סירוס חתולים בגיל צעיר משפיע על התפתחותם?

דרורפפ

New member
סירוס חתולים בגיל צעיר משפיע על התפתחותם?

שלום,
בשנה האחרונה מצאתי את עצמי דואג לחתולי רחוב בחצר ובשכונה שלי. כתוצאה מכך דאגתי ללא מעט עיקורים וסירוסים. ממה שלמדתי מאנשים מהתחום, וממאמרים באינטרנט, שאין מניעה מסירוס חתולים בגיל צעיר (שלושה חודשים).

אך מאחר שיש לי "ניסיון מעשי" קשה לי מאוד להאמין שהדבר לא משפיע על התפתחותם, לכל הפחות- במבנה גופם, ויזואלית.

לדוגמא, דאגתי לסרס שני שגרים של גורים בגיל 3-4 חודשים, אחד מהגורים לא עבר סירוס. כבר מגיל 8 חודשים הגור שלא עבר סירוס- התחיל לקבל מבנה גוף של חתול בוגר, לעומת הגורים המסורסים, שאפילו היום בני יותר משנה, והמבנה גוף שלהם מאוד שונה, ויותר דומה למבנה גוף של גורים.

החלטתי לעשות ניסוי, הלכתי לבקר בפינת האכלה עם עשרות חתולים, המטפלת לוקחת חלק בעמותה מקומית והיא מכירה את החתולים היטב.

הניסוי היה פשוט, הצבעתי על חתולים בוגרים עם מבנה גוף שנראה לי 'בוגר', ושאלתי אותה אם היא מכירה אותם מאז שהם גורים, או רק מאז שהם בוגרים. מתוך 8 חתולים שהצבעתי עליהם, את כולם היא מכירה מאז שהם בוגרים, והיא דאגה לסרס 7 מהם.

עשיתי את אותו ניסוי עם חתולים בוגרים, שנראים לי עם מבנה גוף של גורים... מתוך 10 חתולים- 10 חתולים היא דאגה לסרס כשהם היו גורים.

אני יודע שזה לא מחקר מדעי, אבל אני חושב שאם אני מצליח לראות שוני ויזואלי בין חתולים שעברו סירוס בגיל צעיר, לעומת חתולים שעברו סירוס בגיל מאוחר- כיצד אני יכול להגיע למסקנה שזה לא משפיע על התפתחותם?

סירוס בגיל צעיר

שלום דרור,
זו אחת מהסיבות בגללן רוב הוטרינרים אינם ממליצים על סירוסים ועיקורים בגיל מוקדים.
זה אפשרי אבן הרוב מעדיפים לדחות את הסירוס לגילאים מאוחרים יותר בסביבות גיל 6 חודשים ומעלה.
אז גם מערכת החיסון בשלה, הגוף בוגר וגדול מספיק להתמודד עם הרדמה וניתוח.
במקרה של חתולי רחוב לפעמים קיים לחץ מהסביבה לסרס ולעקר מוקדם בגלל שקשה לתפוס אותם בשנית או מהחשש להרבעות לא רצויות.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

למעלה