סירוב משרד רה"מ לוועדה בינלאומית

TacticalSniper

New member
סירוב משרד רה"מ לוועדה בינלאומית

לילה טוב לכולם, תהיתי למה בדיוק סירב אולמרט לבדיקה בינלאומית לאירועי עזה? מה כל כך רע בזה שכל פעם מחדש ישראל נגד? תודה מראש :)

למה סירבנו לויעידה בינלאומית?

כי אנחנו לא חייבים לאף אחד הסברים. נמאס להסביר ולתרץ את המעשים שלנו. גם אם בטעות ימותו 20 פלסטינים אנחנו לא חייבים לאף אחד שום דבר. כולה 7 איש אפשר לחשוב הרגנו את כל תושבי עזה ביטחון לאומי וזהו!!!

TacticalSniper

New member
האמת, גם אני

האמת, גם אני חשבתי על זה. חוץ מזה, אף מדינה ריבונית לא הייתה מאפשרת משהו כזה. אבל חשבתי אולי לרה"מ יש איזה סיבות מיוחדות שאני לא מודע להן.

a e q u i t a s

New member
לא מאמין סיבות מיוחדות

אני לא מאמין שיש סיבות מיוחדות, אלא רק העובדה שמדינה ריבונית בעת מלחמה - צריכה להגן על עצמה בכל אמצעים הלגיטמיים שעומדים לראשותה...וועדה בינלאומית היא יותר פוליטית מאשר מקצועית - ראה מה קרה בועדה שהוקמה בעקבות כביכול ה"טבח בג'נין" - הועדה קבעה שהיה טבח ואחר כך חזרה בא והתנצלה, אבל הנזק התדמיתי והאמון בין ישראל לאו"ם נשבר...

כמה סברות/סיבות:

לעולם אי אפשר להיות בטוחים מה האג'נדה/מניעים של וועדה כזו או אחרת, התואר בינלאומי לא מעיד על כלום, בטח שלא על אובייטקיביות. וועדה כזו יכולה להוות תקדים להרבה וועדות אחרות שגם מאחוריהם אין הרבה, יותר הגיוני שהן לא ירצו להרגיז יותר מידי מאשר להגיע לאמת, ככה שהתוצאה תהיה פעם אנחנו אשמים, פעם הם, ליצור "שיוויוניות" דימיונית, כאילו אנחנו והם טובים ורעים באותה המדינה (אני אישית מוצא זאת מעליב ומשפיל, להשוות את הפעילות שלנו לפעילות של התתי אדם האלה?!). אם לא שמת לב דיננו כבר נחרץ, לפחות במקומות שנחשבים, כמו בעיתונות, והתיקשורת העולמית, מבחינתם אנחנו כבר אשמים וכל מה שנדרש זה תמונות מניפולטיביות של ילדה צורחת, עם הרבה קולז אפים וצרחות של "היהודים רצחו...היהודים רצחו...", לדעתי זו לא המילה הראשונה שבאה למוחו של ילד בעת אסון, להאשים, זה נראה מבויים היטב, לא הכאב של הילדה, הוא פשוט נוצל היטב כדי להשיג תעמולה אפקטיבית, כל מה שמסביב, העריכה, זוויות הצילום, הכל מצולם ומבויים היטב, מחושב בצורה מכוערת, צינית וקרה. זה לא קרה בגלל שלא היתה וועדת חקירה, זה קרה בגלל שלפלשתינים אין אלוהים וכמו שזה כשר להתפוצץ במסעדה מלאה ילדים קטנים, זה כשר לנצל כאב של ילדה קטנה, ובגלל שההסברה שלנו לא מתפקדת, הם מתנצלת, היא מגמגמת, היא לא אחידה, כל אחד אומר מה שבא לו, במקום פרופוגנדה אחידה, עם מסרים חדים וברורים, עם מסר מתואם היטב, כאשר יותר אנשים שותפים לו (התקציב למחלקת ההסברה של משרד החוץ מעורר רחמים!). הוועדת חקירה היחידה שצריכה להיעשות זה על ידנו ולמעננו, בשביל שאנחנו נידע את האמת ושאנחנו נפיק לקחים, לא יותר. חוץ מזה, גם אם היתה וועדת חקירה בינלאומית ונגיד היינו יוצאים זכאים, מה היה יוצא לנו מזה?, התנצלות קטנה בעמוד אחורי של עיתון?, כמה שניות בסוף מהדורת חדשות?, את התמונות לא שכחו, העולם עדיין בגישה המפגרת של אם אתה חלש אז אתה צודק ומסכן ואם אתה חזק אז אתה תמיד אשם. זו גם היתה התוצאה לאחר תחקיר המקרה במחנה הפליטים הג'נין בזמן "חומת מגן", יצאנו זכאים אבל עדיין כולם זוכרים לנו את המקרה שלא היה.

a e q u i t a s

New member
אני מאמין שאתה מדבר..

אני מניח שזה וועדת חקירה בנוגע לפגיעה בלא מעורבים, על ידי לכאורה צה"ל. יש שם הרבה מאוד דברים לא ברורים - גם אני אישית לא בטוח שהם נפגעו במטען של החמאס, מומחה אמריקאי טוען שפגיעה היא מפגז של צה"ל, אך תחקיר של עיתון גרמני טוען שהתמונות שראינו מפבורקות כי הצלמים הפלסטינים היו שם לכאורה לפני הגעת כוחות הביטחון למרות שהצהירו אחרת...ושיש עוד שורה ארוכה של עדויות סותרות... בכל מקרה, בגדול ישראל היא מדינה ריבונית שלא חייבת דין וחשבון לאף מדינה אחרת או גוף בינלאומי כזה או אחר, זה בעצם גם היופי במערכת הבינלאומית שהיא מטבעה אנרכית...וועדה בינלאומית פוגעת בריבונות של המדינה ולהגן על עצמה, מה גם שאני דיי בטוח שהמשחק שם בכל מקרה מכור.. לפי דעתי האישית, אני כן מאמין שישראל פגעה במשפחה על חוף ימה של עזה, אם זה מנפל של פגז או פגז שנורה באויר מהים, אויר או ים...

בין אם המשפחה נפגעה מנפל או ממטען

של החמאס זה עדיין לא סותר את טענת צה"ל שהוא לא ירה על האיזור ולא על אותה משפחה ולכן ידיו נקיות. אם זה מטען אז החמאס הוא זה שאשם במותם של בני המשפחה, אם המשפחה נפגעה מנפל זו עדיין לא אשמתינו, אנחנו לא יכולים להיות אחראיים למשחק של ילדים בעזה בנפל. אז להגיד שישראל פגעה זה לחלוטין לא נכון, ישראל לא פגעה, יכול להיות שהמשפחה נפגעה ממשהו צה"לי שהיה שם כבר קודם זה יותר מדוייק, שוב פעם, מהותית זה לא משנה דבר, אנחנו נקיים.

a e q u i t a s

New member
גם היום ואתמול נהרגו לא מעורבים

אני לא חושב שזה משנה ממה באמת נפגעו, הנזק התדמיתי נעשה, שלושה חיסולים אחרונים בעשרה ימים אחרונים נפגעו חפים מפשע... גם אם בכוונה וגם אם לא, תמונות קשות לא נותנות הרבה מקום לרציונל וחשיבה.... אתמול והיום נהרגו עוד חפים מפשע בחיסול ממוקד... חיסול ממוקד הוא יעיל, אבל לא בכל מקום ולא בכל תנאי.

כאן יש לך טעות

חיסול ממוקד הוא תמיד יעיל ותמיד מתאים. הרי גם אם הטיל לא היה סוטה ממסללו וכן פוגע במטרה ובנוסף לכך היו נפגעים חפים מפשע אז גם אז היו באים אלנו בטענות. צריך לקחת בחשבון ולהשלים עם זה שבכל חיסול המתבצע בעזה יכולים להיפגע אזרחים, בין אם זה מנזק סביב המטרה או עקב טעויות. הנזק התדמיתי קיים מאחר ואין לנו הסברה כמו שצריך ואין לנו מדיניות ביטחון כמו שצריך, אנחנו קורבן של הנסיבות במקום להיות אלה שקובעים את חוקי המשחק, כל פעם שקורה משהו אנחנו משתתקים, מנצלים, "נוהגים באיפוק", אין שום משנה סדורה וכאן הבעיה. אין כזו לביטחון ואין כזו להסברה. צריך לבנות תוכנית פעולה ולעמוד מאחוריה, כן, גם אם נהרגים אזרחים, לא חייבים להגיע למצב שבו נכנס באמוק בעזה לאחר שקטיושה תפגע בביניין מגורים באשקלון ותהרוג 5 או יותר, זה ממש מיותר, פעילות סדירה ורציפה לאורך זמן היא הרבה יותר יעילה מתגובת "זבנג וגמרנו" עצבנית נוסל "חומת מגן".

a e q u i t a s

New member
אין באמת תוכנית אסטרטגית

אתה בהחלט צודק, כמעט שש שנים למערכת הטרור כנגד מדינת ישראל ואזרחיה, ועדיין לממשלה ולצה"ל אין תוכנית אסטרטגית ביטחונית ארוכת טווח... זה אחד החסרונות המהותיים ביותר בצבא, אולי אפשר להתנחם בזה שזה בעצם העימות מוגבל הראשון ולכן לא קמה איזשהי דוקטורינת סדירה ורציפה... אם זאת שש שנים זה יותר מידי זמן... זה בעצם פרודוקס העוצמה הישראלית, הכוח הצבאי העצום לא באמת מפעיל ולו אחוז אחד מכוחו חרף היותו אחד הצבאות החזקים בעולם, צריכים פה הרבה יותר שכל מאשר כוח...

a e q u i t a s

New member
עוד דיווח חדש שני ילדים נהרגו

עוד דיווח ששני ילדים נהרגו בתקיפת חיל האויר הערב בעזה... "...פעיל גדודי חללי אל אקצה ושני ילדים, בני 5 ו-7 נהרגו ועשרה בני אדם נפצעו במחנה הפליטים ג'בלייה בתקיפת צה"ל. כך דווח בגלי צה"ל..."

שאלה ריטורית - מובן מאליו למה.

"ארועי עזה" הם קצה הקרחון, תוצאת ההסלמה היזומה בידי ישראל, במטרה למנוע הסדר מדיני שישים קץ לכיבוש הקולוניאלי.

כמובן שכך

אל לנו לשכוח כי אנחנו הצד הידוע בשקרנותו ושכל מטרתה של הציונות הוא דיכוי אימפראליסטי-קולוניאלי שבא לנשל את הפלסטינים מאדמתם ולשעבדם על מנת להפוך את ישראל לגשר לכיבוש אמריקאי של המזרח התיכון, כמובן שנעשה זאת על ידי השואה שאנו מבצעים בפלסטינים ונקים עוד אוושיויצים לחיסולם המוחלט של העם הפלסטיני התמים והצח הנאבק על זכותו הלגיטימית להדוף אותנו, הקונקיסטדורס הפולשים, לים.

../images/Emo6.gif זה טוב שאתה מדבר הן בשם

הציונות כולה, והן בשם העם הפלסטיני. לא נותר אלא למנותך למזכיר או"ם
טוב, שכנעת את כולם: אין כיבוש, אין התנחלויות. לא צחות, ולא לא-צחות.

תמיד רציתי להיות הדובר שלך../images/Emo6.gif

אתה האליל שלי.
ותודה על המינוי למזכיר האו"ם, באמת טעיתי מי יחליף את קופי. אבל דבר אחד אני לא מבין- איך אני יכול לשכנע את כולם אם אני חלק מהצד הידוע בשקרנותו?
הרי אני לא יודע כמה זמן הווהאבים בקווקאז אז למה שאני אביע דעה על מה שקורה בצ'צ'ניה? פוטין האליל שלך יודע כמה זמן הווהאבים שם? או שגם את הבן שלו קיללו פעם אחת בלי בושה? ומאז הוא החליט שציונות=קולוניאליזם אימפריאליסטי שרק בא לכבוש את הארץ כולה ונשל את הפלסטינים ומי שלא מסכים איתו במאה אחוז מכחיש גם את הכיבוש, גם את ההתנחלויות וגם את השואה על הדרך(בעצם זה רק הובי ששמור לידידי הנפש שלו מאיראן והימין הרוסי
...).

דובר שלי - בוודאי לא ../images/Emo6.gif

לא הבנתי שמץ דבר מהמלל שלך. האמת, גם לא כל כך התאמצתי להבין

a e q u i t a s

New member
../images/Emo6.gif

חחחחחחחח, מזכ"ל או"ם היהודי הראשון, היסטוריה עולמית וירטואלית ראשונה

למעלה