סירה עם מנוע- כמה כוח סוס?

maxos

New member
סירה עם מנוע- כמה כוח סוס?

שלום, יש לי סירה דיג ישנה מפיברגלס באורך 4.5 מטר שאני משפץ ורציתי לשאול כמה שאלות: 1-מה הכוח סוס המינימלי שלא צריך רשיון? 2-כמה כוח סוס סירה כזו צריכה? וכמה עולה מנוע כזה? 3-יש לי מנוע של JOHNSON 115 כוח סוס, מי מייבא אותו? איפה אפשר להשיג חלקים? תודה מראש....

lizard

New member
היי.

אז ככה. 1. בשביל 6 כ"ס אתה לא צריך רשיון (כן כושר שייט) 2. לדעתי תשתמש במנוע ג´ונסון שלך,פשוט תעשה רשיון לסירה מהירה (אז יש לך אפשרות לסירה עד 12 מטר ו/או 150 כ"ס). 3. יש לך מנוע,אז אתה לא ממש צריך לקנות חדש. 4. היבואן של מנועי ג´ונסון הוא עודד גרינברג היבואן והמפיץ הראשי. הוא נמצא בנמל יפו. מיכה

maxos

New member
אוקי, אבל?

6 כ"ס יספיק לסחוב סירה של 4.5 מטר? מה הפרוצדורה לרשיון? צריך טסט לסירה? איך אני עושה את זה? תודה...

maxos

New member
עוד משהו...

לגרינברג יש אתר? יש למשהו אתר של חנות מנועים בארץ עם מחרים? שוב תודה...

lizard

New member
היי שוב

לא מצאתי את האתר של גרינברג, אם תמצא אשמח להוסיף אותו לקישורים. הסירת 4.5 מטר שלך,יש לה מפרשים ? אם כן,אתה לא צריך ממש מנוע חזק. אם לא, תשים מה שיש לך, אל תקנה חדש,חבל על הכסף. מנוע זה דבר יקר. כמה אלפים לפחות.

maxos

New member
כן, אבל הוא...

כן אבל הוא כבד וגדול, והכי חשוב לא בטוח שהוא עובד. אני צריך לשפץ אותו. איך אני עושה רשיון? כמה זה עולה? הסירה היא ללא מפרשים, היא סירת דיג. שוב תודה...

lizard

New member
תפנה לביתי ספר לשייט

באיזור מגוריך ותברר שם. עקרונית זה לא אמור לעלות יותר מ1500-2000 שקל. תבדוק אצל היבואן של המנוע שלך אם ניתן להשמיש אותו ו/או לבצע החלפה למנוע קטן יותר. רק שתדע שמנוע ימי כמו שיש לך (כשהוא תקין כמובן) עולה המון כסף. מאיזה שנה הוא בכלל ?

maxos

New member
האאאא... אני לא יודע,

אני רק מתחיל לשפץ אותו... כך שאני יגיע לתגית של השנה אני יגיד לך... תגיד יכול להיות שהוא מתקרר עלידי שאיבת מים מהים? כמה אתה חושב שאני יכול למכור כזה מנוע תקין ומשופץ?

lizard

New member
מנועים ימיים שואבים

מי ים לקירור. השאלה היא איזה סוג קירור יש לך. יש קירור שבו המי ים מקררים את המים המתוקים,והמים המתוקים הם אלו שמקררים את המנוע. ויש מנועים שבהם המים המלוחים עושים את כל העבודה. לדעתי שיטה זו פחות נפוצה שכן המלח הורס את המנוע. תחפש באינטרנט את המודל של המנוע שלך ותראה אם אתה יכול למצוא תרשימים. חוץ מזה יש הרבה מכונאים ימיים,אני מניח שאתה יכול להתייעץ איתם. בקשר למחירים,אין לי שמץ של מושג,אחד כזה חדש עולה כמה אלפי דולרים לפחות (115 כ"ס כן ?). מיכה

maxos

New member
כן, זה קירור מי ים....

אני לא מוצא את המנוע הזה באתר החברה, יש שם רק מנועים חדשים. יש לך אולי אתר טכני למנועים של סירות אולי יש למשהו שם תרשימים שיעזרו בשיפוץ... תודה שוב...

lizard

New member
מצטער

אני לא מבין כל כך במכונאות יכטות ומנועים. מה שאני מציע לך זה לדבר עם היבואן. או עם מכונאים שעוסקים בתחום הזה. יש במרינה הרצליה כמה במספנה. מיכה

lizard

New member
אני מציע לך ללכת לאטלנטיס מרין

במרינה הרצליה. יש להם שם מועי YAMAHA. ולפי מה שהבנתי מהם הם עושים טרייד אין או משהו כזה. חוץ מזה,תבדוק אם אמנוע שיש לך באמת 110 כ"ס אם כן אז הוא שווה המון המון כסף. מיכה

למעלה