סירוב להכניס תוכנית לועדת תכנון ובניה

rchokler

New member
סירוב להכניס תוכנית לועדת תכנון ובניה

שלום לכולם,
לפני מעל ל 3 חודשים הגשתי תוכנית תוספת בניה מותאמת תב"ע למועצת גבעת זאב.משום מה ובלי שום סיבה מוצדקת המהנדסת במוצעה מסרבת לכניס את התוכנית לדיון בועדה.
ידוע לי על תקנות התכנון והבניה (רישוי בניה) משנת 2016 שהם אמורים לבדוק את הבקשה תוך 45 יום ולתת תשובות
ישנו פתח אחד שאינו ברור לי והוא שאפשר לא להכניס את התוכנית שאינה עומדת בבדיקה מקדמית - מה המשמעות והתנאים שצריכים לעמוד בבדיקה המקדמית?
חשוב לי לציין התוכנית עומדת בכל דרישות התב"ע

הליכי בקשה לקבלת היתר בניה ביו"ש בכלל ובגבעת זאב בפרט.

בתחומי המועצה המקומית "גבעת זאב" חלים חוקים/תקנות בניה השונות מהמקובל בתחומי מדינת ישראל, וכך גם סמכויות מהנדס העיר, אבל...העיקרון דומה.
קובי פאר הוא מהנדס המועצה.
כל בקשה לשינוי/תוספת מחוייבת לעבור דרך "מועצת תכנון עליונה ביו"ש." שחבריה הם :
1. לורה לוין, לשכת התכנון, יו"ר הוועדה.
2. תום מילבאום, ע' יועמ"ש איו"ש.
3. עידית זרגריאן, נציגת רת"ח תשתית.
4. ראם חממי, נציג שר הבטחון.
5. אריאלה אריש/ענת דהן נציגות קמ"ט אפוטרופוס.
6. שמואל זקן, נציג קמ"ט תחבורה.
7. נינה לויבסקי, נציגת קמ"ט איה"ס.
8. בני וייל, נציג משהב"ש.
9. אבנר כהן, הממונה על ההתיישבות הישראלית

מס' שאלות :
1. האם הגשת בקשה "סדורה" ערוכה בידי אדריכל עם כל הפרטים הנדרשים בחוק ? ראה לדוגמה : מה נדרש במועצה מקומית קרני שומרון [הדרישות דומות] - http://karneishomron.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/tadrih(1).pdf
2. האם קיבלת סירוב בכתב ? ואם כן מה היה הטיעון ?
3. האם יתכן שקיבלת דרישה לתיקונים בתכנית ?
4. האם יתכן שבביתך קיימת בנייה בלי רישיון ?
5. האם מדובר על בית חד/דו משפחתי או בניה רוויה ? [לבניה רוויה יש כמובן מרכיבים נוספים]
6. תנאים לקבלת בקשה להיתר בניה :
לאחר הכנת תיק ורוד (תוכנית הגשה) עפ"י פורמט מחייב, יובא התיק למשרדי הוועדה המקומית לתכנון ובניה, פקידת הרישוי תערוך בדיקה ראשונית של המפרט המוגש (תוכנית הגשה/גרמושקה) לפי הפירוט הבא:
תיק ורוד [מילוי כל הפרטים בעמודים 1 ,2 ו - 3 של תוכנית ההגשה כולל חתימות של עורך הבקשה, המהנדס והמבקש.
תוכנית מדידה.
רק לאחר אישור תנאי הסף כנדרש , יובר התיק לפני הועדה.

איך אתה יודע שהנך עומד בתנאי הסף של של הרחבת ביתך/דירתך ? האם ראית תב"ע ?

ראו החלטות של מועצת התכנון העליונה החושפות את זיופי הבעלות.

בהפניה להלן [אתר מנהל התכנון] ניתן לראות פניות רבות של פלסטינים תושבי יו"ש לערר בפני הועדה להתנגדויות, התמונה חושפת בניה ללא רישיון מסיבית בכפרי/ישובי יו"ש, שסביר להניח שהוצעו נגדם צווי הריסה מנהליים , בבדיקת הועדה מסתבר שבמרבית המקרים הקרקע גם אינה בבעלות הפולשים הפלסטינים.

להפניה - http://mavat.moin.gov.il/mavatps/forms/sv2.aspx?tid=2

לדוגמה :
ערר על החלטת ועדה מחוזית /משנה - יוש/ ער / 3 /15 /1350 :
מתקן לאגירת מים (ש' 77\14 ( באדמות הכפר "קוצרה" [כוסרה]
הנדון - בשטח שיעודו חקלאי בתוכנית המתאר RJ5 המנדטורית.
יו"ר הועדה - אין הוכחת בעלות – מסמכי הקניין מעידים על זיקה כל שהיא של בעל התיק ל"מווקע" "נבוח" בעוד שהבינוי בפועל מצוי בתא שטח ב"מווקע" "אל וער" כלומר במרחק של 450 מטרים דרומית ממתקן המים שכלל לא אושר על ידי רשויות המים המוסמכות באזור.

- נמדד חלק מחלקה מקורית. - חלוקה בפועל ללא תוכנית מפורטת או תוכנית חלוקה מאושרת.
החלטה :
זהו ערר על החלטת ועדת המשנה לפיקוח מיום 2016/ 5 /2. מבלי להתייחס להחלטת ועדת המשנה לפיקוח, בלי להתעמק בערר - נציין כי לא הוכחה זיקה כל שהיא של בעל התיק לתא השטח הנדון. העתק מספרי מס רכוש מעידים על זיקה מסוימת של המגיש לתא שטח בתחום המוקע בשם "נבוח" בעוד שהבינוי בפועל נמצא בתא שטח בתחום המווקע "אל-ווער", כ- 450 מ' דרומית. אי לכך, הוועדה דוחה את הערר על הסף.

ויש עשרות החלטות כגון זו.

rchokler

New member
הליכי בקשה לקבלת היתר בניה ביו"ש בכלל ובגבעת זאב בפרט.

1.כן - תוכנית תוכננה על יד אדריכל
2.לא, וזאת אחת הבעיות
3.לא
4.לא הכל חוקי
5.בניה רוויה וקיימות מעל 75% חתימות
6.יש הכל על פי הדרישות בבדיקה של האדריכל מול התב"ע

איך אני מכריח את המועצה לדון בתיק?

זמי

New member
ועדה מחוזית

כאשר ועדה מקומית לא דנה בתכנית בתוך הזמן הקצוב בחוק
תוכלו להגיש ישירות לוועדה המחוזית

rchokler

New member
הגשה תוכנית למחוזי ללא הוועדה המקומית

זמי, תודה על תשובתך
הועדה המקומית לא נתנה תשובה כבר 3 חודשים שהייתה אמורה להתייחס תוך 45 יום,
האם יש חוק סמך לתשובתך על אפשרות להגיש למחוזית ?
מה כוונתך להגיש למחוזי, פשוט לדרוש מהמחוזי לדון בתוכנית? המחוזי (במקרה שלי בית אל) מבקשים ממני נימוק או התייחסות מועדה המקומית (גבעת זאב) ובפועל אני תקוע אין לי שום התייחסות מהמועצה המקומית גם לא מכתב סירוב
והמחוזית (בית אל) דורשים מכתב נימוק כדי שיוכלו להתייחס.
וככה אני תקוע בעבריינים של גבעת זאב ובבירוקרטיה של המחוזית.

זמי

New member
מאחר ומדובר בשטח מעבר לקו הירוק

חוק התכנון הישראלי לא חל שם.
עליך לשאול עורך דין. לדעתי הועדה המחוזית יהודה ושומרון בבית אל מחויבת לדון כשהנימוק הקובע הוא סרובה המוכח של הועדה המקומית.

למעלה