סירוב הוועדה לטבעת

תותי1310

New member
סירוב הוועדה לטבעת

שלום,
שמי תאיר ולפני כחודש התחלתי הליך של בדיקות למען אישור הטבעת.
הBMI שלי הוא 38.קיבלתי המלצה מדיאטנית ואורטופד להורדת המשקל, אני סובלת מעקמת וטריגליצרידים בדם. במשפחתי יש היסטוריה של סוכרת (אבי) ותת פעילות של בלוטת התריס (אמי).
בנוסף, ד"ר אבינוח ורופאת המשפחה המליצו על הניתוח אך הוועדה של קופת חולים כללית לא אישרה.
אני אובדת עצות וכבר אין לי את היכולת לעשות זאת בעצמי.
בכל פעם שאני מורידה במשקל קורה שאני עולה כפול בתוך זמן קצר.
האם אפשר לערער על ההחלטה? אולי כדאי לעשות זאת באופן פרטי?
אשמח לתשובה,
תאיר.

אופירA

New member
מנהל
BMI38 הוא גבוה

אבל ללא מחלות נלוות להשמנה קופות החולים לא מאשרות ניתוח, כיוון שיש קריטריונים לאישור ניתוח.
עקמת אינה נגרמת מההשמנה, וגם טריגליצרידים לא נחשבים מחלה הנלווית להשמנה (אם כי לאחר ההרזיה ערכי הטריגליצרידים בבדיקות הדם שלי הפכו לתקינים לחלוטין, לאחר שהיו גרועים במשך כמה שנים. גם היסטוריה של סכרת לא נחשבת ע"י הוועדות.

אינני יודעת באיזו קופת חולים את, כי המדיניות של קופות החולים השונות קצת שונה.
אינני מכירה את נושא הערעור על ההחלטה, אבל אני יודעת שההחלטה היא בהתאם לקריטריונים שנקבעו ע"י סל הבריאות, כך שאינני יכולה לראות את היתרון של ערעור, הרי הקריטריונים לא השתנו.

מה שאני כן רואה, זו אפשרות לגשת לוועדה שוב, בעוד מספר שבועות. כלומר לבקש שוב אישור.
BMI38 זה אומר חוסר בכ-5 ק"ג בלבד לקריטריונים. לא כדאי להשמין אותם בכוונה, כיוון שהניסיון המר מלמד שאנשים שניסו להשמין בכוונה עלו תמיד 14 ק"ג ולא 5... וכמו כן השמנה זה דבר מאוד לא בריא, וחבל לפגוע בבריאות. אין שום הבטחה שניתוח יוריד את העודף הזה, ולכן לא כדאי להוסיף עליו...

בעוד כמה שבועות אפשר לטעון שהק"ג עלו מאליהם, ולדאוג למצג של מס' ק"ג נוספים. גם אם לא תוכלי להציג BMI40 בדיוק, עדיין יש טענה שעובדת במקרים של וועדות רבות, לפיה אומר המנותח: כשם שעליתי במשך כמה שבועות מס' ק"ג, כך ברור לי שאעלה בעוד כמה שבועות עוד כמה. האם יש טעם לחכות לזה?

למה כוונתי - אין המקום להסביר בפורום הרפואי. את מוזמנת לפורום התמיכה של המנותחים, "קיצורי קיבה" (קישור בצד שמאל של הדף), ושם יספרו לך המנותחים מנסיונם איך התמודדו עם מצב כזה בקלות.
כמו כן, מניסיון רב שנים, התברר שחשוב מאוד שתלמדי פרטי פרטים על ניתוח הטבעת, כי מה שד"ר אבינוח אמר לך הוא קצה קצהו של המידע שאת צריכה לדעת לפני ניתוח טבעת, וכדי להצליח בניתוח זה יש לבוא עם הרבה ידע.
בניתוח הטבעת יש הרבה חוסר הצלחות לאורך השנים, וכולן אך ורק בגלל שמנותחים לא הגיעו עם ידע לניתוח זה. התנהגות מתאימה היא תנאי הכרחי להצלחה בניתוח זה, ועליה יש ללמוד מראש, כדי למנוע את כל הבעיות שעלולות להתרחש עם טבעת, שעלולות במקרים רבים לגרום לחבלות קשות מאוד בבריאות! כמובן שלא זו מטרת הניתוח, אלא ההיפך.

סירוב הוועדה לטבעת

נשמע שאת עומדת בקריטריונים לניתוח בריאטרי - BMI מעל 35 עם תחלואה נלוית.
לדעתי כדאי לערער על החלטת הועדה.

למעלה