סירוס בעד ונגד ועוד...

סירוס בעד ונגד ועוד...

שלום חברים.
ברשותי חתול מקסים בן כמעט שנה.
אילו היה מובטח לי שהוא יישאר תמיד כמו שהוא כרגע, לא הייתי נוגע בשערה מאוזנו. אלא שכל הזמן מרחפת עלי עננה של סיפורים על שינוי התנהגותי עם בגרות מינית, ריסוסים של שתן על המיטה, תוקפנות, מחלות?....
ועל כן שכדאי לסרס.
האומנם?
האם יש גם חסרונות לסירוס?

אשמח אם תאירו לי על הנושא
בנוסף-
אם תוכלו להמליץ על וטרינרים מנוסים בעניין, לצערי אני למוד נסיון רע מאוד מכל הקשור לוטרינרים וניתוחים (3 מתוך 4 כלבים שביקרו בניתוח שגרתי כזה או אחר אצל וטרינרים- לא שרדו). אז אומנם סירוס כנראה זה ניתוח פשוט, אבל עדיין.

Yukita

Active member
מנהל
לכל דבר יש בעד ונגד

באתר "חיי כלב" - שהחומר בו נאסף על ידי מתנדבים שאינם קשורים לשום ארגון או מממן - יש מידע שאמנם נוגע ברובו לכלבים אך הוא רלבנטי גם לחתולים:
הבעת עמדה כללית בנוגע לנושא "למה בכלל לסרס" -
http://www.dogslife.org.il/285-2/13-2/
&nbsp
פאנל וטרינרים, שכל אחד מהם נשאל "האם את/ה ממליץ ללקוחותיך לעקר ולסרס את הכלב/ה שלהם? ולמה?":
http://www.dogslife.org.il/762-2/
&nbsp
סיבות לעיקור ולסירוס חתולים על פי ASPCA:
https://www.aspca.org/pet-care/top-10-reasons-spay-or-neuter-your-pet
שים לב שבזכרים - מדברים על יתרונות בריאותיים משמעותיים מבחינת מניעת סוגי סרטן מסויימים (גם בנקבות, אגב, בעקבות עיקור).
&nbsp
אז מה ה"נגד"? בעיקר סיכוני ניתוח. ברמת סיכון ניתוחי, זה ניתוח בסיכון נמוך מאוד יחסית לכלל הניתוחים המבוצעים. רוב הסיכון לרוב המנותחים הוא אותו סיכון שקיים גם לבני אדם בניתוחים שלהם - הסיכון מחומרי ההרדמה. לעתים ממליצים לעשות בדיקת דם מקדימה לפני הניתוח (בתשלום) כדי לגלות רגישות אפשרית לחומרי הרדמה. מעל גיל מסויים, רוב הוטרינרים כבר יגידו לך לעשות את בדיקת הדם. בגילאים צעירים בפרטים בריאים לא תמיד ממליצים במיוחד על הבדיקה.
&nbsp
אצלי יש בבית שני כלבים (מסורס ומעוקרת) ושלושה חתולים (שניים מסורסים ואחת מעוקרת). כולם, וגם כל אלה שהיו לי מלבדם בעבר, עברו עיקור וסירוס בשלום וללא תופעות לוואי או מחלות כלשהן שניתנות לייחוס לסירוס או לעיקור. הם גם לא השמינו, לא פיתחו בעיות התנהגות ולא שום דבר כזה. מבחינת הנסיון האישי שלי ומבחינת המידע הכללי שיש לי על מצבם של חתולים וכלבים בישראל אין לי שום בעיה להמליץ בחום על סירוס ועיקור. זה לא אומר שאני לא מזכירה את הסיכון מהניתוח עצמו, רק שאני לא מוצאת את הסיכון גדול עד כדי אי-הצדקת הניתוח.
&nbsp
כמובן שתמיד חשוב לגשת למרפאה ו/או וטרינר אמינים, שיודעים מה הם עושים ושיש עליהם המלצות. אם תכתוב מאיזה איזור בארץ אתה, אולי נוכל להמליץ.
&nbsp

תודה רבה!

מאוד אינפורמטיבי !

ואשמח אם תמליצו לי על וטרינר באיזור השרון - רעננה, כפר סבא והסביבה.
תודה רבה שוב!

yaelgro

New member
אם נסיעה עד אבן יהודה אפשרית

אז ממליצה מאוד על המרכז הוטרינרי .
אני מטפלת שם בחתול של הורי כבר 12 שנים וגם את החתול הצעיר שאצלי אני לוקחת לשם במיוחד.
לאחרונה עבר הברנש הצעיר ניתוח אשך טמיר אצלם ונשאר להשגחה 24 שעות כדי לראות שהכל בסדר אצלו .

דרורפפ

New member
אישית הייתי מעדיף וטרינר 'קרוב לבית'

אישית הייתי מעדיף ניסיון עם וטרינר כמה שיותר קרוב לבית, במקרה חירום שהיה לי עם הכלבה שלי נאלצתי להגיע למקום שאיני מכיר ויחסית מרוחק, האומנם הכלבה שלי לא היתה שורדת כך או כך- אך כמובן שהייתי מעדיף שהסבל שלה היה נחסך ממנה ומוטב דקה אחת קודם...

בנוגע לאזור שציינת, יש כמובן את דר' יובל סמואל. (יש לי ניסיון איתו עם כלבים, לא עם חתולים)

בכל אופן, אישית הייתי פונה לעמותת חתולים מקומית והייתי מבקש מהם המלצה על וטרינרים- סביר להניח שיש להם ניסיון רב. במקרה הספציפי שלי ההמלצה בנוגע לחתולים היתה על דר' יובל סמואל.

למעלה