וממשיך עם אלוקינו שבשמים השיר נחשב ללהיט מבטיח. 2.מעז`בוזש: שירה:מרדכי בן דוד, לחן:אבי פישהוף, תמלילן:ליפא שמעלצר. השיר הזה נחשב לאחד מהלהיטים המבטיחים של הקיץ וכאמור מסופר שם על שבת במעז`בוזש, אגב השיר מופיע כחמש פעמים בווארציות שונות בשלושת הדיסקים. 3.יהי חסדך: לחן- בצלאל גולד, שירה-אבי פישהוף. מדובר בשיר מקפיץ ושמח מומלץ לשמוע את קטעי המדולציה בשיר. >>>

הדיסק שבת אחים עם השירים החדשים (2)

4.א-ל הרוחות: שירה:שלמה כהן, לחן:אבי פישהוף. שיר מאוד מאוד מרגש של שלמה כהן ואל תתפלאו אם תזילו דמעות בשיר הזה. 5.מלוך: שירה-מנדי סטרול, לחן:אבי פישהוף. לזמר יש קול שממש מזכיר את שמילו רוזנברג. 6.שים שלום: שירה:שמיל פרידמן לחן:אבי פישהוף. בשיר שר גם ילד כנראה כדי לייפות אותו ואפשר לומר שהוא אכן עושה את השיר. 7.עיני: שירה:מיכאל שניצלער, לחן:אבי פישהוף. כמו תמיד אז מיכאל שניצלער שועל המוזיקה האותנטית גונב את ההצגה בלא הרבה מאמץ מומלץ ביותר. 8.ברוך הוא: שירה-מנדי ורדיגר, לחן- אבי פישהוף. שיר מאוד מרגש של מנדי שרק מזכיר לנו כמה עולם המוזיקה החסידית הפסיד מאז שהוא עזב אותה ועבר לעסקים. >>>

הדיסק שבת אחים עם השירים החדשים (3)

9.מלכינו: שירה-יוסי גולדשטיין, לחן-אבי פישהוף. יוסי גולדשטיין שכבר הוציא מספר דיסקים עושה בית ספר לבעלז עם השיר שלו הענק. 10.השכבינו: שירה:אייזיק האניג, לחן:אבי פישהוף. שיר משובח מומלץ לזמזמו במעריב. 11.אבינו מלכינו: שירה:יחיאל פליגמן, לחן-אבי פישהוף. את הזמר הזה עוד לא שמעתי אבל יש לו קול דק ומצויין אני מקווה שנשמע ממנו עוד. 12.ובנה ירושלים: שירה-ליפא שמעלצר, לחן:אבי פישהוף. השיר מתחיל בשקט וברגש ואחר כך מתחיל להיות שמח ומקפיץ. אין ספק שמדובר באחד מהלהיטים החמים הבאים מבית היוצר של שמעלצר, כמו שזה נראה עכשיו אז תחנות הרדיו עומדים להרוג אותנו כל הקיץ עם הלהיט הזה מומלץ ביותר יותר. 13.מעז`בוזש-תזכורת ללהיט מעז`בוזש של ענק המוזיקה החסידית מרדכי בן דוד.

~שבת אחים דיסק המחרוזות~

אז הדיסק השלישי הוא דיסק צ`ופר כזה, והוא דיסק המחרוזות שבו נמצאים שירים משבת אחים וכן מכל סדרת סוליד גולד הוא מבוצע על ידי מקהלות הגברים והילדים בדיסק ישנם 19 שירים.

לסיכום...

מדובר בדיסק משובח ומצוין עם מקהלת גברים שמונה 24 איש ומקהלת ילדים שמונה כששה ילדים. על ההפקה והלחנים והעיבודים אחראי אבי פישהוף שיש לו גם אולפן פרטי (זה גם כנראה הסיבה לריבוי השירים ואריכותם) בכל ההיסטוריה של המוזיקה החסידית האותנטית לא זכור לי אוסף של כל כך הרבה שירים משובחים ומצויינים ובלי מריחות ומוזיקה ועיבודים בסטנדרטים מאוד גבוהים. לסיום יש לי כמה שאלות: 1.למה כל השירים ארוכים כאורך הגלות? (במה אשמים תחנות הרדיו?) 2.מתי הדיסק הבא של פישהוף? (אני כבר מחכה לו בכליון עיניים) 3.מה היה קורה אם לדיסק הזה היו קוראים בעלז? (אתם לא חושבים שהוא היה מתפרסם פי עשר בזכות השירים האיכותיים?) בכל מקרה אם עדיין לא קניתם אז ניתן להשיג את אוסף שלושת הדיסקים ברשת חנויות גל פז רק ב- 80 ש"ח רוצו לחנויות.

למעלה